Şimdi Ara

Asker iken Açıköğretimde okumak hakkında bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
136
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Bugün askerlik şubesine gittim tecil bozmak için bana bi kağıt verip gönderdiler e devletten yapılıyor diye, neyse yapayım dedim e devlete girdim bilgileri girerken okurken askerlik yapmak istiyorum diye bir şık çıkıyor. birincisi ben uzun dönem yedek subaylık yapmak istiyorum şubedeki kadın, işlemleri yaparken seçiyosun demişti ama ben öyle bir şık görmedim (asal yoklama başvurusunda). diğeride okurken askerlik yapmak istiyorum şıkkı bana subaylık çıkması ihtimalini düşürürmü, Birde hangi işlem sırasında subay olarak yapmak istediğimizi belirtiyoruz. asal yoklama formunu e devlette doldururken, okurken askerlik yapmak kısmında bıraktım formu doldurmadım, bu arada lisans mezunuyum tecil olsun diye açık öğretime başvurmuştum ama şimdide gitmem gerekiyor, ne yapmalıyım sizce açıköğretim kaydımı sildireyimmi sizce? birde subaylık başvurusunu nasıl yapıyoruz bilgisi olan varsa bi yardımcı olursa sevinirim.








  • Lisans mezunu olup açık öğretime başvurmak tecil hakkı sağlamaz. Lisans mezunlarına mezuniyet tarihinden itibaren 2 yıl tecil hakkı verilir. Onu bitirdiyseniz yüksek lisanstan aşağısı sizi kurtarmaz.

    MSB, mezun olduğunuz bölümlere bakar; öğrencisi olduğunuz bölümlere değil. AÖF kaydınızın sınıflandırma sonucunu etkilemesi söz konusu olamaz.

    Askerlik başvurusu için bu videolar size rehber olur. İlk önce 1. Videodaki adımları yaparsınız (yoklama başvurusu)

    Sonra aile hekiminize gider askerlik yoklama muayenesi olursunuz. Aile hekimi gerekli görürse hastaneye sevk edebilir. O zaman süreç 1-2 hafta uzayabilir. Ama muayene aile hekiminde tamamlanısa 2-3 gün içinde onaylanır.

    Daha sonra 2. Videodaki adımları yaparsınız.
    Bu işlemleri tamamladıktan sonra sınıflandırma bekleyeceksiniz. En yakın ocak ayının 2. yarısına olacak. Celpler ile ilgili duyurularhttps://asal.msb.gov.tr/ adresinde açıklanıyor.

    Yedek subaylık şans işidir. Lisanstan dönem arkadaşlarınızın kaçına çıktıysa sizin de şansınız o kadar.




    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.