Şimdi Ara

Asit parmağımı yaktı-X(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
6.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar, bakır plaket hazırlamak için tuz ruhu+perhidrol karıştırdım.Eldven takmayı unuttum.Parmaklarım yandı.
    Parmaklarım gitar çaldığım için nasırlıdır.Nasırlarda eridi.Parmak kırmırmızı.
    Ne yapıcam?
    Yardım edin!!!!!

edit: yazım hatası

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 17 Haziran 2009; 21:39:34 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Asit Parmağını Yaktı - Ne Yapmalısın?

Asitler, cildinizle temas ettiğinde ciddi hasara neden olabilecek güçlü kimyasallardır. Parmağınızı bir asitle yakarsanız, derhal aşağıdaki adımları uygulamanız önemlidir:

• Asidi Parmağından Yıka: Parmağını 10-15 dakika boyunca akan soğuk suyla yıka. Hiçbir koşulda asidi nötralize etmeye çalışmamalısın.

• Tıbbi Yardım Al: Parmağın ağrıyorsa, kızarıyorsa veya kabarıyorsa derhal tıbbi yardım almalısın.

Porçöz Elimi Yaktı

Porçöz, alkali bir maddedir ve cilde temas ettiğinde kimyasal yanıklara neden olabilir. Parmağını porçözle yakarsan, aşağıdaki adımları uygulamanı öneririz:

• Yıkama: Parmağını 10-15 dakika boyunca akan suyla yıka.

• Nötralizasyon: Parmağını suyla seyreltilmiş bir asit çözeltisi (örneğin sirke veya limon suyu) ile nötralize edebilirsin.

• Tıbbi Yardım: Yanık şiddetliyse veya ağrı devam ediyorsa tıbbi yardım alman gerekir.

Yağ Çözücü Elimi Yaktı

Yağ çözücüler, yağları ve kirleri çıkarmak için kullanılan güçlü kimyasallardır. Cilt ile temas ettiklerinde tahrişe neden olabilirler. Parmağını bir yağ çözücüyle yakarsan, aşağıdaki adımları izlemeni öneririz:

• Yıkama: Parmağını 10-15 dakika boyunca akan suyla yıka.

• Sabun Kullanma: Parmağını hafif bir sabunla yıka.

• Nemlendir: Yanık bölgesini nemli tutmak için nemlendirici krem kullan.

Porçözün Cilde Zararları

Porçöz, ciltle temas ettiğinde aşağıdakiler de dahil olmak üzere çeşitli cilt sorunlarına neden olabilir:

• Kimyasal yanıklar
    • Tahriş
    • Kızarıklık
    • Kabarma

Porçözü ciltten uzak tutmak ve güvenli kullanım talimatlarına uymak önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Geçmiş olsun.Yakınlardaki bir polikliniğe filan başvur
  • ss atnsana bi böylebi yeteneğin resmini görmem lzm
  • Foto makinam yok
  • Nitrik asit ve sen? %56'lık?
    Nasırlar eridi..Eldivensiz bakır plaket hazırlamak?
    Doktora gitmedin?
    Ellerini tuzlu suya sokmadın?
    Allah rahmet eylesin.
    Elhamdürillahi rabbil alemin..

Hemen bir plastik leğen buluyorsun.Duşa gidiyorsun.
    Sürekli akan suyla leğendeki suyun sürekli değişmesini sağlıyorsun.
    İçine bolca kaşık kaşık tuz atıyorsun.
    Elini daldırıyorsun içine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretemelkuran -- 17 Haziran 2009; 19:18:22 >
  • telefon falandamı yok allahına kurban senin ya yetenek benim mal bi arkdaşımda oc yaparken yangın çıkardı yeteneklisiniz yaa
  • Doktora gittim.Zaten bugün olan birşey bu.
    Yanık kremi sürdü sargı sardı.
    Şimdi ise günlük işlerimin aksamaması için yapabileceğim yollar yok mu?
    Kaç günde iyileir başka tavsiyeleriniz var mı?
  • Geçmiş olsun. Burada yazacağına doktora gitmelisin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: OzZy27097

telefon falandamı yok allahına kurban senin ya yetenek benim mal bi arkdaşımda oc yaparken yangın çıkardı yeteneklisiniz yaa

Telefon var ama eski birşey.Zaten foto çekecek durumda değilim.Birde yeteneğimde ne varki.Elim çok düzgündür.Ama tabikide herkesin kötü bir anı olur.
  • quote:

Orjinalden alıntı: Powermove

Geçmiş olsun. Burada yazacağına doktora gitmelisin.

Doktora gittim.Nasırlar kurtarmış canlı deriyi.Bir kaç krem filan sürdü.Sargıladı.
    Şimdi ne yapmam lazım ne yapmamam lazım.Klavyenin tuşları yumuşaktır.Acaba yazı yazsam zarar verir mi?
    Acıyı dindirmek için ne yapabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sampiyon bilo -- 17 Haziran 2009; 21:25:20 >
  • Çamaşır suyu dök
  • Bende defalarca yaptım aynı şeyi fakat bende yanık olmamıştı, sadece tırnak kenarlarımda yara varsa orlara hasar veriyodu...Geçmiş olsun.Bu arada kezzap mı kullandın acaba?
  • quote:

Orjinalden alıntı: burak74

Bende defalarca yaptım aynı şeyi fakat bende yanık olmamıştı, sadece tırnak kenarlarımda yara varsa orlara hasar veriyodu...Geçmiş olsun.Bu arada kezzap mı kullandın acaba?

Evet.Ama cildten cilde göre değişiyor.
  • Allah bilir bunları da ekran klavyesiyle yazıyorsundur...
    Şaka maka hemen bir polikiliniğe başvur...
  • iyi yönden bak nasırlarından kurtulmuşsun
  • quote:

Orjinalden alıntı: sampiyon bilo

quote:

Orjinalden alıntı: Powermove

Geçmiş olsun. Burada yazacağına doktora gitmelisin.

Doktora gittim.Nasırlar kurtarmış canlı deriyi.Bir kaç krem filan sürdü.Sargıladı.
    Şimdi ne yapmam lazım ne yapmamam lazım.Klavyenin tuşları yumuşaktır.Acaba yazı yazsam zarar verir mi?
    Acıyı dindirmek için ne yapabilirim?

Kardeşim doktor muyuz biz ?
    Doktora kadar gidiyorsun sormuyorsun, sonra geliyorsun buraya soruyorsun.

Geçmiş olsun.
  • Aklınızda bulunsun asit temasında acilen bol su ile yıkayın ve durum ciddi ise acil e koşun. Ben de akü elektrolitini gözüme sıçratıyorum bazen
  • quote:

Orjinalden alıntı: Self Control

Aklınızda bulunsun asit temasında acilen bol su ile yıkayın ve durum ciddi ise acil e koşun. Ben de akü elektrolitini gözüme sıçratıyorum bazen

Peki normal b eldiven yeterli midir?Yoksa özel kimyasal korumalı eldivenler var mı?
  • Merak etme öldürmez.2 güne kadar geçer.Abartma !
  • hoca ne abartmaması ya burda ph 0 diyoz sen ne diyon sanki elma soyarken eline kaydırmış gibi...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi emretemelkuran -- 17 Haziran 2009; 22:13:58 >
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.