Şimdi Ara

Aşırı sinirlilik ve saldırganlık...

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
3.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Arkadaşlar bu sorundan uzun zamandır muzdarip haldeyim.Hele ki son zamanlarda iyice arttı.Sinirlendiğimde sinirimi kontrol edemiyorum iyice hat safhaya vuruyor.Bir kişiyle tartışıyorsam aşırı derecede kıracak laflar kullanıyorum.
    Bir de bir şeyle uğraşırken, o uğraştığım şey beni sinirlendiriyorsa (bilgisayar, piyano v.s) direkt olarak vuruyorum.Sonra da acaip bir pişmanlık.Ama yine aynı şekilde; mesela piyano çalarken sinirlenince alete vuruyorum veya kulaklığını fırlatıyorum.Dediğim gibi çok ama çok pişman oluyorum ama yine tekrar yine tekrar.Kaç tane klavye bozuldu halen daha sinirlenince klavyeye vuruyorum.Sinir anında gözüm maddiyat görmüyor.

Bu sorun yüzünden artık psikoloğa gitmeyi düşünüyorum.Aynı şeyleri yaşayan/yaşamış olan arkadaşlar var mı?Çözüme kavuşturmuş olan var mı?Yardımlarınızı rica ediyorum.Bu sorun gitkide iyice sıkıntılı bir hal almaya başladı.

• Ben de yaşıyorum bunu ama pişman olmuyorum.Üzerine düşünmüyorum, sadece kulaklık almaktan bıktım.

Özellikle Xbox'ta onlice Fifa oynarken acayip çıldırıyordum.1 yıldır oynamıyorum gold üyeliğim yok diye.Çok özledim gerçi oynamayı.Bu sebepten gamepad,dolap ve çok kalp kırmışlığım var.
  • Atarax ya da fulsac. Melek gibi insan oldum, hiiiç sinirlenmiyorum artık
  • Arkadaşlar aynı durumda halen daha acaip derecede devam ediyor.Özellikle (okulum dolayısıyla) enstrüman çalarken bu sinir ve saldırganlık tavan yapıyor.Enstrümanda istediğim şeyi yapamazsam kafayı yiyorum.Delilik mertebesine geldi artık sorun.Ne yapmamı önerirsiniz lütfen yardımcı olabilecek birileri öneride bulunsun.
  • bak arkadaşım ben de yeri geldi mi saykoya bağlarım ama sana bir iki tavsiye..ben de gitar çalıyorum anlarım az çok istediğini yapamayıp sinirlenmeyi...öncelikle bazı şeyleri kabullenmekle başla mesela örneğin yeterli seviyede mi değilsin, o şey için çalışman gerektiğini kabullen...bunun senle alakalı değil en kralı gelse de yavaş yavaş yapmadan çalışmadan olmayacağını kabullen...bu kadar hırs yaptığına göre yeteneksizlikten olduğunu düşünmüyorum belki de kendini fazla abartıp herşeyi saniyesinde ve en iyi şekilde yapabilmeliyim diye düşündüğünden bunlar oluyor...biraz geriye çek kendini herşeyi oluruna bırak
  • quote:

Orijinalden alıntı: Escape595

bak arkadaşım ben de yeri geldi mi saykoya bağlarım ama sana bir iki tavsiye..ben de gitar çalıyorum anlarım az çok istediğini yapamayıp sinirlenmeyi...öncelikle bazı şeyleri kabullenmekle başla mesela örneğin yeterli seviyede mi değilsin, o şey için çalışman gerektiğini kabullen...bunun senle alakalı değil en kralı gelse de yavaş yavaş yapmadan çalışmadan olmayacağını kabullen...bu kadar hırs yaptığına göre yeteneksizlikten olduğunu düşünmüyorum belki de kendini fazla abartıp herşeyi saniyesinde ve en iyi şekilde yapabilmeliyim diye düşündüğünden bunlar oluyor...biraz geriye çek kendini herşeyi oluruna bırak

Kesinlikle doğruları söylemişsin.

İlk önce kabullenmek gerek, daha sonra ise çalışmak gerektiğini anlamak ve her defasında bu aşamaları tekrarlamak gerek. Bir süre sonra kolay oluyor zaten.

Ben de sinirden gitarın tellerini kopartır gövdeyi yumruklardım ama sonra ayağa kalkıp kendimle konuşup sakinleşir ve çalmaya devam ederdim.

Sosyal konularda ise cahille ne kadar tartışırsan tartış onun haklı çıkacağını hatırla...(umarım cahil olan sen değilsindir)

Antidepresan kullanma, uyuşturur; geçirmez. Yapacakların yine aklında durur ama yapmaya halin olmaz, tüm olayı bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fthzgr -- 15 Eylül 2011; 15:14:46 >

• Bu sıkıntı çok şükür sosyal hayatımı etkilemiyor.En çok karşılaştığım yer enstrümanlarım.Bir gün gayet sakin çok hoş bir şekilde çaldığım bir parça veya eseri ertesi gün çalamayınca fıttırıyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • İlaç kullanılacak durum söz konusu değil ama bu yaşın da biraz kızmayın ama ergenlik çağındasınız ve çağını yaşayan erkek veya kız çocukları sinirlilik,soğukkanlılık yada öfkesini kontrol edememe veyahut buna benzer sorunlar bu çağda gayet normaldir ama bu sizin yaptığnıız normali aşıyor ama Ha sinirsel bir durumsa o ergenlik çağına bağlıyorum ama isterseniz psikiyatriden ilaç almayın sadece yeterki bir psikoloja görünün ama en önemlisi ona gitmeye gerek kalmaksızın senin en çıok sevdiğin bir abin yada yandaşın varsa onunla güzelce konuşmayı dene en azından onun söyledikleri sana fayda eder umarım olmazssa psikoloja görün psikiyatriye değil ikisi aynı kavramda değil birisi konuşarak yardımcı oluyor diğeri ise direkman ilacı basıyor.

Yani sen bunu kendin kontrol edebilmeni öneriyoum ama sadece derdin veya sıkıntını sevdiğn bir abin yada yandaşın(Kankan) paylaşmanı öneririm ona göre çıkar yol bulursunuz paylaşarak.
    Psikiyatriye gitsen iki dakika konuşuyor sonra önce tipine ve başına maşına bakıyor görünüşüne bakıyor ve hiç bişi demeden hemen reçeteye ilacı yazıyor.

Yani psikolojik destek yada tedavi uygulamaz.. ama olmayan hastalıklar örneğin sinirsel,aşırı sinirlilik,davranış bozukluğu bir ton hastalık tespit ederek hemen ilacı yazıyor. Bu yaşta bu ilaçları kullanma sürekli kullanmak zorunda kalırsın yani aşırı şekilde bağımlılık yapıyor.
    Psikoloj ise konuşarak tedavi etme yada yardımcı olarak çözüm buluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Se_co -- 15 Eylül 2011; 16:36:13 >

• Bende öyleyim annemi boğazlayacaktım birkere.Bugünde kardeşimin kolunu çatalla çizdim biraz derine girmiş.Hafiften pişmanlık var.Sinir etmeyecekler adamı ama.Çocuk zaten yaramazdı bu sene dahada yaramaz oldu.Tam zamanına denk geldi zaten bu sene ikinci kez sınava gircem ya rahat yok artık evde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thepunisherWZ

Bu sıkıntı çok şükür sosyal hayatımı etkilemiyor.En çok karşılaştığım yer enstrümanlarım.Bir gün gayet sakin çok hoş bir şekilde çaldığım bir parça veya eseri ertesi gün çalamayınca fıttırıyorum.

Tahmin edebiliyorum durumu yani sonuçta bu enstrüman çalmak emek isteyen böyle yavaş yavaş olan bir iş...Bugün en iyilere baktın mı onlar oturup zırt diye çalmış mı...yoo...ufacık şeyleri 100 kere tekrarlayarak tekniklerini ilerletmişler...seviyeni bilmiyorum şuan tabi de yani nasıl çalıyorsun falan da bazen insan tam çalamasa da çalıyormuş gibi geliyor yani doğru notaları baştan sonra bastın mı çaldım diyorsun sonra çalamayınca olmadı oluyor...seviyene uygun şeyleri sıkılmadan çalmayı dene...seviyenin üstündeki şeyler belki tekniğinden vs 1-2 çele yüzeysel çalıyorsundur...bunları tamamen varsayım üzerine kuruyorum böyle olmaya da bilir ama böyleyse aklında bulunsun...onun dışında kendine karşı dürüst ol, kendini çok abartma vs vs...

• ben genelde pcb çizerken yaşıyorum

sinirlenince sonuç bu oluyor

sinirim geçtikten sonra

bu gitar merakı nedir bende mi başlasam? ama elimde kalacağı kesin.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.