Şimdi Ara

Aşırı ısınma sebebiyle sistem kapandı tekrar açılmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
1.080
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Dün sistemimim son parçası olan ekran kartını sonunda alıp monte ettim bilgisayarımı çalıştırdım yaklaşık 4 saat boyunca çalıştı 2 saati masaüstündeydi.Oyunları full çözünürlükte deniyordum en uzun süre oynadığım oyun 45 dakikayla Left 4 Dead'di.En son Test Drive Unlimited 2 açtım 5 dakika oyundan sonra birden kasa kapandı ve tekrar açılmadı.İşlemcim Phenom II 965 BE (Stok fanlı malesef) Kontrol ettiğim kadarıyla ekran kartının ısısı normal seviyede ramler (ocz gold) işlemciden biraz etkilenmişlerdi ama el değiyordu.El değmeyen tek şey işlemci soğutucusuydu.Yanık kokusu yoktu.Sistem soğuduktan sonra soğutucuyu çıkarıp baktım macun yapışkanlığını az da olsa koruyordu ne soğutucuda ne de işlemci üstünde bir yanık lekesi mevcut.Sökmeden önce 1 2 sefer daha çalıştırmayı denedim ancak fanların ledleri yandı fanlar çalışır gibi oldu ve sonra tekrar eski haline döndü.
    Benim en büyük sıkıntım parçaları deneyebileceğim yedek bir sistem yok malesef.Akşama düzgün bir termal macun ve bol bol duayla sistemi tekrar çalıştırmayı düşünüyorum.Tavsiye verebilecek olan varsa sevinirim.Şimdiden teşekkürler.

• Makinenin biosunu sifirla... oyle dene birde.
  • Akşam macunla beraber yapacağım işlem o olacak.Dün gece daha yeni taktığım ekran kartını sökmeye üşendim.Bios pili tam altında duruyor çünkü.Micro ATX anakartlardan nefret ettim artık zaten :) Son olarak Eksen Bilgisayar'ın teknik servisi hala var mı yoksa onlar da direk gelen parçayı distribitöre mi gönderiyor? Bunu sormamdaki amaç şu eğer teknik servisi varsa kasayı sırtlar götürürüm en azından hangi parçanın bozulduğu ortaya çıkar ona göre ne yapılacaksa yapılır.
  • aynı olay geçen hafta benimde başıma geldi işlemcide leke yoktu ama ben aşırı overclock yaptım ve voltaj verdim
    OCCT ile işlemci testine başladım 15 dk sonra pc kapandı tekrar açılmadı.Tıpkı sendeki gibi fişi çekip tekrar açmaya çalıştığımda ledler çok kısa yanıp sönüyordu.Çare olarak yeni bir anakart aldım ve problem kalmadığını gördüm işlemcim sağlam çıktı sanırım senin sorununda aynı.Ama overclock yapmadan anakartın yandıysa o kötü başka bir sorun olabilir ve yeni anakart alırsan onunda başına aynı şey gelebilir.
  • Soğutmayı tam olarak halletmediğim için overclock işine elimi dahi sürmemiştim.Hatta eski güç kaynağımı tutarsız bulup imzada yazan güç kaynağını almıştım sıkıntı çıkmasın diye.Ben en iyisi bir Eksen'i arayayım bakalım ne diyecekler..

Son durum: Eksen'i aradım kasayı getirin bakarız dediler.Cumartesi günü sırtlanıp götürecem kasayı artık neyse sorun belli olacak.Eksen'den aldığım parçalardan birinde sıkıntı çıkar inşallah da kısa sürede değişim yapılır da hallolur sorun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metcat -- 4 Ocak 2012; 12:14:16 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.