Şimdi Ara

Aşılanan vatandaşlara pozitif ayrımcılık uygulanabilir (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
365
Cevap
2
Favori
10.158
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
41 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • CleanCoders C kullanıcısına yanıt

    o aslında diş hakimidir dişler arasındaki anlaşmazlık davalarına bakar.

  • Herkesin aşı olmasını isteyen, fakat bunu düzgün yoldan teşvik edecek zekaya sahip olmayan forum üyeleri,

    işi ellerine yüzlerine bulaştırarak aşının güvenilirliğinin tartışılmasına sebep oluyorlar.


    Kardeşim sen "ali'nin kuşu ötüyor, herkes buna inanmak zorunda" diye millete empoze etmeye kalkarsan,

    bu sefer ortalıkta "ulan yoksa ali'nin kuşu gerçekten ötmüyor mu" diye daha fazla konuşulmaya başlanır.


    Sen bir şeyi dayattıkça, karşı taraf da onu neden istemediğini ısrarla tekrar eder, ve ikinizi de okuyan insanların aklında daha fazla şüphe oluşur.

    hele ki savunurken kullandığın argümanların zayıfsa, cevap veremediğin çelişkiler varsa, iyice sıçar batırırsın.


    Neyse ki devlet aklı diye bir şey var.

    Devletler uygulamaya koymak istedikleri şeyleri halkı ürkütmeden, kademe kademe teşvik ederek yapmaya çalışırlar.


    Forumdaki cahil cühela takımı gibi "seve seve yapacaksın ülen" şeklinde kahvehane ağzıyla o işlerin olmayacağını, aksine geri tepeceğini bilirler.





  • Maske takma zorunluluğunu kaldırsınlar


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • aşılanmayanlara da negatif ayrımcılık uygulanabilir. ben değil ama çevremde aşı karşıtı sayılabilecek çok insan var. ortalık karışık yani hakkımızdan hayırlısı...

  • quote:

    Orijinalden alıntı: farego

    Bana mobbing yapılmasın. Ve benim olmama hakkım olsun. İşimden gücümden de edilmesin.

    gerekirse avm de girmem, maça da gitmem, konsere de gitmem. Ama benim alanıma müdahale edilmesin. Benim irademe karışılmasın kafi.

    Çünkü bu irade benim. aşı olup olmama konusunda ben karar veririm.

    Aynı şey grip için konuşuluyor mu? Grip olanlarda benim olduğum bölgeye geliyor belki. Ben reddediyor muyum? Çünkü gripin aşısı yok. Var da yok. Kaç çeşit grip ve mutasyon var. Senelerden beri de yok işte.

    Ben olmayacağım. Olan da bana karışmasın. Bende olana karışmıyorum. ama bazı gerçekleri de söylemek boynumuzun borcu.

    Aynı şeyi domuz gribinde de yapmaya çalışmışlar

    Who domuz gribi itirafı diye arattırın karşınıza çıkacaktır

    sevgiler

    Ben aşımı oldum ve aşı olmayan birileri ile aynı ortama girmek istemiyorum. Bu da benim hakkım. Devlette çok şükür bunu sağlayacak. Boomerlar evlerinde otursun lütfen.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: labtek38

    Konserde aşı şartı pozitif ayrımcılık değil ki. Konserlere %50 indirimli gidebilecek falan deseniz tamam.


    % 50 indirimli promosyonlu cana sahip insan benzeri yaratıklar buna sevinebilir, aşı olmadım ve yine kendimi tebrik edesim var

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kelime anlamları önemlidir. " genç vatandaşları aşıya teşvik etmek için maçlara, tiyatroya, sinemaya, konsere girişte aşı şartı getirilip getirilemeyeceği " bu olay teşvik değil korkutmadır, yasaklamadır. Diyelim bedava sinama bileti verse teşvik olur. Ben aşı oldum ama teşvik başlığını görünce başka birşey bekliyordum.

  • mito1172 kullanıcısına yanıt

    şimdi bu pandeminin yarattığı maddi ve manevi sorunları görmezden gelmek ve bu bir suni sorun demek için hiç yaşanmamışlık olması gerekir. böyle bir durumun olmadığını kim söyleyebilir ki? sonra aşı ile hedeflenen gerçek amacın varlığına yönelik bilgilerin ve buna yönelik yorumların olduğunu da herkes biliyor. mesela abdullah çiftçi bunu dile getiren biri ve ben aşı olmayacağım dedi ama bunu söylerken de gerek o gerekse başka yorumcular, virüsün olmadığını söylemiyor aksine var diyorlar. enfekte etmesi, bulaştırıcılığı, öldürüp öldürmeyeceği, sana denk gelir mi gelmez mi bilinmez. bana denk geldi mesela. bana bulaşmasına sebep olan, temasta bulunduğum kişilerden üçü hastaneye yattı. ayrıca dikkat ettiysen ben aşıyı şart koşmadım. aşının yüzde yüz koruyuculuğu olmadığını ilk cümlemde belirttim. aşıyı zorunlu da tutmadım. zaten aşı vurulmayı tercih ettiğinde, başka bir aşamaya geçiyorsun. sorumluluk sana ait bırakılıyor ve seç beğen al. bu noktaya gelen biri zaten mevcut şartlar altında, aşı karşıtı olduğunu düşünürsek eğer zorunluluktan seçebileceği en güvenilir aşı inaktif aşı olur. aşı karşıtı birinin mrna aşısını seçebileceğini, seçmek zorunda bırakılacağını ben de düşünemiyorum. vektörel aşıda da bir risk var. zaten aşı olmaya karar verdin mi yan etkilerine bakmakla meşgul oluyorsun. bu virüs öldürmese, grip gibi olsa hadi boşver diyeceğim de öyle bir şey değil. ben de lab virüsü olduğunu düşünüyorum. açıklanan ve saman altı edilen yani kabul görmeyen bilgiler var. mevcut virüsün içerisinde hiv parçacıkları var diyen hintli doktorların açıklaması ve başka bir sürü şey, internetde herkesin bir tık kadar uzağında. mevcut durum değerlendirildiğinde, aşı olmak ve olmamak arasındaki riskin birbirine göre risk oranı yakın şeklinde yorum da var. tercih meselesi. ama denk gelirse virüs, bence aşı olan daha az zarar görür.





  • quote:

    Orijinalden alıntı: onkuba

    Ben aşımı oldum ve aşı olmayan birileri ile aynı ortama girmek istemiyorum. Bu da benim hakkım. Devlette çok şükür bunu sağlayacak. Boomerlar evlerinde otursun lütfen.



    Alıntıları Göster

    Sen yaşama bence... aşı olduğun halde korkmaya devam ediyorsun:):):) Bence evden çıkma, zaten devamlı yeni varyantlar geliyor, 3-6 ayda bir de aşını tazelemeyi unutma:) Bak, Biontech bugün 3. doz a çıktı...


    Biz aşısızlar korkmuyoruz ve bişey olmuyor:):):)





  • quote:

    Orijinalden alıntı: 1BilimAdamı

    Kelime anlamları önemlidir. " genç vatandaşları aşıya teşvik etmek için maçlara, tiyatroya, sinemaya, konsere girişte aşı şartı getirilip getirilemeyeceği " bu olay teşvik değil korkutmadır, yasaklamadır. Diyelim bedava sinama bileti verse teşvik olur. Ben aşı oldum ama teşvik başlığını görünce başka birşey bekliyordum.

    O kadar ölümcül, o kadar tehlikeli bir pandemi var ki, insanları nasıl aşıya ikna ederiz diyorlar.... insan kıçıyla gülüyor sadece...





    Gerçek bir pandemi olsa insanlar aşı için birbirini ezer...

  • the_dr kullanıcısına yanıt
    hekim sözcüğü Arapça hâkim den gelir, bunu TDK sözlük de yazar bakmadınız mı? Hem "ben hekimim" diyorsunuz hem asıl anlamını bilmiyorsunuz.

    Bu arada Cimer ne ayak? Herzamanki yerine bir başkası aracını parkedince " sizi Cimer'e şikayet edeceğim" diyen kişileri hatırladım şimdi :)

    Hocam siz şimdi 6 yıllık Tıp Eğitimi müfredatını ilk kimlerin hazırladığını da bilmiyorsunuzdur: 1870'lerde Johns Hopkins'in adamları 1908'de Andrew Carneige'in adamı Abraham Flexner yazdı. Johns Hopkins ve Andrew Carneige dönemin baron sanayicileridir. Sanayicilerin eğitimini alıyorsunuz, gerçek sağlık değil ve işin ilginci bunu hiçbir Hekim bilmiyor :)

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bethesta kullanıcısına yanıt

    Allah korusun annen baban ölürse covidden o gülücükleri atabilcek misin bakalım :):):)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PERFECTION

    Allah korusun annen baban ölürse covidden o gülücükleri atabilcek misin bakalım :):):)

    oyoyoyoy, tam ana akım haber seyircisi... ne mutlu aşı olanların anne ve babaları artık ölmeyecek...:)


    2018 ve 2019'da gripten ölen yaşlı insanların rakamlarına bir bak, herhalde daha önce TV'de haberlerde çıkmıyordu diye insanlar ölmüyor mu zannediyordun?!?!?!


    Birde ne hikmetse 2020'de sadece corona'dan öldü insanlar, rakamları bi kıyasla.... mucizevi bir şekilde kimse tansiyon, diabet, kalp hastalıklarından vs.vs. ölmedi... sadece corona'dan öldüler...


    Haberleri izlemeye devam et sen, orada insanlar durup duruken düşüp ölüyor ya :):):)... fakat evden çıkma, çift maske tak ve 6 ayda bir yeni aşını ol... ve hastaneye hemen git hasta olursan, biliyorsun hastane dışında dünya'da covid'den ölen tek insan yok...:):)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bethesta -- 9 Temmuz 2021; 12:54:9 >




  • hekim değilim mahmut um, yeter deveye hendek atlatmaya çalışıyorum.


    kalemlik de kalemden geliyor , aynı eşya mı bunlar. niye anlamaya direnç gösteriyorsun.

  • kadobay kullanıcısına yanıt

    Bence siz bilgisiz değil, trol kötü niyetlisiniz.


    Normal şartlarda evet bu dediğiniz sürelerde olabilir. Ancak acil durumda, ve herkesin odaklanarak çalıştığı bir durumda bu süreler beklenmez.


    Çok bahsettiğiniz FDA, EUA - Acil Durum Kullanımı altında aşıları onaylamıştır. Araştırmayı seven bir kişi olduğunuza göre FDA sitesinde bunuda görmeliydiniz;


    COVID-19 Vaccines | FDA


    Söylemeyi çok sevdiğiniz Faz 3 tamamlanmadı, hayır çoktan tamamlandı Faz 3, 2020 yılında tamamlandı, 43000 kişi yeterlidir sizin için heralde..


    Biontech 3.faz tamamlandı mı? Biontech yan etkileri belli mi, Biontech etken maddesi nedir? - Haberler


    Uğur Şahin neden aşı olmadı o zaman? - Uğur Şahin aşı olalı çok oluyor..


    BioNTech CEO’su Uğur Şahin’in COVID-19 Aşısı Olmadığı İddiası | Doğruluk Payı (dogrulukpayi.com)


    Biontech-Gründer Sahin und Türeci jetzt geimpft (archive.is)



    Aşının etkililiği hakkındaki görüşlerinizde çarpık, FDA dan bu aşılar piyasaya ilk çıkarken daha ne olacağı belli değil iken belirsizlik içeren haberleri toplayıp algı yaratmışsınız. FDA CDC ve WHO bugün öyle demiyor, aşıların başarımı kabul görmüştür. Şu örnek cdc linkinde hastane yatısı alan Covid hastalarının kurtulma oranları incelenmiş. Tahminimce bu linkler size karışık ve sıkıcı gelecektir..


    Effectiveness of Pfizer-BioNTech and Moderna Vaccines Against COVID-19 Among Hospitalized Adults Aged ≥65 Years — United States, January–March 2021 | MMWR (cdc.gov)



    Son olarak aşılar hakkında daha iyi bilgi almak için şu videoyu tavsiye ederim. Size sıkıcı gelip kapatacaksınız biliyorum, çünkü facebook veya twitter gibi bir platformda ne idüğü belirsiz bir grupta paylaşılan hap bilgi şeklindeki bir caps i almak daha kolaydır, bu 1 saatlik gerçek bir eğitim videonun yanında tabi. Ancak belki başka bakan bilgilenen olur.








  • Bethesta kullanıcısına yanıt

    Annenin diğer hastalıklardan ölme ihtimali evet tabi ki çok daha fazla fakat bu Covid den de ölemeyeceği anlamına gelmiyor.Bu sene ölme ihtimali atıyorum %15se bunu %14e bile indirmek fena mı?

    Sizin gibilerin akıllanması için başına gelmesi gerekiyor da anacığının suçu yok umarım yakalanmaz :)


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • baştan sona izleyin


  • quote:

    Orijinalden alıntı: ProjectMan

    yeni komplo teorisi ;

    2-3 ay sonra kendiliğinden silinecekken, yine mi hortlayacak !?


    doktorunuz yazmadıkta antibiotik kullanmayın diye bir şey var ya !

    sen de gitmişsin covid geçirmemiş insana inaktif veya mrna aşısı yapıyorsun ya !

    haliyle 2-3 ay sonra kendiliğinden silinecek bir hastalığı,

    bu insanların vücuduna enjekte ettiğin pasif türevsellerle

    olası farklı bir tür genetik olarak pasif olarak bir ömür insan vucudunda yaşayan

    milyon yıllık yapısalların, agresifleşmesine sebep olacak mı !?


    teknik olarak covid geçmişten gelen türevleri yani ataları daha önceki nesillerde yaşadı ise

    ve vücudla uyumlu varyantları vücuda zarar vermeden bir şekliyle var olduğu düşünülürse !

    birileri uyuyan devi uyandırmaya mı çalışıyor !?

    artık olanlar oldu ! yaslan arkana ve seyreyle alemi !

    bi yerlerden para falan mı ödüyorlar bunları yazmanız için size.?





  • mantıklı.


    biz sürü bağışıklığı oluşsun diye hem kendimizi hem toplumumuzu güvene alıyoruz. dolayısıyla pozitif ayrımcılık gerekiyordu.


    zaten aşı vurulmayan da sokağa çıkmak istemiyordur. hem gezeyim hem aşı vurulmayım mantığı son derece saçma bir mantık. aşı vurulmak zaten gezgin ve insanlarla temans halinde olan insan işidir. evinde oturan adam istemiyorsa aşı vurulmasın.

  • sight S kullanıcısına yanıt

    Alıntı

    metni:
    acil durumda


    Zaten olayın anahtarı bulası. Durum acil diyerek


    3 yıl sürecek Faz 3 aşamasını 4,5 aylık raporla sözde bitir

    Hayatı durdur, iş yerlerini kapat

    Milleti korkutarak Kalp tedavilerini ve kanser teşhislerinin gecikmesine sebep ol


    Durum acil diyen kim : aşı yatırımları yapmış olan insan seven Gates'in fonladığı DSÖ.


    Kimse bu çıkar ilişkisinden bahsedemiyor bile.


    Kimse kovid enfeksiyon ölüm oranının TV'de anlatılanın onda-yirmide biri olduğunu bilmiyor


    Kimse kovidden ölenlerin yaş ortalamasının, diğer hastalıklardan ölenlerin ortalamasının üzerinde olduğunu konuşmuyor.


    Sonra kötü niyetli biziz, aşı yatırımlarından milyarlar kazanan elitler ise iyi niyetli..



    Aşılanan vatandaşlara pozitif ayrımcılık uygulanabilir




  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.