Şimdi Ara

Asgari ücrete zam isteyenlerin aklından şüphe duyuyorum... (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
363
Cevap
3
Favori
25.109
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
386 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynen bi akıllı sizsiniz kimse düşünemiyor bunu. Herkes kendini akıllı sanıyor şu ülkede ona yanıyorum. Tabii ki zam isteyecek insanlar çünkü şuan başka bir şansımız yok. Buyur düşür enflasyonu doları hadi. Sende biliyorsun bunun böyle kolay olmayacağını. Söylemesi kolay hadi ben de söyleyim. Dolar 1 tl olsun her şeyi Türk malı üretelim vergileri düşürelim asgari ücrete niye zam istiyorsunuz aklınızdan şüphe ediyorum diyeyim çok akıllıyım çünkü ben. Gerçeklik oranı nedir peki bunun?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 6equj5 -- 27 Aralık 2020; 11:24:56 >
  • Haklısın iyi noktadan yakalamışsın. Paramız diğer paralara karşı değer kaybetmez ise dediğin çok mantıklı. Ama paramız değer kaybettiği için enflasyona yenik düşmemek için mutlaka enflasyon oranında asgari ücrete zam gelecektir. Şimdi senin bahsettiğin noktaya geldi. Asgari ücrete zam yapıldığında aynı şekilde ekmek, su, peynir, kira, araba, ev vb.. her şeye de zam geleceğinden maaşlara yansıyacak zam'larda anlamını yitirecektir. Aynen dediğine katılıyorum.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: kızgınjapon

    Senin aklından şüphe etmeli aslinda doları tutabilen var mı şu anda? Enflasyon u düşürebilen var mı? Asgari ücret aynı kalırsa bu durumda insanlar erir gider tabii ki artmasını isteyecekler

    asgari ücret artınca, günlük ihtiyaçlarının fiyatları sabit mi kalacak sanki?

    1-2 ay içerisinde onların da fiyatları artacak eşit yüzdelikte.

    kısacası, değişen hiçbir şey olmayacak. ekonomiye kafası basmayan halkımız için sadece bir illüzyondan ibaret asgari ücretin arttırılması.

    asgari ücreti arttıra arttıra sadece paralardaki sıfırların daha hızlı şekilde çoğalmasını sağlamış oluyoruz.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: InspiredTiger

    Alıntı

    metni:
    Madem konu açtın o halde söyle bakalım insanlar zam almadan nasıl alım gücünü yükselecek

    Sen şuan zam almak alım gücünü yükseltir mi dedin ? :D


    Ya bak kısacası zam alıcaksın 3100 olacak sonra 214tl olan yağ 300tl olacak o zaman 3500 yapın maaşı diyeceksin. Her zam alım gücünü yükseltecek zannediyorsun.

    Sana yağ örneği verdim anlamadın. Bu yağ geçen hafta 204 tl idi bu hafta 214 olmuş emin ol asgari ücrete zam gelmesin hatta düşsün o yağ bu gidişle 300 te olur 500 te olur.


    Sizin gibi memur kesimi ve asgari ücret üstü alanların derdi belli. Memur ücret yükselmesin asgari ücretli cahil amale takımı bana yaklaşmasın. Asgari ücret üstü alan asgari ücret az olsun ki benim maaşıma iyi zam yapsınlar. Zihin bu ama boş boş! tıpkı açtığınız konular gibi.


    Sizin gibiler bir zamanlar asgari ücretli her sene telefon değiştirmesin diye konular açıyordunuz şimdi sizin gibi çok bilmişler sayesinde kaymak tabaka hariç kimse telefon alamıyor. Alan da ya 2. el alıp kazıklanıyor ya hattı üstünden yüksek fiyatla almak zorunda kalıp zor duruma düşüyor.


    Şimdi utanmadan aynı algıyı her sene 1 kez zam alan asgari ücretliye yapmaya başladınız zaten bu algı yüzünden asgari ücret yüksek görünüp bu sayede iş veren bundan yararlanıp her sene kalifiye elemanlara %3-%5 zam yapıp 3 kişilik işi bir kişiye yıkıp kalan karla yeni makinalar yeni bölümler açıp servetine servet katıyor.


    Aslında fiyatların yükselme sebebi de özellikle teknolojinin bu derece alımı zor ve pahalı olmasının sebebi de yanlızca sizler ve sizin gibi zihniyetler ama örnekler olduğu halde ne yazsak boşa. Size göre ülkenin kurtuluşu asgari ücret ve ücretliden geçiyor.





  • 1 gün sokağa çıkma cezası 3150 tl, 1 aylık asgari ücret 2324 tl

    başka cevabım yok
  • Bana garip gelen bazı insanların asgari ücrete zam gelince herşey zamlaniyor diye düşünmesi herşey 1 aydır gizliden zamlandi hemde baya bi artacak şekilde asgari ücrete zam olmasa bile zam her türlü yapılıyor üreten bı ülke olmazsanda herşey sürekli zamlaniyor gıda bile ithal geliyor artık

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tamam o zaman asgari ücreti 1800 tl düşürelim ama her şeyin fiyatını 5 yıl öncesine çekme şartıyla.

    Kenarda 3 kuruşum var araba almak istedim o hengamede 50 bin etmeyen hurdaları 150 bin yaptılar, ahlaksızlık başka bir şey değil.

    Var bu forumda öyle tipler biliyorum

  • quote:

    Orijinalden alıntı: redbul_540

    Bu akılla cidden sokakta geziyor musun ?

    Paran değersizleşiyor ise o kadar zam yapmak zorundasın.

    Zam yapılmasa sanıyor musunuz ki Euro 7 liraya inecek ?? Asgari ücreti minumum 350 Euro civarında tutmaları gerekir zaten.

    Sizin gibi düşünen bayada büyük bir çoğunluk var bazen insanların kafasının nasıl çalıştığına hayret ediyorum,bu okullarda hiç mi eğitim verilmiyor?

    Ortada Venezuela gibi bir örnek varken, yani tomarla paraların 1 dolar bile etmediği bir ülke ve para birimi,


    2002 yılında 235 milyon TL (günümüz parasıyla 235 TL) civarındaki asgari ücretle 10 tane çeyrek altın alabiliyorken,


    2018 yılındaki seçimden önce 1 asgari ücretle 5 çeyrek altın alabiliyorken,


    Şu an 1 asgari ücretle 3 çeyrek altın bile zor alınıyor. (geçen ay alınamıyordu bile)



    Konuyu açan arkadaş hiç de haksız değil. Bizim asıl sorunumuz asgari ücretin düşüklüğü değil, paramızın her geçen yıl katlanarak devalüasyona uğraması, bu doğrultuda her geçen yıl enflasyonun çığ gibi büyümesi ve insanlara gerçek enflasyon rakamlarını açıklamayarak, kağıt üzerinde enflasyon sepetiyle ve hesaplamalarla oynayarak enflasyonu olduğundan çok daha aşağıda göstererek maaşlara da oynanmış enflasyon üzerinden zam yapmaktır.



    Hiç 18-20 yıl önceye gitmeye gerek yok, 2.5 sene önce bile daha az kazanırken, alım gücümüz daha yüksekti. Yani bu durumda olmamızın sebebinin maaşların kaç TL olduğuyla hiçbir ilgisi yok.


    Faiz sebep, enflasyon sonuç diyen bir ekonomi profesörü(!) başımızda dururken istersen asgari ücreti 20 bin TL yap, yine hiçbir faydası olmaz. O zaman da ekmeği 100 TL'ye alırsın, ayın 15'i gelince yine "asgari ücretli geçinemiyor, duyun sesimizi" diye bağırırsın.


    Ekonominin birinci kuralıdır, bir şeyin arzı ne kadar çok ise değeri de o kadar az olur. Çözüm herkes 5 bin TL, 10 bin TL vermek değil, paranın değerini ve alım gücünü arttırmaya yönelik politikalar uygulamak olmalı!





  • Banane arkadaş dediğin doğru fakat benim umrunda değil.Benim çalıştığın kurum asgari ücret ne olursa olsun ödeyecek durumda zenginler onlara birşey olmaz olan garibana olucak olsun banane çokta tın.Gariban halkın iğilini ne düşünücem küçük yerler ölü zaten şu anda bırak asgari ücreti 1300 maaşı zar zor ödüyorlar ee daha beter olmalılar zaten Amazon gibi büyük şirketlere hiçbirşey olmayacak onlar ölsün gebersin bırakın bu düzeni onlar seçti.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aykut291 -- 27 Aralık 2020; 13:0:58 >
  • Asgari ücret 300 dolar cıvarında. tabiki yükselmesi talep edilecek saçmalamayın. Dalga geçilen çin şuan bizde çok daha iyi durumda kişi başına düşen milli gelirde.

  • Bunu bende bir süredir düşünüyorum. Sorun asgari ücret değil enflasyon. Benim maaşım yıllardır artıyor ama beş sene önce 20 maaşımla alabildigim arabayı bu kadar maaş zammından sonra yine 20 maaş civarına alabiliyorum. Asgari ücretle çalışanlarda ise muhtemelen durum 5 sene öncesine göre çok daha kötüdür. Sonuç olarak ben reelde hiç zam almadım asgari ücretli ise elindekinden de oldu. Ben böyle zam istemiyorum fiyat istikrarı istiyorum. Ev için araba için mutfak masrafım için planlama yapabileceğim düzenli maaşlar, günden güne değişmeyen fiyatlar istiyorum.
  • Bunu kimse bilmiyor değil mi vay über fikir gerçekten
    Asgari ücret zam almasın dolar olsun 2021 de 10 TL , enflasyon zaten en az yüzde 30 bunlar zaten Allah’ın emri enflasyon ve döviz ortalama yüzde 30
    Adam asgari ücret artsın diye bekliyor tabiki bu ekonomi de ne kadar kurtarsa kardır
    Bunu en zır cahil insan da görüyor cebindeki paranın değersizleştiğini ama ne alırsam kardır diye bakıyor insanlar aç , açıkta
    Ben acıyorum asgari ücret 2300 TL bir insan bu parayla nasıl geçinir nasıl geçiniyor çok merak ediyorum . Hele hele kira ise mümkün değil . Ya ailesiyle yaşamak zorunda ya da evlenip eşiyle birlikte çalışmak zorunda başka çare yok.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dwimmerlaik -- 27 Aralık 2020; 13:38:40 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mevlana'nın güzel bir lafı vardır "Suskunluğum asaletimdendir. her lafa verecek cevabım vardır. ama bir lafa bakarım laf mı diye bir de söyleyene bakarım adamı mı diye" sana cevabı veren vermiş o kadar bilgisiz birisin ki anca boş boş konuşursun ne dedi isen sana cevabını verdim hala kıvıracak yer arıyorsun babasından harçlık alarak hayatını devam ettiren birisinin ekonomi hakkın'da atıp tutması gerçekten komik oluyor çalışıp kendi paranı kazanmaya başlayınca gel o zaman ekonomi hakkın'da konuşmaya başla birde utanmadan şeftali demiş ben sana hıyar vereyim daha çok seversin hatta ingilzicesi'de cucumber  




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AnadoluEfes -- 27 Aralık 2020; 13:38:45 >
  • Asgari ücret bir ülkenin kaderi olmamalı. Dünyanın çoğu yerinde asgari ücret işi bilmeyen ya da işe yeni başlamışlara verilirken bizde nüfusun yarısı yıllarca bu ücrete çalışıyor. Haliyle çalışanlarda ne bir istek var ne de bir teşvik...


    https://www.internethalleri.com/

  • Hep aynı terane naapsin millet zam istemeyip bağismi yapsın zam almayınca bilmem ne çocukları ulaşima market ürünlerine bilmem neye zammı yapmayacak.artik ekonomi kontrolü senin inandigin ülkenin kontrolünde değil kusura bakma
  • DH'in memur ve patron ölücüleri yarın asgari ücret 3000 TL olacak siz de perişan olacaksınız.

  • Asgari ücrete 1000 tl zam gelsin herşeyi alabilelim diyen tipler var. Asgari ücrete bin tl zam gelirse ekmek 2 tlden 3 tlye çıkıyor.



    Devletin temel tüketim ürünlerini mantıklı bir şekilde desteklemesi lazım. Temel tüketim olmayan ürünler zam olsada çok ilgilendirmiyor. Şuan önemli olan hayatta kalmak  

  • 2500 olsa yeterli bence kendi düşüncem

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Asgari ücret'e zam gelmezse bu değer korunabilir. Fakat bazı gerizekalılar asgari ücret'i dövizle endeksliyor giren çıkan aynı kendinizi kandırıyorsunuz. Asıl sorun halkın %50'si asgari ücret'e tamam diyor kendini geliştirmek istemiyor. Akıllı bir adam asgari ücret'e zam gelsin istemez gelirini şahsi olarak arttırmak ister. Şuan 2325 TL maaş alan biri ekstralarla 3000 TL kazanıyor bu gelirde onun değirmeni çevirmesine yarıyor. Sen tutup 3000 yaparsan adam 4000 yapmak zorunda kalacak üst mevkiler'de zam üstüne zam isteyecek sadece paranın değeri azalacak başka bir şey değil. Devlet ne kadar verirse fazlasını alacak..

  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.