Şimdi Ara

Asgari Ücret ikinci kez artacak mı? 25.03.2022 Cumhurbaşkanı Konuştu (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
67
Cevap
1
Favori
3.353
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Yazık ya ekonomi 101 dersi alan bile maaş artışının enflasyondan başka bir şeye sebep olmayacağını bilirken, bu adamlar ülke yönetiyor.


    Özgür Demirtaş hoca, Aralık'ta mı asgari ücret bence 4'ün üstüne çıkacak ve gıda fiyatları artacak dedi. İşte durum ortada.

  • DHF_Viper kullanıcısına yanıt
    Bende özel sektör de çalışıyorum yemek sırasında temizlik personeli ile sohbet ettik ayak üstü ilköğretim mezunuyum mesai ile birlikte maaşım 8000 ₺ bi tık geçiyor dirsek çürütüp okuyan senelerini vermiş doktor 9000 ₺ alıyormuş çok üzülüyorum memleketimin insanına gibi konuştuk şartlar çok zor her geçen gün artık bir gün öncesini aratıyor.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Memura ve emekliye zam yapmazlar, çünkü parası hazineden çıkıyor. Asgari ücretliye zam yaparlar, yapılan en son %50 zamdan sonra her 5 kişiden 1i işsiz kaldı, işyerleri batma noktasında çok mu umurlarında? Hem oy verenlerinin "size doktorla aynı maaşı veriyoruz" diye gazını almış oluyorlar, hem de bahaneyle topladıkları sigorta primini ve gelir vergisini arttırıyorlar. Ha bu arada memura ve emekliye zam yapsalar enflasyon artmaz ama asgari ücretliye zam yaparsan enflasyon artar, artan enflasyon da daha çok KDV ve daha çok kurumlar vergisi toplamak demek.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perSNN -- 18 Mart 2022; 8:59:40 >
  • karaca38 kullanıcısına yanıt

    Ama arkadaşa bunu anlatamazsın hocam. Okul oku kafasında o.


    Liseden mezun olur olmaz asgari ücretle bile çalışmaya başlasan, 4 yıl sonra bir birikimin, bir iş tecrüben, bir seviyen olur. O sırada 4 yıl boyunca üniversite okumuş olan adam gelir, sen 4 yıllık çalışanken o işsiz kalır. Hadi diyelim o da iş buldu o da asgari ücrete çalışacak zaten. Yani günün sonunda onun senden bir farkı kalmayacak her türlü kârdasın.


    Tekrar söylüyorum, günümüz Türkiye'sinde okul okumak dünyanın en salak işidir.

  • Türkiye Gazetesinde yer alan habere göre; bu açıklamanın ardından uzmanlar, asgari ücrete yarıyıl zammı gelmesi hâlinde, 2022'nin ilk 6 aylık enflasyon rakamının ya da buna yakın bir oranın esas alınabileceğini belirtti. Uzmanlar “Söz konusu rakam bugünkü projeksiyonlara göre yüzde 20 civarı bir orana denk gelebilir. Bu durumda asgari ücrete temmuzdan itibaren geçerli olmak üzere yaklaşık 850 TL zam gelebilir” görüşünü dile getiriyor.



    mynet finans
    Son dakika: Asgari ücrete 850 TL zam mı geliyor? Temmuz ayında ara zam masada
    https://finans.mynet.com/haber/detay/ekonomi/son-dakika-asgari-ucrete-850-tl-zam-mi-geliyor-temmuz-ayinda-ara-zam-masada/438824/

    Yani şu an 120 tl olan sıvıyağ temmuzda 200 tl olacak. :)




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -PoseidoN- -- 18 Mart 2022; 9:39:12 >




  • Kötü şeylerin habercisi .

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • insallah zam gelmez asgariye zam gelirse her seyin fiyatı artıyor degısen bir şey olmuyor.

  • Artsa noolcak?
    Asgari ucret 10 bin lira olacak deil ya🙄

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • alex59 kullanıcısına yanıt

    AKP öncesi asgarinin adı bile yoktu dillendiren söz edende çırak maaşıydı yahu yada stajyer.

  • realitych R kullanıcısına yanıt

    Statü Türkiye gibi 3.dünya ülkelerinde bir işe yaramıyor.Bir işte uzmanlaşmak yol yordam öğrenmek daha iyi.Okul sadece sana yetki verir.Yine eninde sonunda iş sana kalıyor.Okullar sadece işsizliği geciktiren etmenden başka bir şey değil.Eskiden azken değeri vardı.Şuan yok.Bir işi herkes yaparsa ne anlamı kalır.Daha çok efor daha çok efor demek ve bunun içinde çok para harcaman demek hemde yıllarca ve bir süre sonra eline geçen boşa geçmiş bir zaman ve koca bir hiçlik olur.


    Biri söylemiş üniversite mezunu 4500 alıyor.Ama o işte 4-5 sene çalışmış işi öğrenmiş kişi ise 7-7500 alır.Yani yetki almış kişi ile işi öğrenmiş kişi aynı şey değildir.Biri teoriden başka bir şey bilmez diğeri yıllarca pratik yapıyor.İşverene iş bilen adam önemli birde sözde okumuş etmişe öğretmenlik yapmak istemez kimse şu böyle bu böyle diye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi M3lank0lik -- 18 Mart 2022; 12:44:33 >
  • Ülkeyi bitirmeye and içmişler. Anlamadıkları şey hayat pahalılığı. Asgari ücret 6 bin olsa ne olur? Bunu anadoluda yaşayan cahil kesim anlayamıyor.

  • Çok büyük bir kısım borç içinde. Kredi ödüyorlar, kira ödüyorlar. Kira hadi belki yıllık oranda artıyor onu geçin ama krediler sabit. Kredi ödemeleri inanılmaz düşüyor. (Ben de çok faydalanıyorum mesela bu durumdan, geçmişte 20'den fazla tüketici kredisi kullandım kısa süreli uzun süreli şu anda da 2 adet kredim var ama maaş artışlarıyla kuşa döndü bunlar.)


    TL borçlananlar için maaş artışları müthiştir. Çoğu kişi de ellerine daha fazla para kalsın diye zam istiyor.


    Tabi diğer şeylerin tümüyle pahalanması konusunda haklısınız lakin zaten maliyet enflasyonu almış yürümüş. Maaşlar artsa da artmasa da bu canına yandığımın ülkesinde her şey gene zamlanıyor. Diyelim ki yarın asgari ücreti 1500 TL'ye düşürdüler. Benzin fiyatı 18 TL'den 3 TL'ye mi düşecek? Ekmeği tekrardan 50 kuruşa mı alacağız? 1 litre yağ eskisi gibi 7.5 TL mi olacak? Sıfır km Fiat Egea 300 Bin TL'den 50 Bin TL'ye mi düşecek?


    HAYIR.


    Zaten her şeyin fiyatı uçtu. Geriye de düşmüyor. İnsanlar da battı balık yan gider diyerek bu enflasyonist ortamda zam istiyor işte.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DHF_Viper -- 18 Mart 2022; 14:32:8 >




  • Asgari ücreti isterlerse 6000 yapsınlar enflasyon %Şahlandı 20 yılılık iktidarın sonumu acaba ?

  • Asgari ücret yükselince mi her şey uçmuyor. Her şey uçtuğu için asgari ücret yükseliyor. Dolar bazında ne kadar zam da yapsalar hep düşüyor alınan maaş. 6 sene önceki asgari ücreti almamız için 6300 küsür olması lazım asgari ücretin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bide anlamayanlar var diyorum ki 2850 tl alırken daha fazla şey alıyodum diyorum adam hala diyor asgari ücret zamlandı diye seviniyor.

  • Yok demişler.


    ANKARA KUŞUtwitter
    “Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay: Bakan bey ile görüştüm. ‘Yıl içerisinde ikinci bir asgari ücret artışı olmayacak’ dedi.”
    https://twitter.com/ankara_kusu/status/1506382949490507777?s=20&t=KLZxsMmA8SX90VvAQIvP6Q

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

  • < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen şimdi asgari ücret 5.000 olursa azıcıkta mesai yapsa bana yaklaşacak maaşı diyorsun ve küçümsüyorsun öyle mi anladım.

    Evet öyle anladım.


    Kusura bakmada hocam sen kendi maaşını çok yüksek mi sanıyorsun? Hayırdır?


    7.400 lira nedir ya? Evet hor görüyorum kusura bakma, sen 5.000 lira ile çalışanı hor gördüğüne göre bende seni hor görüyorum.

    Neden?


    Hava atıyorsun ya bunca yıl okudum okumanın en babasını yaptım felan diyorsun ya, ben sana bravo diyorum okumuşsun, ama attığın taş ürküttüğün kurbağaya değmedi.

    Bunca yıl okumaya 7.400 lira alıyorsan sorunu kendinde ara 5.000 lira maaş alıp azıcık mesaiyle sana yaklaşan adamda değil!


    Ben 4 yıllık standart bir üniversite mezunuyum hemde açık öğretim ha, öyle sen gibi dirsek çürütmedim öyle okumanın en babasınıda yapmadım. Öyle devlet dairesi yada üniversitede felanda değilim, senden yüksek alıyorum maaş ne olacak şimdi?


    Şuna bak vakıf üniversitesinde görevli azıcık mesai yapsa bana yetişiyor desem senin zoruna gitmez mi?


    O zaman zorla, çalış, kendini bi yerlere getir elinle emeğinle zekan ile sende 7.400 değil daha üstü maaş al.


    Diploma bu ülkede para etmiyor hocam.

    Diplomadan önce kendini geliştir.


    Çalıştığım firmada 35 yıllık usta var yanına ne üniversite mezunları ne mühendisler geldi.

    Hiçbiride ortaokul terk 35 yıllık adamın yaptığı işi yapamadı aldığı maaşıda alamadı.


    Ben adamın diplomasına değil, sanatına ve yaptığı işe saygı gösteririm.


    Sen diplomama saygı gösterilsin istiyorsun şu yazınla.


    Ama kusura bakma parayı senin diploma kazanamamış ne yazık ki, emeğin kazanmış belkide ama o da az olmuş yani sağa sola hava atacak ezecek kadar yüksek değil maaşın.


    Sokaktaki 10 kişiden 9 u zaten üni mezunu 5i askerden kaçmak için okuyor.


    Vesselam.





  • "Vergi vermeyin, sigorta ödemeyin. Paranızı sürekli yurt dışına çıkarın. Dövize çevirin."

    DH de paylaştığın yorum böyleyken, bir güncelleme sizede gerekebilir!

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.