Şimdi Ara

Asgari ücret için en iyi rakam 3000 lira

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
565
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Vergi kaldiracaklar isverenede yük olmayacak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Vergi kalkarsa para yok zaten saray ve müteahhit cetesi doymaz malesef.

• 3 bin olsa ne olacak refahmı artacak yine herşeye zam gelmeye devam edecek zaten sürekli zam geliyor dahada kötü olur bir ekmek ve olur 4 5 lira

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • daha önce 1000den 1300 e

1600 den 2020ye çıktı.

bu senede 3000 yapılabilir.

vergi dilimlerinde düzenleme yapılmalı ama .

örneğin işsizlik sigortası 6ay alınmayabilir.

işverenin yükü azaltılmalı.

• paranın alım gücü artmadığı müddetçe isterse 30.000 olsun bi halt olmaz

adam avrupada 80-90 euroya tonla bakliyat ve et alıyor meşrubatı vs... içinde senin paran bunu yapamıyor önemli olan paranın alım gücü

• quote:

Orijinalden alıntı: OptimizedSettings

3 bin olsa ne olacak refahmı artacak yine herşeye zam gelmeye devam edecek zaten sürekli zam geliyor dahada kötü olur bir ekmek ve olur 4 5 lira

Bunun sorumlusu asgari ücret değil asgari ücret memur maaşına ekstra zam yapılmadan 3800 altında kalamaz.

• 3000 çok fazla yüzde 29 a denk geliyor. Olması gereken net 2750 yapmak ki bu da yüzde 18 e tekabül ediyor. Enflasyonun bir tık üzerinde, son derece makul.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Asgari ücret 300 dolar olur mu
    3 yıl önce açıldı
    Asgari ücret ne kadar olmalı ?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Tahminlerime göre 2600 üzerine çıkmayacak asgari ücret.

maaşların artması güzel ama asgari ücretli dışındaki personellerde asgari ücretlinin aldığı kadar zam beklentisinde oluyor.

şöyle düşünmek lazım örneğin bir muhasebeci şu an 3000 tl maaş alırken asgari ücretli 2300 tl para alırken aradaki fark ortadan kalkacak ben asgari ücret ile iş yapmam deyip oda kendince 700 tl lik farkı bekleyecek haklı olarak işveren bu sefer eleman azaltma yoluna gidiyor.

• Adı üstünde asgari ücret.
    Bundan bile vergi alınıyor. Alınan vergiyi kaldırsalar daha iyi yoksa 4 çalışanı olan bir iş yerinde 1 kişi işsiz kalacak 3000 tl asgari ücret ile çünkü işverene yükü 1500 tl daha eklerseniz 4500 tl yi geçecektir.

Açıkçası her iki ucu boklu değnek bu mevzu. Ayrıca 3k sonrasında genel harcama mutfak alışverişi Vs ye gelecek olan zamlardan bahsetmiyorum bile...

• çok beklersin 3bini

• 3000 tl asgari ücret olursa özel sektörde artık herkes asgari ücrete çalışır. Önemli olan asgari ücretin artırılması değil alım gücünün artması lazım. Sen istersen maaşı 10bin tl yap her şey pahalı olduktan sonra ne anlamı var.

Yüksek asgari ücret zamı enflasyonu iyice hoplatır, ekmeği 5 tl ye alırız artık.

• 2500 bilem olmaz  

• Bu konu gündeme geldiği her zaman söylüyorum. İstersen 5000 yap, 5 verip 15 geri alma düzeni sürdüğü müddetçe bir şeye yaramaz.

• biz millete anlatamiyoruz

50 kere yazıyoruz

asgari ücret artarsa enflasyon artar ...

• çinde bile asgari ücret daha yüksek yoldaş şi cimping 2021 asgari ücretini 2.650 yuan olarak belirlemiş 1 yuan 1 tl ediyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-894D9AB01 -- 15 Aralık 2020; 16:59:33 >
  • Asgari ücret 10.000TL olsa bile sen marketten 1 haftalık alışveriş için 400 500TL vererek çıkıyorsan miktarın bir önemi yok.

Yapılması gerekenler üretim ( özellikle bizim gibi vasat ülke için tarımda ) artması lazım.

İşverene vergi yükü hafifletilmesi lazım ( Bu da çok zor kamu özel sektörde çalışan kesim ile dönüyor ve kamu yükü acayip derecede zorluyor )

Bunun gibi 5 10 yıllık reformlar lazım. Ama bizimkiler diyanete saray, Van'a saray, Ekrem İmamoğlu şunu yapmış diye boş bol goy goy yapıyor.

• Asgari ücret 1200 iken asistan doktor maaşı 6.5-7 bindi, asgari ücret 2300 oldu asistan doktor maaşı ise 7.5 bin. Yani eskiden asgari ücretin 5.5 katıyken şu an 3.2 katı. Ve bu düzen değişmezse yeni zamla birlikte 2.5 katı olacak ve öyle gidecek...

Ben bu sektörde olduğumdan biliyorum bundan örnek veriyorum, aynı şeyler diğer meslekler için de geçerli. Adam o kadar okumuş çalışmış emek göstermiş eskiden asgari ücretin 5 katını alırken artık asgari ücret arta arta adamın maaşına yaklaşmış durumda. Önemli olan paranın miktarı değil, alım gücü. Asgari ücreti arttırdıkça asgari ücret ile çalışan sayısı da artıyor. Dünyada en çok asgari ücrete çalışan ülkelerden biriyiz. Avrupada çalışan nüfusun %5'i asgari ücrete çalışıyor onlar da öğrenciler, lise bile okumamış eğitimsiz kesim. Burada ise herkes asgari ücrete çalışıyor.

• 2.800 TL olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.