Şimdi Ara

Asgari Ücret 1.300,00 TL Olacak mı ? Edit : Oldu ama nasıl (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
210
Cevap
4
Favori
4.665
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    %15 kesiliyor ama onu işveren ödüyor %20 ye çıkınca o %5 lik kısmı işveren işçinin agisinden kesip öyle verecek.

Yani denildiği gibi son 3 ay 1300 değil daha az alacağız.

Neyse benim patronum zaten agi vermediği için değişen bir şey yok
  • Senin mesajları okudukça bi gülme geliyor. İş işten geçtikten sonra pek bir anlamı kalmıyor maalesef.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Echoés -- 5 Ocak 2016; 13:41:18 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kuralsiz111 kullanıcısına yanıt
    Gelir vergisini işveren ödemez, işçi öder. Çünkü gelir elde eden işçidir. Yani maaşı alan. Burada yanlışınız var.

Hesaplama ise şöyle yapılır;

Asgari Ücret Hesabı (2016 ilk 9 ay)
    Brüt Ücret: 1.647,00 TL
    Sigorta Primi İşçi Payı: 230,58 TL
    İşsizlik Sigortası Primi İşçi Payı: 16.47 TL
    Gelir Vergisi Matrahı: 1.399,95 TL
    Gelir Vergisi: 209,99 TL (% 15)
    Asgari Geçim İndirimi: 123,53 TL (bekar ve çocuksuz)
    AGİ Düşüldükten Sonra Gelir Vergisi: 86,46 TL
    Damga Vergisi: 12,50 TL
    Net Asgari Ücret: 1.300,99 TL

İşverenin maliyeti düşüldükten sonra kalan tutar 1400 TL'dir.

Bu fiyattan 210 TL (%15) gelir vergisi kesilir. Fakat AGİ de bu hesaba dahil edildiği için işçinin cebinden çıkacak gelir vergisi 86.46 TL'ye düşer. Bir de buna 12.5 TL damga vergisi eklenince işçinin cebine girecek tutar 1400 TL'den 1300 TL'ye düşer.

9. aydan sonra ise gelir vergisi %20 olacağı için 1400 TL üzerinden alınacak vergi 210 TL'den 280 TL'ye çıkacak. Yani işçiye 70 TL daha yük binecek ve 1300 TL olan net ücret 1230 TL'ye düşecek. Bunun olmaması için hükümet çalışma yapacakmış, yani 12 ay boyunca işçiye tam olarak 1300 TL ödenmek isteniyormuş.

Söz konusu hesaplara AGİ ister istemez dahil olduğu için işvereninizin AGİ vermemesi gibi bir durum söz konusu olamayacak. Eğer asgari ücretli çalışan iseniz, Ocak ayı sonunda AGİ dahil 1300 TL net ücret almanız gerekecek. Aksi durumda yasal yollara başvurabilirsiniz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• suriyelilerde gelsin 1200 lira karşılıksız burs alsın
  • reguse kullanıcısına yanıt
    O yasal yolların sonu beni işten çıkışa kadar götürür.

Bu arada bilgilendirme için teşekkürler.
  • O 1200 lira AB den alınacak yıllık belirli bir miktar para ile verilecekmıs

%100 doğrumu bılmıyorum dedıgım ama acıp arastırabılırsın

Hangı hukumet kafadan 1200 lıra verır azınlık olarak barındırdıgı ınsanlara

1300 asgari ücret dediği için +110 da devlet destegı verdıklerı ıcın bu kayıbı nereden kapatacaklarını sasırdılar ona zam buna zam yapmaya basladılar

Hiç işi gücü yok elın surıyelısıne paramı hıbe edıcek
  • Açlık oranı bile asgari ücretin üzerinde.
  • serqan01 kullanıcısına yanıt
    Valla kardeşim bu hükümetten hiç bir şey olmaz artık ona karar verdim

Vatandaşından 3 alıp 1 veren

Hizmetini yapan ama o hizmeti kullandırtacak kadar kazandırmayan bir ülkeymişiz

Geçde olsa anladım.

Zararın neresinden dönersen karmış en fazla 2 oyum gitti bunlara

Dahası olmıcak zaten.

ADAMLAR AVRUPA ÜLKELERİNE YETİŞECEZ DİYE RESMEN VATANDAŞIN CİĞERİNİ SÖKÜYORLAR TAMAM BAŞA GEÇTİKLERİNDEN BUYANA HIZLI İLERLEDİK AMA VATANDAŞIN CEBİNDE PARA YOKSA ALDIĞI PARA AYI ÇIKARTAMIYORSA BEN NABIYIM ÖYLE İŞİ YA

BENİM AMERİKAYA RUSYAYA YETİŞMEK GİBİ BİR DERDİM YOK YAVAS YAVAS GİDELİM CEBİMİZDE PARAMIZLA HİZMETİ ALALIM

NEDEN İŞÇİYE HAK ETTİĞİ ÜCRET VERİLMİYOR ANLAMIYORUM BİR TÜRLÜ

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kuralsiz111 -- 8 Ocak 2016; 17:30:36 >
  • serqan01 kullanıcısına yanıt
    bu durumda devlet neye benzer dersen, ''kasa her zaman kazanır'' siyasetçiler insanlar için değil insanlar onlar için çalışıyor =)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TITAN291 -- 8 Ocak 2016; 17:49:29 >
  • MuratbanK kullanıcısına yanıt
    sence unuttuğun daha doğrusu yanlış belirttiğin bir kısım yok mu? asgeri ücreti veren devlet değil, bu yük devletin bütçesine etkilemiyor ki nerede asgari ücretle çalışan memur var örnek verebilir misin?
    mezarını deniz manzaralı yerden alır, kefeni de altın suyuna daldır artık
  • 1300 e agi dahil mi ? Her yerde bir şey yazıyor.
    Dahilse Nasıl zam yapıldı onu anlamadım zaten temmuz ayında o fiyata gelirdi

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    O zaman zam diye. Bir şey yok;
    Zaten agi ile beraber 1001+92 1093 tl alıyorduk
    Ocakta ortalama 100 tl zam gelecekti agi de 113 civarı olacaktı toplamda 1213 tl alcaktık
    Temmuzda yine bir 100 civarı zam gelse agi hiç artmasa bile temmuzdan itibaren 1313 tl alcaktık
    Bu Nasıl insafsızlıktır.Badem bıyıklı aktroller bunu Nasıl savunacak acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: Kuralsiz111

evet agi dahil ama bu şerefsiz hükümet asgari ücreti 1300 yapacaz dedi 2016 yılı boyunca 1300 kalacak demedi

öyle deselerdi tek başlarına iktidar olamazdı işçi kesiminden oy alamazdı

agiyi asgari ücrete dahil etti ve 2016 yılı boyunca 1300 verecek

Mahkemede gorusrusunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nbacıshaquılle kullanıcısına yanıt
    Bundan sonra sandıkda görüşürüz onlar ile

Zaten daha öncede söyledim tekrar tekrar söyleyeyim

Bundan sonra bu hükümete oy atarsam adam değilim diye

Resmen vatandaşını işçisini kandırarak iktidar oldular
  • Maaşlar konusunda bi sonuç alan varmı.Benim maaşı 1.500 TL yaptılar.Ancak ne bilim tatmin olmadım pek.Yakıta zam ekmeğe zam otobüse zam bişey anlamadım bu işten.
  • Valla ben maaşı alınca görüncem. Şu anda ne brütü biliyorum nede neti biliyorum. Bizim maaşlar ayın 8. günü yatıyor.
  • selam arkadaşlar bende 2000 tl maaş alıyordum, firmamız asgari ücretle beraber herkese 300 tl zam yaptı (dengeler bozulmasın diyeymiş) 2300 aldım ocak maaşı olarak.
    Kardeş nerede kandırmış 2000 ylında 100 lira olan asgari ücreti 1300 lira yapmışlar

2000 yılında açlık sınırı 300 liraymış
    Kaynak
    http://webarsiv.hurriyet.com.tr/2001/11/13/49889.asp
    Şuanda açlık sınırı 1385 lira

2000 yılında asgari ücret ile açlık sınırı arasında %300 fark var 2015 yılında ise %5-10 civarlarında

Şimdi sen buna kandırılmak mı diyorsun?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Taklitçi karşıtı -- 3 Şubat 2016; 11:29:59 >
  • Ben konuştum.
    Şöyle diyim zaten maaşım 1200TL di. Kendisi bana geldi ve maaşımın yeni düzenlemeye göre 1300TL olduğunu söyledi. Biraz mırın kırın etti söylerken ama tabi kide taviz vermedik. Öyle olması gerekiyor falan dedim. Tek sorun maaşı ayın 15 inde alıyor olmamdı. Yani Ocak 15 de yine eski maaşı aldım. Aralığın ücretiymiş. Karşı çıkmadım tamam diyip geçiştirdim yani. Şimdi şubat maaşında 1300 alcağız bakalım hayırlısı. Tabi bu duruma bile pek sevindiğim söylenemez. Her gün yapılan zamları gördükçe maaşa yapılan zam yine eriyip gitti :)
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.