Şimdi Ara

ASELSAN MÜHENDİS MAAŞLARI

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
1.242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

• _____________________________

Software Engineer - Application Development
    METU CENG '25

• 5 yıllık mühendis pratisyen maaşı mı alıyormuş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Egon_Krenz -- 18 Ağustos 2025; 9:54:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Başka nerelerden para kazanıyodur hocam?

• terfiyle az artiyormus 3 5 sene calisip amerikaya gecmek lazim. savunmada security clearence ve vatandaslik isteniyor ayrica nis projeler yapildigindan o gecisi yapmak da zordur. bu tarz yerlere girerken dikkatli olmak lazim.

• Maaş sklası çok saçma yeni mezun bir şey yapamayacak işi öğrenecek mühendis 100k ile başlayıp işi öğrenince şirkete para kazandırmaya başlayaınca 120kya yükseltmek pek doğru değil hatta bu yüzden Ssde bir kaç yıl deneyim kazanıp yurtdışı planı bu kadar yaygın herhalde

Daha Fazla Göster
  • songünorganik kullanıcısına yanıt

başka firmalara danışmanlık yapanlar oluyor, veya ikinci bir işle uğraşanlar oluyor. C-Suite'deki kişilerde bunu gördüm, rastgele senior belki yapmıyordur ama

3-5 sene çalışıp nasıl amerikaya geçmeyi düşünüyorsun?

Orijinalden alıntı: idontremember

3-5 sene çalışıp nasıl amerikaya geçmeyi düşünüyorsun?

ben savunmada degilim. yeterince para biriktirip juniorligi attiktan sonra gozu karartip is bulma, akademiden devam etme dil okulu vs her yolu deneyip bir sekilde oraya gidip mucadeleyle duzeni oturtmak gerekiyor. en kolay yolu geleneksel yontem olan bir lokalle evlenip vatandaslik elde etmek.

Orijinalden alıntı: nonesovile

ben savunmada degilim. yeterince para biriktirip juniorligi attiktan sonra gozu karartip is bulma, akademiden devam etme dil okulu vs her yolu deneyip bir sekilde oraya gidip mucadeleyle duzeni oturtmak gerekiyor. en kolay yolu geleneksel yontem olan bir lokalle evlenip vatandaslik elde etmek.

Alıntıları Göster

iş bulmak çok zor. şuan avrupaya bile gitmek zorken amerikaya gitmenin ne kadar zor olduğundan bahsetmeme gerek yok. hadi varsayalım ki gittin 5 sene boyunca aralıksız h1b vizesiyle orada çalışman lazım ve onda bile bir mücadele olacak. buradaki sorunların en önemlisi bence türkiyenin bir orta doğu ülkesi olması nedeniyle türklere vize verilirken veya işe alınırken sıcak bakılmaması. öncelikli kişiler de zaten oraya öğrenci vizesiyle gitmiş olan okuyanlar vs olacak. imkansız demiyorum ama bu düşüncelere sadece sen sahip değilsin.

• idontremember kullanıcısına yanıt

kolay demedim hocam hayatta ne kolay ki. ama bence gayet mumkun bunu yapmis on binlerce insan var. avrupaya master ile gidis su anlik yapiliyor. 0 tecrube ve sadece okuma parasiyla gidip masterdan mezun olup is bulup tutunanlar da var, bulamayip donenler de var. kader gozu karartma ve adanmislik ile alakali. amerika ulkeler arasinda cream of the crop. amerika hayatin bu doneminde hemen olmazsa baska gocmen ulkeleri var kanada, avustralya vs. beni herhangi bir gelismis gocmen ulkesi tatmin eder

Benim hedefim de master ile Amerika’ya gitmek. Birkaç sene sonra en azından böyle bir hedefim var. Şuan 3 sene tecrübemi tamamladım. Master ile gidersem iş bulurum diye düşünüyorum iyi kötü. Ama ondan önce nasıl bir ülke olduğunu görmem lazım giderek.

Ortadogu olmasıyla alakası yok ona bakarsan geçen suudi arabistan vatandaşları artık vizesiz avrupaya seyehat edeceklerini anlatan bir haber okudum

yani para gelsin diye yapılmış bir şey olabilir tabi. vizesiz seyahatın başka anlamı yok. önemli olan gidip oranın bir bireyi olup olamadıklarıdır.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.