Şimdi Ara

Aşçılık Okumak? (El Becerisi Sorunsalı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
28
Cevap
0
Favori
2.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • Çok istekliysen gir o işe derim. İyi aşçılar gerçekten çok güzel paralar alıyor. İstekliysen de zevkle yaparsın bu işi zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: alexturner

    Hocam kusura bakmada ıssız kalıp asciliga yönelen insan mutfak komisinden ileri gidemez , boşuna okuma demek yanlış bı yorum . Şuan 3.siniftayim boşa okudugumu düşünmüyorum kaldı ki mesleğimi dünyanın dört bi yanında icra edebilirim . 50-60 hatta daha üstünü kazanan aşçılar var . Kendini birazcık geliştirip öğrenmeye açık olan birisi aylık 7-8 binden aşağı kazanmaz ... Şuan 2 yıllık meslek tecrubem ile 2.500 kazanıyorum sabah 8 akşam 4 çalışıyorum .

    Alıntıları Göster
    Önünde fırsat varken kolay kolay kimse aşçılık vs. seçmez. Bir mühendis de, berber de mesleğini her yerde icra edebilir. Bu aşçılara özel bir durum değil.

    O dediğin 7-8 bin TL maaşı ancak yıllar sonra 40 yaşında vs alabiliyor aşçılar. O da şanslı olup iyi bir yerde çalışırlarsa. 7-8 bin TL şu an ankara savunma sanayiinde 22-23 yaşındaki yeni mezun, tecrübesiz mühendisin işe giriş maaşı bu arada.

    2500 TL normal zaten işe yeni giren komi maaşı. Mezun olduğunda da bundan farklı bir para almayacaksın, üç aşağı beş yukarı aynı olacak. öyle 4-5 bin hayali kurmayın.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi :ArHaus: -- 7 Haziran 2019; 18:1:43 >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: :ArHaus:

    Basit dostum, okuyup iyi bir (iyi kazanan, toplumda saygınlığı olan vs.) meslek sahibi olamayacağı düşünülen kimseler genelde bu tür şeylere yönelir. Sen kendini öyle görüyorsan bir şey diyemem ama aileniz size emek vermiş size de bunun üstüne biraz çaba sarf edip iyi okullarda iyi bölümlerde okuyun.

    Alıntıları Göster
    Ne yani hiç mi bir kimsenin hayali olamaz aşçılık okumak? Derslerinin kötü olmasıyla bir alakasının olduğunu sanmıyorum. Benim dünyadaki iş görüşüm mutlu olabileceğin işi yapmak, kendine en uygun olanı bulmak. Bence Konfüçyüs'ün "Eğer sevdiğin işi yaparsan, hayatın boyunca bir kez bile çalışmış olmazsın." sözü gayet doğru bir söz. Evet her sevdiğin şey sana para getirmeyebilir ancak iyi sevdiğin ve ilgi duyduğun şeyde kendini geliştirmek için çabalarsın, en iyisi olmak için çabalayacak o gücü bulabilirsin kendinde ancak sevmediğin sadece para için iyi okul iyi bölüme gittiğinde o okuma isteği o çaba o gücü kendinde bulamayabilirsin. Mutluluk sadece paradan ibaret olmamalı, iyi bölüm iyi okul okumak da tek para getiren şey değil bence. Nice insanlar var okumuş okumuş işsiz kalmış. Her şey sende bitiyor, evet her mesleğin ülkelere göre bir sınırı vardır. Fakat o sınırın en üstüne çıkmak en iyisi haline gelmek senin elindedir, senin değiştirebileceğin bir şeydir. Bundan 20-30 yıl önce bir insan çıkıp deseydi 'Gelecekte tuşu olmayan telefonlar olacak.' kim inanırdı ki? Her şey insanlarda biter, alanının en iyisi olmak seni zaten parasal olarak yeterli bir noktaya taşıyacaktır. İyi okulda okuyacağım çok para kazanacağım düşüncesiyle okuyup çok para kazanıp (Ki bu Türkiye'de mümkün değil, kötü okulda okusan da iyi okulda okulda okusan da iyi para kazanıp kazanamayacağın garanti değil) o parayla mutsuz olacağıma boğazımı doyuracak kadar kazanır ama mutlu olurum daha iyi. Yani kısacası bir eşit ağırlık öğrencisi olarak puanım başka bölümlere de yetiyor Allah'a şükür, sadece kendime en uygun mesleği bulmaya çalışıyorum. Mutlu olabileceğim, çalışırken oflamak yerine şükür edeceğim bir bölüm arıyorum.




  • Aşçılık zaten zanaattır, emektir. Eskiden alaylı olarak yetişirdi aşçılar. Okumayacak olan çocuk verilirdi mutfağa meslek öğrensin diye doğru. Hala daha alaylı yetişenler var elbette ama aşçılık okullarıyla ve gelişen gastronomi dünyasıyla aşçılık farklı noktalara geldi. Hala emekçilik evet aşçıların çok çok büyük çoğunluğu yaratıcılığını konuşturacak fırsat bulamadan bitiriyor kariyerlerini. Pek normal insanın yapacağı iş de değildir doğru. 8-5 çalışayım haftasonu ailemle avmlerde gezeyimci beyaz yaka olma hayali olanlar aşçı olmasın. Gidin mühendisler ordusuna katılın bu kafadaysanız.
  • bu sorun cogu insanda var ne hikmetse.

    hicbir amaci hedefi olmayna insanlar olduk.

    sevdiginiz seyi yapin iste sonra baska birsey yapin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Genç arkadaşlar meslek seçimi "sevdiğim işi yapmak istiyorum" deme konusunda romantik hayallere kapılıyorlar ne yazık ki. Kimse size sevmediğiniz işi yapın demiyor.

    Arkadaşlar meslek sevgisi sizin sandığınızın aksine büyük oranda o mesleği öğrenirken ya da okulunu okurken gelişen bir şeydir. Hayatta neyi sevip sevmediğinizi daha en başından karar verirken bu kadar aceleci olmayın.
  • :ArHaus: kullanıcısına yanıt
    Hocam kusura bakmayın da biz asciligi esnaf lokantasında yapmıyoruz ki 40 yıl sonra 7-8 bir de sansliysak alalım . Kaç tane tanıdığım genç şef var şuan kısım şefi olarak 5 bin alıyor . Aldığım 2.500 liraya komi maaşı demissinizde ben komi gibi itilip kakilmiyorum mesleki bilgimi aktarıyorum yemek yapıyorum , komi ile asciyi karşılaştırmanız birazcık garip olmuş kaldı ki ben öğrenciyim ve 8 saat gayet rahat şartlarda çalışıyorum . Her neyse 40 yıl sonra 7 bin alırsam şanslı hissedeyim :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.