Şimdi Ara

Asansör Makine Dairesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
10.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Düzenleme; Asansör motoru Akış marka idi. En üst kattan ev alacaksanız ve bu marka motoru görürseniz oradan uzak durun. Merkez servisi soruna herhangi bir çözüm noktasında yardımda bulunmadı. Verdikleri Usta telefonuna bakmadı defalarca aradım. Son derece gürültülü ve titreşim oluşturan bir motor. İnsanı düşünen yok. Boş yerede yalıtım yaptırmayın kesmiyor sesi. Müteahhit göstermelik yaptı ses aynı. O bariyerli falan ses yalıtım malzemeleri hikaye. Bu motor çok titreşim yapıyor. Böyle bir ürün nasıl tse standartlarına uygun olabilir aklım almıyor.




    Arkadaşlar bilen arkadaşların yardımcı olmalarını diliyorum. Umarım bu konuda beni aydınlatırsınız. Eminim benzer durumla karşılaşanlar içinde güzel bir kaynak olacaktır.

    Bir dublex daire var ve asansör bu daireden tarafta.

    Aşağıda kabaca çizdim umarım anlaşılır.

     Asansör Makine Dairesi



    Burada 4 kişilik bir asansörü taşıyan bir motor var ve asansör çalışmaya başladığı zaman olanca gürültü bitişikteki daireye geçmekte. Özellikle gece çalıştığında vınlama rahat her yerden duyulmakta. Asansör dairesinde hiç bir ses yalıtımı yok ve asansör dairesine apartman merdivenlerinin karşısındaki kapının üstünde 1 metrelikte bir boşluk var. Yani her tarafı tam kapalı değil burasının.

    Bitişik dairenin antre duvarı bildiğimiz kalın tuğla ile örülmüş ve asansör dairesinden tarafa alçı uygulanmış. Şartelin çıkarttığı ses duyulduğu gibi makinenin çalışırken çıkarttığı ses oldukça rahatsız ediyor üst daireyi geçtik alt dairede de rahatsız edecek şekilde gürültü yapılar.

    Asansör dairelerinde ses yalıtımı ile ilgili bir bilgi bulamadım, tavsiye edildiği yazılı ancak zorunlulukla ilgili herhangi bir yönetmelik genelge vs. bulamadım. Buralar malum belediyelerin denetiminde buralara ruhsat verilmekte, ayrıca yapı denetim firması buraların uygun şekilde yapılmasından sorumlu. Burada makinenin üzerinde bulunduğu tabla betonunun ince olabileceği, makine şasesinde yamukluk olabileceği vs. söylendi ama yaptığım araştırmalarda benzer kapasiteli motorların benzer kuvvette ses verebildiğini gördüm. Ama burada ses daha fazla ve kuvvette çıkmakta.

    Bu sorunun çözümü noktasında ne yapılabilir. Makinelere yönelik bir değişiklik yapılamayacağından bu asansör dairesinin her tarafının kapatılması ve ses yalıtımı ile şartel panosunun yerinin değişimi gibi öneriler gördüm ama somut bir çözüm önerisi bulamadım. Yardımcı olursanız bilginizi paylaşırsanız sevinirim. İyi forumlar.
     Asansör Makine Dairesi



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 1 Temmuz 2014; 7:47:43 >







  • çok rahatsız edici bir durum olmalı.
    benim aklıma yumurta kolileri ile kapalama yada taş yünü ile kaplama geliyor.yumurta kolisi ilk etapta denenebilir maliyeti oldukça düşük olacaktır.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ferrari_tec

    çok rahatsız edici bir durum olmalı.
    benim aklıma yumurta kolileri ile kapalama yada taş yünü ile kaplama geliyor.yumurta kolisi ilk etapta denenebilir maliyeti oldukça düşük olacaktır.

    Teşekkürler



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 4 Ocak 2014; 19:12:29 >
    < Bu ileti m.bolumsonucanavari.com kullanılarak atıldı >
  • Akış asansör motorunun kendine has bir sesi varmış. Ses yalıtım malzemeleri iki ortak duvara uygulandı sesi kesmedi. Bu motor gece saat 1 de 2 de asansör kullanılınca oluşturduğu titreşim tüm odalardan uykudan uyandırıyor. Dişli motoru böyle imiş bu markanın.

    Birde bu ses yalıtım malzemeleri hikaye. Onun yerine ytong veya gaz beton levha veya alçıpan levhadanarada boşluk bırakarak bir kaç kat uygulayın daha başarılı olacaktır. Bilmem ne..taş adı altında satılan keçe benzeri malzemeler hayal ürünü. Bu tür makine dairelerinde ses makinenin üzerine bastığı kolon ve kirişlerce taşınıyor. Makine harici yerlerde verimli olabilir ama makine gürültüsünü kesmiyor, tamamen hayal ürünü. Yüzde 20 bile kesmedi.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hidden -- 28 Ağustos 2014; 7:52:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,
    Bu gun akis cf125 marka asansor motoru ile birlikte asansor kurmaya geldiler. Konu hakkinda son durumunuz nedir? Evimizin konumu sizinkine cok yakin. Suan sizin yorumunuzdan sonra cok kararsiz kaldim.

    Ayrica ben makina muhendisiyim akustik dersinden birkac not paylasmak isterim:
    Ses izalasyonu icin akustik sungerlerrin rastgele dizilimi faydali olmiyacaktir. Sungerler ses yansimasini azaltmak icin vardir. Sesin duvardan gecisini engellemek icin Ağır kurşun bariyer le birlikte sungeri kullanmaniz gerekmetedir. En iyi sonuc icin odanin ses analizi yapilip ses dalga boyu bulunduktan sonra bariyer ve sungerin kalinligi secilmelidir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.