Şimdi Ara

Artık Soyadı Değiştirebilmek Daha Kolay

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
311
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

kaynak:Atv Haber

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi WRRKRR -- 22 Ağustos 2014; 19:44:53 >

• Zaten degistirebiliyordun
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Outsider

Zaten degistirebiliyordun

Ama bu sefer dilekçelerle uğraşmıyorsunuz
  • quote:

Orijinalden alıntı: RedlighTR

quote:

Orijinalden alıntı: The Outsider

Zaten degistirebiliyordun

Ama bu sefer dilekçelerle uğraşmıyorsunuz

Iyiymis. Benim soyadimin alinmasi yasak soyadi kanunundan dolayi, o yuzden bu soyadi tek bizim ailede var, asla degistirmem
  • Memnunum soyadımdan. Değiştirmek isteyenler için iyi bir haber.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • doksanbir soyadı var hoca diyor rakamlamı yazı ilemi yazılıyor diye soruyordu
  • biraz açar mısın?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • kendi soyadımı kendim koymak güzel olur aslında ama.Evlendikten sonra en fazla 2 3 çocuk yaparım bu soy nasıl büyüyecek.
  • ben degistirdim. ama mahkemede, ugrastim mi? hayir. sadece bir savunma yaptim hepsi bu, ama dilekce ile degisme olayina sicak bakmiyorum. onceden bir agirligi vardi bu meselenin. kolaylasti mi moku mu cikti anlamadim.

• Yine dilekçe vereceksiniz ama şart soyadın hakikaten değişmelik olması. Eskiden de vardı ama mahkeme kararıyla oluyordu, gereksiz bürokratik işlemler azaltılmış. İhtiyacı olanlar için güzel gelişme.

• HAAltuntas kullanıcısına yanıt
    Önceden dava yolu ile mümkündü. Şimdi İçişleri Bakanlığına dilekçe verilerek yapılacak. Tabi yine rencide edici, küçük düşürücü olması gibi ön şartlar var.

• quote:

Orijinalden alıntı: HAAltuntas

biraz açar mısın?

Artık dava falan açmana gerek kalmıyor sadece (1) Dilekçe ile değiştirebiliyorsunuz

İçişleri Bakanlığı, 1935'te yürürlüğe giren soyadı kanununda değişikliğe gidiyor. Mevcut uygulamaya göre; önünde mahkeme kararı gibi ağır bürokratik engeller bulunan 'soyadı değiştirme' işlemi, artık bir dilekçeyle halledilebilecek.

Ekim ayında TBMM'ye sevk edilmesi planlanan tasarıyla 'malgil', 'odun', 'kavakaltındayanyatan', 'sığırcı', 'kızkaçıran' gibi edebe aykırı ve gülünç soyadları nüfus müdürlüklerine yapılacak başvuruyla değiştirilebilecek. Bakanlığın mutluluk merkezli düzenlemesi iki yıl yürürlükte kalacak. Kanunun kötüye kullanımını önlemek içinse toplum içinde küçük düşürücü, gülünç ya da edebe aykırı soyadı taşıyanların başvuruları değerlendirmeye alınacak.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.