Şimdi Ara

Artık PLÜTON diye bir gezegen yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Güneşe uzaklığı: 4450.5 - 5898.5 - 7374 Mio km
    Yörüngesel dışmerkezlilik: 0.248
    Yörüngesel eğiklik: 17.10
    Eksensel eğiklik: 1220
    Çap: 2323 km
    Kurtulma hızı: 1.1 km/sn
    Kütle: 0.002 (Yer = 1)
    Hacim: 0.007 (Yer = 1)
    Yoğunluk: 2.02 (su =1)
    En yüksek kadir: 14
    Dolanım süresi: 248 yıl
    Eksensel dönme: 6 gün 9 s
    Kavuşum dönemi: 367 gün

Uyduları: 1 tane Charon

Gözlem koşulları: Pluto ancak orta boy teleskoplar ile görülebilir ve hiçbir zaman 14 kadirden daha parlak olmaz. Teleskopla bile ancak küçük bir ışık noktası olarak görülür. Pluto 90'lı yıllarda Terazi, Akrep ve Yılancı takımyıldızlarından geçecektir.

Nedeni ise gezegenin yörüngesinin olmamasıymış

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be®k -- 25 Ağustos 2006; 2:51:39 >

• Nasil yani? Yok mu??

• quote:

Orjinalden alıntı: doganza

Nasil yani? Yok mu??

evet yok bilimadamları son yapılan bir toplantıda bu kanıya varmış yani bu demektirki birsürü kitap baştan yazılacak

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Be®k -- 25 Ağustos 2006; 2:58:33 >

peki niye daha önceden yapılmamış?

GalataSaray
  • İnşallah liseye tekrar çağırıp yeni baştan okutmazlar fizik kurallarını..

• evet bir kaç kündür tartışılıyordu demek sonunda karara varmışlar

Orjinalden alıntı: blade77

iyi olmuş sen küçücük boyunla büyük gezegenlere kafa tut

ben de bunu buldum başka bi yerden;

Dış merkezli bir gezegen ne demek?

Gezegenler "altın oran" adı verilen ve Fibonacci serisindeki (n1 + n2 = n3 serisi 0 1 1 2 3 5 8 13....) sayıların bir noktadan sonraki birbirine oranı olan 1.61803 sayısına göre dizilmişlerdir. (Doğada bu şaşmaz yasayı inecleyen bilim dalı frantal geometri olarakta geçer.)

Bu duruma göre

/>

şeklinde bir yörünge uzaklığı tüm mevcut gezegenler arasında geçerlidir. Bu oran gezegenlerin kütleleri ile değil güneşe olan uzaklıkları ile oranlıdır. Şu an 5. gezegenin bulunması gereken yerdeki asteroid kuşağı da bu noktaya denk düşer ki bir zamanlar burada bir gezegen olduğunun ve o bölgedeki asteroidlerin kaynağının orada var olmuş olan gezegen olduğunun da bir diğer ispatıdır.

Aşağıdaki tablo bu oranlar göstermektedir :

G : Gezegen
    A : Milyon km olarak güneşe uzaklık
    B : Merküre göre oranla uzaklık M=1

G------: A------: B------:
    Merkür ---57.91 | 1.00000
    Venüs ---108.21 | 1.86859
    Dünya ---149.60 | 1.38250
    Mars ----227.92 | 1.52353
    Ceres ---413.79 | 1.81552
    Jupiter --778.57 | 1.88154
    Saturn 1,433.53 | 1.84123
    Uranüs 2,872.46 | 2.00377
    Neptün 4,495.06 | 1.56488
    Plüton -5,869.66 | 1.30580
    Toplam 16.18736
    Averaj 1.61874
    Phi 1.61803
    Hata payı (0.00043)

Gezegen Güneşten uzaklaştıkça onu yörüngede tutacak çekim kuvveti azalacaktır. Buna bağlı olarak ters yönde etki yaratacak iki değer mevcuttur. Merkezkaç kuvvetini yaratan dönme hızı ve gezegenin kütlesi. Merkür 58 milyon km uzakta iken (88 günde yörüngesini tamamlar)ondan 100 kat daha uzakta olan Plüton (248 yılda yörügesini tamamlar) benzer kütlelerde olması beklenemez.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • yörüngesi neptünle kesşiyormuş gibi bir şey yazıyordu ben de anlaymadım. kendi yörüngesi olmadıgından ...diyorlar

Daha da açıklarlar herhalde
  • quote:

Orjinalden alıntı: blade77

Gezegenler "altın oran" adı verilen ve Fibonacci serisindeki (n1 + n2 = n3 serisi 0 1 1 2 3 5 8 13....) sayıların bir noktadan sonraki birbirine oranı olan 1.61803 sayısına göre dizilmişlerdir. (Doğada bu şaşmaz yasayı inecleyen bilim dalı frantal geometri olarakta geçer.)

Fraktal geometri olması gerek

Artık PLÜTON diye bir gezegen yok

Gezegen kavramını masaya yatıran Uluslararası Astronomi Birliği’nin, Plüton’un gezegenlik statüsünü düşürmesi bekleniyor. Ancak karara itiraz eden, Plüton’a farklı bir statü verilmesini isteyenler de bulunuyor.

Plüton'un çapı 2300 kilometre. Güneş'e uzaklığı 5.9 milyar kilometre olan gezegenin bir yılı, 248 Dünya yılına eşit.

LONDRA - Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’ta toplanan Uluslararası Astronomi Birliği profesörleri, Güneş Sistemi içinde gezegen tanımını tartışıyor. Müzakereler sonucunda oluşan son taslak metninin ise, uzmanlar tarafından olumlu karşılandığı belirtiliyor. Taslağın bugün yapılacak oturumda kabul edilmesi halinde ise, İngiliz bilim dergisi New Scientist’in haberine göre, Plüton gezegen statüsünü yitiriyor. Dolayısıyla Güneş Sistemi 8 gezegene inebilir.

Dünyanın önde gelen 2.500 astronomunu bir araya getiren toplantılarda, birçok öneri tartışıldı, taslakların üzerinden onlarca defa geçildi. Son duruma göre, bir göktaşının gezegen olabilmesi için, kendi bağımsız yörüngesine hükmedebilmesi gerekecek. Bu şu anlama geliyor, gezegenler uydularla birlikte kendi ekosistemlerini sürdürebilen varlıklar olmalı. Bu durumda Plüton gezegenlikten düşüyor, zira Plüton’un yörüngesi Neptün’le kesişiyor.

• çek cumhuriyetinde biraraya gelmişler astronotlar ve oy kullanmışlar gezegen vasfını yitirip gezegencik adını almış kaynak dünkü TRT 1'in teletext'i
  • ii bilirdik...
    Gömün gitsinn

I Love it, When a Plan Comes Together!.
  • Ben çok üzüldüm yawws. Severdim onu bir gezegen olarak. Hoca bana gezegenleri say dediğğinde onu hiç unutmazdım. niye sildiniz onu uzaydan hiç mi acımadınız? Ben itiraz ediyorum abi. Plutonu hep bir gezegen olark bildim bundan sonra da bilecem ve onu hiç unutmayacam.

Orjinalden alıntı: StranGe_PassenGer

Artık yay burcu değil miyim? O çok sevdiğim karakterim değişecek mi yani?

Koç olmak ayrıcalıktır. Sende katıl istersen.

• OLSA NOLUR OLMASA NOLUR.. BİZE NE FAYDASI VAR.. ÖLE DURUYO İŞTE BOŞA YER KAPLIYO

** Guide-nous dans le droit chemin
  • Yazık la resmen dışladılar yavrucağı charon u da aldı gitti bu diyardan
  • Araştırın bakalım OSS vb sınavlarda bu gezegenle çıkmış soru var mı? İptal etsinler o kadar öğrenci sanal bilgi yüzünden kapıda kalmasın, bi de darwin dallamasının kepazelikleri de vardı o da ayrı bi konu
    CPU: İ5 13600K 3.50GHZ@5.1GHZ (ID Cooling SE-214-XT ) VGA: Intel ARC A770 RAM: 4X16 Gskill Ripjaws S5 DDR5 6000mhz CL32 Mainboard: ASUS PRIME Z790-P WIFI 7200MHz(OC) DDR5 Audio Card: Creative Sound Blaster ZX CASE: Thermaltake Level 10 GT Battle Edition PSU: EVGA 1000 GQ SSD: Samsung 970 Evo Plus 500Gb (Cooler:ID-COOLING Zero M15 m.2 NVME) HDD: WD20EARX DRW:Asus DRW-24D5MT M-Disc Monitor: Asus 24'' MX239H Keyboard Set: Asus TUF Gaming K1 Set Headset: Sennheiser HD280 Pro 64Ω Sound System: Logitech X530 Printer: LaserJet M1132 MFP Modem: Asus DSL-N17U OS: Win10 Pro 64Bit Yarabbi Şükür daha ne olsun?
  • yaa anlamadım olay nee pluton aslında matrix mi ne anlamadım gezegen deilse ne peki
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.