Şimdi Ara

Artık Panel Sorunu Çözülsün (Samsung C650)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Pazartesi günü bu TV'yi teknosadan almayı düşünüyordum, ancak bonus kartım olmadığından alamadım. Bu forumda sürekli olarak panel farklılıklardan bahsediliyor ve milletin kafası karışıyor. Bazı arkadaşlar panelin ne olduğunu nasıl öğreneceğimizi, nereye bakacağımızı soruyor, bazıları şu daha iyi alın diyor, bir kısmı da bu kötü sakın almayın pişman olursunuz diyor, kime inanacağımızı şaşırdık. Rica etsem Samsung C650 sahibi forumdaki arkadaşlardan panelin SQ,CN,AA olduğunu gösteren barkodu ve TV'lerinden fotolar koyarlarsa sanırım ben ve benim gibi kafası karışık olanlar rahatlamış olur. Sırf bu farklılıklardan dolayı mağazaya gideceğim ve gözümle görüp alacağım. Fotolar konusunda yardımcı olacak tüm arkadaşlara teşekkür eder, yapacağınız katkılar sayesinde artık bu konunun netleşeceğini düşünüyorum.....

• Aynı sıkıntı bende de mevcut hocam güzel bir konuya değinmişsin iki haftadır bu modele bakınıyorum forumda bu panel mevzusu geçince inanın tvden soğudum teknosadan bende almayı düşünüyorum bu panel konusuna cidden bir açıklama getirebilecek arkadaşlar varsa çok memnun olurum.
  • Ben vatanda inceledim TV'yi yanında bir barkod var orada yazıyor hangi panelin kullanıldığı Vatandakilerin çoğu SQ idi. Bende bu tv yi düşünüyordum ama benim salona göre çok küçük gibi geldi boyutu vazgeçtim. Ama TV gerçekten güzel..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nike -- 22 Ekim 2010; 13:23:19 >
  • Bulması kolay ama soran çok var.Resim ekledim:

• kutusunda yazmiyor mu hangi panel oldugu ben gittim magazaya 37" vardi baktim SQ ama 40" depodaymis sq oldugunu nasil anliycam sormam mi gerek ??
  • çok mu önemli panelin ne olduğu? bana piyangodan AA01 panel çıktı hiç mi hiç sorun yok, yada varsa da bizim gibi ortalama kullanıcı ve insan gözü için hiç önemli değil, sırf bu yüzden TV'den vazgeçmek mantıklı değil bence
  • quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]

kutusunda yazmiyor mu hangi panel oldugu ben gittim magazaya 37" vardi baktim SQ ama 40" depodaymis sq oldugunu nasil anliycam sormam mi gerek ??

37" Samsung panel yok. 37" panellerin tamamını AUO firmasından alıyor. Eğer etiketin fotoğrafını çekerseniz , televizyon üzerindeki etikette yazan Versiyon koduna göre tvde kullanılan panelin üreticisini bulma sistemi çökmüş olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    TV LED sorunu çözümü
    3 yıl önce açıldı
    LG Tv Beyaz Nokta Sorunu
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • şunuda ekleyelim ki panelin ne olduğu belli olsun

C650

40" (40C650) : MVA (AA01 - AUO, panel T400HW03) + PVA (Samsung, panel LTF400HF15) + MVA (CMO, panel V400H1-LH9)

46" (46C650) : MVA (AA01 - AUO, panel T460HW03) + PVA (SQ01 - Samsung, LTF460HJ01)

DipNot : PVA yazan SQ'dur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cash Money -- 30 Ekim 2010; 4:46:58 >
  • Merak ettiğim CN olursa ne olacak? Gözümüz fark ederi mi renk ayrımı varsa aralarında ya da SQ panel daha mı fazla dayanıklı az mı arıza çıkarır diğer panellere göre? Avantajı nedir SQ panelin? CN alırsak dünyanın sonu gelmiş midir bizim için merak ediyorum yardımcı olursanız sevinirim. Alamadım bir türlü LCDyi bu yüzden
  • Samy deki ana Modül ID leri;

V=Djito(MVA)CMO/Taiwan
    T=A_MVA-AUO/Taiwan
    LTF=S_PVA-Samsung

diğer ID ler ve code lar alt numaralardır!

Bu Modüllerde kendi içlerinde CR değerine ve kalitesine göre ayrılırlar!!!

En başta VSL riski S_PVA lardadır!(benim tuttuğum vede kullandığım ve en iyiside S_PVA lardır)
    VSL riski CMO larda en az olanıdır,içlerinde en sağlam Modül de budur ama biraz pahalı olduğu için
    genelde tüm panel üreticileri ucuz ve giriş seviye panellerde AUO tercih ederler,ancak AUO son 2 senedir
    oldukça iyi seviyeye gelsede heriflere her kalitede Modül olduğu için Samy/Sony/Tosh/Phil genelde
    ucuz olanları kullanıyor(26"/32"/37"lerde) 26-32 den genelde kaçın;40 tan başlayın,ancak günümüzde
    AUO çok ciddi vites büyüttüğü içinde Samy/Sony/Tosh 40 larda çoğu zaman AUO oluyor!
    46" larda ise kullanım oranı biraz daha düşüyor!

AUO/CMO Modül kalite farkı günümüzde fazla kalmamıştır,internette dolaşan bilgilerin çoğuda yalnıştır!
    O eskidendi CMO kötü,AUO kötü ancak 2009 dan itibaren bunların seviyeleri çok iyi yere geldiler!

Ancak bu Taiwan lı ana Modül üreticilerinin işleri sadece Modül üretmek olduğu için maliyetleri doğal olarak
    bir Sharp/Samy/LGD gibi yüksek yada çok yüksek olmadığı için dünyada gördüğünüz neredeyse bütün
    TFT-LCD TV lerde bu iki üreticinin Modülleri kullanılmaktadır kaldıki dünyada Samy ve LGD nin
    ardından en büyük Modül üreticiside AUO/Taiwan dır(bu büyüklük üretim miktarı-ihracat-satış v.s bazında tabiki!)

Samy de maliyetleri rakiplerinden daha aşağı çekebilmek içinde yükleniyor AUO ya

Dünyada panel tip TV ler içinde en fazla 32" satılmaktadır son 5-6 senedir!!
    Dolayısıyla üreticilerinde savaşı bu ebattadır! maliyetinde dolayısıyla çok ucuza gelmesi icep ediyor(ayrıca HW olarakta
    bu ebatlı paneller daha az kalitelidir yada dandiktir v.s)

++

• quote:

Orijinalden alıntı: albani

Samy deki ana Modül ID leri;

V=Djito(MVA)CMO/Taiwan
    T=A_MVA-AUO/Taiwan
    LTF=S_PVA-Samsung

En başta VSL riski S_PVA lardadır!(benim tuttuğum vede kullandığım ve en iyiside S_PVA lardır)
    VSL riski CMO larda en az olanıdır,içlerinde en sağlam Modül de budur ama biraz pahalı olduğu için
    genelde tüm panel üreticileri ucuz ve giriş seviye panellerde AUO tercih ederler,ancak AUO son 2 senedir
    oldukça iyi seviyeye gelsede heriflere her kalitede Modül olduğu için Samy/Sony/Tosh/Phil genelde
    ucuz olanları kullanıyor(26"/32"/37"lerde) 26-32 den genelde kaçın;40 tan başlayın,ancak günümüzde
    AUO çok ciddi vites büyüttüğü içinde Samy/Sony/Tosh 40 larda çoğu zaman AUO oluyor!

AUO/CMO Modül kalite farkı günümüzde fazla kalmamıştır,internette dolaşan bilgilerin çoğuda yalnıştır!
    O eskidendi CMO kötü,AUO kötü ancak 2009 dan itibaren bunların seviyeleri çok iyi yere geldiler!

Ancak bu Taiwan lı ana Modül üreticilerinin işleri sadece Modül üretmek olduğu için maliyetleri doğal olarak
    bir Sharp/Samy/LGD gibi yüksek yada çok yüksek olmadığı için dünyada gördüğünüz neredeyse bütün
    TFT-LCD TV lerde bu iki üreticinin Modülleri kullanılmaktadır kaldıki dünyada Samy ve LGD nin
    ardından en büyük Modül üreticiside AUO/Taiwan dır(bu büyüklük üretim miktarı-ihracat-satış v.s bazında tabiki!)

Samy de maliyetleri rakiplerinden daha aşağı çekebilmek içinde yükleniyor AUO ya

Dolayısıyla üreticilerinde savaşı bu ebattadır! maliyetinde dolayısıyla çok ucuza gelmesi icep ediyor(ayrıca HW olarakta

++

bİŞEy anladıysam:)) hocam sonuç olarak CN panel al mı diyosun sen şimdi?

• quote:

Orijinalden alıntı: threed

quote:

Orijinalden alıntı: albani

Samy deki ana Modül ID leri;

V=Djito(MVA)CMO/Taiwan
    T=A_MVA-AUO/Taiwan
    LTF=S_PVA-Samsung

++

bİŞEy anladıysam:)) hocam sonuç olarak CN panel al mı diyosun sen şimdi?

çok iyi yaa. bende bu tv var CN02 version fakat ben bile anlamadım bahsedilenden...

• Peki arkadaşlar ben de yalnızca 01 yazıyor o hangisidir? model no.da ise le46c650L1WXZG yazıyor ve üretim yeri Slovakya. SlovaQuie mantığından SQ01 diye tahmin ediyorum ama emin değilim?
  • Haydaa tam bir TV almaya yelteniyoruz birşey çıkıyor. Nedir bu panel mevzusu tam olarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: [DMC]

kutusunda yazmiyor mu hangi panel oldugu ben gittim magazaya 37" vardi baktim SQ ama 40" depodaymis sq oldugunu nasil anliycam sormam mi gerek ??

Kutunun üzerinde slovakya malıdır diye yazıyorsa tahminimce sq paneldir. Geçen GOLD.COM.TR den aldım. Gerçi adamlar teşhir ürünü yolladılar. (Hemen iade edip başka yerden alacağım) Panelde SQ2 idi. Neyse kısmet değilmiş.
  • bu İB dekiler nasıl yani şimdi
  • quote:

Orijinalden alıntı: gimmeluck

bu İB dekiler nasıl yani şimdi

+1 ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: outofnick

Peki arkadaşlar ben de yalnızca 01 yazıyor o hangisidir? model no.da ise le46c650L1WXZG yazıyor ve üretim yeri Slovakya. SlovaQuie mantığından SQ01 diye tahmin ediyorum ama emin değilim?

2009'dan sonra bunun hiçbir önemi kalmadı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: someone74

quote:

Peki arkadaşlar ben de yalnızca 01 yazıyor o hangisidir? model no.da ise le46c650L1WXZG yazıyor ve üretim yeri Slovakya. SlovaQuie mantığından SQ01 diye tahmin ediyorum ama emin değilim?

Ne gibi bir önemi kalmadı ? yabancıyım bu konularada.. :) bende de 03 yazıyor ? sq mu bu? aynen slovakya malı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagriii

quote:

Orijinalden alıntı: someone74

quote:

Ne gibi bir önemi kalmadı ? yabancıyım bu konularada.. :) bende de 03 yazıyor ? sq mu bu? aynen slovakya malı.

Forum dışı ve forumdaki bazı arkadaşların bilgileri benden fazla ancak onlarında net olarak üzerinde durdukları konu 2009 yılından bu yana mva panellerin ( ki sorunlu olan kodlara birkaç ucuz satan firmanın stokları dışında rastlamadım) yaşattığı olumsuzluklar artık yok. Kaldıki yeni ürünlerde farklı kodlar göze çarpıyor. Elimizdeki ürün 2009 öncesi olmadığına göre içimiz en azından rahat olmalı diye düşünüyorum. Diğer sitelerde de araştırma yaptım ancak olumsuz hiçbir yoruma henüz rastlamadım. Dış kaynaklı sitelerde 650-725 Euro arası satılıyor. Panel ömrü menüsü bizimkilerde görülmüyor ama yazılım yükseltilirse ( ki 3007.1 bana stabil geldi) belki gözükür ama gerek duymuyorum. Fakat dikkatimi çeken şey kullandığım panelin dinamik kontrastı showroom da gördüğüm SQ panelinkinden daha belirgin. Panel farkı dedikleri bu olsa gerek.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.