Şimdi Ara

Artık okumak istemiyorum

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
3
Favori
2.172
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Liseye başladıktan sonra sanki ölmüşüm de cehenneme düşmüşüm gibi. İlk sene yine başka okulda durumum kötüydü ama fena değildi. Psikolojik olarak çökmemiştim en azından. Lise 2'den sonra başka bir okula geçtim ve burası benim hayatımı bitirdi. Artık sahte dostlardan öyle gına geldi ki kimsenin yüzüne bakmıyorum. Bazende sivilcelerim yüzünden benimle konuşan insanların da yüzüne bakmıyorum. Bu sene son senem ama ne işkencelerle geçecek bilmiyorum. Eskiden kızlar bana okulun en yakışıklısısın derdi. Çok kızla çıktım.Gezdim tozdum güldüm.Tabi hepsi liseden önce. Bazen bunları hatırlayıp saniyelik gülümsüyorum sonra halime bakıp silkiniyorum. Suratım sırtım sivilce doldu. Her yerde arkadaşım vardı herkesle muhabbetim vardı. Sonra kökten sildim bütün çevremi. Kurunun yanında yaşı da yaktım bir nevi ama bundan pekte pişman değilim. Çünkü artık bu hayatta kimseye güvenim kalmadı. Zaten iyi anlaştığım herkes çoğunlukla başka yere taşındı çocukluğumdan beri. Bu okulda üçüncü yıla gireceğim ama hala kendimi buraya ait hissetmiyorum. Sürekli diken üzerindeyim sanki ölüm tehditleri alıyormuşum gibi herkes beni izliyormuş gibi,terliyorum. Sürekli tek başıma gezdiğim için ve koca çevrede tek yalnız gezen ben olduğum için galiba. Şu hayatta kime arkadaşım dediysem hep kahpelik gördüm. Eskide yaşadığım şeyleri unutamıyorum sürekli aklıma getirip kendimi daha kötü hale sokuyorum. Ağır parçalar dinleme arabeski bırak diyorlar bırakamıyorum,bırakamam. Eskiden eve girmezdim babam beni sokaklarda arardı nerede bu çocuk diye. Şimdi sırtım oturmaktan koltuğa yapışıyor. Akrabalarla dışarda denk geldiğimde sen dışarı çıkar mıydın falan diyorlar kafam bozuluyor ama bir şey demiyorum içimden diyorum ulan siz ne biliyorsunuz halimi,durumumu diye. Hayatta derdimi kimseye anlatamadım.Her şeyi içime attım ve atmaya devam ediyorum. Ne ailem anladı beni ne akrabalarım. Akraba konusuna hiç girmeyeyim bile. Allah hepsinin şerrinden korusun.Başımı yastığa koyduğumda uyuyamıyorum. 15 20 kişilik çakal tayfasından birini arıyorum aylardır. Ama tek gezmiyor. Bulduğumda dişlerini eline vereceğim. Tek olduğum için hepsine girmiyorum. Eğer yanımda 7-8 kişi olsa direk elemanların arasından alacağım çakalı. Bazen dışarı çıkıp insan içine karışıyorum sonra pişman oluyorum. Lan evde otursaydım keşke diyorum. Ama evde oturmakta istemiyorum. Tek evin tek oğlu olmasaydım belki intihar ederdim ama tüm umutlar bana bağlı olduğu için bunu da yapamıyorum. Yarın ise işkence başlıyor.

• İnşallah üstesinden gelirsin hocam yaşadığın şeylerin. Bu işlerin birazı sende bitiyor.Diğer bi kısmı ise çevrende. Şans işi bi nevi. Çevremdekiler iyi olduğunda ve arkadaşlarımla sürekli sosyalleştiğimde harika hissediyorum kendimi. İyi bi insan oluyorum. Fakat çevrem kötü olduğu zaman kendimi çok kötü hissediyorum. Yavaş yavaş dibe çöküyormuş gibi hissediyorum.
  • Dikkat et okumak farklıdır okul farklıdır
    Ben de diyordum bu yaz başına kadar hiç dostum yok diye hala da yok hiç arayıp soran "Moriarty44 nasılsın dostum diye ?" Kalmadı öyle insanlar e onlar yüzünden kendini mi cezalandıracaksın ?? Ben de intiharı düşünmüştüm uzun zaman önce herkes düşünür lakin sonra bu Dünya da sadece Türklerin yaşamadığını hatırladım
    Ne yazık ki milletimizin %80 i şeref yoksunu bu dostlukları da etkiliyor tabi spora başla derim
    Hangi bölümü istiyorsun ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Moriarty44

Dikkat et okumak farklıdır okul farklıdır
    Ben de diyordum bu yaz başına kadar hiç dostum yok diye hala da yok hiç arayıp soran "Moriarty44 nasılsın dostum diye ?" Kalmadı öyle insanlar e onlar yüzünden kendini mi cezalandıracaksın ?? Ben de intiharı düşünmüştüm uzun zaman önce herkes düşünür lakin sonra bu Dünya da sadece Türklerin yaşamadığını hatırladım
    Ne yazık ki milletimizin %80 i şeref yoksunu bu dostlukları da etkiliyor tabi spora başla derim
    Hangi bölümü istiyorsun ?

Kafada bin tane tilki gezerken kendime hiç eğitim konusunda hedef koymadım.Yani hangi üniyi hangi bölümü istediğimi bile bilmiyorum. Spora ara verdiğim bir dönemdeyim bu ara gidip tekrar başlayacağım salona

• Kartalların yalnız uçtuğunu unutma
    Her şey arkadaşlardan ibaret değildir

• Hocam ben sizi çok eskiden beri tanıyorum.Bende aynı senin gibi okulda yalnızdım hala da öyleyim.Moralim psikolojim çok bozuluyordu.Çok çok kötü duygular hisler yaşadım.Ama değiştim be hocam.Nolduysa artık takmıyorum.2 sene önceki halimle aramda oldukça fark var.Gerçekten insan değişiyor.Artık aynı şeyleri aynı duyguları hissetmiyorum.Seninle ayın yaşıtız galiba lise sonsun.Şuan hiç birşey düşünmüyorum.Elimde sürekli bir kitap ders çalışıyorum.
    Düzeltmek istedim bazı şeyleri.Düzeltemeyecince depresyona girdim hala da öyleyim.Bu yapımdan fazla kaçamıyorum maalesef karamsar bir insanım.
    Diyeceğim şu aynı noktada kalmayın.Başka işlerle meşgul olmaya çalışın.Aylar yıllar insanı değiştiriyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: GuzelAdam

Hocam ben sizi çok eskiden beri tanıyorum.Bende aynı senin gibi okulda yalnızdım hala da öyleyim.Moralim psikolojim çok bozuluyordu.Çok çok kötü duygular hisler yaşadım.Ama değiştim be hocam.Nolduysa artık takmıyorum.2 sene önceki halimle aramda oldukça fark var.Gerçekten insan değişiyor.Artık aynı şeyleri aynı duyguları hissetmiyorum.Seninle ayın yaşıtız galiba lise sonsun.Şuan hiç birşey düşünmüyorum.Elimde sürekli bir kitap ders çalışıyorum.
    Düzeltmek istedim bazı şeyleri.Düzeltemeyecince depresyona girdim hala da öyleyim.Bu yapımdan fazla kaçamıyorum maalesef karamsar bir insanım.
    Diyeceğim şu aynı noktada kalmayın.Başka işlerle meşgul olmaya çalışın.Aylar yıllar insanı değiştiriyor.

Teşekkür ederim hocam yorumun için. Bende aynı şeyleri her gün çaresi olmadığını bile bile kafamda kurup duruyorum işte ne yapayım. Elden bir şey gelmiyor. Bir türlü rahatlayamıyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Abi yazmak hiç istemiyorum
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Okul hayatında karşına çıkan kişiliksiz insanların seni eğitimden soğutmasına izin verme. Bana da benzerleri oldu artık kimseye güvenemiyorum, sadece takılmalık dostluklar. Böylesi çok daha iyi

• up.
  • Kardeşim bu tür konuları okuyunca kendini yalnız hisseden herkes tarafından izleniyormuş hissine kapılan bir ben değilmişim diyorum. Sana tavsiyem eğer sivilce sorunu gerçekten varsa Zoretanin yada Roaccutane ilacını doktor gözetiminde kullanman ben 7.5 ay kullandım zoretanin çok hafif izler var eskiden milletin yüzüne bakamazdım konuşurken o sivilce özgüveni bitiriyor yan etkilerine katlanarak en ağırı dudak çatlaması olarak şu ilacı kullanman olacaktır sana tavsiyem.
    Arkadaşlarım üniversiteye gidiyor başka şehre bende haliylen iyice yalnız olacağım bi dershane falan belki ortam olur gerçekten zor bi sene olacak benim için gelecekten çok umutsuzum konularını da daha önce takip etmiştim anlaşılan sıkıntın azalmamış umarım çözüm bulursun ben de karamsar melankolik bi insanım ama spor falan derken birazcık kendimi düzeltmeye çalışıyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Witsel

Kardeşim bu tür konuları okuyunca kendini yalnız hisseden herkes tarafından izleniyormuş hissine kapılan bir ben değilmişim diyorum. Sana tavsiyem eğer sivilce sorunu gerçekten varsa Zoretanin yada Roaccutane ilacını doktor gözetiminde kullanman ben 7.5 ay kullandım zoretanin çok hafif izler var eskiden milletin yüzüne bakamazdım konuşurken o sivilce özgüveni bitiriyor yan etkilerine katlanarak en ağırı dudak çatlaması olarak şu ilacı kullanman olacaktır sana tavsiyem.
    Arkadaşlarım üniversiteye gidiyor başka şehre bende haliylen iyice yalnız olacağım bi dershane falan belki ortam olur gerçekten zor bi sene olacak benim için gelecekten çok umutsuzum konularını da daha önce takip etmiştim anlaşılan sıkıntın azalmamış umarım çözüm bulursun ben de karamsar melankolik bi insanım ama spor falan derken birazcık kendimi düzeltmeye çalışıyorum.

Kardeşim 4 doktor gezdim bana bu ilacı vermiyorlar. İnsan bir bakar karaciğerden mi geliyor diye suratıma bakıp dayıyorlar aynı ilaçları dandik kremleri. Eğer bir kez daha doktora gidersem bu sefer elimden bir kaza çıkacak. Artık evdeki aynaları sinirden kıracağım. Bugün sabah sakallarımı kestim sakal altındaki sivilceler iyice çıktı şu anda acayip hissediyorum kendimi çok kötüyüm. Az önce okuldan geldim topu topu 2 saat geçirdim okulda ama o 2 saat bile acayip bunaldım.

• quote:

Orijinalden alıntı: 'Boyz N Da Hood

quote:

Orijinalden alıntı: Witsel

Kardeşim bu tür konuları okuyunca kendini yalnız hisseden herkes tarafından izleniyormuş hissine kapılan bir ben değilmişim diyorum. Sana tavsiyem eğer sivilce sorunu gerçekten varsa Zoretanin yada Roaccutane ilacını doktor gözetiminde kullanman ben 7.5 ay kullandım zoretanin çok hafif izler var eskiden milletin yüzüne bakamazdım konuşurken o sivilce özgüveni bitiriyor yan etkilerine katlanarak en ağırı dudak çatlaması olarak şu ilacı kullanman olacaktır sana tavsiyem.

Kardeşim 4 doktor gezdim bana bu ilacı vermiyorlar. İnsan bir bakar karaciğerden mi geliyor diye suratıma bakıp dayıyorlar aynı ilaçları dandik kremleri. Eğer bir kez daha doktora gidersem bu sefer elimden bir kaza çıkacak. Artık evdeki aynaları sinirden kıracağım. Bugün sabah sakallarımı kestim sakal altındaki sivilceler iyice çıktı şu anda acayip hissediyorum kendimi çok kötüyüm. Az önce okuldan geldim topu topu 2 saat geçirdim okulda ama o 2 saat bile acayip bunaldım.

Seni o kadar çok iyi anlıyorum insanın yaşama hevesi gidiyor yemin ediyorum kimseye güvenemiyorsun sürekli aynı şeyler aynı tipler gerçekten seni sevecek düşünecek insanlar lazım tamam bi kaç arkadaşım var ama onlar da gidince üniversite derken kaldık yine yapayalnız. O ilacı bi yolla almalısın ben jel antibiyotik krem hepsini kullandım ve sana tavsiyem doktora kullandığın ilaçları say ve işe yaramadığını söyle ve o ilacı almak için ısrar et. İlerde geçiyor düşüncesine kapılma sonuçta karaciğerdeyse problem yağlanmayı kesecektir.

• bu sene sağlam çalışıp iyi bir üniversiteye git it,uğursuz tayfadan kurtulursun en azından.
  • Ergenliği bir atlat, sonra konu aç.
  • Öncelikle sivilce sorunun için bir çözüm önerim olucak:http://www.youtube.com/watch?v=VGf-2szR3aU

Diğer bir önerim televizyon ve (eğer oynuyorsan) oynadığın oyunlara bir zaman sınırlaması getir(bağımlı olma). Yaptığımız her şey bizi (tüm vücudumuzu özellikle beynimizi) olumlu veya olumsuz yönde etkiler. Yapmak istediğimiz şeylerde bu kriteri her zaman göz önünde bulundurmak akıllıca olur. Ayrıca mesela müzik dinlemek istiyorsan sende olumsuz duygular uyandıracak müziklerden kaçın. (örn. rock , metal , slow , arabesk vs.)
    Bu konuyla ilgili linkteki sayfaları da incelemeni öneririm.
    http://inci.sozlukspot.com/w/hayatınızı-kökten-değişterecek-olan-şey

Daha sonra yukarıda linkini paylaştığım konunun içerisinde verilmiş olan şu linke bakabilirsin.
    http://inci.sozlukspot.com/w/bu-başlıkta-hayatımız-mükemmel-hale-geliyor

Bir şey daha var (intihar edicem falan dediğin için söylüyorum) eğer imkanın varsa uzman iyi bir psikoloğa gitmek (mümkünse günümüzde popüler olan bilişsel davranışçı terapi eğitimini almış bir uzman).

Son olarak ta hayatı, insanları ve en önemlisi kendini sorgulamaktan korkma. İçindeki boşlukları doldurmak için düşün, araştır, kitap oku kısaca kendini geliştir.

Özellikle de inanç yönünden..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-62091E307 -- 15 Eylül 2014; 23:11:30 >

• Kendimi bulmua gibi hissettm sivilceler yuzunden acayip kotu durumdaym roaccutane kullanacamda karar veremedm

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.