Şimdi Ara

Artık kimse yaşlı insanlara otobüslerde yer ver vermiyor. (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
0
Favori
2.358
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Seve seve yer veriyorum, kendime yediremiyorum çünkü ister günden gelmiş ister gezmeye gitmiş amcam felan beni ilgilendirmez lakin,

Benim de kafamın attığı yer var. Her yer verdiğim kişinin suratında bu ulaşım senin yüzünden tıklım tıklım amcam yazısı geçiyor.

Bir gün gene belediye otobüsündeyim yemin ediyorum hayvanlar böyle taşınmaz ya demir kafesle ayırırsın felan.
    Yanlışlıkla frene fazla asılsa şöför en az 30 kişi hamile! nefes alınmıyor,herkeslede yanyana durmak değilim arkadaş?!
    Diceksin bir sonrakine bin. Bi sonraki sanki özel limuzin gene aynı.

Amcam takmamış bugune kadar. Teyzem güne gitmiş ama dememiş biz insan değilmiyiz bu neden bu kadar kalabalık bir otobüs? Kim yönetiyor bunu?

Ondan sonra gençler şöyle gençler böyle. ar damarınız çatlak edep yok.

Alışmışınız ölüm otobüsünde gitmeye. Şeytan diyo gıcıklık yap hiç verme ama işte insan yüreği

• quote:

Orijinalden alıntı: Elektroniker

Okuldan işten yorgun argın çıkan insanlar o trafikte eve gitme mücadelesi verirken, otobüs bedava diye ekmek almaya kızılaya giden amcalar, gün yapmaya giden teyzeler o yeri haketmiyorlar.

Ayrıca bazen ayakta gitmemek için ikinci hatta üçüncü dolmuşu beklediğim olurdu. 5dk sonra dolmuşa kokoş bir kadın binsin ve yerinden kalkmak zorunda kal.Olacak iş mi

aynı seylerı yazacaktım arkadasım agzına saglık..

izmirde 8 numaralı otobüsü bilen bilir..bütün gün ayaktayız yorgn argın cıkıoruz teyzeler mübarek günden cıkıolar kakara kikiri biniolar otobuse bı de utanmadan yer istıolar..wallahı hc kusura bakmasınlar bu kadar da vıcdansızlık olmaz gencız dıye yorulamaz mıyız bız..madem güne gidiosun be kadın neden işçi saatını beklıosun evıne gıtmek ıcın..daha erken gıt ölür müsün?

hıc abartmıorum aralarındakı konusmalara kulak mısafırı oldum resmen yaslı dedelere sarkıolar yemınle gülme krızlerıne gırdım

• quote:

Orijinalden alıntı: noteb00k

Yer verdiğim yaşlıların yarısından çoğu teşekkürü bile çok görüyor. Çok yaşlı olmadığı sürece ve hamile/bebekli olmadığı sürece kesinlikle yer vermem.

aynen öyle. gerçekten oturması gerektiği kadar yaşlı veya hastaysa yer veriyorum tabiki ama bi teşekkür etmeyince pişman oluyorum. onlar sanırım gençlerin görevi olarak görüyorlar yer vermeyi
  • quote:

Orijinalden alıntı: Talonmaster

Oturmak isteyen taksiye binsin

aynen ya
  • İzmirdeyim her gördüğümde yer veririmAyrıca burdaki küçükler hep büyüklerine yer verir yani hiç öyle bir saygısızlık görmedim
  • birde şöyle bir olay vardır.

ortalarda iki kişilik koltuğun bir tarafında oturuyorsun. yaşlı biri geliyor kalkmıyorsun. bunun üzerine arkada bulunan 20li 30lu yaşlardaki bir öküz "bak yaşlı teyze binmiş kalk ona yer ver" demesi.. Sen versene lan şrefsize bak

edit: arada otobüste başım dönüyor. bayılacak gibi olursam söylüyorum abi kalkabilirmisin başım dönüyor diye. şuana kadar kalkmayanı görmedim. sıkıyosa kalkmasın üstüne bayılırım valla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Blackened_61 -- 22 Şubat 2011; 21:49:30 >
  • en son nezaman yer verdim hatırlamıyorum
  • malesef demeniz gibi ben fazla otobüs kullanan biri olmadığım halde arasıra bindiğimde gençler genellikle bayanlar yer vermiyor .ama onlarada hak veriyorum bazen bu fordcular yüzünden olabilir
  • ya bide insanın aklına ya hastalıgı filan varsa diye geldiğinde kötü oluyor.
  • yer veren bi nesli yanına 2-3 yaşındaki çocuğunu oturtup çocuğu küçükten alıştıran sonra ayakta kalınca gençlik öldü diye söylenenler bitirdi
  • valla artık yaşlı amcalar bayram harçlığı filan vermiyor,ben de dolmuşta yer vermeyerek misilleme yapıyorum.
  • cehennemde yanıcanız hepiniz günahkar lar sizi
  • Yaşlı demek görmüş geçirmiş hayata doymuş insan demek. Bence tam tersi olmalı. Yaşlılar gençlere yer vermeli. O yaşa kadar oturmuşlar zaten bıraksınlarda artık biz oturalım. Gençliklerinde zaten şehirler boştu bu kadar kalabalık yoktu. İstedikleri otobüste minibüste oturarak gidiyorlardı. Ne güzel ya! Gençliğindede otur, yaşlılığında da. Ne güzel memleket. Biz yaşlandığımızda muhtemelen dahada kalabalık olacak. Otobüslerde belkide 3 gence 40 yaşlı düşecek. Peki o zaman nasıl oturacağız? Ben bugün bir yaşlıya yer veriyorsam yaşlılığımdada bana yer verilmesini isterim ama bunun garantisi yok ki? Belki ben o yaşlı insan kadar yaşlanamayacağım bile. Belki gençliğimde öleceğim kim bilir? Yaşlılığımı yaşamayadan kimse bana yer vermedende ölebilirim. O nedenle bu riski göze alamam. Kısacası ben neden yaşlılara yer vereyim? Yaşlılara, yaşlılar yer versin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi samplus -- 23 Şubat 2011; 2:40:25 >
  • La ben kursa derse gidiyorum amca kadikoyde gezmeye gidiyor gitmesin kardesim
  • quote:

Orijinalden alıntı: EMRE ÖZCAN

lan adamlar bedava diye biniyo,iki durak sonra iniyor.Ekmek,sigara almak için kızılaya,ulusa gidiyor.Lan oturduğun yerdeki ekmek ekmek değil mi.Bi de geliyo başında bekliyor.Sen gençsin ya ona yer vercen aklı sıra.Ben sabahatan akşama kadar ayaktayım ya sen sırf canın sıkıldı gezicen demi.O yorgunluğun üstüne benim demirlerden asılacam diye kolum kopsun sen kıçını yaya yaya otur koltukta.Yer vermezsin adın terbiyesiz,edepsiz olur.gençlik nereye gidiyor olur.Ulan o kadar yaşlıya bedava kart vereceğine öğrenciye ver de bi işe yarasın.Al bakalım o kartı o yaşlının elinden bi daha binebiliyo mu.Ulan almayı bırak bari 50 krş olsun 75 kuruş olsun.Bak bakalım onların yarısı binebiliyor mu.Ama yok kartı alır mı elinden seçimde nasıl oy toplayacak ş.refsizler.

Ha bu dediğin yaşlıların çoğu benden sağlam.ama baktım gerçekten işi için çıkmış yaşlı,hasta bir amca,teyze var ona yer veririm.Küçük çoçuğa olanlara,elinde çok fazla poşeti filan olanlara,özellikle de engellilere kesinlikle yer veririm.

Bak bu konuda çok doluyum beni konuşturma tamam mı canım kardeşim

özet: o yaşlıların elindeki kartları bi alın bakalım bi daha b.k binerler.

Doğru söze ne hacet.

• Toplum olarak vermeye cok merakliyiz. Ben vermem onlar alabiliyosa alsın
  • Bende genelde vermem ama yaşlı bi amca gördüğüm zaman kalkarım.Ama teyzelerin pek şansı yok

Ha bide dün bindim metrobüse,2 metrobüs bekledim arkada oturmak için,geçtim tam kapı karşısına oturdum arkada.Ulan 1 durak sonra bindi orta yaşlı bi herif,tip tip bakıyor.Sinir oldum ..... git lan şurdan diyesim geldi,zincirlikuyuya geldiğimizde yer verseydin ölürmüydün vs gibisinden birşey söyledi ama karşılık vermedim.

Konu ile biraz uzak ama söyliyim,boş metrobüse binerken iten insanları parçalamak geliyor içimden.Yılbaşında ağzına kadar doluydu Edirnekapı durağı,boş metrobüse binicez,adamın biri itiyor ama kol var gerisi yok..Çektim kolu baktım tıfıl bi herif geldi,dedim abi napıyosun sen,diğerleride 2 ayıpladı işte ,defolup gitti şerefsiz

• quote:

Orijinalden alıntı: OnrbK

Bende genelde vermem ama yaşlı bi amca gördüğüm zaman kalkarım.Ama teyzelerin pek şansı yok

Ha bide dün bindim metrobüse,2 metrobüs bekledim arkada oturmak için,geçtim tam kapı karşısına oturdum arkada.Ulan 1 durak sonra bindi orta yaşlı bi herif,tip tip bakıyor.Sinir oldum ..... git lan şurdan diyesim geldi,zincirlikuyuya geldiğimizde yer verseydin ölürmüydün vs gibisinden birşey söyledi ama karşılık vermedim.

Konu ile biraz uzak ama söyliyim,boş metrobüse binerken iten insanları parçalamak geliyor içimden.Yılbaşında ağzına kadar doluydu Edirnekapı durağı,boş metrobüse binicez,adamın biri itiyor ama kol var gerisi yok..Çektim kolu baktım tıfıl bi herif geldi,dedim abi napıyosun sen,diğerleride 2 ayıpladı işte ,defolup gitti şerefsiz

• quote:

Orijinalden alıntı: EMRE ÖZCAN

lan daha dün yazdığım olay bugün başıma geldi

otobüste orta kapının arkasındaki koltukta oturuyorum.30 lu yaşlarda malın biri de ortadaki boşuk alandaydı.Sonra 45-50 yaşlarında biri bindi.Ben de otobüstekilere göz gezdiriyordum o sırada.Sonra bu malla göz göze geldik.Teyzene yer versene dedi.O an içimden kalkıp ağzını burnunu kırmak geldi ama nasıl olduysa kendime hakim olup bakışlarımı diğer tarafa çevirmekle yetindim.

Sonradan adamı dövmediğime pişman oldum.(dalsam birşey yapamazdı.Çok güçlü kuvvetli biri de değildi zaten.)

Bundan sonra bana amcana , teyzene yer versene diyen ilk kişiye dalacam.

Orta Kapının arkası, şoför arkası riskli yerler, oturmamak lazım. Adam resmen sazanlık yapmış. Birde son günlerde bazı ergenleri görüyorum, 30 yaşındaki kadınlara yer veriyorlar. Bu gerizekalılar yüzünden yakında erkekler otobüslerde direk ayakta kalacak. Çok yaşlılar, hamileler ve engelliler dışında asla yer vermem.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.