Şimdi Ara

Artık CB Yargılanabilecek Diyenler Gelsin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
76
Cevap
5
Favori
3.315
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
15 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • İngiltere'de bir söz vardır, “Kral kendi eliyle bir adam öldürürse bundan belki başbakan sorumlu olur; ama eğer başbakanı öldürürse bundan kimse sorumlu olmaz”

    Bu sözle anlatılmak istenen mutlak monarşilerde kralın/kraliçenin mutlak sorumsuzluğu.

    Ancak Cumhurbaşkanlığı makamı olan ülkelerde tabii ki iş böyle değil.

    Deniliyor ki; "Mevcut anayasada cumhurbaşkanı sadece ama sadece vatana ihanetle yargılanabiliyor. Artık biz onu işlediği tüm suçlarla yargılayabileceğiz."

    Diyenler!

    EFENDİM BURADA ÇOK BÜYÜK BİR ALDATMACA VAR. Artık CB YARGILANABİLECEK DENİLEREK HALK ÇOK FENA KANDIRILIYOR
    Kanmamak için mevcut anayasayı iyi anlamamız lazım yoksa yenisi ile şu olacak bu olacak diyerek her türlü kandırabilirler.

    İsteyenler Türkiye Barolar Birliği dergisine ait vermiş olduğum <<linkten>> konuyu en ince detayına kadar öğrenebilirler.
    En az 5-6 anayasa profesörü ve daha bir çok hukukçu farklı noktalardan ele alarak farklı görüşlerden yararlanarak bu meseleyi ele almışlar.

    Kandırılanlardan olmamak için okuyun... Aslında mevcut anayasada yargılamnabilir olup, asıl yeni anayasada nasıl yargılananamayacağını gelin anlatayım.

    Hukuk Devleti ilkelerinde temel ilkelerden biridir, YETKİ SORUMLULUĞU BERABERİNDE GETİRİR

    Mevcut anayasada yürütmenin sorumlu kanadı kim? -Başbakan
    Mevcut anayasada yürütmenin sorum'suz kanadı kim? -Cumhurbaşkanı

    Yargılanması kolay olan kim? 276 oy ile Sorumlu tutulan başbakan
    Yargılanması zor olan kim? 413 oy ile Sorumsuz tutulan Cumhurbaşkanı.

    Peki neden??? Sorumlu olanın denetlenmesi daha elzem olduğu için.
    Sen hem başbakan yetkilerini bir kişide topla, yetki arttır, hem de başbakanın sahip olduğu sorumluluktan azalt. İş mi bu???

    Mevcut anayasanın 105. maddesine bakarsanız madde başlığında Cumhurbaşkanı'nın Sorumluluk ve Sorumsuzluk Halidiyor.
    Bu ayrım yapılarak Cumhurbaşkanı'nın bazı işlerden sorumlu, bazı işlerden sorumsuz olduğu vurgulanmış.
    Yani cumhurbaşkanının bir yargılanabileceği durumlar var bir de yargılanamayacağı durumlar var.

    Ancak getirilen düzenlemede bu maddenin başlığı nedendir bilinmez bu ayrımı yapmaktan kaçınılarak herşeyi Cezai Sorumluluk başlığıyla tek bir noktaya indirgiyor.

    Tek noktaya indirgiyordan kastım aşağıda değineceğim ayrımların genelden çıkarılarak özelleştirilmesi.
    Bunlar anayasa hukukunda genel olarak Görev Suçları ve Kişisel Suçlar diye geçerken şimdi bu <yrım ortadan kalkıyor.
    Çünkü sadece Cezai Sorumluluk denilmiş, mesele genelden çıkıp özelleştirilmiş.

    Mevcut anayasada Cumhurbaşkanı, Görev suçları için Sadece vatana ihanetle yargılanabilirken, Kişisel Suçlar için herkes gibi tutuklanıp yargılanıp hapse ya da tazminata mahkum edilebiliyor. Evet evet, yenisinde değil, şuankinde mevcut bu...

    Görev suçu ve kişisel suç ayrımını rahat yapabilmemiz için Siyasi Sorumluluk, Cezai Sorumluluk ve Hukuki Sorumluluğun hepsinin bulunması gerekir,
    Siyasi Sorumluluğun, Cezai Sorumluluğun, Hukuki Sorumluluğun tespit edilemediği bir düzenlemede Görev Suçu ve Kişisel Suçlar gibi bir ayrıma gidilemez.
    Neden mi?
    Mevcut anayasa Siyasi,Cezai,Hukuki sorumluluk diye tek tek belirtmediğinden genel kural geçerli olup görev suçu - kişisel suç ayrımı doğar.
    Ama getirilen düzenleme özellikle, sadece ama sadece Cezai Sorumluluk dediği için genel yorum yapılamaz ve aşağıdaki tablo ortaya çıkar.

    Artık CB Yargılanabilecek Diyenler Gelsin

    Farkı: Mevcut Anayasa madde başlığında “Cumhurbaşkanı’nın Sorumluluk ve Sorumsuzluk Hali” diyerek Görev Suçları ve Kişisel Suçlar ayrımına giderek dokunulmazlığın sadece görev suçlarını kapsadığını ortaya koyuyor. Siyasi, Cezai ve Hukuki Sorumluluk anlamında genel bir yoruma olanak sağlıyor.

    Getirilen düzenleme ise madde başlığında olayı sadece “Cezai Sorumluluğa” indirgeyerek genel bir yorum yapılmasına engel olarak Siyasi Sorumluluk ve Hukuki Sorumluluğu ortadan kaldırıyor, Cumhurbaşkanına sadece Cezai Sorumluluk yüklüyor. Bu durum Genel yorumu engellendiği için Görev Suçu ve Kişisel Suç ayrımı da yapılmaktan kaçınılarak, dokunulmazlığın mevcut anayasadan farklı olarak Kişisel Suçları da kapsamasına yol açıyor.

    Yani mevcut sistemde Cumhurbaşkanı'nın yargılanabilmesi zaten mümkün,hem de kişisel suçlarda meclis oylamasına gerek bile yok. Ama bu düzenleme ile kişisel suçlardan herkes gibi yargılanabilen cb artık kişisel suçlardan bile ancak mecliste yapılacak oylama ile yargılanabilecek.

    Örneğin bugün cb özel aracı ile birine çarpsa meclis oylamasına gerek olmadan dava açabilirsiniz. Ancak teklif geçerse bu kaza için vereceği tazminat hukuki sorumluluk teşkil ettiğinde ve teklifte sadece cezai sorumluluk dediğinden dava açamazsınız. Zaten cezai sorumluluğa bile girse ancak 400 vekil evet derse yargılanabilir. Aradaki farkı gördünüz mü?

    Diyorsunuz ki "efendim öyle olunca sürekli yargılanır."
    Mevcut anayasada yürütmenin sorumlu kişisi kim demiştik? -Başbakan
    Kaç oyla yüce divana gidebiliyor? 276, görüldüğü gibi sorumlu olmasına rağmen yargılanabilmesi gayet kolay çünkü sorumlu olan kişi o, doğal olan bu.

    Peki soruyorum, bu güne kadar kaç tane başbakan 276 oy ile yüce divana sevk edildi???
    0 (SIFIR) Cumhuriyet tarihinde sadece 11 (on bir) bakan yüce divana gönderilmiştir, hiç bir başbakan gitmemiştir.
    Bu 11 bakandan da bir tanesi de kendi isteğiyle yüce divana gitmiş ve aklanarak daha sonra bakanlıktan başbakanlığa yürümüştür. (Suat Hayri Ürgüplü)

    Demekki öye habire yargılanma tehdidi diye bir şey yokmuş.
    276 OY ARANMASINA RAĞMEN YÜCE DİVANA SEVK EDİLEN SADECE 10 BAKAN VAR.

    O zaman yetkileri bakan ve başbakandan kat kat fazla olan cumhurbaşkanından siyasi ve hukuki sorumluluğun muaf tutup sadece cezai sorumluluk yüklemek nedir?





    Buradan sonrası detay içeriyor. Meraklısına Cumhurbaşkanı'nın Cezai Sorumluluğu açısından geçmişten örnekler ve daha farklı örnekler de var. Genel bilgiler, kavramlar ve işin mantığına iniş var. Bir anayasa oluştururken her kelimenin anlamının ve her kelimenin cümle içindeki sıralanışının bile önemi vardır. Örneğin, devlet başkanı yerine neden Cumhurbaşkanı diyoruz? Bu iki kavramın partili olup olmamasıyla ilgisi var mı gibisinden işin mantığı var biraz.


    Siyasi Sorumluluk = Her zaman Sorumsuz olduğu, sadece vatana ihanetle yargılanabildiği haller.
    Bunlar Cumhurbaşkanı’nın tek başına yapacağı işlemlerdir. Tek başına yapacağı işlemlerin hepsi görevi sebebiyle olduğundan sadece vatana ihanetle suçlanabilir ve bu işlemler hiçbir zaman kişisel suç teşkil edemez. ÖR: Anayasa Mahkemesi’ne üye seçimi kişisel bir suç oluşturamaz. Bu cumhurbaşkanının görevi dolayısıyla tek başına yaptığı bir işlemdir. Sadece vatana ihanetle suçlanabilir.

    Cezai Sorumluluk = Türk Ceza Kanunu’ndan kaynaklı suçları ifade eder.
    Görevi nedeniyle ceza kanunu ihlali ortaya çıkarsa sorumsuzdur, sadece vatana ihanet teşkil ediyorsa yargılanabilir. Ancak görev dışı bir nedenle ceza kanunu ihlali oluşursa herkes gibi tutuklanıp, yargılanıp, mahkum edilebilir. ÖR: Yargıtay, Cumhurbaşkanı Celal Bayar’ın ABD’den beraberinde getirdiği silah ve mermileri gümrüksüz yurda sokma eyleminde suçun sabit olduğuna karar vermiştir.

    Hukuki Sorumluluk = Fiil nedeniyle bireylerin maddi veya manevi zarar görmesi durumunu ifade eder.
    Görevi nedeniyle doğacak zararlardan sorumlu değildir, sadece vatana ihanet teşkil ediyorsa yargılanabilir. Ancak zarar gören kişiler ilgili bakanlığa tazminat davası açılabilirler. Görev dışı nedenle bir zarar oluşursa cumhurbaşkanı herkes gibi tazminata mahkum edilebilir. ÖR: Cumhurbaşkanı özel otomobiliyle bir yayaya çarpsa ve yaya sakat kalsa veya ölse, yayanın veya yakınlarının cumhurbaşkanına karşı genel mahkemelerde tazminat davası açması ve bu davada mahkum olması mümkündür.

    Sonuç: Mevcut anayasa Cumhurbaşkanı’nın fiillerini Görev Suçu ve Kişisel Suç diye ayırmıştır.
    Görev Suçlarını korumaya alarak ancak vatana ihanetle suçlanabileceğini ortaya koymuştur.
    Kişisel Suçlardan yargılanmasını ise korumaya almayarak, her Türk vatandaşı gibi kanunlara bağlı olduğunu ifade etmiştir.

    Peki Cumhurbaşkanı neden görev suçları için daima korumaya alınmıştır ve neden sadece vatana ihanetle suçlanabiliyor?

    Parlamenter sistemde devlet başkanının sorumsuzluğunun temelinde, devlet başkanının sembolik bir statüde olması yatmaktadır.
    Bu statüdeki görevini yapabilmesi için, CB tarafsız kişiler arasından seçilmektedir. Cumhurbaşkanı, simgesel yetkiler kullanan, partizanlıktan uzak, güvenilir ve tarafsız bir konumda olmalıdır.

    Parlamenter sistemde devlet başkanının sorumsuzluğunun kabul edilmesinin nedeni, devlet başkanına dilediği gibi hareket olanağı tanıyarak ona ayrıcalıklı bir statü kazandırmak değil, görevini daha iyi yerine getirebilmesi için ona her türlü tartışmanın ve siyasi partilerin üstünde, tarafsız bir statü kazandırmaktır.
    Görevi dolayısıyla sorumsuzluk kavramı, Bu statüde olan birinin göreviyle ilgili sözlerinden, eylemlerinden ve işlemlerinden ötürü hukuki veya cezai anlamda herhangi bir soruşturmaya veya kovuşturmaya tabi tutulmaması anlamında kullanılmaktadır.

    Cumhurbaşkanının kişisel bir suç işlemesi durumunda, cumhurbaşkanı hakkında genel hükümlerin uygulanmasının cumhurbaşkanı saygınlığı ve konumu nedeniyle sakıncalı olduğunu; örneğin cumhurbaşkanının tutuklanması durumunda bunun sonucunun devletin başsız kalması anlamına geleceğini öne sürmektedir. Oysa kamu hukukunun temel ilkelerinden biri devletin sürekliliği ilkesidir. Bu durumda, cumhurbaşkanı tutuklansa dahi Anayasa’nın 106. maddesi işletilir ve cumhurbaşkanına tutukluluk halinin sonuçlanmasına kadar TBMM Başkanı vekalet eder.

    Yani mevcut sistemde Cumhurbaşkanı'nın yargılanabilmesi zaten mümkün,hem de kişisel suçlarda meclis oylamasına gerek bile yok. Ama bu düzenleme ile kişisel suçlardan herkes gibi yargılanabilen cb artık kişisel suçlardan bile ancak mecliste yapılacak oylama ile yargılanabilecek.
    Artık CB Yargılanabilecek Diyenler Gelsin



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 10 Nisan 2017; 14:28:52 >







  • Aynen kanka

    Mecliste 400 oy ile yargılanmaya gidecek ama 15 hakimden 12 sini kendi seçecek



    Tabi meclisi fesh etmezse





    hulooooogggggg

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kral olduktan sonra yargılama gelse ne olacak? kim yargılayabilir ki , kim cesaret edebilir zaten çoğunu kendisi atamış

    (metinde mevcut sistemde yargılama daha çok demiş ama bu çokta önemli değil zaten yetkisi daha az gerçi daha da azaltılması gerekir o ayrı konu )

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: PresidentBerke

    Aynen kanka

    Mecliste 400 oy ile yargılanmaya gidecek ama 15 hakimden 12 sini kendi seçecek



    Tabi meclisi fesh etmezse





    hulooooogggggg

    Keşke okusaydın kardeş, ben zaten asıl mevcut sistemde yargılanabilir onu savunuyorum. İktidar kanadının söylemi yalan diyorum.



    Bunlar hep nick avatar imza kombinim yüzünden oluyor :(

    Oysa imzama bi tıklasanız ne truvalar var,
    oysa konuyu bir okusanız hiç bir yerde görmeyeceğiniz ne detaylar var.

    Ben tv ve gazeteleri dikkatle takip ediyorum herkes ooo cumhurbaşkanı na cezai sorumluluk geldi diyor. Muhalif yazarlar dahi artık cb yargılanacak bunu kabul etmiş ama meclisteki sayı ve anayasa mahkemesi üyelerinin atanma usulü buna engel diyor.

    Yahu asıl şuan yargılanması daha kolay!
    Buna kimse değinmiyor, bunu kimse görmüyor.

    Yandaş yorumcu artık yargılanacak diyor, karşısında oturan zat tamam ama anayasa mahkemesi elinde meclis elinde nasıl olacak diyor.

    Neden bunu diyor? Çünkü mevcut yasada zaten yargılanmasının önünde bir engel olmadığını bilmiyor. Çünkü Getirilen düzenlemenin işi cezai sorumluluğa indirgedigini bilmiyor.

    Ben burada bunlara parmak basıyorum keşke okusanız da yorum yapsanız.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 9 Mart 2017; 8:22:30 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yav he he..



    Ulan Parlamenter sistemde cumhurbaşkanın pek yetkisi yok ki. Adamın vatana ihanet dışında ülkeye zarar verme gibi bir olanağı yok. He kendi yeminini tutmaz ise orası ayrı.



    Ama başkanlık sisteminde ülkeyi cumhurbaşkanına teslim ediyorsunuz. Ve o şahıs parti genel başkanı oluyor. Yani kendisini Yüce divana gönderecek vekilleri bizzat kendisi seçiyor. Hadi oldu ki Erdoğan biat şartı ile vekil listesine koyduğu vekiller kendisine ihanet etti ve yüce divana gönderdi. O zamanda ikinci ihaneti kendisinin seçtiği Anayasa mahkemesi üyelerinin yapması gerekiyor.





    Bunu basitleştirilmiş şekilde anlatırsak.



    Bisikletiniz var ve bisiklet ile vereceğiniz zararda hiçbir sorumluluk sahibi olmuyorsunuz. En fazla bisiklet ile birisini hafif yaralarsiniz.





    Diğer sistemde ise Başkanın altına TIR veriyorsunuz ve Hız sınırı yok. Kontrol yok ancak Başkan TIR ile büyük bir kaza yaparsa ceza alma ihtimali var.



    Yalnız ona ceza kesecek trafik polisini kendisi polis yapmış. Kendisini yargılayacak yargıcı kendisi atamış.





    Kısacası malesef sizin bu yalanlarınıza eğitimsiz ve eğitim imkanı olmadığı için iyi niyeti suistimal edilen Anadolu nun saf halkı inanır.





    Malesef Anadolu insanı her daim cehaletini kendi çıkarı için kullanan onurdan ve şereften yoksun siyasetçilere ve Dinci Örgütlere yem olmuştur...



    Bkz. Feto



    Bkz. AKP



    Bkz. 1980 Darbesi ve Anayasası.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hahaha biri gidiyor öteki geliyor. Yahu rezil ediyorsunuz kendinizi. Üstteki üyeye cevabımı oku!



    Yok bir de konuyu ikiye ayırdım. İki bölümün sonuna da kalın biçimde "Yani mevcut sistemde Cumhurbaşkanı'nın yargılanabilmesi zaten mümkün,hem de kişisel suçlarda meclis oylamasına gerek bile yok. Ama bu düzenleme ile kişisel suçlardan herkes gibi yargılanabilen cb artık kişisel suçlardan bile ancak mecliste yapılacak oylama ile yargılanabilecek" yazdım hala gelen yorumlara bak.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Doblolu Esnaf -- 9 Mart 2017; 8:26:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doblolu Esnaf kullanıcısına yanıt
    Başlık Troll başlığı o yüzden içerigi okumuyorum çünkü ne zaman okusam ömrümden çalınan önemli bir zaman parçası bir hiç uğruna heba oluyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Doblolu Esnaf

    Hahaha biri gidiyor öteki geliyor. Yahu rezil ediyorsunuz kendinizi. Üstteki üyeye cevabımı oku!



    Yok bir de konuyu ikiye ayırdım. İki bölümün sonuna da kalın biçimde "Yani mevcut sistemde Cumhurbaşkanı'nın yargılanabilmesi zaten mümkün,hem de kişisel suçlarda meclis oylamasına gerek bile yok. Ama bu düzenleme ile kişisel suçlardan herkes gibi yargılanabilen cb artık kişisel suçlardan bile ancak mecliste yapılacak oylama ile yargılanabilecek" yazdım hala gelen yorumlara bak.

    Başlığı tartışma çıkaracak ve ters köşe yapacak şekilde seçmişsin , uzunda olunca istemediğin yorumların gelmesi normal

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimyasal kafası herhalde bu. Kendileri çalıp kendileri oynuyor, 15 yılda neyi yapamadılar da Başkanlık istiyorlar acaba. Önce bunu sorgulamak gerek, Evet'miş
  • RTE gibi bir adam artık beni yargılayın diyecek bizde inanacaz akla mantığa uymayan bir düşünce



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hexedemical -- 9 Mart 2017; 8:37:57 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Sen omu kardeş

    Başlığı özellikle öyle açtık herhalde.

    Maksat bir kaç ak partiliye hitap edebilmek ve sonrasında ters köşe yapmak.



    Ama senin özelinde söylemiyorum yanlış anlama muhalif kanadın en büyük sıkıntısı bu işte.

    Karşıt görüşe hitap etme yollarını deneye deneye çeşitlendireceksin. Sonuç alamayacaksin belki ama senin yaptığın gibi oturduğun yerden anca cahilleri kandırırsin falan dediğin vakit asıl bak sen ne duruma düşüyorsun. Yanlış anlama bak senin özelinde demiyorum. Muhalefetin genel problemi bu. Farklı metodlar denemektense direkt iletişimi koparan cahil hulooo onlar anlamaz söyleminde bulunuluyor. Oysa bak o kesime okumazlar anlamazlar diyen tayfa nasıl tongaya düştü. Tersinden, yani onlar açısından düşünürsen de şuan o da kendini destekleyen argümanları okurum diye geldi ama hükümetin nasıl yalan söylediğini yazılmış buldu.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Kelime oyunlarına kanmayın. maddeleri okudum oyum HAYIR
  • Doblolu Esnaf kullanıcısına yanıt
    Çok denedik.. Olmadı. Artık onların anladığı dilden yazıyorum :)



    Bodoslama dalıyorum. Tatlı dil işe yaramadı. Belki onların lisani ile hitap edersek işe yarar diye düşündüm m yani Yatay etki :)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bir ak partili ye ak partili gibi yaklaşırsan sonuç alırsın. Bak akp bile demiyorum.



    Geçen arkadaşlarla stanttayız. Ama görsen stant renkleri böyle kırmızı kırmızı hayırlarla bezenmiş. Dedi ulan bunu turuncu mavi yapalım, evet hayır bir şey de yazmayalım. Tek yazı yeni anayasa bilgilendirme masası oldu.



    Dün bir tane ak partili gelmezken o gün rahat 300 ak partili ile muhatap olduk. Ve şunu gördük çoğunun kafası karışık. Mesele sadece dokunabilmek.



    Öteki türlü kendimiz söylüyoruz kendimiz dinliyoruz. Hayırı hayırcıya anlatsan ne olur?



    Görüyorum şimdi anayasaya hayır platformu kurmuşlar nerde? Kuşadasi. Yahu kuşadasi zaten hayır diyor sen git Yozgat ta kur ya da kurana destek ol



    Hayırlı konvoy çok büyük iş yaptı mesela, keza metin feyzioglu koy koy kahve kahve dolaşıyor.



    Bu iş madem parti işi değil, ülke işi memleket işi. O zaman herkese dokunacaksin. Bak yanlış anlamanı istemem ben genel olarak muhalefet mantığını eleştiriyorum. Sen sadece bir bireysin. Farklı olma hakkın var elbette

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yahu kardeşim (evet diyenlere sesleniyorum) diyelimki harbi harbi yeni yasa ile Cumhurbaşkanı yargılanıyor olacak,iyide banane bundan? Ciddi diyorum banane abi dolar almış gitmiş,ekonomi batmış,ülkeye ne olduğu belli olmayan tipler (Suriyelisi,Iraklısı) dolmuş,dışilişkiler sıfıra düşmüş,adliyeler icra dosyası dolmuş vs vs sen halen Cumhurbaşkanı yargalanabilecek diye evet diyorsun..Kimse kusura bakmasın benim karnım aç olduktan sonra bir adamın yargılanması benim umrumda olmaz..
  • benide eş dost yargılasa bende korkmam.
  • Ben yargının da, yasamanın da Cumhurbaşkanıyım diyen Tayyip hedefine gidiyor. Olay bu...
  • hmmmmmmm her zamanki gibi performans güzel :)

    uzun bir cevap yazmayacam. uzun yazdıkça aradan helimeleri çekip güzelce çarpıtmada ben üzerine şu forumda görmedim. onun için kısa yazacam ve ne çıkarabileceğini ayrıca da cidden merak ediyorum. hem sana da egzersiz olur :)

    cumhurbaşkanının suç işlediğinde her hangibir yasal kalkanı olmamasına neden karşı çıkıyorsun?yargılanamaz denmiyor ki her suçtan yargılanır diyor. sadece meclisten bir nevi dokunulmazlığının kaldırılması gerekir diyor. haaaa senin demek istediğim bu durum olmasın. ya? bir suçla itham mı edildi hemen soruşturulsun, polis alsın nezarete tıksın, gözaltına alsın, sorgulasın. sokaktaki vatansaştan farkı olmasın. heeeee güzel. çok gerçekçi ve çok isabetli düşünmüsün. harikasın.

    ha şunu da yazayım

    avukatlar adliyeye girince aranmak istediklerinde biz avukatız looooooooooooooooooo :) dandik bir avukat bile ayrıcalık beklerken ülkenin seçilmiş c.başkanını benle aynı kefeye koymaya kalkıyorsun.

    hey hat. mantığa gel.




  • Sistem zaten saçmaydı daha da saçma hale getirilmeye çalışılıyor.
    Suç işleyen birini Savcı sorgular Hakim yargılar, serbest bırakır veya tutuklanmasına karar verir.

    Sade vatandaş bir suç işlediğinde oturduğu mahallede oylama falan mı yapılıyor.
  • Benim oyum EVET napcan dövcen mi?
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.