Şimdi Ara

ARTIFACTS YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
543
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi günler/geceler arkadaşlar yaklaşık 15 gün önce bi sistem topladım lakin sistemimde olan artifacts sorunu yüzünden @bjk__murat hocamında yönlendirmesiyle müşteri hizmetlerine verdim. BIOS güncellendi, uzun süre test yapıldı sorun yok denerek bana geri verildi. Ancak LoL oyununda hata geçmiş olsada BF4 (korsan) oyununda aynı noktada (verirken 1 tane farketmiştim ilerlerdim 3e çıktı) yani 2 tane kırmızı ışık ve 1 deniz kısmında görüntü bozukluluğu var. Işık kısmında ışık tüm ekrana yayılmıyor ve bölündüğü kısımda kare kare yerler oluşuyor, deniz kısmında sadece ilk bakışta denizin üstünde kendi şekli çıkıyo kayboluyo ama bu sadece 1 kere oluyo tekrar bakınca olmuyor. Şimdi FunMark testi yaptım bunda ise testte olan o tüy yumağı gibi olan cisim sanki yenileniyor gibi kısım kısım harektlenme oluyo yani olağan dışı normal olmayan hareketlenme dalgalanma gibi.(GPU sıcaklığı 82 oldu ama fan hala %56 idi) Bu Artifacts mi oluyo yoksa oyun korsan ve testin normal hali mi? Ona göre servise vereceğim daha 1 ay olmadığı için direk değişim sözü var.

• başka oyunlarla deneyip kesinleştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yey-R -- 28 Ağustos 2014; 2:51:42 >
  • Her oyunda olmuosa korkma mesela ben bazen 5-6 saat bf3oynuyorum bişey yok birden bi artifact girio 15-20 sn sonra geçio oyunsal bi hatada olabilir.Her oyunda ve çok sık tekrarlıosa snn yapabilceğin gpu ve bellek hızını biras aşağı çekmen gpu hızını 50 mhz bellek hızını 100 mhz gibi bunu yapınca bile artifact devam ediosa o zaman servislik olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qaanx -- 28 Ağustos 2014; 6:20:11 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Yardım.
    21 yıl önce açıldı
    Driver Yardım
    geçen ay açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: _Dominic_Toretto_

Varsa orjinal bir oyunda da deneyin. Unigine Heaven / Valley testi de yapabilirsiniz.

+1
    Heaven testinde sorun çıkıyorsa o kart 3-5 aya perte çıkar.

Farklı sürücülerle ee deneyin son sürücü yerine 14.6 vs gibi en kötü ihtimal gpu ve memory hızlarini 20 mhz dusurup deneyin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğer imzanızdaki Sapphire marka kart ise , Sapphire in web syafasındaki modelinize uygun driver ı indirip deneyin. 13.12 olması lazım. Daha önce Display Driver Uninstaller diye bir yazılım var onunla herşeyi silin yeniden başlatın. Çektiğiniz driver ı öyle kurun.

Bende R9-280 var. 14.4 / 14.6/ 14.7 FM 2014 de ve BF4 te artifact sorunu çok yaşadım. (Şuara başka oyun oynamıyorum) Bu driverla çözdüm. Şimdi problemim yok, belki sizdede işe yarar.

|| INTEL PENTIUM G4560 3.5GHZ / MSI B250 GAMING M3 / 16GB (2x8GB) GSKILL RIPJAWS DDR4 2400 RAM / MSI GEFORCE GTX1060 GAMING X 6GB / 250GB SAMSUNG 840 EVO SSD / 2TB SEAGATE / 1TB SEAGATE/ EVEREST ARES X1 750W 80 PLUS BRONZE KASA / LOGITECH X-530 5+1 70W SES SİSTEMİ / LOGITECH F310 GAMEPAD / LOGITECH G105 / LOGITECH G402 GAMING MOUSE / 27' ASUS MG278Q 2K 144HZ FREESYNC MONITOR ||
  • Thief - Tomb Raider - Hitman - Prototype orjinal olarak var şimdi deneyeceğim hepsini. Verdiğiniz testleride deneyeceğim. 13.12 driverınıda indirip kuruyum o şekilde deneyim. Şu an Servistekilerin yüklediği driver var. Silerim programla yükleriç, sonuçları sizlerle paylaşırım..

Orijinalden alıntı: AvaLion

Eğer imzanızdaki Sapphire marka kart ise , Sapphire in web syafasındaki modelinize uygun driver ı indirip deneyin. 13.12 olması lazım. Daha önce Display Driver Uninstaller diye bir yazılım var onunla herşeyi silin yeniden başlatın. Çektiğiniz driver ı öyle kurun.

Bende R9-280 var. 14.4 / 14.6/ 14.7 FM 2014 de ve BF4 te artifact sorunu çok yaşadım. (Şuara başka oyun oynamıyorum) Bu driverla çözdüm. Şimdi problemim yok, belki sizdede işe yarar.

Hocam Sapphiretech sitesinde benim kartım yok Yani şu şekilde kartın ismi var R9 280X Vapor X diye ama resimler Vapor X Tri X modeline ait

• Buldum dostum linki aşağıda verdim inşallah sorununu çözer. 13.12.dirverı 203MB civarı ben Win8.1 işaretledim referans olarak. Değiştirebilirsin listeden.

http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/?pid=2024&psn=0006&lid=1&os=15

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AvaLion -- 28 Ağustos 2014; 13:26:18 >

|| INTEL PENTIUM G4560 3.5GHZ / MSI B250 GAMING M3 / 16GB (2x8GB) GSKILL RIPJAWS DDR4 2400 RAM / MSI GEFORCE GTX1060 GAMING X 6GB / 250GB SAMSUNG 840 EVO SSD / 2TB SEAGATE / 1TB SEAGATE/ EVEREST ARES X1 750W 80 PLUS BRONZE KASA / LOGITECH X-530 5+1 70W SES SİSTEMİ / LOGITECH F310 GAMEPAD / LOGITECH G105 / LOGITECH G402 GAMING MOUSE / 27' ASUS MG278Q 2K 144HZ FREESYNC MONITOR ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: AvaLion

Buldum dostum linki aşağıda verdim inşallah sorununu çözer. 13.12.dirverı 203MB civarı ben Win8.1 işaretledim referans olarak. Değiştirebilirsin listeden.

http://www.sapphiretech.com/presentation/downloads/?pid=2024&psn=0006&lid=1&os=15

203 MB olanı şu an indiriyorum. Diğer o Vapor X yazan ama 3 fanlı gözüken dediğimde indirdim 242 MB civarı. Kurdum onu bf4 menü geçerken bazı yerlerde şu şekilde oluyor. Artifacte bakamadım çünkü her zaman 3 aynı noktada oluyordu onun dışında yoktu o bölümleri ise geçmiştim.

ARTIFACTS YARDIM

Resmi ESC bastığım anda çektim yani hemen ondan kayık sonrasında o mavi noktalar köşeye yaklaşıyo çizgi halini alıyo.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi yey-R -- 28 Ağustos 2014; 13:48:52 >

• Kartın bellek hızlarını düşürüp değişim oluyor mu diye de bakın.
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.