Şimdi Ara

Artı eksi ucu belli olmayan kolon kablosu teşhisi? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
45
Cevap
0
Favori
57.798
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rondo1194

sanki bir anfinin çıkış uçlarında kaç voltluk bir çıkış oluyorda bu volta hoparlör dayanıyorda 1.5 voltluk pile dayanamıyor.
    kardeşim sen bu işi bırak bari. bilen bilmeyen ortaya bişeyler konuşuyor bilenlerede bilgiçlik yapıyorsun diyor.
    tamam belki mürekkebini yalamadık bu işin ama,
    en basit olayıda böyle çürütmeye çalışmak ayıp yani.
    boşver arkadaş, sen en iyisi bunu o hoparlöre sorsana senin hangi ucun artı hangi ucun eksi,
    ses verir mutlaka

Usta bana mı diyorsun bunları?
    Durduk yerde celallenmişsin ama kim sana ne dedi veya ne yaptıda bu sekilde cvp'lar veriyorsun? Bana diyorsan şayet birşey iddia ettigim falan yok. Garipsedim, sorguladım, bilgilenmek istiyorum, sordum, tartistim vs. Forumlar ne icin var? Bunlar için de kimseden icazet veya izin alacak değilim sanırım!

Bilgi güzeldir ama paylaşırken çirkinleşilmezse daha da güzeldir. NOT; cümlelerin bana degilse yazdıklarımı görmemezlikten gelebilirsin :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 5 Kasım 2012; 17:42:15 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Sayın lesitin...
    Bir süredir Forumda vediğiniz cevaplarda İğneleyici, dalga geçen ve kibir uslübünüzü gözlemliyorum.. Bu şekildeki büyüklük kompleksi şeklindeki uslubunuzu değiştirmenizi rica ediyorum . Konu ile ilgili bazı şikayetler gelmektedir...
    İyi Forumlar...

Katılıyorum.
    Bu arkadasın fantezi dunyası epey gelişmiş. Hic usenmeden, sikilmadan oturup 1001 turlu hikayeler yaziyor enteresan! Ne iciyorsa aynısından bende istiyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: pininfarina

quote:

Orijinalden alıntı: rondo1194

sanki bir anfinin çıkış uçlarında kaç voltluk bir çıkış oluyorda bu volta hoparlör dayanıyorda 1.5 voltluk pile dayanamıyor.
    kardeşim sen bu işi bırak bari. bilen bilmeyen ortaya bişeyler konuşuyor bilenlerede bilgiçlik yapıyorsun diyor.
    tamam belki mürekkebini yalamadık bu işin ama,
    en basit olayıda böyle çürütmeye çalışmak ayıp yani.
    boşver arkadaş, sen en iyisi bunu o hoparlöre sorsana senin hangi ucun artı hangi ucun eksi,
    ses verir mutlaka

Usta bana mı diyorsun bunları?
    Durduk yerde celallenmişsin ama kim sana ne dedi veya ne yaptıda bu sekilde cvp'lar veriyorsun? Bana diyorsan şayet birşey iddia ettigim falan yok. Garipsedim, sorguladım, bilgilenmek istiyorum, sordum, tartistim vs. Forumlar ne icin var? Bunlar için de kimseden icazet veya izin alacak değilim sanırım!

Bilgi güzeldir ama paylaşırken çirkinleşilmezse daha da güzeldir. NOT; cümlelerin bana degilse yazdıklarımı görmemezlikten gelebilirsin :)

Alıntıları Göster
    arkadaş hoparlörün artı eksi kutbu ne kadar da kıymetliymiş yaww

sanki ucunda ölüm var arkadaş !!!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tda 1562q -- 5 Kasım 2012; 17:52:57 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: kenakord08

Sayın lesitin...
    Bir süredir Forumda vediğiniz cevaplarda İğneleyici, dalga geçen ve kibir uslübünüzü gözlemliyorum.. Bu şekildeki büyüklük kompleksi şeklindeki uslubunuzu değiştirmenizi rica ediyorum . Konu ile ilgili bazı şikayetler gelmektedir...
    İyi Forumlar...

Katılıyorum.
    Bu arkadasın fantezi dunyası epey gelişmiş. Hic usenmeden, sikilmadan oturup 1001 turlu hikayeler yaziyor enteresan! Ne iciyorsa aynısından bende istiyorum

hocam yukarıda belirttim yazdıklarımın bir kısmı şakaydı. alınsanız da alınmasanızda hoparlöre pil değidirmekten korkmak bana komik gelen bir durum. aşırı alınıp içerlediyseniz kusura bakmayın sadece şakaydı... yazdıklarımın fatazi ile bir alakası yok. bu forumda her açılan yardım isteği konusuna resmiyet ile cevap vereceksin diye bir kural da yok.. kaldı ki her meslekde biraz hayal gücü iyidir. insanın ufkunu genişletir. zaten düşünüp hayal kuramıyorsak yaşamanın bir anlamı varmı?

ayrıca bizim içtiklerimizi her bünye kaldıramaz ağır gelir :) gerçek elektronikçi devre yaparken lehimin dumanından bile kafa yaşamasını bilir.. her lehimde sonuca biraz daha yaklaştığının farkında olmak, yaptığı cihaz çalıştığında o sevinci yaşamak dünyanın en güzel kafasıdır..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Fırtına

Üstüne basa basa basa basa pilllll diyorum, 1 adet kumanda pili nedir ki hocam ?
    1.5v 100mA=0.2w bile değil belkide. Ama elinizdeki hoparlorler en az 45v 100w gücünde ise bir pil ne yapabilirki. Akü desek hadi neyse! Bir tane pilcik&)
    Ölçü aletinide, drenç konumuna getirince bir diyotu iletime geçirecek kadar voltaj verir x1 de 3v ile 1v arası.
    Bir defa böyle birşey olsa düşük omajlı drençler ölçerken drenç yanardı biyaw, biraz beyin lütfen.

Değireceksiniz-- hoparlorun konisinin ileri gittiğini görünce çekeceksiniz okadar. ben arabada 4 hoparloru öyle teybe bağlıyorum, yoksa hoparlorleri yerinden sök, kablosunu ölç falan uzun iş, göreceli basit bir durum için başka alternatifiniz yok.. Pil değirin tamam.. Kolay gelsin.

Yardımcı oldugun için teşekkürler usta.
    Ancak tarzın biraz saygı sınırlarını asmış maalesef. Beynim var ama bu tarz islere çalışmıyor. Çünkü öğretimim veya hoby dahi olarak hic bu islerle alakadar olmadim simdiye kadar. Biliyor olsaydim sormam zaten. Sadece pil deyince garipsedim. Önyargı belkide..

Selam. Bende bir pil ile yapılacak olayın, sizin kafanızı karıştıracak şekle gelmesinden dolayı kaynaklanıyor.
    Beyin kelimesini size değil, ölçü aletini korkunç bir makina şeklinde anlatan arkadaşımıza mizahi anlamda söyledim.. Yani size ölçü aleti ile ölçmenizi öneriyorlar, sonra ardından bu mesaj gelirse ne olur dimi.
    Ölçü aletinide kullanamaz teredütte kalırsınız. Ben pil diyorum vede pilin bir miktar akım verdiğini inkar etmiyorum (bişey olmaz yani rahat olun). ölçü aleti ile nasıl ölçülür onuda ben bilmiyorum?

• quote:

Orijinalden alıntı: Emin-Firtina

quote:

quote:

Üstüne basa basa basa basa pilllll diyorum, 1 adet kumanda pili nedir ki hocam ?
    1.5v 100mA=0.2w bile değil belkide. Ama elinizdeki hoparlorler en az 45v 100w gücünde ise bir pil ne yapabilirki. Akü desek hadi neyse! Bir tane pilcik&)
    Ölçü aletinide, drenç konumuna getirince bir diyotu iletime geçirecek kadar voltaj verir x1 de 3v ile 1v arası.
    Bir defa böyle birşey olsa düşük omajlı drençler ölçerken drenç yanardı biyaw, biraz beyin lütfen.

Değireceksiniz-- hoparlorun konisinin ileri gittiğini görünce çekeceksiniz okadar. ben arabada 4 hoparloru öyle teybe bağlıyorum, yoksa hoparlorleri yerinden sök, kablosunu ölç falan uzun iş, göreceli basit bir durum için başka alternatifiniz yok.. Pil değirin tamam.. Kolay gelsin.

Yardımcı oldugun için teşekkürler usta.
    Ancak tarzın biraz saygı sınırlarını asmış maalesef. Beynim var ama bu tarz islere çalışmıyor. Çünkü öğretimim veya hoby dahi olarak hic bu islerle alakadar olmadim simdiye kadar. Biliyor olsaydim sormam zaten. Sadece pil deyince garipsedim. Önyargı belkide..

Selam. Bende bir pil ile yapılacak olayın, sizin kafanızı karıştıracak şekle gelmesinden dolayı kaynaklanıyor.
    Beyin kelimesini size değil, ölçü aletini korkunç bir makina şeklinde anlatan arkadaşımıza mizahi anlamda söyledim.. Yani size ölçü aleti ile ölçmenizi öneriyorlar, sonra ardından bu mesaj gelirse ne olur dimi.
    Ölçü aletinide kullanamaz teredütte kalırsınız. Ben pil diyorum vede pilin bir miktar akım verdiğini inkar etmiyorum (bişey olmaz yani rahat olun). ölçü aleti ile nasıl ölçülür onuda ben bilmiyorum?

Alıntıları Göster
    şurda okadar makara yaptık, ölçüaleti mevzusuna takılıp bunu gerçek sandıysanız o mizahi anlamda tavsiye ettiğiniz beyinden size de biraz gerekli bence :)

sanırım akım ile gerilimi birbirine karıştırıyorsunuz. yıkarıdaki olayın gerçek olmadığını belirttim ama farzedelim gerçek ve ölçü aleti problarında çok yüksek bir gerilim var. bunun amper değeri en fazla nekadar olabilir? bir insanı felç edebilmek için kaç kilowatt enerji gerekir? dahası gereken bu enerji standart boyutlardaki bir ölçü aletine nekadar depolanabilir?

aslında çıkışında yüksek gerilim bulunan ölçü aletleri de var. hemde direnç ölçmek için kullanılıyor.. ama bunlar sizin bildiğiniz türden dirençler değil. ESD masa örtüsü topraklamasının ölçümü için kullanılıyor. ve masaya birkaç kilovolt gerilim uyguluyor. ilginçtir bu alet ile çarpılan insan tanıyorum.

işte alet buna benzer birşey..

Artı eksi ucu belli olmayan kolon kablosu teşhisi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lesitin -- 5 Kasım 2012; 20:54:32 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lesitin

şurda okadar makara yaptık, ölçüaleti mevzusuna takılıp bunu gerçek sandıysanız o mizahi anlamda tavsiye ettiğiniz beyinden size de biraz gerekli bence :)

sanırım akım ile gerilimi birbirine karıştırıyorsunuz. yıkarıdaki olayın gerçek olmadığını belirttim ama farzedelim gerçek ve ölçü aleti problarında çok yüksek bir gerilim var. bunun amper değeri en fazla nekadar olabilir? bir insanı felç edebilmek için kaç kilowatt enerji gerekir? dahası gereken bu enerji standart boyutlardaki bir ölçü aletine nekadar depolanabilir?

aslında çıkışında yüksek gerilim bulunan ölçü aletleri de var. hemde direnç ölçmek için kullanılıyor.. ama bunlar sizin bildiğiniz türden dirençler değil. ESD masa örtüsü topraklamasının ölçümü için kullanılıyor. ve masaya birkaç kilovolt gerilim uyguluyor. ilginçtir bu alet ile çarpılan insan tanıyorum.

işte alet buna benzer birşey..

Artı eksi ucu belli olmayan kolon kablosu teşhisi?

Alıntıları Göster
    ben size en kolay yöntemi soyleyeyim

hoparlörü artı eksi farketmeden amfiye bağlıyoruz.
    sonra düz bass vuran bir şarkı açıyoruz nasıl mı?
    örnek bu

http://www.youtube.com/watch?v=d8ClIeem6LQ

sonra içe mi dışa mı vuruyor bakıyoruz. anlayamadıysanız hoparlöre hafifçe parmağınızı dokunun

doğru bağladıysanız hopun dışarı vurması gerek yoksa kabloların yerlerini değiştirin

Ayrıca dayım elektirikçidir. Arabalara hoparlör bağladığı zaman, + - sine hoparlörü dinleyerek karar verir doğru bağladım mı diye...

Bu yüzden + - önemli değildir diyen arkadaşlar itaf olunur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Emre Demirel -- 5 Kasım 2012; 21:26:54 >

• Yardımcı olan tüm dostlara teşekkürler, nihayet keşfettim sonunda olayı
    Siyah çizgili kablo + uçmuş. 3 voltluk bir saat pili ile test ettim kolonu (2032 model) woofer langirt diye anında dışarı zipladi! Tamam dedim o an mesele açıklığa kavuşmuştur. Şimdi herkes huzura erebilir artık

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Demirel

örnek bu

sonra içe mi dışa mı vuruyor bakıyoruz. anlayamadıysanız hoparlöre hafifçe parmağınızı dokunun

doğru bağladıysanız hopun dışarı vurması gerek yoksa kabloların yerlerini değiştirin

Ayrıca dayım elektirikçidir. Arabalara hoparlör bağladığı zaman, + - sine hoparlörü dinleyerek karar verir doğru bağladım mı diye...

Alıntıları Göster
    olay yılan hikayesine döndü yaww resmen ne hoparlörmüş arkadaş gündem konusu oldu resmen

pille dene geç

sanki pilde 12 volt araba aküsü kadar amper var hoparlöre değdimi koniyi yerinden söküp atacak

Hey Allahım sen nelere kadirsin !!!

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

olay yılan hikayesine döndü yaww resmen ne hoparlörmüş arkadaş gündem konusu oldu resmen

pille dene geç

sanki pilde 12 volt araba aküsü kadar amper var hoparlöre değdimi koniyi yerinden söküp atacak

Hey Allahım sen nelere kadirsin !!!

Alıntıları Göster
    yaww hocam sen dalgamı geçiyosun bizimle ???
    forumun başında demiş bazı arkadaşlar çizgili kablo + diğer siyah - diye ??

• quote:

Orijinalden alıntı: tda 1562q

yaww hocam sen dalgamı geçiyosun bizimle ???
    forumun başında demiş bazı arkadaşlar çizgili kablo + diğer siyah - diye ??

Alıntıları Göster
    ben olsam gri+, siyahlı - diye düşünürdüm.
    Birde siyah kablo üzerine beyaz şeritli olanlarvar, diğerindede yazı yazıyorya, tam kabus.
    Yada yeşil kablo üzerine beyaz çizgi çekiyorlar oda karışık.

sene 98 de diskonun birinde 30cm woofer orta göbeği nikelaj bombe göbek, konisi siyah ve körüğü bombeli ve kırmızımsı ne efsane bee, görüntüye bakk..

• quote:

ben olsam gri+, siyahlı - diye düşünürdüm.
    Birde siyah kablo üzerine beyaz şeritli olanlarvar, diğerindede yazı yazıyorya, tam kabus.
    Yada yeşil kablo üzerine beyaz çizgi çekiyorlar oda karışık.

sene 98 de diskonun birinde 30cm woofer orta göbeği nikelaj bombe göbek, konisi siyah ve körüğü bombeli ve kırmızımsı ne efsane bee, görüntüye bakk..

Aynen katılıyorum.
    Ayrıca soyleyen arkadas ekleme yapmış "bi degisiklik yoksa eğer" diye. Benden önceki sahipleri acmış kafalarına gõre oynamış, değiştirmiş vs olabilirlerdi. Test yöntemini öğrendik, test ettik, gördük onayladık bitti gitti.

Ne hoparlörse hoparlör! Zorla mı okutturuyorlar sana bu topigi? Konu kapanmiş tesekkur etmişiz yardimci olanlara hala triplere giriyorsun kendince? (@TDA'ya lafım)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pininfarina -- 5 Kasım 2012; 23:18:33 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Emre Demirel

örnek bu

Kardeş Hoparlöre AC sinyal gider. Dışa -içe tepme diye bir şey söz konsu olmaz. Dyafram normalde durduğu konumdan ne kadar dışa doğru gidiyorsa aynı miktarda geriye gider. 7 gün banlıydım cevap yazacağım diye çatladım.

Başka bir yöntemse eğer koniyi bezden ızgaradan fln göremiyorsak + - uçları belli olan bir kolonla beraber uçları bilinmeyen kolonu da çalıştırın aynı amfi ile. Ters bağladıysanız bass lar yok olacaktır zaten.

• quote:

Herkese merhaba,
    Müzik setim için jamo marka 90'lardan kalma 2. el kolon aldım ama komik bir sorunla karşı karşıyayım.

Speaker'lardan çıkan gri renkli bağlantı kabloları kolondan direkt çıkıyor yani + ve - polarizelerin yazdığı soket kullanılmamış. Kablonun biri gri üzerinde siyah çizgiye sahip, digeri düz gri. Yani hangisi artı (+) hangisi eksi (-) uç pek belli değil, anlayamadım?

Avometreyle + artı - eksi polarizeleri test ederek nasıl anlayabilirim? Avometreyle bunu basitce bana gösterecek kısım hangisi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Beyler nereye gittiniz anlamadım. Adam hoparlorun hangisi + hangisi - diye sormuyor. Kabloları dıyor. Sen direkt bagla. Sorun cıkmaz. zaten devre yoktur bu hoparlorlerde. Sadece bobin vardır. Akım gidip geliyor. Sorun yok yanı. Hic kendını sıkma bagla gitsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Donanım_Haber_Bilgini

quote:

Herkese merhaba,
    Müzik setim için jamo marka 90'lardan kalma 2. el kolon aldım ama komik bir sorunla karşı karşıyayım.

Speaker'lardan çıkan gri renkli bağlantı kabloları kolondan direkt çıkıyor yani + ve - polarizelerin yazdığı soket kullanılmamış. Kablonun biri gri üzerinde siyah çizgiye sahip, digeri düz gri. Yani hangisi artı (+) hangisi eksi (-) uç pek belli değil, anlayamadım?

Avometreyle + artı - eksi polarizeleri test ederek nasıl anlayabilirim? Avometreyle bunu basitce bana gösterecek kısım hangisi? Yardımcı olursanız sevinirim.

Beyler nereye gittiniz anlamadım. Adam hoparlorun hangisi + hangisi - diye sormuyor. Kabloları dıyor. Sen direkt bagla. Sorun cıkmaz. zaten devre yoktur bu hoparlorlerde. Sadece bobin vardır. Akım gidip geliyor. Sorun yok yanı. Hic kendını sıkma bagla gitsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: 20playback

quote:

quote:

Herkese merhaba,

Yeni proje atıcam playback kendi 4 yada 5.1 sistemimizi yapıcaz. Bende bass tiz ayarlayıcı kendi yapımım devre var ama sende bass icin varmı birseyler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 55electronicdesign -- 6 Kasım 2012; 21:59:14 >

• quote:

quote:

Herkese merhaba,

• Ne oldu acaba sonuç.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 2 Yıllık konuyu hortlatmak için mi bekledin Ama şimdi ben de merak ettim ha
  • Sonuç şu arkadaşlar;
    Bir kere şunu söylemek isterim,, sizin yorumunuz üzerine konu gündeme geldi ve en baştan bende yazdıklarımı unutmuşken bir okuyayım dedim,, ben zaten yorumumu yapmışım asıl söylemek istediğim ise;
    20playback arkadaşımız, gelecek yorumları iyi bildi yaww hayret ettim, hepside oldu konu içinde.
    Slayer ank arkadaşımız, kabloları zaten biliyormuş
    Lesitin arkadaşımız, bilgisine birşey diyemem,, konuyu korku filmi haline getirdi, dehşet verici yorumları oldu.
    Aklımda kalanlar bunlar iyisiyle-Mizahıyla-bilgisiyle yorum yapanlar sonucunda konu; 5 Kasım 2012; 23:13:52 tarihinde, Pininfarina arkadaşımızın hoparlore 3v luk saat pili bağlayıp, hoparlorun tepkisini görmesiyle sonuca kavuştu. İyi forumlar.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.