Şimdi Ara

Arrow Lake-S (Soket 1851) Sistem tavsiyesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
82
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Uzun zamandır laptop kullanıyorum. Monitör bağlama konusundaki limitler ve performans sebebiyle masaüstü alma düşüncem var.

Benchmark sitelerine baktığımda fiyat performans(sadece işlemci) olarak baktığımda bu yeni soket tipini gördüm.

5070'li ddr5 bir sistem toplamayı düşünüyorum fakat bu soketle ilgili pek bilgim yok. Direk tek seferde alacaksam 60-70bin, zamanla indirim geldikçe, taksit sayısı fazlaysa vs daha yüksek bütçeli ürünler olabilir. ama genel olarak baktığımda 60-90 bin arası tutuyor. Ürünleri ayrı ayrı alınca farklı platformlarda indirimler ile daha da ucuza gelebiliyor.

işlemci: INTEL Core Ultra 7 265K

Anakart: B860 ortalama birşey

Ekran kartı: 5070 veya 5060TI

Ram: 32 gb 2*16 mhz ve cl değeri konuşulabilir

Kasa: thermaltake View 380XL gibi açık görünüşlü bir kasa

Psu: 750W civarı gold bilindik bir marka

İşlemci soğutucu: Biraz araştırdığımda Arctic Liquid Freezer III Pro model performansının iyi olduğunu gördüm. 5-6bin lira civarı alınabilecek en iyi soğutma performansı olan ürün olabilir.

SSD: Laptopta kullandığım adata 2TB Legend 900 Pro kullanacağım.

Anakart ve ekran kartı markasında kararsızım. Markalar arasındaki farklar, modellerin kendi arasındaki farklar nelerdir bilgim yok(2-3 fanlılar, aynı görünüşlü olup aralarda binlerce lira farkı var)

En son amd 3600 çıktığında amd kullanmıştım. bazı render sorunları, ram sorunları(desteklenen ram anakart listesinde olmasına ramen) filan yaşamıştım. Genel olarak intel+nvidia alacağım gibi.

Bi sisteme ürünlere karar verip ufak ufak almayı düşünüyorum. Sistem toplama sitelerinden alınca taksit seçenekleri değişiyor,bazen uygun oluyor bazen daha pahalı.

Acelesi olmadığı için ayrı ayrı indirime düşen ürünü alma düşüncem var. Şuan ki piyasada nasıl almak daha mantıklı öneriniz ne olur?

sistem için önerebileceğiniz farklı bir parça varsa takip etmek isterim.

edit: şuan kullandığım sistem Tulpar T5 V23.3.2

1 tane 4k 160hz

1 tane 4k 60hz

1 tane 1080p 144hz monitör kullanıyorum.

Arrow Lake-S (Soket 1851) Sistem tavsiyesi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanal Dilenci -- 14 Ekim 2025; 12:31:1 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.