Şimdi Ara

Armut.Com Dolandırıcılarına Dikkat !

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
17.530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selamlar Forumdaşlar

    Sizlerle İstanbul'da anahtar teslim ev tadilatı için armut.com üzerinden anlaştığım usta görünümlü dolandırıcı ile deneyimimi paylaşmak istiyorum.

    Bunları armut.com'a da aynen yazdım.

    İçinde hiç oturulmamış 20 yıllık dairemizde teras kapama, içeriden yalıtım, tadilat ve doğalgaz işlemleri için armut.com'dan teklif verenler arasında Anıl Dekorasyon (Yasin Taşy...) adlı şahısla anlaştık ve sözleşme yaptık. Ücretin yarısına yakınını kendisine peşin ödedik ve işler başladı. Elbette her gün başlarında durmadığımız için ustanın bize söylediklerine güvendik. Bu arada 2 haftada biter denen işler 40 gün sürdü. Kapattığı çatı aktı, yaptığı membranlı çatı yalıtımında hava boşlukları var, vurduğu boya, markası polisan olsa da aşırı sulu vurduğundan ve alçı sıva yapmadığından sırıtıyor. Maalesef biz bu işleri anlamadığımız için hepsine bir bahane uydurdu ve süreç içinde parasız kaldığını bahane ederek anlaştığımız ücretin %80ini de bizden gıdım gıdım tahsil etti. Kendisine defalarca düzeltilmesi gereken yerler, henüz tamamlanmamış parkelerden bahsetmemize karşın akrabasının vefatını gerekçe göstererek bir hafta ortalardan kayboldu. Dün itibari ile de bir mesajla işi bıraktığını bildirip ortalardan kayboldu.

    Arkadaşlar kısacası dolandırıldık. Armut.com sitesi bu dolandırıcılığa aracılık etti, bu Anıl Dekorasyon (Yasin Taşy...) denen şahıs sitenin olanaklarını bir güzel kullanarak, bir profesyonel imajı vererek, bizim gibi tek isteği tek tek ustalarla uğraşmaktansa tek bir ustaya işi yaptırarak ona güvenmek olan insanları dolandırdı. Beddua etmem tarzım değildir ancak aldığı haram paradır, zehir zıkkım olsun.

    Bunları sizlere yazmamın sebebi siz siz olun tanımadığınız, bilmediğiniz, eşinizin dostunuzun referans olmadığı insanlara iş vermeyin, bizim dilimiz yandı, şimdi kapı kapı usta aranıyoruz, hem paramızdan hem de kıymetli zamanımızdan olduk.

    * Yapılan işin ne kadar kötü olduğunu görmek isteyen olursa fotoğraf gönderebilirim.







  • Neden sözleşme yapmadınız ?
  • Sözleşme var ustadim. Aramızda yazıp karşılıklı imzaladığımız bir sözleşme, muhtemelen hukuki bir yaptırımı da vardır. Ancak ne değişir ki, ben yine yarım kalmış işle ortada kaldım, sizce dava etsem ne kadar sürede, nasıl bir netice alırım?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • valla hocam çok geçmiş olsun keşke haberim olaydı size yardımcı olurdum ama iş işten geçmiş sanırım. Armut.com u bilirim sadece aracıdır komisyon parasını alır kenarda oturur başka hiç bi iş yaptığı yok. Armutta 100 lerce usta var 100 kişiye sor içlerinde 1 kaç tanesi belki sertifika gösterir sana :D Büyük bir iş yaptırıcaksan eğer kurumsal firmalar ile çalışmanı tavsiye ederim sana ufak tefek boyama işlerini dışarıdan usta bulursun rezil etse bile iş küçük olduğundan fazla sıkıntı olmaz ama bu şekilde büyük işlerde büyük sıkıntılar çıkabiliyo oradaki boyacıların çoğu sanki anasının karnında öğrenmiş gelmiş usta olmuşlar.
    Ben yaklaşık 12 senedir yapı sektöründeyim ne ustalar gördüm 20 yıllık boyacıyım die artislik yapar sorsan kaç yaşındasın 30 yaşında yım der bende bir güzel yerin dibine sokarım bozarım o ustayı. Hnagi rulaoyla boyayacağını bilmeyenlermi dersin, tiner bazlı boya üstüne su bazlı olur die diretenlermi dersin bitmez herkes usta olmuş türkiyede.

    Hala güzel bir firma arıyorsan yardımcı olabilirim. İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, buralarda ikamet ediyorsan eğer yönlendirebilirim seni.




  • Uzman Boyacılar kullanıcısına yanıt
    Sağolasın hocam,

    Bir daha armut.com falan mı, tövbe diyorum. Malzemeden çaldıktan, işçilik yerlerde süründükten sonra yaptırdığınız iş bir eziyete dönüşüyor. Eş dost vasıtası ile yeni bir usta bulduk zorlukla, şimdilik ötekinin bıraktığı enkazı düzeltmeye çalışıyor. Tekrar gerekirse mesajınızı kaydettim, size danışacağım.

    Kolaylıklar.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: dekadans

    Sağolasın hocam,

    Bir daha armut.com falan mı, tövbe diyorum. Malzemeden çaldıktan, işçilik yerlerde süründükten sonra yaptırdığınız iş bir eziyete dönüşüyor. Eş dost vasıtası ile yeni bir usta bulduk zorlukla, şimdilik ötekinin bıraktığı enkazı düzeltmeye çalışıyor. Tekrar gerekirse mesajınızı kaydettim, size danışacağım.

    Kolaylıklar.

    Her zaman beklerim sıkıntı olduğu zaman özel mesaj yazabilirsin yardımcı olurum.
  • Armut.com'dan ben de ahşap parkenin sistresi için teklif istemiştim. Bir sürü tane teklif geldi ve o kadar uçuk farklar vardıki teklifler arasında güvenememiştim. Çok ucuz olanlardan kesin kalitesiz iş yapacaklar diye korkup, pahalı olanlardan da kesin kazıklıyorlar diye korkmuştum :) Sonunda vazgeçtim zaten sistre yaptırmaktan, muhtemelen direk ahşap parkeyi söküp yerine laminat yaptırcam.
  • https://uzmanlarindan.com burasıda faydalı olacak bir site . bakmakta fayda var.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nighty

    hALA CALISIYOR GALIBA:https://www.ustamgeliyor.com/ustalar/anil-dekorasyon-ug1565

    Evet hocam, linkini verdiğiniz şahıs ve maalesef hala çalışıyor.
  • dekadans kullanıcısına yanıt
    sitede tc kimlik no onayı yok, yeterlilik belgesi yok, bitirdiği iş kaydı yok, müşteri yorumu yok.. zaten neden böyle bir adama iş yaptırılmış ki...
  • Hocam yanlış anlamayın ama bu ülkede herkes her işi yapabileceğini iddia eder.

    Yapmanız gereken para vereceğiniz karşı tarafı hakim gibi sorguya çekmek yada eşin dostun yıllarca çalıştığı adamlar ile çalışmak.

    Bende mimarım, ustaları ve işçileri çok iyi tanırım.

    İşim gereği lokal adam bulmak için Armut.com'u kullanırım. 4 teklif geliyorsa hepsiyle telefonda görüşür ve sorgularım.

    Genellikle 4'ü de fiyasko çıkar ama tanıştığım çok değerli ustalar da olmuştur.

    Zaten eli bol adamın Armut.com'da ne işi var... Bu ülkede iyi bir ustaysanız emin olun boş durmazsınız.

    Haklı olduğunuz en önemli husus Armut.com'un hakikaten tezgaha armut serer gibi usta yada çırakları sisteme sermesi. Ön yeterlilik diye bir kavramları yok. Kazığı yiyen müşteri yazsın diğerleri de zarar görmesin sistemiyle çalışıyorlar.

    Çok geçmiş olsun tekrardan. Bir avukat dostunuz varsa dava açın mutlaka. Vakit kaybetmeyin. Bilirkişi atanır ve haklı konuma geçersiniz. Tüm masrafları da bu usta çırak bozmasına itelersiniz.




  • İyi günler bizde armut sitesi üzerinden Ebubekir Pirçek adlı şahıs ile anlaştık aynı sizin gibi oyalayarak işi yarım bıraktılar. Her yere yazıyorum adını ki belki birilerini uyarabilirim


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Armut.com tam bir dolandırıcı aracısı olarak çalışıyor.yakin zamanda komple tadilat ve amerikan kapı ihtiyacımız oldu,verilen teklifler ve görüştüğümüz kişiler neticesinde birkaç ipucunu yakalayamasak büyük dolandirilabilirdik.bunu armut.com a aktardigimizda nolmus sonuçta dolandirilmamissiniz cevabını aldık.es dost referans olmadığı kişilerle çalışmayın yada is bitiminde parayı veririm deyin.bursada is yaptırmak isteyen olursa yaptığı işle referans olabileceğim kişiler tavsiye edebilirim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Burası Dolandırıcı kaynıyor dikkatli olun R*s*l P-l-t ve T-n-r B*y*t isimli şrfsizlr bu uygulamadan sahte isimler kullanarak onlarca insanın paralarını dolandırdılar. En sonrada beni dolandırdılar, Bursa'yı onlara dar ettim 5 ay sonra paramı geri verdiler

  • sinemm32 S kullanıcısına yanıt

    Armut ve işler burada uygulamaları bunlar Dolandırıcılara hizmet veriyor bu siteler kumar bahis siteleri kadar tehlikeli.

  • armut.coma bakıyorum sadece boya badana vs vs işleri yapılıyor kurulma amacı işleyişi bu işlere öncelik veriyorlar. Bu işin dışında olanların bu sayfadan hizmet almasıda bir tuaf. Tam dolandırıcılar herşeyleri sahte talepler sahte komisyonlar yüksek vs vs. Gerçi bu aralar kullanımları baya düşmüş diye duydum. Bu tip siteler sektörlere göre açılmya başlamış herkes kayıyor hangi sektördeyse oraya.

    Bizde matbaa baskıları grafik tasarım reklam vb hizmetler için matbago.com diye bir sayfaya üyelik açtık oradan hizmet veriyoruz. Yeni ama iş geliyor. Komisyonda yok denecek kadar az :)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Freelanceart -- 7 Nisan 2023; 22:14:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.