Şimdi Ara

Arkeoloji

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
4.675
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar lise 3 deyim üniversitede arkeoloji okumak istiyorum.Bu konuda bilgisi olan varsa tavsiyede bulunabilirmi ? Mesela hangi üniversiteye gitmeliyim, üniversitede hangi dersleri görücem, yabancı dil öğrenmelimiyim, mezun olduktan sonra bulmak hala eskisi kadar zormu? gibi. teşekkür ederim.

• Gayet zor.Artik dil biliyor musunuz demiyorlar.Ingilizceyi varsayip ekstra dil var mi diye soruyorlar.eger universitede hocalarin seni severse egitim gorevlisi olarak kalip hayatini surdurebilirsn.is olanagi pek yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizcem çok iyi onu tamamlayıp eksra eski dillerden birini öğrenmeyi planlıyorum eğer arkeoloji seçersem.Para çok önemli değil geçinicek kadar kazansam yeterli benim istediğim düzgün bi iş bulup adam gibi çalışmak.Kazı ortamlarını merak ediyorum acaba arkeologlara saygı duyuluyomu yada hadi şurayı kazda 2 dakka işimize bakalım tarzımı :) Birde yurt dışına çıkma şansım varmı yoksa zormu yurtdışında çalışmak? çok fazla sorum var biliyorum ama geliceğimi belirliyorum bilir kişilerden cevap bekliyorum :D
  • Hicbir bolumun is garantisi yok onemli olan kendini gelistirmek.Kendini gelistirip sirandan kisilerin arasindan cikarsan muzede olsun universitede olsun is bulur kalirsin.Okula gelirsek eger ben konya selcukda okuyorum daha 1.sinif gecen seneden hazirlik kalktigi icin mevcut biraz kalabalik 130 kisi kadar.Okul hakkinda pamukkale unv ni cok oneriyolar ama benim dusuncem is unv dede degil kendini gelistirmekde bitiryor hocalarinda fikri bu yonde.Dil olarak ise benim ingilizcem fena sayilmaz ingilizce uzerine sertifika sahibiyim.Ekstra olarak hocalar Almancayi oneriyolar yazili kaynaklarin fazlaligindan dolayi suan almanca dusunuyorum.Son olarakda kazilara basvuru yaparken dil biliyorum demekle bitmiyor is onu kanitlamalisin sertifikayla sadece dilde degil ehliyet olsun pc programlarindan autocad,solid,cadcam vs mimarlik programlarini bilmek ve sertifikasina sahip olmak cok ise yariyor herne kadar bilsende hoca seni kaziya alarken sertifikalarini bilgilerini kultur bakanligina yolluyor onun icin belge onemli kendini gelistirmelisin.Ancak heves etmen guzel ama sonunda hayal kirikligi yasamayasin bi orana vurmak gerekirse 500 kisiden sadece 5 kisi arkeolog olarak is bulabiliyor.Eger okuyup ugrasicam ayni zamandada kultur olsun dersen okumalisin.Ancak ailenden kalan belli bi miktar para yoksa ve ekonomik durumunda gelecege yonelik pek parlak degilse hic bulasma derim pisman olursun.Onun yerine biran once hayatini duzene sokacak bir takim islere bakmalisin

• Cevabın için teşekkür ederim. Dediğin gibi sertifika almaya önem vericem o zaman.İnternette araştırdığıma göre çoğu kişi bir yeri kazanamadığı için ve arkeoloji puanları düşük olduğu için bu bölümü seçiyor ama ben bu bölümü istiyorum kazanırsam da gerçekten gayret edicem. Burada okuyup yurtdışına çıkma imkanım varmı, bu zor bişeymi peki? ayrıca üniversitede eğitim görürken staj olarak sizi kazılara yolluyorlar mı ?
  • FloydOne kullanıcısına yanıt
    Dedigin gibi cogu kisi unvde bitirmek icin bu bolumu tercih ediyo ve aralarindan siyrilman biraz calismayla mumkun.Soruna gelirsek eger yurtdisina cikma isi o kadar kolay degil ve acikcasida detayli bi bilgim yok ama mantiken dusunursek ulkemizdeki cogu kazilarda sorumlu arkeologlar hep yabanci yani turk arkeologlar hep ulkemizde belli basli kazilarda ve yabanci kaynakli kazilarda gorevli olarak calisiyo.Ancak ikinci sinifta erasmus ile yurt disina cikabilirsin oda mezun oldugunda cok ise yarar.Son olarak ise 4 sene boyunca en az iki kazida gorev almak zorundasin yoksa mezun olmazsin bi nevi staj gibi dusun ister okulun kazisi ister baska unvlerin kazisi olsun.

• arkadaşlar bütün üniversitelere baktım ( yaklaşık 25 tane ) bunlardan sadece 2 tanesi ingilizce eğitim veriyor biri koç ünv diğeri bilkent.Bu işte ciddi ilerlemek isteyen birisinin bu bölümü ingilizce okuması şarmıdır yoksa normal de okuyabilirmi? birde bazı üniversitelerin yanında (İÖ) diye bişey yazıyo bu ne anlama geliyor ?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    itü jeoloji okumak
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Beyler konuyu hala takip ediyorum cevap bekliyorum.
  • Başarı sen emek sarf ettikçe gelir. Arkeolojiyi seviyorsun, dil öğrenicem diyorsun (öğrenmek zorundasin), kendini alanda güzel bir şekilde yetiştirirken neden işsiz kalasın. İş sende bitiyor. Bu arada erasmusla en çok giden bölümlerden biri de arkeolojidir. Ben de arkeoloji okuyorum henüz hazırlık öğrencisiyim, seneye tekrar hazırlık okuyacağım doğru düzgün okula bilee gitmedim bu sene :-). Bölüm hakkında bir şey söyleyemem bende yabancıyım hala.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu aralar biraz ikilemde kaldım kime söylesem - benim bi tanıdığım var arkeoloji mezunu şimdi çaycı-sanayide çalışıyo-mezar kazıyo tarzı şeyler duyuyorum bide ben devlette okumak istiyorum ama devlet ünv. lerin hiçbirinde ingilizce arkeoloji yok o yüzdende kararsızım.Sen hangi ünv. kazandın?
  • Ege üniversitesini kazandım. Ege' de ingilizce zorunlu değil isteğe bağlı. İngilizce hazırlığı başarıyla bitirirsen diplomanda gözüküyor. Bitiremezsen sıkıntı değil istersen dilekçe verip bölümüne geçebiliyorsun.
  • bende arkeoloji bölümü öğrencisiyim son senem. kazılara katıldım derslere girdim fena sayılmayacak derecede ingilizcem var artık az çok arkeolojiden anlıyorum diyebilirim. fakat okul bittikten sonra ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. çünkü bu ülkede arkeoloji camiasında doğru düzgün iş yok. sende benim gibi olmak istemiyorsan eğer okul bittikten sonra müzede çalışırım bana yeter diyorsan ingilizceyi almancayı falan boşver bi şekilde bölümü bitir kpssye çalış devletin arkeoloğu ol. çünkü bir yerden sonra sen ne kadar arkeoloji bilginle bazı insanların üstünde olsan bile onlardan biri çıkacak bi şekilde hile hurdayla herhangi bir müzeye yerleşecek sabahtan akşama kadar oturup kalkıp maaşını alacak ama sen ortada kalacaksın. o aşamada arkeolojinin sana herhangi bir faydası olmayacak.
    işte bu sebeplerden dolayı bence iyi düşün evlat...
  • quote:

Orijinalden alıntı: daywalker148

bende arkeoloji bölümü öğrencisiyim son senem. kazılara katıldım derslere girdim fena sayılmayacak derecede ingilizcem var artık az çok arkeolojiden anlıyorum diyebilirim. fakat okul bittikten sonra ne yapacağım hakkında en ufak bir fikrim yok. çünkü bu ülkede arkeoloji camiasında doğru düzgün iş yok. sende benim gibi olmak istemiyorsan eğer okul bittikten sonra müzede çalışırım bana yeter diyorsan ingilizceyi almancayı falan boşver bi şekilde bölümü bitir kpssye çalış devletin arkeoloğu ol. çünkü bir yerden sonra sen ne kadar arkeoloji bilginle bazı insanların üstünde olsan bile onlardan biri çıkacak bi şekilde hile hurdayla herhangi bir müzeye yerleşecek sabahtan akşama kadar oturup kalkıp maaşını alacak ama sen ortada kalacaksın. o aşamada arkeolojinin sana herhangi bir faydası olmayacak.
    işte bu sebeplerden dolayı bence iyi düşün evlat...

Sonuna kadar katılıyorum.
    2004 senesinde Trakya üniversitesi Arkeoloji bölümünden mezun oldum ama iş bulmak çok zor.Bende IT kariyeri yaptım.Şimdi sistem uzmanıyım.Tamamen tutkulu olmakla bitiyor aslında.En güzel çözümde öğretim görevlisi olmak bence.

• Abicim sende haklısın ama ülke Türkiye olunca hangi meslekte torpil yokki sadece arkeoloji için geçerli değil tüm mesleklerde var .Asıl konuya dönersek açıkçası şuana kadar bana en yakın gelen meslek bu olduğu için arkeoloji düşünüyorum iş olanaklarının çok kısıtlı olduğunu biliyorum ama ülkemizde artık imkanlar gelişmeye başladı ünv kazandığımı ve bitirdiğimi düşünürsek önümde daha 5-6 yıl var o zamana kadar neler değişir kim bilir.Klasik olucak ama ben dünyayı gezmek istiyorum erasmusta biyeri kazanırsam orda çevre oluşturmaya çalışıcam ünv. sonrası için.Ayrıca şöyle bi olay varmı mesela ben 3-4 ay turist rehberi olup sonra bikaç ay kazılara katılıp-bitince müzede çalışabilirmiyim böyle gidermi yani?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FloydOne -- 21 Mart 2014; 17:15:59 >

• kendine güveniyosan arkeolojiyle ilgiliysen tabi ki bölümü okumanda fayda var. ama hangi üniversitede okuyacağına iyi karar ver. çünkü bir devlet politikası olarak heryere açılan üniversitelerin göstermelik bölümlerinden biri olarak yine göstermelik hocalarla eğitim verilen biyere gideceğine hiç bulaşma. turist rehberi olayının arkeolojiyle pek bi ilgisi yok. iyi derecede -birkaç- dil bileceksin (ki bu bile yetmeyecektir ) ve tabiki yanında yine birkaç yakınının desteğine ihtiyaç duyacaksın. okul bittikten sonra da kazılara katılmak için öğrenciyken kazılara katılıp tecrübe edinmiş olman gerek yoksa kimse sani sadece elinde diploma var diye kazıya almaz ve para vermez. bu arada okulda göreceğin derslerde kazı alanında ne yapacağın sadece teorik olarak ve üstünkörü öğretilir. araziye çıkmadan kazıda ne yapacağını bilemezsin sonuçta. ayrıca bir devlet kazısında -hele ki bir de kurtarma kazısı değilse -iyi bir maaş alacağını hiç düşünme geneli birbuçuk asgari ücret gibi bir meblağ maaş alırlar ve bunlar dönemlik kazılardır. kurtarma kazılarının parasal durumu biraz daha iyidir. müze işine de gelince o mevzu biraz karışık ama kpss ile direkt yerleşmek en temizi yada yine kpss ile biyerlere atanıp müzeye geçiş de yapabilirsin. ne de olsa devletimiz müzede bir süre çalışan herkese ne bölümü bitirmiş olursa olsun arkeolog ünvanı veriyor. ha bu kadar eleştiri üzerine şunu da söylemeliyim bence müzede arkeolog olarak çalışmak bu ülkenin şartlarıan göre gayet iyi. çünkü gelirleri iyi bedensel bir deformasyon sağlayacak işler yapmıyorlar ve işten çıkarılma gibi bi durumları yok ne de olsa memuriyet. bu söylediklerimi değerlendir ama sonuçta ne olursa olsun yine içinden geleni yap...

• Saul Hudson kullanıcısına yanıt
    Geçen ay otobüste bir muhabbete istemeden kulak misafiri oldum.... Arkeoloji mezunu bir kız, 2 yeni öğrenciye tüyolar veriyordu....Şu kazıya adınızı yazdırın...şu hocanın gözüne girmeye bakın Vs...Vs...

Hocanın bir kazı alanına köpeğinide götürüyormuş...Köpeğe verilen peynirler kibrit kutusu kadar iken öğrencilere verilen peynirler küp şeker kadarmış...

Yine hocanın bir çok iyiymiş fakat, ingilizce zayıf olduğu için tezini hazırlayamamış ve doç olamıyormuş falan filan...

Bir kadın arkeolog varmış, doç.lardan daha iyiymiş kapasite üksekmiş fakat doç'un biri onu eziyormuş..Bu kadın kazı alanında bulaşık yıkıyormuş falan filan....

Lan dedim...iyiki zamanında arkeolojiyi seçmemişim.yoksa agrasif yapımla Köpekten girer, Doç'tan çıkardım herhalde diye düşündüm....

O kız'da arkeoloji bölümünün ölü bir bölüm olduğunu söylemişti....

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.