Şimdi Ara

arkadassız gezmek daha az masraflı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
0
Favori
313
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • dun tek gezdim 50 tl benzin aldım 8 yemek tamamdır 58 tl harcadım

arkadas olsaydı.gec uyanırlar.evden al eve bırak..paraları olmaz yemek ısmarla..benzine ortak olmazlar..suraya burayada gidelim der fazla benzin yakarım.araba ici pislenir sil supur
    vs

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Çok doğru

• Aynen

• bir arkadaş var işsiz ve tembeldir,işsiz diye cepte parası olsada yok ayağına yatar parasını kendine harcar,onunla gitseydim

denize giderken

1) 10 tl benzin alıp evinden almaya gidip dönücem,çünkü denize bizim bu yoldan gidiliyor
    2) öğlen 12.00 de uyanacak hazırlanması çıkması 1.00 i buluyor,denize varış öğlen 3.00 de..deniz dalgalanmış ve pislenmiş olacak
    3) orada acıkınca kendime köfte ekmek içecek 10 tl harcıcam,onada almam lazım 10 tl de ona vercem
    4) yol için net 50 tl benzin daha eklemem lazım
    5) deniz bitti eve geldim benzin dipte,ne yapıcam onu eve bırakcam 10 tl daha benzin atmam lazım
    6) dönüşte yıkamacıya çek ve kendin yıka veya 20 tl ver iç dış yıka çünkü araba içi kum olacak

kendim gezseydim 50 tl +10 tl masraf ve araba temiz kalacaktı,çünkü dikkat eder ayaklarımı yıkar arabaya binerim

onla gitseydim 50 tl+10 tl+ 20 tl ek benzin + 20 tl yıkamacı + 10 tl ona yemek

kendime 60 tl harcarken onada 50 tl fazladan harcamış olacaktım

bir başka arkadaş var onda biryere gitmeden önce biryerlere uğrar akraba ziyareti olsun evdeki eşya götür getir tamiri olsun

o arkadaşı arasaydım

1) arkadaşın eve git 10 tl benzin almam lazım,arkadaşla bir yere git gel yani bir yere uğramak gerekecek huyudur onun illa götürtür taksi gibi kullanır,o zamanki masrafa ortak olur yani 30 tl benzin yakarsak 15 tl sini verir,ama benden ilave 15 tl çıkmış olacak

toplamda 25 tl cepten boşu boşuna harcadım

onun dışında denize gidiş ve yemeğe ortak oluyor o arkadaş o kısımda sorun yok

he denize 50 tl lik benzinin 25 tl sini o verse ne olcak,en başta bana boşuna 25 tl harcattı zaten..aynı hesaba geliyor..

tek sorun fazladan trafikte araba kullanma eve git al eve bırak birde arabayı temizmele sorunları olacak

bir diğer arkadaş var oda alkoliktir uzun yolda içmeden durmaz,10 şişe içer çok sever buz gibi içecek ve denizi,birde çerezi,kendine 100 tl harcıyor param bitti diyor,bana ne istersin dediğinde limonlu soda aldırırım yani 1 tl masrafım olur

1) bu arkadaşı evden al eve bırak yakınlarda oturur git gel 10 tl diyelim

denize 50 tl benzin benden gider,orada arkadaşa yemek ısmarlıcam parası kalmıyor,köfte ekmek 2 kişi 20 tl,ayrıca içkidenmi nedir doymaz yine ister 20 tl daha bir köfte ekmeğe daha almam lazım

birde dönüşte çorbacı der,2 kase çorba içer toplam 4 kase çorbaya 20 tl daha vercem

50 tl deniz+10 tl onu al bırak+40 tl yemekler
    benden giden 100 tl

gördüğünüz gibi arkadalarla gezmek herzaman masraflı oluyor

• arkadaşlarla gezerken bıkkınlık ve yüzüm asık olur konuşmayı sevmem moral bozuk gider gelirim zamanla bu hale geliniyor,bir kerede onlar bana para harcasa hep ben hazıyorum
    tüm arkadaşlar benden az harcamışlardır
    dün tek gezdim denize gittim neşem yerimde,demekki arkadaşlara uyum sağlayamayıp stresli suskun ve neşesiz olmam bu yüzdenmiş

doğru düzgün arkadaş yok hepsi yiyici,bir taneside çıkıp tam ortak masraf yapsa yada azcık benden fazla harcasa,hep para hesabını yaparlar

yıllardır yükü ben çekerim ses etmedim ama şimdi düşünüyorum saflıktan başka şey değil,birde onlara şöfürlük yaptım asıl onların benim masrafımı karşılaması lazım,hepsi düzenini kuruyor parasını yatırıma harcıyor bende ortada boş boş geziyorum

kızla tanışıp gezmeye zaman bulamıyorum hep erkeklerle gez gez zaman harca e kız bulmaya zaman yok,dün tek gittim denize kızın biri ile bakıştık mesela konuşma fırsatım olsa soru sorsam

belkide devamı gelecekti aslında kolay olan işleri biz zorlaştırıyoruz

• Alman usulü arkadas bulmak lazim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ele7en

Alman usulü arkadas bulmak lazim

bu hale ben getirdim arkadaş dedim sorun etmedim hep ben evden aldım bıraktım hep benzin almayın zaten arabada var dedim
    ara ara ortak benzin alırken bile her zaman gidilen yol kadar benzin aldım fazla aldırmadım
    param yok dediklerinde ben verdim,aslında onları ben bu hale getiriyorum,onlar bakıyor bu sorun etmiyor o zaman yüklenelim diyorlar,paraları cepte kalıyor
    iyi niyetimi saflığa çeviriyorlar,hata aslında bende,arkadaş dedik böyle oldu
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Bu kadar hesaptan sonra arkadaslarinla gitme zaten

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Direkt biryere giderken sen onlardan once davranip ara gezmek istiyorum para sikinti benzine ortak olun diye ellerini ceplerine atacaklarsa gelsinler

• tabiri yerindeyse sanki arkadaşların dışı erkek ama yaptıkları kız gibi
    evden al bırak yedir içir gezdir,aynen böyle sankı onlar kız

bari gerçek kız bulayımda en azından zamanla alışkanlık evlilik olur ev kurulur,bunlara para harcadımda ne oluyor boşa gidiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: JustClark

Bu kadar hesaptan sonra arkadaslarinla gitme zaten

yani yıllardır öeyip eşş... yapıyorum devam etmi diyorsun

5 gün önce eleman 1300 tl maaş aldı,demin aradım param yok diyor,hemde bekar hemde anne babası emekli öğretmen,paraları ne yapıyor acaba

yani istiyorki onu gezdireyim yedireyim içireyim,parasıda ona kalsın biriktirsin istiyor,sende buna göz yum diyorsun yani

hesap yapmak farkındalıktır irdelemektir,karşıdakinin bakış açısını hesaplamaktır,yıllardır böyle yapıp,bir kere fazla para harcamıyorlarsa demekki düşünerek haraket ediyorlar

ben şimdi hesap yaptım ama onlar yıllardır hesap yaparak takılıyorlar,bunlar yaşla oluşan tecrübedir

sizin gibi yaşı küçük olanlar bu hesapları yapmaz baba para ver der çıkar yola,ama baba nasıl para kazanıyor bilmezler

20 li yaşlar öyledir

• quote:

Orijinalden alıntı: Oo_Oo

Ne vimrisiniz arkadas adam 50 tl mazotu kafaya takiyor

o 50 yi 200 ile çarp yada 500 ile çarp,
    yılların birikimi var,san bir güne bakıyorsun,illa konuyu saptırcaksınız
  • quote:

Orijinalden alıntı: Oo_Oo

Ne vimrisiniz arkadas adam 50 tl mazotu kafaya takiyor

50 lira, 50 liradır! burası türkiye:)
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

quote:

Orijinalden alıntı: JustClark

Bu kadar hesaptan sonra arkadaslarinla gitme zaten

yani yıllardır öeyip eşş... yapıyorum devam etmi diyorsun

5 gün önce eleman 1300 tl maaş aldı,demin aradım param yok diyor,hemde bekar hemde anne babası emekli öğretmen,paraları ne yapıyor acaba

yani istiyorki onu gezdireyim yedireyim içireyim,parasıda ona kalsın biriktirsin istiyor,sende buna göz yum diyorsun yani

hesap yapmak farkındalıktır irdelemektir,karşıdakinin bakış açısını hesaplamaktır,yıllardır böyle yapıp,bir kere fazla para harcamıyorlarsa demekki düşünerek haraket ediyorlar

ben şimdi hesap yaptım ama onlar yıllardır hesap yaparak takılıyorlar,bunlar yaşla oluşan tecrübedir

sizin gibi yaşı küçük olanlar bu hesapları yapmaz baba para ver der çıkar yola,ama baba nasıl para kazanıyor bilmezler

20 li yaşlar öyledir

Biz de yapiyoruz hesabini hocam.Baba parayi kumdan toplamiyor sonucta.Boyle adamlarla gezilmez.Arkadas dedigin elini cebine atmasini bilecek.Belesci insanlarla gezecegine hic gezme daha iyi.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• aydınayhan kullanıcısına yanıt
    günaydın
  • senin arkadaşlarında sorun var genelleme yapma
  • Arkadaş dedigin kendine zorla yemek ısmarlatmaz, benzini sadece sana ödetmez, bütün masraflara ortak olur.

• Tarif ettigin gibi 1 tane arkadasim var :D ama cok da sorun olmuyor digerlerinin arasinda kayniyor :D

• quote:

Orijinalden alıntı: aydınayhan

dun tek gezdim 50 tl benzin aldım 8 yemek tamamdır 58 tl harcadım

arkadas olsaydı.gec uyanırlar.evden al eve bırak..paraları olmaz yemek ısmarla..benzine ortak olmazlar..suraya burayada gidelim der fazla benzin yakarım.araba ici pislenir sil supur
    vs

Adamsın

• etrafındaki beleşçilerden kurtul bence
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.