arkadaşlar on altı yaşındayım fitnessa gidiyorum 65 kilo civarıyım 185 boyum var yakşaık 2 aydır yapıyorum bu işi. şu ana kadar haftada üçten hesaplarsak antrenman sonrası iki ölçek sütle beraber protein tozu kullanıyordum şu an hocam protein tozunu hergün antrenman günleri 3 ölçek antrenman olmayan günler 2 ölçek şeklinde almamı söyledi ve aminoasit kullanmam gerektiğini de ekledi bir dahaki gidişimde onuda konuşucam hocayla ama bile arkadaşlar lütfen yardım etsin her gün protein tozu iyi midir bu yaşa göre ölçeği uygunmudur (protein tozu markası myofusion) aminoasit nedir kullanmak gerekli midir? protein tozunu aminoasiti ilerde bırakırsam sorun olur mu? bana yardım edicek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
quote:
Orijinalden alıntı: yamos
arkadaşlar on altı yaşındayım fitnessa gidiyorum 65 kilo civarıyım 185 boyum var yakşaık 2 aydır yapıyorum bu işi. şu ana kadar haftada üçten hesaplarsak antrenman sonrası iki ölçek sütle beraber protein tozu kullanıyordum şu an hocam protein tozunu hergün antrenman günleri 3 ölçek antrenman olmayan günler 2 ölçek şeklinde almamı söyledi ve aminoasit kullanmam gerektiğini de ekledi bir dahaki gidişimde onuda konuşucam hocayla ama bile arkadaşlar lütfen yardım etsin her gün protein tozu iyi midir bu yaşa göre ölçeği uygunmudur (protein tozu markası myofusion) aminoasit nedir kullanmak gerekli midir? protein tozunu aminoasiti ilerde bırakırsam sorun olur mu? bana yardım edicek arkadaşlara şimdiden teşekkürler
Öncelikle protein tozu gerekli birşey fakat ilk başladığın günden itibaren kullanmana gerek yoktur tozu en az bi 2-3 ay geçmeliydi ama sorun değil kaslarını zinde tutar. Yeni başlayan birisi için 3ü geçtim 2 ölçek bile çok. 1 senedir body yapıyorum desen tamam dicemde daha ikinci ayın hocan sana 3 ölçek al diyor yanlış söylüyor. Aminoasitten te uzak durmanı tercih ederim neden dersen yaşın daha 16 olduğu için derim. İçinde amino asit bileşenleri olan bi protein tozuna yönel, "Musletech nitro-tech" kullan fakat fiyatı tuzludur biraz ama verdiğine değer.
şimdi babamla konuşturdum bi adam hemen geri döndü kararından bu sefer 2 ölçek sadece antrenman yaptıgın günler antrenman öncesi ve sonrası 2 ölçek dedi bu normal dir herhalde?
Evet bu normaldir. Rahat kafayla alabilirsin :)
Ayrıca zaten 3 ölçek protein tozunda en az 70 gr protein var vücut bi seferde 40 gramdan fazla alamıyor geriye kalanları depolayamadığı içinde yağa çeviriyor.