Şimdi Ara

Arkadaslar utum 10 saat prizde takili kaldi ne kadar elektrik harcamistir bilen var mi ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
11.779
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar utum 10 saat prizde takili kaldi ne kadar elektrik harcamistir bilen var mi ? Faturayi kabartmasin valideye de soylemedim :)

• Yapay Zekanın Yanıtı

Utünün Prizde Unutulması Durumunda Elektrik Tüketimi

Bir ütünün prizde unutulması, önemli ölçüde elektrik israfına neden olabilir. Ütünün watt değeri, elektrik tüketiminin belirlenmesinde temel bir faktördür. Tipik bir ütü 1000-2000 watt arasında güç tüketir.

Ütünün 10 saat boyunca prizde unutulduğunu varsayalım. Bu durumda, tüketeceği elektrik miktarı şu şekilde hesaplanır:

Elektrik Tüketimi (kWh) = Güç (watt) x Süre (saat) / 1000

Bir ütünün watt değeri 1500 ise, 10 saat boyunca prizde kalması durumunda tüketeceği elektrik miktarı:

Elektrik Tüketimi = 1500 watt x 10 saat / 1000 = 15 kWh

Bu miktarda elektrik, yaklaşık 12 saatlik bir elektrikli ısıtıcı kullanımıyla eşdeğerdir.

Ütünün Elektrik Harcaması

Ütünün elektrik harcaması, kullanım süresine ve watt değerine bağlıdır. Genel olarak, daha yüksek watt değerine sahip ütüler daha fazla elektrik harcarlar. Örneğin:

• 1 saat boyunca kullanılan 1000 watt'lık bir ütü 1 kWh elektrik harcar.
    • 1 saat boyunca kullanılan 1500 watt'lık bir ütü 1,5 kWh elektrik harcar.

Ütünün Prizde Unutulmasının Maliyeti

Ütünün prizde unutulmasının maliyeti, elektrik birim fiyatına bağlıdır. Örneğin, elektrik birim fiyatı 0,50 TL ise, 15 kWh elektrik tüketen bir ütünün prizde unutulması yaklaşık 7,50 TL'ye mal olur.

Sonuç

Ütüler, önemli miktarda elektrik harcayabilen cihazlardır. Prizde unutulmaları halinde, elektrik israfına ve maliyet artışına neden olabilirler. Bu nedenle, ütü kullandıktan sonra fişini prizden çekmek önemlidir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o kadar korkmana gerek yok faturayı aşırı kabartacak kadar elektreik yakmamıştır, zamanın yarısını çalışıp yarısını dinlenmede geçirse ve 2 KW lık bir ütü olsa max 10 KW yakar buda faturanızsa 2.7 TL lik artış demektir normal tüketimin içinde kaynayacak bir değerdir
  • ay sonu batarsınız 500 tl falan fark eder

• Sağolun dostlar, demekki 2.7 tl ile 500 tl arasında bir artış olacak faturamda :) ütüde aşırı ısınmadan bi sorun olmaz heralde bugün denedim bi problem yok gibi..
  • quote:

Orijinalden alıntı: canerongoren

Sağolun dostlar, demekki 2.7 tl ile 500 tl arasında bir artış olacak faturamda :) ütüde aşırı ısınmadan bi sorun olmaz heralde bugün denedim bi problem yok gibi..

Acaba ütünüzde otomatik kapanma emniyeti yokmu, yatayda 30 saniye dikeyde 8 dakika hiç bir işlem yapılmazsa otomatik bütün ütüler kapanıyor diye biliyorum eger yoksa onlardan bir tane alınız.
  • Ütü 10 saat açık kalmış telefon olsa neyse ney derdim. Evi yakacakmışsın az daha.
    quote:

Orijinalden alıntı: canerongoren

Arkadaslar utum 10 saat prizde takili kaldi ne kadar elektrik harcamistir bilen var mi ? Faturayi kabartmasin valideye de soylemedim :)
  • (kir-pi )-arkadaşımız basit bir yaklaşımla olayı aydınlatmış zaten,ütü kaç wattlık ise 10 saatın tamamında full devrede olamayacağından fazla bir sarfiyat olmamıştır,buna görede faturalandırılır,
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: M a n t a

Acaba ütünüzde otomatik kapanma emniyeti yokmu, yatayda 30 saniye dikeyde 8 dakika hiç bir işlem yapılmazsa otomatik bütün ütüler kapanıyor diye biliyorum eger yoksa onlardan bir tane alınız.

5-6 yıllık ütü. Philips marka ve herhangi bir emniyet sistemi yok. Fişi takılı unutup çıkmışım, büyük dalgınlık gerçekten. Elime aldığımda tutma yeri felan acaip ısınmıştı. Çok şükür evi yakmamışız. Bahsettiklerinizden almak lazım, insanlık hali..
  • Dikkatli olmak lazım ama Philips benim şahsen ütüde en beğendiğim markadır,daha fazla ısınmazdı muhtemelen.Bir saat içinde de toplamda 10-15 dakikadan fazla çalışmış olacağını zannetmiyorum.Yani toplamda 3 saat civarında çalışmıştır.
  • bence en az 15 KW yakmıştır. yaklaşık olark 3-3.5 tl
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.