arkadaşlar affınıza sığınıyorum harici bölümünde in cin top oynuyo kimseler yok bende buraya sorayım dedim.sorunum UPS güç kaynağım infilak etti. topraklama sorunu vardı.tamir ettim sandım fişe taktım düğmesine bi bastım bummm kara dumanlar falan çıktı bi baktım plakete bakırlar soyulmuş.her neyse yeni bitane alıcam fakat güç kaynakları hakkında hiç bişi blmiyorum elimde 100-150 ytl civarı para var sizce düzgün bi güç kaynağının markası ne olabilir.önceki POWERWHITE PW65 idi.şimdi ne önerirsiniz GÜÇ KAYNAKLARI HAKKINDA HİÇ BİŞİ BİLMİYORUM.pc'yi aldığımda tesadüfen geldi eve
dahili bileşenlerde bi başlık vardı. Oraya bi gözat... Bende powersonic 650VA kullanıyorum ama hala özelliklerinden haberdar değilim network koruma RS232 kablo vs var ama hiçbirini kullanmıyorum. Bildiğim tek şey var UPS kapalıyken bütün sistem açılmıyor. Monitör CRT ilk açılışta aşırı yüklenme UPSyi baya zorluyor. Ama dün elektrikler kesildi gerçekten işe yaradığını anladım aletin her eve lazım
işte bende şu anda ups'lere bakıyorum fakat hiç bi bilgim yok ölesine bakıyorum.sizler bana öneri olarak marka sölerseniz onlara bakıcam
yokmu yaww kesintisiz güç kaynaklarından anlayan bi allahın kulu yardım etmicek mi bana
Ben powercom 1600 VA kullanıyorum çok memnunum, powercom dan henüz şikayet duymadım, aynı fiyat aralığında tunçmatik var ama şirketimde 2 adet kısa zamanda arıza yapmıştı, o nedenle ben powercom seçmiştim ( daha farklı ve kaliteli ürünler var apc gibi, fakat fiyatları yüksek ), gücüne gelince, eğer lcd ekranın varsa 800-1000 VA arası yeterli gelir, 19' crt tipi bir monitörün varsa enaz 1500 VA tercihin olsun (tabi bunlar kesintilerde 10 dk arası tutarlar sistemini daha fazlasını bekleme). Modeller hakkında bilgin olsun diye bir adres veriyorum umarım birini beğenirsin.
10 dakika tutması sorun değil ki zaten, önemli olan pc'ye güvenli kapanış yaptırabilmek ve voltaj dalgalanmalarından korunmak bir de sessiz bir ups seçmelisin, bazıları traktör motoru gibi çalışıyor
POWERCOM iyi diyosunuz demi o zaman powercom markasında karar kıldım arkadaşlar önerileriniz için çok teşekkürler