Şimdi Ara

Arkadaşlar Sizce Hangisi ? (Nikon D90, Canon EOS 500D, Nikon D5000)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
5.419
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar patronlarım Amerika seyahatine çıkacaklar.Oradan bir makina aldırmayı düşünüyorum.Ama bu üç model arasında kararsız kaldım.Gerçi gönlüm Nikon D90 diyor ama onunda fiyatı diğerlerine göre biraz yüksek.Tecrübeli arkadaşların bu 3 model arasından veya farklı alternatiflerden tavsiyeleriyle yardımcı olmalarını istiyorum.Şimdiden teşekkürler..

Arkadaşlar Sizce Hangisi ? (Nikon D90, Canon EOS 500D, Nikon D5000)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -Hokkabaz- -- 29 Ocak 2010; 23:50:03 >

• Canon 500D
  • Aynı soruyu yaklaşık 2 ay önce ben sorduğumda ağırlık D90 olmuştu. Ben de gittim şöyle bi hepsini elimde tarttım ve D90 daha alınası geldi. İnsan kendini profesyonel fotoğrafcı gibi hissediyor.
  • Bütçe yetersiz ise kesinlikle 500D
  • d90 ile 500d ye yoğunlaşın bencede.arasında tercih yapmak sizin en çok zevkinizle ilgili..imkanınız varsa ikisinide bir görün kullanın.video önemliyse 500d alın.bence fiyat farkıda göz önüne alındığında 500d daha mantıklı..d90 kit alacağınıza 500d kit+güzel bir tele lens alabilirsiniz..yada 500d body ile tamron 17-50 ve güzel bir tripod.
    kullanın bakalım hangisi içinize sinecek.asıl önemlisi bu.
  • Pentax K-x
  • Bende ikisi arasında kaldım ve tercihimi Canon 500D (Rebel T1i Amerika da ismi böyle) kullandım...
    D90 da çok güzel makine ancak 2006 yılında çıkmış olması ve Canon'a(2009) göre biraz eski teknoloji kalması (video ve kullandığı işlemci) sebebiyle terchim bu yönde oldu.
    Makine kendisi 18-50mm ile gelmekte bende 55-250 IS lens aldım amerikada fiyat 250$ bgn yalçınlarda gördüm 600ytl yazık dedim içimden bu kadar da pahalı olmaz.
    Bazı arkadaşlar D90 daha ağır ele daha güsel geliyor demekte ama zaten incelediğinde Canon magnezyumdan yapmıl body i zaten makinen hafif olması istenmiş.
    Bunun dışında aklıma başka bişi gelmio video çekimi ve resim kalitesi oldukça tatminkar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Canon 100d vs 60d
    11 yıl önce açıldı
    Canon EOS 60D için lens önerisi?
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 500D kasası çelik iskelet üzerine plastik diye biliyorum ben; magnezyum alaşımlı gövdeler orta segmentte değil mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Aeneis

Bende ikisi arasında kaldım ve tercihimi Canon 500D (Rebel T1i Amerika da ismi böyle) kullandım...
    D90 da çok güzel makine ancak 2006 yılında çıkmış olması ve Canon'a(2009) göre biraz eski teknoloji kalması (video ve kullandığı işlemci) sebebiyle terchim bu yönde oldu.
    Makine kendisi 18-50mm ile gelmekte bende 55-250 IS lens aldım amerikada fiyat 250$ bgn yalçınlarda gördüm 600ytl yazık dedim içimden bu kadar da pahalı olmaz.
    Bazı arkadaşlar D90 daha ağır ele daha güsel geliyor demekte ama zaten incelediğinde Canon magnezyumdan yapmıl body i zaten makinen hafif olması istenmiş.
    Bunun dışında aklıma başka bişi gelmio video çekimi ve resim kalitesi oldukça tatminkar...

D90, 2008'de çıktı diye biliyorum ben. Emin değilim tabii netten bakmak lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: FCK®

quote:

Orijinalden alıntı: Aeneis

Bende ikisi arasında kaldım ve tercihimi Canon 500D (Rebel T1i Amerika da ismi böyle) kullandım...

D90, 2008'de çıktı diye biliyorum ben. Emin değilim tabii netten bakmak lazım.

2008 ağustos olarak gözüküyor.
    http://shiftdelete.net/nikon-d90-cikti-5661.html

• D3000 'i ele. Paran varsa d90 al. Yanındaki 18-105mm VR lens çok tatminkar. Ha çok kasmıyım diyorsan tercihini bence nikon d5000'den yana kullan. Güven verici bir makine. 500d çok sönük geldi bana.
  • d3000,d5000,d60,d40x bu makinalar almaya değmez arkadaşlar.Bence bunları listeye yazmaman bile daha iyi :) Bu cihazlarda istediğin lensi bulma şansın düşük..Body nin içinde af motoru olmadıgı için çoğu lensde af problemi yaşayabiliyosun..Eğer alıcaksan d90 ve üst sınıflara bakmanı tercih ederim..Bunun içinnde d90kit ve 50mm 1.8 seni uzuuun süre idare etcektir.. Kolay gelsin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoW_WoW

d3000,d5000,d60,d40x bu makinalar almaya değmez arkadaşlar.Bence bunları listeye yazmaman bile daha iyi :) Bu cihazlarda istediğin lensi bulma şansın düşük..Body nin içinde af motoru olmadıgı için çoğu lensde af problemi yaşayabiliyosun..Eğer alıcaksan d90 ve üst sınıflara bakmanı tercih ederim..Bunun içinnde d90kit ve 50mm 1.8 seni uzuuun süre idare etcektir.. Kolay gelsin :)

Sanırım Scott Kelby sizinle aynı fikirde değil :)

My Gear

Benim imzamda yazan tüm lensler çalışıyor ve tüm güncel lenslerin built-in motoru var zaten... Bu AF motoru konusunun niye bu kadar mevzu edildiğini anlamak zor... İşi bilmeyenler de motorsuz araba alıyormuş gibi hissedecekler kendilerini... Aslında sadece iki motorlu olmuyor arabaları o kadar... Üstelik bu işe yeni giren arkadaşlarımızın elinde zaten 20 yıllık lens kolleksiyonu falan da olduğunu sanmıyorum... Bu yüzden yanlış yönlendirmemek lazım insanları... D5000'in dişe dokunur tek eksiği CLS commander modu olmamasıdır...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cenkog -- 1 Şubat 2010; 9:57:38 >

• bu motor olayı gerçekten abartıldı senin dediğin gibi. Zaten alacak kişi tele zoom alacaksa 70-300mm sigma apo dg , nikkor 70-300mm vr ya da nikkor 55-200mm vr alacak. Bunların hepsinde AF motoru var. Ayrıca geniş açıda sigma 10-20mm 'dede var. 50mm çok mühim bir şey miş gibi bahsediliyor. Ancak 50mm aldıktan sonra onun manuel zevkini tadınca zaten AF nedir bilmeyecektir.
  • D5000'in vizörü de D90'a oranla küçük. Bence büyük elektronik marketlere gidip her bir ürünü elinize alıp deneyin hangisi içinize sinerse onu aldırırsınız.
  • Genel olarak Nikon D90 ve Canon Rebel T1'ye yönelik tavsiyeler gelmiş.Bütçem aslında Canon Rebel T1'yetiyor 18-55 mm lens ile birlikte.Ama gönlümde D90 var.Onu alırsam ancak BODY olarak alabilirim.Bir kaç ay sonrada ancak bir lens alabilirim.Gerçi patronlar nisanda ABD'ye gidiyor belki o zamana kadar fiyatlar biraz daha düşebilir.Şu an için Nikon D90 = $1,149.99/ Canon Rebel T1=Sale: $749.99 seviyesinde Body olunca fiyatlar 150-200 dolar daha düşüyor.Birde arkadaşlar Refurbished by Nikon U.S.A. yazanlar var onların fiyatları daha düşük yani yenilenmiş burda kastedilen yenilenmiş nedir ? İkinci El mi ? oluyor.Yada bizdeki gibi defolu ürün mü ? oluyor.Son olarak peki arkadaşlar bu iki makinanın BODY'de AF motoru var mı ?
  • Fabrika çıkışlı bir hatadan dolayı geri alınıp bahsi geçen arızası parça değişimi ile giderilmiş, yani onarılmış ürün. Şahsen alırdım pimpirikli değilimdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: BoW_WoW

d3000,d5000,d60,d40x bu makinalar almaya değmez arkadaşlar.Bence bunları listeye yazmaman bile daha iyi :) Bu cihazlarda istediğin lensi bulma şansın düşük..Body nin içinde af motoru olmadıgı için çoğu lensde af problemi yaşayabiliyosun..Eğer alıcaksan d90 ve üst sınıflara bakmanı tercih ederim..Bunun içinnde d90kit ve 50mm 1.8 seni uzuuun süre idare etcektir.. Kolay gelsin :)

D40x kullanıyorum çok da memnunum, kaliteli fotoğrafta aslan payı fotoğrafçı ve objektiftedir bence.
  • quote:

Orijinalden alıntı: -Hokkabaz-

Genel olarak Nikon D90 ve Canon Rebel T1'ye yönelik tavsiyeler gelmiş.Bütçem aslında Canon Rebel T1'yetiyor 18-55 mm lens ile birlikte.Ama gönlümde D90 var.Onu alırsam ancak BODY olarak alabilirim.Bir kaç ay sonrada ancak bir lens alabilirim.Gerçi patronlar nisanda ABD'ye gidiyor belki o zamana kadar fiyatlar biraz daha düşebilir.Şu an için Nikon D90 = $1,149.99/ Canon Rebel T1=Sale: $749.99 seviyesinde Body olunca fiyatlar 150-200 dolar daha düşüyor.Birde arkadaşlar Refurbished by Nikon U.S.A. yazanlar var onların fiyatları daha düşük yani yenilenmiş burda kastedilen yenilenmiş nedir ? İkinci El mi ? oluyor.Yada bizdeki gibi defolu ürün mü ? oluyor.Son olarak peki arkadaşlar bu iki makinanın BODY'de AF motoru var mı ?

Arkadaşlar AF Motoruyla ilgili soruma cevap verirseniz sevinirim..

• Evet bahsettiğiniz iki makinada da gövdede af motoru vardır.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.