arkadaşlar merhabalar ses kaydı yapmak istiyorum ancak hoparlorlerı%50 nın uzerıne cıkardım mı fElaaket ve kesıntısız düüüüüüüüüüüü yada zııııııııııııır sesı gelıor ve bu na 5 sanıye dayanmak bıle ımkansız kullAndıgım sistem 8 gb gskıll 1866 mhz ram logitech x540 i7 2600 k onbord ekrn kartı :) anakartımda asus maksımus 4 gene-z üzerindeki ses kartı da creative x-fi sanırım anakartın uzerındekı ve ben bunu kullanıyorm bu sorun nasıl çözülür ?
öncelikle doğru yerlere taktın mı hoparlör ile mikrofonu + mikrofonu hoparlörden uzak tut.
1 mikrofonu hoparlörden uzak tut. 2 hoparlörlerin sesini kıs. 3 ayarlarda bulabilirsen mikrofon kayıt için seçili olsun ama aynı anda hoparlöre ses göndermesin.
o zzzzııııııııı dddddddddddddııııııııııııııııtttttttttt ddddddddddddddddüüüüüüüüüğğğğğğğğ sesi mikrofonla hoperlörün rezonansa girmesinde oluşur. mikrofona %180 derece faz tersleyici devresi yapıp tak, yada mikrofonun bakış açısını değiştir(hoperlör yerlerini değiştir yada), 2. bi sebepse hoperlörün amfi devresinde arıza meydana gelmiş olabilir. deneyerek bulabilirsin bunu. mikrofonu sök ve bu şekildeyken sesi aç yükselt. ses hala geliyorsa amfi gidiktir demektir
cevaplar için çok teşekkürler. Tektek yanıtlayım önerilerinizi. mikrofonu hoparlorlerden uzak tutmam ımkansız mesafe en fazla 1.5metre olabılır oda kucuk :) hoparlörlerin sesini kıssamda ara ara gelıyor ve ıgrenc bır duyguu 3.olanı bulamadım nereden bulurum wın7 ultımate de bılmıorm bıyoteknoloji hocam :) hiçbişey anlamadım :) kusura bakma hani yanlıs anlama harbıden anlayamadım okadr bılgım yok mıkrofon camda sadece 180 derece bısey yap demıssın ama onuda anlamadım vallahi webcam mık. kullanıyorum. hoparlorlerde sıkıntı yok mık kapatınca hersey normal.
o dediğim elektronikle ilgili :) mikrofonun sesini biraz kıs sorunun hallolur büyük bi ihtimalle :)
olmuyo işte mıkrofonu kısıyorum bu sefer karsı taraf duymuyor sonra.bı ara ses kesiliyor daha sonra diiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiit ediyorr ılgınc :)