Şimdi Ara

arkadaşlar mf 1 ve tm 1 de hamgi dersler var

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
18.776
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar ben sözel öğrencisiyim busene üniveriste sınavına gi,rcem ama ben sözelden tercih yapmak istemiyorum mf 1 yada tm 1 den tarcih yapmak istiyorum şimdi tm 1 ve mf 1 de hangi derler var yani lsede hangi derleri görünce tm1 veya mf 1 bölümünden tercih yapabiliriz lütfen bana bu konuda acil yardımcı olurmunuz olmazsa ben bir senemi teğit edip görmediğim derleri görüm örenğin mat 2 yide görüm öğle sınava giricem lütfen bana yardfımcı olun ben sözel den öğretmen olmak istemiyorum diğerlerinide zaten her kez seçiyo o yüzden iş yok yada polismi olsam ben polis nasıl olurum nasıl ygs lys puanı nedir arkadaşlar beni bu sorularımda biraz aydınlatın lütfen nede olsa gelecek söz konusu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi elvan1993 -- 9 Kasım 2010; 9:52:57 >

• arkadaşlar lütfen bana yardımcı olun
  • MF-1 sayısal, TM-1 de eşit ağırlıklı puan türü. Sözel çıkışlısın, ikisi de senin için alan dışı statüsünde oluyor. Bundan dolayı AOBP'nin 0,15 ile değil, 0,12 katsayısıyla çarpılarak elde edilen okul puanın geçerli olacak.

"Tercih yapılabilirliği" için bir kısıtlama yok. Herkes istediği her yeri tercih edebilir; ancak alan farkı, puan kırılması gibi bazı kurallar var. Uygun sınavlara girip testleri çözdüğünde MF-1 ve/veya TM-1 puan türündeki bölümleri tercih edebilirsin. Ancak yerleştirme işleminde, okul puanının %3 kırılmış hâlinin eklendiği MF-1 ve/veya TM-1 puan türlerindeki başarı sıralarına bakacaklar. (Sınav sonucunda gözükecek olan "MF-1 Alan Dışı" başarı sırası ve "TM-1 Alan Dışı" başarı sırası faktörleri önemli.) Bu kırılmayı telafi etmek için daha fazla net çıkartman, dolayısıyla ilgili puan türünde daha öndeki bir başarı sırasına atlamaya çalışman gerekiyor.

27 Mart 2011'de YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) olacak. Bu sınavda, hepsi 40'ar soru olmak üzere 1. bölüm konularından oluşan Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testleri mevcut. Tek oturumda oluyor ve 160 dakika süre veriliyor. Bu aşamaya herkesin katılması zorunlu. Eğer bunda herhangi bir YGS puan türünden 180 barajını geçersen ki çok rahat geçersin, hazirandaki LYS'lere (Lisans Yerleştirme Sınavı) girme hakkı kazanıyorsun.

LYS'ler 5 tane: LYS-1 (Mat-2), LYS-2 (Fen-2), LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya), LYS-4 (Sos-2), LYS-5 (Yabancı Dil).

Sayısal bölümler için (MF puan türleri) şu iki sınava girmek gerekiyor: LYS-1 ve LYS-2. LYS-1'de 50 tane Matematik sorusu ve 30 tane Geometri sorusu, LYS-2'de de 30'ar tane Fizik, Kimya ve Biyoloji sorusu oluyor.

Eşit ağırlıklı bölümler için (TM puan türleri) şu iki sınava girmek gerekiyor: LYS-1 ve LYS-3. LYS-3'te de 56 tane Türk Dili ve Edebiyatı sorusu ve 24 tane Coğrafya-1 sorusu oluyor.

Yani senin MF-1 puan türünden tercih yapabilmen için YGS'den sonra LYS-1 ve LYS-2'ye girmen gerekiyor. TM-1 puan türünden tercih yapabilmen için de YGS'den sonra LYS-1 ve LYS-3'e girmen gerekiyor.

Bu LYS'lere girme kısıtlaması yok. Hangi alan çıkışlı olursan ol, istiyorsan 5 LYS'nin 5'ine de girebilirsin. Hepsinin tarihleri ÖSYM'nin resmî Web sitesindeki "2011 Sınav Takvimi" sayfasında yer alan listede mevcut.

• quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

MF-1 sayısal, TM-1 de eşit ağırlıklı puan türü. Sözel çıkışlısın, ikisi de senin için alan dışı statüsünde oluyor. Bundan dolayı AOBP'nin 0,15 ile değil, 0,12 katsayısıyla çarpılarak elde edilen okul puanın geçerli olacak.

"Tercih yapılabilirliği" için bir kısıtlama yok. Herkes istediği her yeri tercih edebilir; ancak alan farkı, puan kırılması gibi bazı kurallar var. Uygun sınavlara girip testleri çözdüğünde MF-1 ve/veya TM-1 puan türündeki bölümleri tercih edebilirsin. Ancak yerleştirme işleminde, okul puanının %3 kırılmış hâlinin eklendiği MF-1 ve/veya TM-1 puan türlerindeki başarı sıralarına bakacaklar. (Sınav sonucunda gözükecek olan "MF-1 Alan Dışı" başarı sırası ve "TM-1 Alan Dışı" başarı sırası faktörleri önemli.) Bu kırılmayı telafi etmek için daha fazla net çıkartman, dolayısıyla ilgili puan türünde daha öndeki bir başarı sırasına atlamaya çalışman gerekiyor.

27 Mart 2011'de YGS (Yükseköğretime Geçiş Sınavı) olacak. Bu sınavda, hepsi 40'ar soru olmak üzere 1. bölüm konularından oluşan Türkçe, Sosyal Bilimler, Temel Matematik ve Fen Bilimleri testleri mevcut. Tek oturumda oluyor ve 160 dakika süre veriliyor. Bu aşamaya herkesin katılması zorunlu. Eğer bunda herhangi bir YGS puan türünden 180 barajını geçersen ki çok rahat geçersin, hazirandaki LYS'lere (Lisans Yerleştirme Sınavı) girme hakkı kazanıyorsun.

LYS'ler 5 tane: LYS-1 (Mat-2), LYS-2 (Fen-2), LYS-3 (Edebiyat-Coğrafya), LYS-4 (Sos-2), LYS-5 (Yabancı Dil).

Sayısal bölümler için (MF puan türleri) şu iki sınava girmek gerekiyor: LYS-1 ve LYS-2. LYS-1'de 50 tane Matematik sorusu ve 30 tane Geometri sorusu, LYS-2'de de 30'ar tane Fizik, Kimya ve Biyoloji sorusu oluyor.

Eşit ağırlıklı bölümler için (TM puan türleri) şu iki sınava girmek gerekiyor: LYS-1 ve LYS-3. LYS-3'te de 56 tane Türk Dili ve Edebiyatı sorusu ve 24 tane Coğrafya-1 sorusu oluyor.

Yani senin MF-1 puan türünden tercih yapabilmen için YGS'den sonra LYS-1 ve LYS-2'ye girmen gerekiyor. TM-1 puan türünden tercih yapabilmen için de YGS'den sonra LYS-1 ve LYS-3'e girmen gerekiyor.

Bu LYS'lere girme kısıtlaması yok. Hangi alan çıkışlı olursan ol, istiyorsan 5 LYS'nin 5'ine de girebilirsin. Hepsinin tarihleri ÖSYM'nin resmî Web sitesindeki "2011 Sınav Takvimi" sayfasında yer alan listede mevcut.

Maşallah şiir gibi açıklamış

• çok saol çok teşekkür ederim yardımların için ben olmazsa bir sene geç giricem o seneyide mat 2 yi öğrenicem peki mat 2 nin bana etkisi nel olur hangi alanda mat 2 ye ihtiyacım olur ve ben polis olmak istesem ne yapmama lazım ygs ve lys de
  • quote:

Orijinalden alıntı: elvan1993

çok saol çok teşekkür ederim yardımların için ben olmazsa bir sene geç giricem o seneyide mat 2 yi öğrenicem peki mat 2 nin bana etkisi nel olur hangi alanda mat 2 ye ihtiyacım olur ve ben polis olmak istesem ne yapmama lazım ygs ve lys de

MF-4 için de, TM-1 için de LYS-1 şart. Bu sınav da zaten Mat-2 sınavı.

LYS-1'de Matematik ve Geometri soruları ayrı testler altında. LYS-2'de de Fizik, Kimya ve Biyoloji soruları ayrı testler altında. Her YGS ve LYS testinin belli bir etki yüzdesi (ağırlığı) var.

MF-4 için (%)
    YGS Türkçe: 11
    YGS Sosyal Bilimler: 5
    YGS Temel Matematik: 16
    YGS Fen Bilimleri: 8
    LYS-1 Matematik: 26
    LYS-1 Geometri: 13

LYS-2 Fizik: 10
    LYS-2 Kimya: 6
    LYS-2 Biyoloji: 5

LYS-1, yani Mat-2, MF-4'ün %26 + %13 = %39'luk bir kısmını etkiliyor.

TM-1 için (%)
    YGS Türkçe: 14
    YGS Sosyal Bilimler: 5
    YGS Temel Matematik: 16
    YGS Fen Bilimleri: 5
    LYS-1 Matematik: 25
    LYS-1 Geometri: 10

LYS-3 Türk Dili ve Edebiyatı: 18
    LYS-3 Coğrafya-1: 7

LYS-1, yani Mat-2, TM-1'in %25 + %10 = %35'lik bir kısmını etkiliyor.

İkisi de önemli bir pay. Zaten en önemli testleri eski ÖSS sisteminde de, yeni YGS-LYS sisteminde de Mat-2.

Tabii sadece Mat-2'yi düşünmemek gerek. Daha YGS (Türkçe, Mat-1, Fen-1, Sos-1) var, LYS-3 (Edebiyat, Coğrafya) var, LYS-2 (Fen-2) var.

PMYO için EGM'nin resmî Web sitesinde açıklama var.

http://pmyo.egm.gov.tr/index.php?pid=21

Sadece YGS'ye girmen yeterli, LYS'lere gerek yok.

Eğer baban ve/veya annen polis değilse veya polis olsa da şehit düşmemişse (Allah korusun.) bu YGS sonucu alınan 6 puan türünden (YGS-1/2/.../6) herhangi birinde EGM tarafından belirlenmiş 280 barajını aşman gerekiyor.

Eğer bu söylediğim durum söz konusuysa 140 barajını aşman gerekiyor.

• çok saol yardımlarınız için teşşekür ederim valla ben keşke liseyi tekrar okuma şansım olsaydı diyom kesinlikle tm yada mf ye geçerdim hiç tereddüt etmeden ama bizim okulda tm açılmamaşıtı az kişiyiz diye neyse hayırlısı olmazsa 2 senelik bilgisayr okurum kendimi geliştiririm yada polislik hayırlısı napalım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İlk 2 k Şansım Nedir MF 3
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.