Şimdi Ara

1 tane FF ders var, ort. 2+ ve BAŞARILI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
16.586
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Son sınıftayım. Bu dönemden 1 adet FF dersim var. Diğerleri hep AA BB vb. Tüm dönemlerde ortalama 2'nin üzerinde. FF olduğu için mezun olamamam ve seneye bu dersi tekrar etmem gerekiyor sanırım.

Ama 2012 1 ve 2. dönemlerin karşısında ikisinde de BAŞARILI yazıyor. Böyle birşey mümkün mü? BAŞARILI yazması mezun olduğum anlamına mı gelir? Öyle ise 1 adet FF ders varken mezun olunabiliyor mu?

Teşekkürler.

• Yapay Zekanın Yanıtı

FF Ders Varken Mezun Olunabilir mi?

Açılmamış bir FF notu ile öğrenciler merak etmektedir: FF ile mezun olunabilir mi? FF notu, Açıköğretim Fakültesi (AÖF) sisteminde verilen "Başarılı" notuna denk gelmektedir. Yani, ortalama 2'nin üzerinde FF notuna sahip olman durumunda mezun olabilirsin.

AÖF'ten mezun olmak için, kayıtlı olduğun tüm derslerden geçmen ve genel not ortalamanın en az 2 olması gerekmektedir. Bu nedenle, FF notu olan bir dersten kalmadığın sürece mezun olmana engel teşkil etmez.

Ancak, FF notunun ne anlama geldiğini ve nasıl elde edildiğini bilmen önemlidir. FF notu, öğrencinin dersi başarıyla tamamladığını, ancak not ortalamasının 2,00'ın altında olduğunu gösterir. Bu, öğrencinin dersten geçmesine rağmen, bazı eksiklikleri veya hataları olduğu anlamına gelebilir.

FF notu olan bir dersten geçmek için şunları yapman gerekebilir:

• Hocana başvurarak notunu öğrenmeye çalış.
    • Dersi tekrar etmeyi veya ek ödevler yapmayı teklif et.
    • Hocanla görüşerek eksikliklerini gidermek için çalışma planı yap.

Genel not ortalaman en az 2,00 olduğu sürece, FF notu olan bir dersten mezun olabilirsin. Ancak, dersin eksiklerini gidererek notunu yükseltmeye çalışman, gelecekteki kariyerin ve akademik başarın için faydalı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • quote:

Orijinalden alıntı: cuneytx

Merhaba,

Son sınıftayım. Bu dönemden 1 adet FF dersim var. Diğerleri hep AA BB vb. Tüm dönemlerde ortalama 2'nin üzerinde. FF olduğu için mezun olamamam ve seneye bu dersi tekrar etmem gerekiyor sanırım.

Ama 2012 1 ve 2. dönemlerin karşısında ikisinde de BAŞARILI yazıyor. Böyle birşey mümkün mü? BAŞARILI yazması mezun olduğum anlamına mı gelir? Öyle ise 1 adet FF ders varken mezun olunabiliyor mu?

Teşekkürler.

FF dersin varsa not ortalamalarının bir önemi yok... tekrar alıcaksın o dersi... Mezun aşamasındaysan... Tek ders sınavı için mücadele ver... Bir ders için sene uzatmak insanı moralmen çökertir...
  • Teşekkürler cavap için.

2012 1 ve 2. dönemlerin karşısında BAŞARILI yazması ve TEKRAR ya da UYARI yazmaması neyi ifade eder? BAŞARILI ne demektir?
  • quote:

Teşekkürler cavap için.

2012 1 ve 2. dönemlerin karşısında BAŞARILI yazması ve TEKRAR ya da UYARI yazmaması neyi ifade eder? BAŞARILI ne demektir?

bütün derslerden geçtiğini ifade ediyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: maratbilgin

quote:

Teşekkürler cavap için.

İşte ikilem orada oluşuyor, bütün derslerden geçmiş isem mezun olurum. Ama bu dönem derslerinden biri FF olduğu halde BAŞARILI yazıyor?
  • quote:

quote:

quote:

Teşekkürler cavap için.

İşte ikilem orada oluşuyor, bütün derslerden geçmiş isem mezun olurum. Ama bu dönem derslerinden biri FF olduğu halde BAŞARILI yazıyor?

açıköğretim'in notlara bakılan sayfasında

4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.

diye yazıyor.

tek derse yıl uzatan bayağı gördüm aslında son sınıfta sadece tek dersten uzayanlara bütünleme olsaydı keşke.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cobi -- 15 Haziran 2013; 0:37:39 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler cavap için.

4.Mezun olabilmek için öğrencinin Genel Not Ortalamasının en az 2,00 olması ve DZ,YZ ve FF notu olmaması gerekir.

diye yazıyor.

tek derse yıl uzatan bayağı gördüm aslında son sınıfta sadece tek dersten uzayanlara bütünleme olsaydı keşke.

Ben de aynen öyle biliyorum. Ancak BAŞARILI yazısı kafa karıştırıyor. Bu başarılı ibaresi yerine TEKRAR yazması gerekmez miydi?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yks 1.si ve 3.sü
    4 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cobi

quote:

quote:

quote:

Teşekkürler cavap için.

diye yazıyor.

Ben de aynen öyle biliyorum. Ancak BAŞARILI yazısı kafa karıştırıyor. Bu başarılı ibaresi yerine TEKRAR yazması gerekmez miydi?

inşallah mezun olmuşssundur ; mezun olmanı isterim tabiki de ancak dediğim gibi ff varsa ortalaman 3-3,5 da olsa onu koşullu geçer notu olan dd ye çıkarmadan
    mezun olamıyorsun diye biliyorum açıköğretim sitesindeki kredili sistem klavuzunda da bu şekilde yazıyor.keşke dediğin gibi olsa da mezun olmuş olsan sevinirim tabiki.

• lanet olsun arkadaşlar bu kredili sistemede aöfe geçtiğim günede, tamam 1 tane ff dersim var ama not ortalaması 2.nin altında yok böyle bir şans ya, tamam öyle abartı çalışmıyorum da 4 sınıf 7 dersten girdim çok güzel geçti diye kendimi motive ederken bugun işten gelip açtım moral eksilerde. yaş 26 askerliği aradan çıkartmaya çalışırken böyle olmasına çok üzüldüm... aöfe giren çıkamıyor.
  • Arkadaşlar 4. sınıfta tek dersten kalanlara bütünleme sınavı yapılması için direniş grubu oluşturduk, desteğinizi rica ediyoruz.

http://forum.donanimhab...105/f_//tm.htm#76448105
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.