Şimdi Ara

Arkadaşlar manyak bi sorunum var. Flash bellek yerel disk oldu gözükmüyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
12
Cevap
0
Favori
821
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Şimdi benim dvd romum bozulmuştu ve format atmam gerekiyordu. Bende usb den format atayım bari dedim ve flash diskimi yerel disk yaptım. Çünkü usb den format atmak için öyle gerekiyormuş cmd'den birkaç komutla halloldu. Tabi bu işlemleri laptopumla yaptım. Ben masaüstü pc ime format atacaktım. Sonra vazgeçtim arkadaşdan dvd rom ödünç aldım onunla format attım. Şimdi bilgisayarlarım arasında veri alışverişi yapmak için flash belleği kullanmak istiyorum ama olmuyor. Masa üstü pc imde yerel disk olarak gözüküyor tamam eyvallah ama laptopda hiç bişey gözükmüyor :( neden gözükmüyor

• flashdiskin dosya sistemi değişmiştir. hangisine hangi sistemi kurduğunu söylesen daha açıklayıcı olurdu

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mehmetmetingülcan -- 13 Nisan 2014; 21:25:44 >
  • Bu nasıl konu anlatımı yahu sorunu çözmeden önce sizin ne anlattığınızı çözmek gerek ama ben daha bu kısmı atlayamadım..UP UP!!!!
  • Flashı biçimlendir. Programlar var sitelerde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dopac34

Bu nasıl konu anlatımı yahu sorunu çözmeden önce sizin ne anlattığınızı çözmek gerek ama ben daha bu kısmı atlayamadım..UP UP!!!!

Halbuki anlaşılsın diye uzun uzun yazmıştım :) Kısaca benim flash belleğim laptopuma takınca okunmuyor. Diğer flash bellekler okunuyor. Bunun sebebi flash belleği sabit disk gibi göstermem. Yanlışlıkla bozdum. Nasıl düzelteceğim :(

• quote:

Orijinalden alıntı: Naughty95

Flashı biçimlendir. Programlar var sitelerde

Flash olarak görmüyor sabit disk olarak görüyor onu nasıl biçimlendiricem yani ben flashın orjinalini kaynağını sildim :(

• Sizin şu sır gibi sakladığınız bilgisayar bileşenleri ve meşhur işletim sisteminizi bir zahmet öğrenebilirmiyiz!
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Flash belleğin markasınıda yazmayı unutmuşsunuz, onuda bir zahmet öğreniverelim olmaz mı. Şimdi siz onuda gizli bilgi olarak alıp hangi marka olduğunu yazmaz benim sormamı beklersiniz..

NOT: Umuyorum Sandisk flash bellek ( 32 gb olanlarından) değildir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 17 Nisan 2014; 7:21:43 >
  • Birde ne gibi bir işlem yaptığınızı bizimlede paylaşırmısınız, çok gizli değilse tabi. Şu yaptığınız işlemleri birde bizler görelim bakalım ne gibi yeni numaralar var bilmediğimiz
  • Haha çok özür dilerim windows 7 32 bit ultimate laptopum ve sandisk 8gb :D laptopumda cmd den DISKPARTITION san yaptım sanırım yani içini falan sildim ne yaptığımı bilmiyorum internetten baktım flash disk ile format atmaya . Bu arada bilgisayarım windows 7 ultimate 64 bit buna taktığımda yerel disk olarak görüyor. Aslında görsün sorun değil ama laptopta görsün

• Neyse siz cevapları yazmamışsınız ben size yapmanız gerekenleri kısaca söyleyeyim. Flash diskinizi yerel disk yapmak için yaptığınız tüm işlemlerin tersini yaparsanız yerel diskiniz flash disk olarak görünmeye devam edebilecektir. Geçmiş olsun, kolay gelsin.

NOT: Konunun tercümesini yapamayacak kadar yorgun oluşumdan ingilizce olarak veriyorum.

Instructions

1

Download the following two programs to your computer: Notepad++ and USB_LocalDisk.zip, and make sure both are installed on your computer. You’ll need both of these installed before you can continue. Once they’re installed, place your USB flash drive in the correct slot on your computer.
    2

Open the "US_LocalDisk.zip folder" on your computer, and look for the "cfadisk.inf" file. Right-click on the file, and choose to open it with the Notepad++ application. Go down to the 26th line of the file that opens to the "device_instance_id_goes_here" and then leave the file open on your computer.

3

Select your "Start Menu" and then "Run." In the window that opens, type "devmgmt.msc" and press "Enter." This opens your Device Manager and places it in a new window. Find the icon labeled "USB Flash Device," and push the "Details" option. From here you’ll need to copy the information listed under the Device Instance ID.
    4

Paste the information onto the 26th line of the file you left open on your computer and save the file. Open your Device Manager again, and right-click on the USB button so you can change the driver. Do this by choosing the Update Driver option that appears.
    5

Choose to Install from a list or specified locations option from those that appear on your screen, and then choose "Have Disk." Open the "cfadisk.inf" in this location. Continue to press "OK" and "Yes" when prompted. Once the driver is updated, your computer will now recognize the flash drive as a regular drive whenever you insert it into the computer.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dopac34 -- 17 Nisan 2014; 8:18:37 >

• Çok teşekkürler ben hallederim :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.