Şimdi Ara

Arkadaşlar ilk defa İnternetten Uçak Bileti Aldım

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
1.237
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aldım ve 24 saat kala şu an online check-in yaptım. Uçak yarın sabah 07.00'da. Online check-in'den sonra çıktı aldım. Çıktıda "Online Biniş Kartı" diye bir şey var. Bagajım yok. El bagajı kullanacağım.

Peki şimdi yarın havaalanına gittiğimde elimde olması gereken şey sadece bu online biniş kartı mı?

Hani o kenarını koparttıkları kart gibi şey yok. Bir şey olur mu?

• Yapay Zekanın Yanıtı

İnternetten Uçak Bileti Aldıktan Sonra Ne Yapılır?

İlk defa internet üzerinden uçak bileti aldığınızda, uçuşunuzu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirmek için yapmanız gereken birkaç adım vardır:

• Rezervasyonunuzu Doğrulayın: E-postanıza gelen rezervasyon onayını kontrol ederek uçuş bilgilerinizin, tarihlerin ve fiyatların doğru olduğundan emin olun.

• Ödeme Bilgilerinizi Kontrol Edin: Ödeme yaptığınız kredi kartının veya diğer ödeme yönteminin doğru olduğundan emin olun.

• Koltuğunuzu Seçin (İsteğe Bağlı): Birçok havayolu, uçuşunuzdan önce koltuk seçme seçeneği sunar. Tercih ettiğiniz koltuğu seçmek için rezervasyon numaranızı ve soyadınızı kullanarak havayolunun web sitesine giriş yapın.

• Bagaj Hakkınızı Kontrol Edin: Bilet sınıfınıza dahil olan bagaj hakkını kontrol edin ve ek bagaj satın almanız gerekecekse bunu önceden yapın.

• Check-in Yapın: Çoğu havayolu, uçuşunuzdan 24-48 saat önce çevrimiçi check-in yapmanızı sağlar. Bu, zaman kazanmanıza ve havalimanında sıraya girmekten kaçınmanıza yardımcı olur.

• Biniş Kartınızı Yazdırın veya Mobil Cihazınıza İndirin: Çevrimiçi check-in yaptığınızda, biniş kartınızı yazdırın veya mobil cihazınıza indirin.

• Havalimanına Zamanında Varın: Uçuşunuzdan en az iki saat önce havalimanına varın. Bu, check-in, güvenlik kontrolü ve uçağa biniş için size yeterli zaman tanıyacaktır.

• Gerekli Belgeleri Getirin: Kimlik kartınızı, pasaportunuzu (uluslararası uçuşlar için) ve biniş kartınızı getirmeyi unutmayın.

• Bagajınızı Teslim Edin: Check-in kontuarında bagajınızı teslim edin ve bagaj etiketi aldığınızdan emin olun.

• Güvenlik Kontrolünden Geçin: Havalimanı güvenlik kontrolünden geçin ve tüm elektronik cihazlarınızı çıkarın.

• Uçağa Binmeyi Bekleyin: Uçağa binmeniz için çağrıyı bekleyin. Biniş kartınızdaki kapı numarasına gidin ve talimatları takip edin.

Bu adımları takip ederek internetten uçak bileti aldıktan sonra uçuşunuzu sorunsuz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • o kenarını koparttıkları bileti havaalnından makinelerden ya da acenteden sıra beklemeden alabilirsin check-in bölümüne gitmene gerke yok diye biliyorum, ama genede ara bir sor firmayı hiç online checkin yapmadım ben

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cübbeli gandalf -- 8 Eylül 2015; 14:41:35 >
  • havaalanında o kağıdı okutup veya check-in yapacağın bi banko da onu bilete çevireceksin...
  • kimligini götürmelisin birde

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havaalanında ki makinalara o belgeyi okuyarak biletini alabilirsin ya da kimliğin ile beraber chek in yapıp bileti alabilirsin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Başka bir şey yapmana gerek yok bavulun yoksa nereye uçacak isen iç/dış hatlara git zaten görürsün oklar vardır her yerde. Ekranlara bak uçağının kapı numarasını öğren yarım saat kala kapının önünde ol. Yazıcıdan çıkardığın biniş kartını (İngilizcede boarding pass diye geçer) ve kimlik/pasaportunu gösterip biniyorsun uçağa. Online check in yapmasaydın ya bavulunu teslim ederken (zaten senin bavulun yok olsaydı da online check-in yapıp yapmadığına göre ilgili bölümden bavulunu teslim edebilirdin) ya da kiosklara pnr numaranı girerek (internetten bilet alınca cep telefonuna veya e-mailine gelir) biniş kartını (boarding pass) bastırabilirdin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Hayatım da ilk defa araba aldım.
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.