Vatan bilgisayarın sitesinde inceledigim şu 2 notebook arasında kaldım.İkiside benzer özellikli ama marka farkı var.HP dunya markası fakat 100 $ fazla ve ramlar 333 mhz,lg ise 100 $ dusuk ve ramlar 533 mhz ama notebook olarak lg nasıl bilemiyorum.Her iki bilgisayarı kullananlardan hangisini secmem konusunda yardım bekliyorum,şimdiden teşekkürler...
Bu arada HP'de dvd yazıcı varmıs extra ama oda o kadar onemlı degıl benım ıcın onemlı olan performans/fiyat!!!
LG ANL-013 SONOMA 1.73 512MB DDR2 MAX128MB VGA 40GB HDD WIN HOME EDITION daha alınası görünüyor.
Beğendiysen al tabi amaben ikisini de beğenmedim.O fiyata daha iyisi alınabilir.Ekran kartı onboard olanları almayın.Oyun oynasanız da oynamasanız da.İşlemcinin 64 bit olmasına dikkat edin.Değilse almayın.Firewire çıkışı olmayanları almayın.Kablosuz bağlantı desteği mutlaka olmalı. Hayırlı olsun ne diim.
ekran kartı paylaşımsız ve 64 bit istiyorsan bu modeli al http://www.pcdepo.com/asp/show_stock.asp?product=LSATAS5032XTXH Acer Aspire 5032WXMi, AMD Turion 1.6GHz,XP Home TR Chipset/Platform ATI Radeon® XPRESS 200M chipset / AMD Turion™ Mobil teknolojisi Desteklenen İşlemciler AMD TURION™ 64bit ML-30 işlemci (1.6GHz / 1MB / 400MHz) (35W) * LCD Ekran 14.1™ WXGA Acer CrystalBrite TFT LCD, 1280x800 çözünürlük, 16.7 milyon renk Aspire CinemaVision™ teknolojisi, Aspire ClearVision™ Video optimizasyonu Grafik Kartı 128MB ATI Mobility Radeon 200M PCI Express paylaşımlı ekran kartı * Sistem Belleği 512MB (1*512) DDR-I 333MHz (maksimum 2048MB, 2 adet bellek yuvası ile) Sabit Disk (HDD) 80GB Ultra ATA 100 Optik Sürücü DVD Dual Double Layer (DVD+R, DVD+RW, DVD-R, DVD-RW, CD-RW, DL DVD+R) Ses Sistemi (Audio) MS Sound uyumlu S/PDIF ses sistemi, bütünleşik STEREO hoparlör ve mikrofon İletişim Arabirimleri Entegre 56K ITU V.92 data/faks modem, Wake-on-Ring Entegre 10/100 Mbps fast ethernet, Wake-on-LAN Entegre Acer InviLink? 802.11b/g WLAN kablosuz ağ desteği, Wi-Fi I/O Arabirimleri * Modele bağlı olarak konfigürasyon değişebilir. ** Kullanım özelliklerine göre değişebilir. PCMCIA / RJ-45 / RJ-11 / USB 2.0 : 1 adet Type II + 1 adet + 1 adet + 3 adet IEEE1394 / Kızılötesi : 1 adet + 1 adet FIR + YOK VGA out / S-Video TV-out : 1 adet + 1 adet LINE-IN / LINE-OUT : 1 adet (mikrofon için) + 1 adet (kulaklık ve harici hoparlör için) S/PDIF desteği Bellek Kart Okuyucusu : 5 'li (MMC, SD, xD, MS ve Memory Stick Pro) kart okuyucu Ebat / Ağırlık G:335 x D:244 x Y:31.9 / 34.1 mm; 2.38kg (DVD-RW sürücü dahil) * Güç Kaynağı / Adaptör 6 cell Li-Ion pil; 3-pin 65W AC adaptör Pil Ömrü / Şarj Süresi 2.5 saat pil ömrü / 2.5 saat hızlı şarj ve 3.5 saat çalışırken şarj süresi ** Klavye / Mouse 85 tuşlu Türkçe Q klavye / Touchpad ve 4 yollu fonksiyonel scroll mouse Yazılımlar (software) Norton AntiVirus, Acer e-Manager, DVD player, NTI CD-Maker, Acrobat Reader, Kurtarma CD'si Acer ARCADE (Tüm Multimedya uygulamaları için) ve Acer GRIDVISTA WIDE-SCREEN yazılımları Uyumlu İşletim Sistemi MS Windows XP Home Türkçe
Oyun oynamıcaksak niye onboard almayalım ki? Bnm için önemli olan işlemci hızı ben gittim işlemciye yatırım yaptım, oyun oynamadığım sürecede gayet güzel bir şekilde ihtiyaçlarımı karşılıyor Ayriyetten onboard ekran kartının daha az ısı yaydığıda göz önüne bulundurulacak olursak ve ayriyetten paylaşımsız ekran kartı ile arasındaki fiyat farklarına bakacak olursak, oyun oynamayacak biri niye onboard almasın ki?
64 bit değilse almayın olayı başka bir bomba zaten. İntelleri çöpe atın, hadi herkes amd ye:D 32 bit-64 bit olayı bu forumda uzun uzun tartışıldı, değişik bakış açıları, insanların yorumları mevcut zaten. Senin bu şekilde çıkıp "kesin" bir yorumda bulunman yanlış bence.
Wireless konusunda sonuna kadar katılıyorum sana, her ne kdr usb we pci wireless lar mevcut olsada, alınan bir notebookta wireless şart
quote:
Orjinalden alıntı: GusFraba
Beğendiysen al tabi amaben ikisini de beğenmedim.O fiyata daha iyisi alınabilir.Ekran kartı onboard olanları almayın.Oyun oynasanız da oynamasanız da.İşlemcinin 64 bit olmasına dikkat edin.Değilse almayın.Firewire çıkışı olmayanları almayın.Kablosuz bağlantı desteği mutlaka olmalı. Hayırlı olsun ne diim.
Notebook alınca upgrade zor oluyor.O yüzden sağlam mal almakta yarar var.Onboard ekran kartları hafızadan yioyr ve performansı düşürüyorlar.Internette gezinirken bile bunu farkedeceksiniz.Sonradan söylemediler demeyin.Yüksek bellek isteyen uygulamalarda ya da uzun süre çalıştırılan programlarda bu fark çok belirgin oluyor.Özellikle iki sene sonra çıkacak programları düşünmek gerek.İyi bir ekran kartı 2d/3d uygulamalarda kendini belli edecektir.Web tasarım olsun ya da mühendislik çizimleri olsun bunu hissedecek ve memnun olacaksınız.64 bit işlemcitavsiye etmeye geliince tamamen tercih meselesi.İsteyen almaz. 2-3 sene sonra 64 bit işletim sistemi yaygınlaşınca keşke 64 bit alsaymışım hata etmişim demezsiniz. Zorla güzellik olmaz,ne isterseniz onu alacaksınız elbette.
Arkadaşım lg lep top piyasasında biraz yeni pek ismi geçmez. Ama HP notebookta bir dünya markasıdır. BEN olsam fiyatı yüksek öz düşük olmasına rağmen tercihimi Hp den yana yapardım
işte bu:D eminim okuyanlara çok daha fazla faydası olmuştur
quote:
Orjinalden alıntı: GusFraba
Notebook alınca upgrade zor oluyor.O yüzden sağlam mal almakta yarar var.Onboard ekran kartları hafızadan yioyr ve performansı düşürüyorlar.Internette gezinirken bile bunu farkedeceksiniz.Sonradan söylemediler demeyin.Yüksek bellek isteyen uygulamalarda ya da uzun süre çalıştırılan programlarda bu fark çok belirgin oluyor.Özellikle iki sene sonra çıkacak programları düşünmek gerek.İyi bir ekran kartı 2d/3d uygulamalarda kendini belli edecektir.Web tasarım olsun ya da mühendislik çizimleri olsun bunu hissedecek ve memnun olacaksınız.64 bit işlemcitavsiye etmeye geliince tamamen tercih meselesi.İsteyen almaz. 2-3 sene sonra 64 bit işletim sistemi yaygınlaşınca keşke 64 bit alsaymışım hata etmişim demezsiniz. Zorla güzellik olmaz,ne isterseniz onu alacaksınız elbette.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme