Şimdi Ara

Arkadaşlar biyoloji sorularıma bakabilir misiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
1
Favori
573
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar kolay gelsin herkese geçen okulda biyoloji den quiz olduk fakat hoca cevapları vermiyor 11. Sınıfa gidiyorum rica etsem sorulara bakıp cevaplandırsak
    Arkadaşlar biyoloji sorularıma bakabilir misiniz

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >



  • 33:C Tiroksinin artması TSH'a negatif feedback yapar, STH'a değil.

    34:B
    1. öncül: ADH suyun böbrekten geri emilimini sağlar. Böbrekte ne kadar su emilirse idrardaki su o kadar azalır bu yüzden idrardaki su azalırsa idrarın derişimi artar doğru
    2. öncül: ADH zaten suyun geri emilimini sağlar bu doğru
    3. öncül: Su emilirken henle kulbundan kılcal damara geçer yani kılcal damardaki su oranı artar. Kılcal damardaki suyun artması turgor basıncını artırır ozmotik basıncı düşürür bu yanlış.

    35:D
    Akromegali STH yani büyüme hormonunun çok salgılanmasından dolayı ortaya çıkar vücut orantısız büyür bu yüzden cevap akromegali olacaktır. Diğer hastalıklar ilgili hormonların az salgılanmasından ve eksikliğinden kaynaklanır.

    36:E
    FSH dişi vücudunda folikül gelişimini uyarır. Folikül gelişimi de yumurta oluşumudur. Bu yüzden A ve B şıkları doğru. FSH aynı zamanda östrojen hormonu salgılanmasını ve endometrium tabakasının kalınlaşmasını da sağlar. Ovulasyonu LH sağlar bu yüzden E şıkkı yanlış.

    30:A
    Kas tonusunu orta beyin düzenler kas tonusu bozulduysa orta beyini baskılanmıştır.
    Solunum ve dolaşım omurilik soğanı kontrolündedir solunum ve dolaşım devam ettiğine göre omurilik soğanı baskılanmamıştır.
    Susuzluk, açlık ve tokluk durumları ara beyindeki hipotalamus kontrolündedir. Eğer açlık ve susuzlukta sıkıntı varsa hipotalamus yani ara beyin baskılanmıştır.

    32. Soru için kesin bir şey diyemeyeceğim cevaplarda II ve I olmalı ama hormonlar böbreklerden atılmaz gibime geliyor büyük ihtimalle cevap II ve I



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Bağdatlı Ruhi -- 24 Şubat 2018; 22:17:30 >




  • Arkadaşlar biyoloji sorularıma bakabilir misiniz



    Hocam 2-3-4-5-6. sorulara da bakabilir misiniz size zahmet

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6:D
    I- CO2 Oksijenli solunumda ve etil alkol fermentasyonunda da ortaya çıkar. Laktik asit fermantasyonunda CO2 çıkmaz.
    II- Pirüvik asitin indirgenmesi olayı pirüvik asidin (veya pirüvat ayn şey) NADH+H'dan H'ları alarak indirgenmesi olayıdır. Laktik asit fermantasyonunda pirüvik asit direk NADH+H'ın H'lerini alarak indirgenir. O2'li solunumda pirüvik asit Asetil CoA'ya çevirilir yani burada pirüvik asit indirgenmez. Etil alkol fermantasyonunda pirüvik asit asetaldehite çevrilir burada da indirgenme gerçekleşmez.
    III-Asetaldehit indirgenmesi asetaldehitin NADH+H'ın H'larını alarak indirgenmesi olayıdır. Asetaldehit'in NADH+H'ın H'lerini alması olayı sadece etil alkol fermantasyonunda görülür.
    IV- FAD molekülü sadece oksijenli solunumda görev alır. Yani FAD indirgenmesi veya yükseltgenmesi olayları sadece oksijenli solunumda görülür.
    V- NAD molekülü glikoliz, krebse hazırlık ve krebs evrelerinde görev alır. Glikoliz tüm solunum çeşitlerinde bulunduğu için NAD+ molekülünün indirgenmesi 3 solunum tipinde de görülür.

    5:B
    I-Substrat düzeyinde fosforilasyonu canlı olan tüm hücreler yani tüm canlılar yapar bu yüzden bitkinin canlı olan her hücresi substrat düzeyinde fosforilasyon yapabilir.
    II- Bitkinin canlı tüm hücrelerinde mitokondri bulunur ve O2li solunum yapabilir (kök hücreleri de o2'li solunum yapar)
    III- Fotofosforilasyon fotosentez sırasında atp üretme şeklidir. Bitkinin her hücresi fotosentez yapmadığı için her hücresi fotofosforilasyon yapamaz.

    4:D
    Solunumun amacı zaten fosforilasyon ile atp sentezlemektedir her solunum türünde fosforilasyon görülür sadece solunum çeşidine bağlı olarak fosforilaston çeşidi farklılık gösterilir. 1 doğru. 2 yanlış çünkü her solunumda CO2 ve amonyak açığa çıkmaz. Amonyak sadece aminoasidin solunuma girmesiyle oluşur, karbonhidrat ve yağların solunuma girmesiyle amonyak açığa çıkmaz. 3 doğru, enzim kullanılması tüm solunum çeşitlerinde ortaktır. 4 doğru, açığa çıkan enerji tam verimle kullanılamaz bir kısmı ısıya dönüşür.

    3:E
    A-Soruda saydığı moleküller zaten son elektron alıcısıdır
    B-Bu solunum şekli fermantasyon olmadığından sadece fermantasyon enzimleri ile gerçekleşmezler
    C-Bakteride mitokondri bulunmaz, matriks mitokondride bulunduğu için bakteride matrikste bulunmaz
    D-Azot fiksasyonu atmosferdeki gaz halindeki N2 azotu toprağa kazandırmaktır bu bakterilerin böyle bir özelliği olduğu hakkında bilgi verilmemiş. Geriye E seçeneği kalıyor.

    2:D
    I-Yağın yas asidi ve gliserollere parçalanması olayı sindirim enzimleri tarafından gerçekleştirilir ve bu enzimler ATP harcamaz yani 1 yanlış.
    II- Pirüvatın Asetil CoA'ya çevrilmesinde NAD NADH+H'a dönüşür ve Co2 açığa çıkar ama ATP üretilmez bu yanlış.
    III- Şemada 3 nolu reaksiyonlarda, krebs evresinde SDF yani substrat düzeyinde fosforilasyon gerçekleşir ve ETS'de O2'li solunum gerçekleşir, doğrudur.
    IV- Yağlar hem hayvanlarda hem de bitkilerde ortak moleküllerdendir ayrıca ikiside oksijenli solunum yapabilir bu da doğrudur.




  • Teşekkür ederim cevaplarımın hepsi aynı uğraştırdım kusura bakma

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.