Şimdi Ara

arkadaslar bilenler bakabilirmi ram hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar benim pc de şuan p4 1.6 işlemci var ve 512 mb ram var ama ramin kaç mhz olduğunu bilmiyorum üstünde 400 falan yazıyor ama yanında başka harfler falanda var mhz mi bilmiyorum ama pc açılırken 333mhz diyor biosta anakartımda 333 mhz ram destekliyor ben buna 1gb daha ram eklemek istiyorum fakat 1gb 333mhz ram yok ben bu pc ye 1gb 400mhz ram taksam anakart ve diğer 512 mb 333mhz ram ile uyumlu çalışırmı ve sizce rami arttırmaya değermi ne gibi farklılıklar olur rami arttırmak neye fayda eder yardımlarınızı bekliyorum arkadaslar yardım eden herkese şimdiden çok teşekkürler

• bendede intel inside p4 3.0 ghz işlemci var bende ram alcam komşum gibi anakartım 400 mhz destekliyor ancak bende şunu öğrenmek istiyorum 1 gb 400 mhz ram alsam önceki 512 333 mhz ye uyarmı bu ram? yani 512 333 mhz+1 gb 400 mhz uyumlu çalışırmı bilenler lütfen yardım istiyorum
  • ramler SD, RD, DDR, DDR2 diye ayrılırlar
    mhz lerine göre değil.
    farklı mhz li (ancak aynı kategori olmak şartı ile) ram taktığınızda sistem düşük mhz li ram frekansına düşerek çalışır.

yani DDR 333 ile DDR400 aynı makinada çalışır ancak 333 de çalışır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 26 Ocak 2007; 22:40:44 >
  • ok sağol kardes çok yardımcı oldun allah razı olsunyani şimdi ben 512mb 333mhz+1gb 400mhz takınca 1536mb 333mhz olucak anakartım 333mhz destekliyor max. bunun bi zararıda olmaz o halde dimi ?? peki sence böyle bi değişiklik pc yi nasıl etkiler değermi sence ve neye yarar oyunlarda performansı ne yönde etkiler vs.
  • şimdi ramler birbiri ile uyuşmazlık yapmadıkları sürece aynen dediğin gibi çalışır.
    ramlerin uyum sorunu çok sık karşılaşılan bir durumdur.
    performansa gelince 1gb ram ile 1.5 gb ramin farkını anlayabilmen için oynadığın oyunun veya uygulamaların 1 gb rami geçmesi gerekir.

sistemin max. 600-700 mb ram kullandığını düşünürsen (en fazla yüklendiğin zaman)
    1 gb bile yeter. 1.5 gb yi anlayamazsın farkını.

eğer ki sistemdeki ram miktarın yetmezse hdd nin bir bölümünü geçici ram olarak kullanır sistem.
    bu da hdd nin performansında gözle görülür bir düşüş yaratır.
    ram yetmediği zaman sistemin yavaşlaması bundan ibarettir.
    ram miktarı yettiği sürece fazlasına gerek yoktur.
  • dostum valla bilmiyorum ama benim pc bir hayli yavaş haliyle ben sana tüm özellikleri yazıyım sen bana ona göre performansı ekonomik şekilde nasıl arttırırım söylersin p4 1.6ghz işlemci(daha doğrusu tarihi eser) 512mb 333mhz ram 128mb geforce fx5200 120gb samsung sata hdd oyunlarda performansı nasıl arttırıım ramin oyuna ne faydası olur yardımı bekliyorum
  • oyun performansı ilk etapda ekran kartı ile alakalıdır. sonra şilemci ve ram gelir.
    1 gb ram ve sağlam bir ekran kartı sana neredeyse bütün oyunları oynatır.
    ama o fx 5200 le pek bişey yapamazsın.
    ayrıca sistemin hızlanması için bazı bakımlarını yapmalısın
    mesela regedit, disk birleştirici, gereksiz dosya temizliği, prefect temizliği, vs. vs.
    bunları düzenli olarak yaparsan , sisteminde de spy+virüs falan yoksa sistemin masaüsttü uygulamaları için belli bi hız kazanır
    ancak oyun performansı istiyorsan onun için sağlam bi ekran kartı almalısın.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • peki benim anakart 400 kaldırıyorya benim ram de otomatik olarak yine daha önceki 333 mhz olduğu için 333 e mi düşer 400 mhz lik ram?
  • kardeş allah razı olsun çok iyi biriymişsin allah tututuğunu altın etsin çok yardım ettin yani şimdi p4 1.6ghz işlemci ile 1.5gb ram yaparsam ve 256 mb 9550 alırsam oyunları çok rahat oynayabilirmiyim yada 4x te çalışan başka ekonomik ekran kartı önerirmisin yada bunları yapmak yerine 2 yıl bekleyip yeni pc mi alayım ama dayanamıyorum 1.6 işlemci ile oyunlar iyi çalışırmı ekran kartını ve rami arttırsam
  • biri 333 diğeri 400 ise , evet ikisi de 333 de çalışır
    mantık; yavaş olan hızlı olanın hızına çıkamayacağından hızlı olan yavaş olanın hızına düşer.

mesela cd romları hdd lerle aynı kabloya bağlarsanız hdd nin performansı düşer.
    çünkü aynı hat üzerinde yavaş çalışan cdrom ile hızlı çalışan hdd yi bağladığında doğal olarak cdrom hızlanamayacağından hdd yavaşlayacaktır.

tüm sistem bileşenleri böyledir maalesef. ortak olarak en yavaş parçanın hızına düşerler.
    çok hızlı bi cpu, çok iyi bir anakart alırsın ama ramleri dandik ve düşük alırsın, sistem ağır çalışır.
    veya tam tersini, rami hızlı alırsın, anakartı yavaş... aynı sonuçla karşılaşırsın.
  • quote:

Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer

kardeş allah razı olsun çok iyi biriymişsin allah tututuğunu altın etsin çok yardım ettin yani şimdi p4 1.6ghz işlemci ile 1.5gb ram yaparsam ve 256 mb 9550 alırsam oyunları çok rahat oynayabilirmiyim yada 4x te çalışan başka ekonomik ekran kartı önerirmisin yada bunları yapmak yerine 2 yıl bekleyip yeni pc mi alayım ama dayanamıyorum 1.6 işlemci ile oyunlar iyi çalışırmı ekran kartını ve rami arttırsam

Dostum Allah senden de razı olsun. bu zamanda böyle güzel cümlele kuran kişiler az kaldı.

elinde 512 ram var ve yanına 1 gb ram almayı düşünüyorsan, 512 ram al.
    aradaki farkı ekran kartına yatır.
    haa yok 1 gb 400 mhz ram zaten var diyorsan kullan, zarar gelmez.
    ayrıca 2 sene bekleme. 2 seneye kadar kim öleeee kim kala... 2 sene sonra kimbilir ne oyunlar çıkar, onu oynayacak sistemi almaya gücün gene yetmeyecek.
    bence ilk etap ekran kartı... tabii ki 9550 fiyatına ve senin anakartına göre güzel bir kart (ben kullandım)
    yalnız e9550 ye biraz hızaşrıtma yaparsan ati tool ile o zaman tadından yenmez.
    cpu yu 3. plana at. ilk tercih ekran kartı olmalı (oyun için)

• çok teşekkürler fatalrhymer inde dediği gibi Allah razı olsun çok iyi aydınlatttın bizi
  • çok sağol kardes 9550 ile e9550 arasında ne fark var bana bilindik bir siteden bu kartların özelliklerini resmini ve fiyatını gösteren döküman verebilirsen çok sevinirim birde 1 gb 400 mhz ekonomik olarak hangi rami öneririsin markası performansı çok etkilermi kusura bakma senide çok uğraştırdık ama allah razı olsun illallah demeden yardım ettin esas bu zamanda böyle insanları bulmak zor
  • 9550 ile e9550 arasındaki tek fark, benim mesajda hızlı yazayım derken yanlış yazmam
    e9550 diye bi kart yok. yazım hatası sadece. ama bulabilirsen 9550GE var o daha iyi olur.

Ram olayına gelince dediğim gibi 1 gb lik ram alacaksan alma, 512 mb ddr333 veya ddr400 bir ram al. toplamda 1 gb lik ram sana yeter.
    alacağın ram de Twinmos olabilir veya kingstone olabilir mesela. ucuz markalara pek kaçma.
    ram alırken gecikme sürelerini hesaba kat. CL2.5 veya cl2 bulmaya çalış (cl2 zor biraz ama cl3 leri alma.)
    senin fazla da dikkat etmeni gerektirecek bir durum yok.
    bunlara dikkat etsen yeter.

• ok çok sağol dostum 9550 yi nereden bulabilirim çünkü piyasada 6-7 çeşit 9550 varhangisi o emin değilim bana resmini bulabilirmisin ve fiyatını
  • quote:

Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer

ok çok sağol dostum 9550 yi nereden bulabilirim çünkü piyasada 6-7 çeşit 9550 varhangisi o emin değilim bana resmini bulabilirmisin ve fiyatını

forumda mkoyuncu arkadaş satıyordu.
    http://forum.donanimhaber.com/m_11829738/tm.htm

burdan bakabilirsin.

bu da sıfır fiyatı
    http://www.gigatek.com.tr/urun.php?id=898
    http://www.powercolor.com/global/main_product_detail.asp?id=37

burdaki 250 ye 400 hızlar aldatmasın seni, ram hızı 200*2 olduğu için 400. mkoyuncu'nun yazdığı 250 ye 200 doğru rakam.
    aralarında fark yok yani

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Öner -- 25 Ocak 2007; 0:15:28 >

• çok saol dostum
  • dostum bu verdiğin kartların ikisininde adı aynı ama görünüşleri çok farklı kafam iyice karıştı beni kazıklamasınlar sonra
  • yok canım biz cin gibiyiz hiç kazık yermiyiz
  • he birde bişey sorayım aklıma gelmişken oğuz komşumun p4 ht 3.0ghz işlemcisi var ve işlemci 50-52 derecede çalışıyor(yanıyor) ve fanı süpürge gibi ötüyor sizce normalmi ben diyorum 30-35 arası olmalı diye ama inanmıyo söyleyinde inansın gerçi yeni fan alıcak ama neyse

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ft_fatalrhymer -- 24 Ocak 2007; 22:51:12 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.