Şimdi Ara

arkadaslar bilenler bakabilirmi ram hakkında (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.130
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orjinalden alıntı: ft_fatalrhymer

he birde bişey sorayım aklıma gelmişken oğuz komşumun p4 ht 3.0ghz işlemcisi var ve işlemci 50-52 derecede çalışıyor(yanıyor) ve fanı süpürge gibi ötüyor sizce normalmi ben diyorum 30-35 arası olmalı diye ama inanmıyo söyleyinde inansın gerçi yeni fan alıcak ama neyse

Çok tozlandıysa fanını temizlesinler, olmadı iyi bi soğutucu alsınlar.
    Ama presscot işlemciler ısınarak ün yapmış ona göre. Isınmak onun ruhunda var.
  • peki bu işlemci normalde kaç derecede olmalı 52 derece bence çok çok fazla yanıyor resmen
  • Bu sitede 3.2Ghz P4 Prescott ile Northwood un karşılaştırması var:http://www.digit-life.com/articles2/p4-throttling/
    Presscot boşta iken 50 derece civarında.

İyi bir soğutucu almaları iyi olur çünkü işlemci yük altında çabucak ısınıyor ve aşırı ısınmayı da önlemek için yavaşlıyor.
  • peki kasayı ne kadar çok soğuk tutarbilirsek içindeki bileşenlerde doğru orantılı olarakmı performans verir benim 128mb geforce fx 5200 ün fanı dönmüyordu kartın işlemcisini tutamıyordum el yakıyordu adeta nasıl tutşmadığına şaşıyordum ama bu sabah fanını söküp temizledim ve yağladım artık çalışıyor ve çok ısınmıyor ayrıyetten ekran kartının işlemcisinin diğer tarafınada kendim bir aparat yapıp fan koydum alttan kartın kendi fanı üsttende benim taktığım fan direk soğuk havayı üflüyü ekran kartının üstüne sonra pc açıp bir kaç oyun oynadımve performansının oldukça arttığını hisstetim masaüstünde bile farkedilir derecede hızlandı diğer donanımlarıda soğutsak pc uçarmı
  • arkadaşım beni ekle konuşalım.sana yardımcı olurum ben.adresim altta yazıyor?
  • peki soğutucu taksam performans artışı olurmu?
  • bide arkadaşlar size bişe sorcam bende bildiğiniz üzre 512 mb 33 mhz ram var 1 gb 400 mhz lik ram ekletince otomatik olarak 333 e düşcek oda acaba eski 512 mb 333 mhz yi söksem de bitek 1 gb 400 mhz olarak çalışsa dahamı iyi performans olur yada şöyle açıklıyım

1536 333 mhz lik bir ram mi daha iyi performans verir yoksa ;
    1024 400 mhz lik bir ram mi?
  • quote:

Orjinalden alıntı: THESHUCK

peki soğutucu taksam performans artışı olurmu?

İşlemciyi iyi soğutursan,performans düşüşü olmaz.Zaten bilgisayar soğuğu sever, sıcağı sevseydi ısıtıcı takardık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MoDuR -- 27 Ocak 2007; 9:30:41 >
  • ok kardes seni eklerim konuşuruz sağol yardım için
  • tamam.
  • bende ekledim sağolsun bayağı yardımcı oldu
  • quote:

Orjinalden alıntı: arda_0640

tamam.

yaw bugün eklicektim ama ceza almışsın imzan gözükmüyo4 gün beklicemmi neyse ben thushuck tan alırım
  • şu ram hızını doğrulayacağmız link veya program bilen var mı?

Ben 667 mhz aldım diye biliyom

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TiSKE -- 29 Ocak 2007; 0:49:46 >
  • kardeş benim bildiğim taktığın anda görmesi gerekirdi denemek için fatalrhymer(komşum) bize geldi onun ram ide benim pc ye taktık direk 1 gb gördü
  • evet bendeki ram ddr 400 ikisini taktık 1gb dddr 333 ram oldu performans bayağı arttı nfs carbonda bayağı farketti
  • bide oyundan çıkınca windows kendini çok hızlı yeniliyor
  • kalin son çözünürlük ve tüm ayarlar full iken 1gb ramde hiç kasmadı 512 de kasıyordu ram bazı uygulamalarda oldukça fark ediyor ram deyip geçmemek lazım
  • ben de lga 775 3.0 işlemci var intel boştayken50 derece civarı çalışıyor. bi yüklenmede 60 - 70 arası bi seyler oluyor ayrıca benim işlemci fanı da cooler master. bazen cok yavas dönüyor. board da işlemci fan girişi 4 lü ama fanın ki 3 lü bu nasıl hızlancak soguycak benim işlemcim :)
    bu arada konu baya bilgilendirici olmuş. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler :)
  • 70 derece fazla gibi geldi 40-50 falan olması gerek bence yeni soğutucu almanda hayda var ama performansı düşmüyorsa sakıncası yoq
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.