ben de lga 775 3.0 işlemci var intel boştayken50 derece civarı çalışıyor. bi yüklenmede 60 - 70 arası bi seyler oluyor ayrıca benim işlemci fanı da cooler master. bazen cok yavas dönüyor. board da işlemci fan girişi 4 lü ama fanın ki 3 lü bu nasıl hızlancak soguycak benim işlemcim :) bu arada konu baya bilgilendirici olmuş. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler :)
3 ghz üstü işlemcilerde maalesef ısınma sorunu yaşanıyor bendede İntel p4 3.00 ghz işlemci var benimkiside 40-50 arası değişiyor yaza doğru bir soğutucu almayı düşünüyorum bir soğutucu almanda yarar olacaktır..
quote:
Orjinalden alıntı: THESHUCK
quote:
Orjinalden alıntı: bacardi_mojito
ben de lga 775 3.0 işlemci var intel boştayken50 derece civarı çalışıyor. bi yüklenmede 60 - 70 arası bi seyler oluyor ayrıca benim işlemci fanı da cooler master. bazen cok yavas dönüyor. board da işlemci fan girişi 4 lü ama fanın ki 3 lü bu nasıl hızlancak soguycak benim işlemcim :) bu arada konu baya bilgilendirici olmuş. ilgilenen arkadaşlara teşekkürler :)
3 ghz üstü işlemcilerde maalesef ısınma sorunu yaşanıyor bendede İntel p4 3.00 ghz işlemci var benimkiside 40-50 arası değişiyor yaza doğru bir soğutucu almayı düşünüyorum bir soğutucu almanda yarar olacaktır..
evet prescotlar çok ısınıyor özellikle 3 ve üstü olanlar rami arttırıp yeni bir fan takınca performansı oldukça artar
Arkadaşlar yazıları okudum, baya bilgi sahibi oldum. Fakat yine de bir tavsiye almak istiyorum. Bende 2 yaşında bi casper 3Ghz-512RAM400mhz bilgisayar var. Anakart foxconn. Sizce 1gb400 mü ekleyim, yoksa eskisini çıkarıp 1 veya 2 tane 1GB 667Mhz DDR2 mi alıyım. Yardım ederseniz memnun olurum.
tabikide 1GB 667Mhz DDR2 almak daha mantıklı olur ama anakartın ddr-2 desteklemesi lazım
quote:
Orjinalden alıntı: guvenos
Arkadaşlar yazıları okudum, baya bilgi sahibi oldum. Fakat yine de bir tavsiye almak istiyorum. Bende 2 yaşında bi casper 3Ghz-512RAM400mhz bilgisayar var. Anakart foxconn. Sizce 1gb400 mü ekleyim, yoksa eskisini çıkarıp 1 veya 2 tane 1GB 667Mhz DDR2 mi alıyım. Yardım ederseniz memnun olurum.
Anakartını değiştirmek istemiyorsan DDR400 al.( DDR2 destekli anakart alırsan işlemci ve ekran kartı değişikliği de yapmak zorunda kalabilirsin. )
teşekkürler arkadaşlar. Anakarta baktım ddr2 desteklemiyor.. o zaman yanına 1 tane twinmos 1GB400Mhz alacaz artık.. 1 sene daha idare eder, sonra sistemi toptan değiştiririm.
evet bende öğle yapcam komple yeni sistem toplicam ilerde ucuzlayınca parçalar
sonuç olarak ilave ram takmak mantıklı olur gibi görünüyor.
Aynı şeyi bende düşünüyordum
pc de ddr400 512 mb ram var
bide çıkma ddr333 256 ram var elimde
ilave olarak ddr 333 ü takmam sizce de mantıklımı
toplam 768 mb ram olacak ama sanırsam 333 mhz hızına düşeceğim.
512md 400mhz mi yoksa 768mb 333mhz ???
tercih edilirmi...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme