Şimdi Ara

Arkadaşlar Ayı nasıl bi Hayvandır?.Tek başınıza görse direk saldırır mı? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
93
Cevap
0
Favori
11.183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  •  Arkadaşlar Ayı nasıl bi Hayvandır?.Tek başınıza görse direk saldırır mı?

Al bu ayıya dayı denir
  • alemsin fatih ya :D sorduğun soruya baq bencede arkadaşlara katılıyorum uçman lazım eğer ayı hala peşini bırakmadıysa geriye tek bir şey kalıyor başını bük kalbine dooru ve bağlan ve dua et:D
  • Çok akıllı hayvanlardır.Zaten 2-3 yöntem yukarıda söylenmiş.Benim tavsiyem,ayı olan yere girme
  • quote:

Orijinalden alıntı: Anakhrapat

Acaba kaç kişi ayıyı görünce sakin olup,ellerini başının üstüne koyup bağırabilir?

• Çok isabetli taş atarlar diye biliyorum aman dikkat! :)
  • Ön ayakları kısadır,yokuş aşağı koşamazlar.O yüzden yokuş yukarı kaçma şansın yok.Bir insandan kat kat hızlı koşabilir.
    Gördüğün zaman o seni görmediyse sakin olup ses çıkarmaman gerekli.Aksi takdirde büyük ihtimalle aç olduğu bir zamana raslayacağın için saldıracaktır.
    Ölü taklidi işe yaramaz.Domuz olsa ölü taklidi yapıp kurtulabilirsin fakat ayılar zekidir.Nefes veya kalp atışlarını hissedebilirler.
    Çoğu durumda kurtulma şansın olmaz.
    Ağaca veya yüksek biyere çıkamazsın.Ağaçlar ayılar için yolda yürümek gibi birşey.

Rizeliyim ben bizim oralarda çok olur.Bana anlatılanları aktardım...
    Ayrıca herhangi bir pistol veya tüfekle öldürmen imkansızdır.Ayı ve yaban domuzlarının kurşunları farklıdır.
    Öyleki Desert Eagle tarzı güçlü bir silahla bile şarjörü boşaltsan ölmez...

• quote:

Orijinalden alıntı: 53

Ön ayakları kısadır,yokuş aşağı koşamazlar.O yüzden yokuş yukarı kaçma şansın yok.Bir insandan kat kat hızlı koşabilir.
    Gördüğün zaman o seni görmediyse sakin olup ses çıkarmaman gerekli.Aksi takdirde büyük ihtimalle aç olduğu bir zamana raslayacağın için saldıracaktır.
    Ölü taklidi işe yaramaz.Domuz olsa ölü taklidi yapıp kurtulabilirsin fakat ayılar zekidir.Nefes veya kalp atışlarını hissedebilirler.
    Ağaca veya yüksek biyere çıkamazsın.Ağaçlar ayılar için yolda yürümek gibi birşey.

Ayrıca herhangi bir pistol veya tüfekle öldürmen imkansızdır.Ayı ve yaban domuzlarının kurşunları farklıdır.

Baba saol ama...Resmen beni korkuttun ya..hele tek planım buydu ağaca çıkmak artık onuda yapamam..

tipi bi silah işe yaramaz mı?

• quote:

Ön ayakları kısadır,yokuş aşağı koşamazlar.O yüzden yokuş yukarı kaçma şansın yok.Bir insandan kat kat hızlı koşabilir.

..Magina senmiydin bu yahu..Diyom bende yarbay böyle bi üyeyi hiç mi görmedim ben

• Ayının adına bakmayın siz, doğada en hızlı ve çevik hayvandır ayı
  • quote:

Hocam malum bölgeden*kafadan*kollar*bacaklardan bi koy bakalım ne oluyo ? Eğer silahın varsa onu kullanmayıda bilirsin ;)

• ayı nasıl insandan hızlı koşuyor
  • yetişkin bir ayı bir at kadar hızlı koşuyormuş yane kesin yakalar nasılsa ormandasın ama fazla çalı çırpı arasına gire hee kısmetin kötü olur ormandasın bak sonra .....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mehmet.Fatih

Chuck Norris

Şınav çekerken kendini kaldırmak yerine yeri iten birinden ne beklersin
  • Ultimate Survival'da söylemişti adam. Ayılarla karşılaşma ihtimalini düşürmek için, mümkün olduğunca ses çıkartmak lazımmış.. Böylece ayı nerde olduğunu bilirmiş korkmaz dolayısıyla da saldırmazmış. Bear (insan olan ) bağrıp duruyordu ormanın içinde..
  • Ayı derisi ve yağı mermi ya da fişeği geçirmez kılıyor. Onlar için farklı mermi ya da fişekler var. Ayıyla göz göze gelen zaten ölmüştür. Ne bağırması çağırması. Eğer yokuş aşağı kaçabilirsiniz şansınız olabilir ama zor. Bizim çevre köylerden birinde çok eskinden 2 avcı adam ayıyla karşılaşmış. Birisi kaçabilmiş bir şekilde ayrıntısını hatırlamıyorum ama bizim dağlar sarptır muhtemelen bir koyağa atlamıştır. Neyse sonra diğer adam kaçamayınca ölü takliti yapmış. Ayı öldü bu adam diye kolunu bacağını ezip gitmiş. Adam fazla yaşamamış zaten.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cadocx

ayı nasıl insandan hızlı koşuyor

Dimi ama düz duvar gibi ağaca çıkan da biz olmalıydık..
  • Evet tehlikelidir, yukarıda bir arkadaş anlatmış zaten korunmanın taktiklerini. Ne olursa olsun kaçma, ayıdan sadece Flash kaçabilir.
  • 1...bir ayıyı görürsen ve oda seni görürse sakın kaçma çünkü ortalama bir ayı yaklaşık 15-20 saniyeliğine de olsa kurt kadar hızxlı koşabilir.
    2...gördüğünde eğil ve bir odun ya da sopa gibi bir şeyi eline al ama kalkma yerinden amam elinde sopayı tut. sopa yerde kalsın... ayı sana doğru hareket etmez bakar...
    3... bir 20 saniye bakışırsın, sonra ayı ayağa kalkar sana güç gösterisinde bulunur. sende o zaman elindeki sopayı kaldırıp dik şekilde başının üstüne koy. sopa ne kadar uzun olursa o kadar iyi. hatta varsa 4-5 sopa al. ayağa kalk ve başının üstüne idik şekilde koy.
    4... ayıdan uzun olman gerek yoksa sıçtın... hatta neredeyse öldün... ayıdan uzunsan ayı yere geri oturur geri geri çekilir..

aynı taktiği köpek , kurt, ayı, çakal, aslan ve domuz gibi ani saldıran hayvanlarda yaparsan hepsinde aynı tepki olur...

nerden biliyorum... veteriner bir dostum anlatmıştı köyde gezerken.. köpeklerde deniyorum komik dursa da işe yarıyor.. ayıda denemedim ama dostum asıl ayı ve aslanda bu taktiğin uygulandığını söyledi...

şansına artık inş doğru söylemiştir.

• quote:

Orijinalden alıntı: _Ledriw_

1...bir ayıyı görürsen ve oda seni görürse sakın kaçma çünkü ortalama bir ayı yaklaşık 15-20 saniyeliğine de olsa kurt kadar hızxlı koşabilir.
    2...gördüğünde eğil ve bir odun ya da sopa gibi bir şeyi eline al ama kalkma yerinden amam elinde sopayı tut. sopa yerde kalsın... ayı sana doğru hareket etmez bakar...
    3... bir 20 saniye bakışırsın, sonra ayı ayağa kalkar sana güç gösterisinde bulunur. sende o zaman elindeki sopayı kaldırıp dik şekilde başının üstüne koy. sopa ne kadar uzun olursa o kadar iyi. hatta varsa 4-5 sopa al. ayağa kalk ve başının üstüne idik şekilde koy.
    4... ayıdan uzun olman gerek yoksa sıçtın... hatta neredeyse öldün... ayıdan uzunsan ayı yere geri oturur geri geri çekilir..

aynı taktiği köpek , kurt, ayı, çakal, aslan ve domuz gibi ani saldıran hayvanlarda yaparsan hepsinde aynı tepki olur...

nerden biliyorum... veteriner bir dostum anlatmıştı köyde gezerken.. köpeklerde deniyorum komik dursa da işe yarıyor.. ayıda denemedim ama dostum asıl ayı ve aslanda bu taktiğin uygulandığını söyledi...

şansına artık inş doğru söylemiştir.

O zaman en mantıklı olanı ormana girerken o tarz uzun bir şey takabileceğin kafaya geçirilen şapka tarzı bir şeyide yanında bulundurmak..

• quote:

Orijinalden alıntı: N-0NE

quote:

Hocam malum bölgeden*kafadan*kollar*bacaklardan bi koy bakalım ne oluyo ? Eğer silahın varsa onu kullanmayıda bilirsin ;)

Birader istersen keskin nişancı ol ayı derisini normal mermiyle geçiremezsin.Özel mermileri var.Yani gözünden falan vurabiliyosan ordan vurucan.Ki gözünden vurmak içinde yakın mesafe durman lazım.O yakınlıkta bi ayı da seni tek vuruşla eşek cennetine yollayabilecek güçtedir.Ama bunu o korkuyla yapabilecek biri varsa gelsin onla konuşalım
    Burdan konuşmak kolay tabi Korkak biriyseniz zaten yakından görmenizle bayılmanız bir olur.Ancak kurtulabilirsiniz çünkü ayı aç değilse öldürdüğünü yemez.Öldüğünüzden emin bi şekilde yanınızdan giderse ayık uyanabilirsiniz

@Mehmet.Fatih

Benim,ben

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.