Şimdi Ara

ARKADAŞLAR AÇIK HAVA FİLTRESİ UYGULAMA KONUSUNDA YARDIMA İHTİYACIM VAR YARDIMCI OLABİLİCEK VARMI ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
387
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba tekrardan herkese dün aracıma k&n açık hava filtresi aldım ve araca uygulandı ama benim uygulanış hakkında şüphelerim var bu araçların motoru aşırı ısınıyor ve soguk havayı bu şekilde çekemiceğini düşünüyorum bi kaç ustaya gösterdim söyledikleri şey alan kısıtlı oldugu için başka şekilde uygulanmaz cevabını aldım farklı bi ustayada gösterdim o da bu koydugun alandan 3 tane daha araç beslenir dedi bölümün geniş oldugunu söyledi bu konuda yardımcı olabilicek var mıdır ? Şimdiden teşekkürler...

Araç Renault Clio 4 1.2 Edc Turbo 120 bg

https://i.hizliresim.com/POpmJ6.jpghttps://i.hizliresim.com/8NkA7k.jpg

Uygulama fotoğrafları bu şekilde yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar teşekkürler şimdiden...

• Hocam hava emişi filtre ile alakalı bir durum değildir. Ayrıca yer konusunda hiç sorun yok. Youtube da benim videom da dahil bir çok video var leon kn hava filtresi yazarsanız çıkar. Arkadaşlarım daha da aşağılara gömüyorlardı düzgün dursun diye. Ayrıca orjinal hava filtresi her zaman daha iyidir. Bunu apollo cold air intake kit kullanan biri olarak söylüyorum. Fabrikadan çııkarken araç için belli bir hava emiş ayarlanıyor ve buna uygun olanlar orjinal filtreleri. He bu filtrelerden de çok güzel ses geliyor fakat k&n takınca daha fazla hava çekme daha az çekme gibi bir durum söz konusu değil.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dukeee D kullanıcısına yanıt
    Bu bağlı oldugu şekilde hiçbir sorun yaşamazsın diyosunuz yani.Evet biliyorum orjinal kullanılması gerektiğini değişiklik olsun bi süre diye böyle bi işlem uyguladım...Kafamda soru işaretleri var uygulanış konusunda sadece benim aracın motoru çok aşırı ısınıyo bu da açık filtreye dezavantaj olur diye düşünüp konuyu açmak istedim
  • Hava filtresi havayı emmez motorun oluşturduğu vakumla hava içeri gelir filtreyi nereye koyarsan koy aracın beygiri vs değişmez(çok güçlü araçlarda belki birkaç beygir) ancak fotodaki konum yanlış sıcak hava çekecektir oradan ya boruyla aracın ızgarasına yada far köşesine alman gerek filtreyi ayrıca sıcağa dayanıklı plastik malzemeyle etrafına muhafaza yaptırman lazım soğuk hava alması için .havanın sıcaklığı sesi etkilemez ama performansı düşürür

• kyokushin K kullanıcısına yanıt
    Tam bekledigim cevabı aldım teşekkürler..Performans beklemiyorum zaten düzgün bağlı olsun bide ses versin yeterli benim için şuan..Far köşesine almak mümkün değil akü var o bölümde.Şöyle bişey yapsam nasıl olur acaba ızgara bölümünden bi boru çekip filtreye dayasam onu filtrenin sol tarafına da bi parça taksam adı neydi unuttum şuan motordan hava filtresine gelen sıcaklığı engellemek açısından nasıl olur acaba
  • Bu filtreyi buraya bu şekilde monte eden adama bir daha usta diye gitmeyin. Filtreyi panjura daha yakın bir yere monte etmeniz ve ısı kalkanlarıyla motordan izole etmeniz lazım. Soğuk hava çekemezseniz yanma verimi düşer buna bağlı hem güç azalır, hem tüketim artar. Normalde açık hava filtrelerinin geçirgenliği, bildiğimiz standart filtrelere göre daha fazladır. Bu yüzden güç artışı ve tüketim azalıyor zaten. Düzgün bir montajla 1 beygire kadar güç artışı elde edebilirsiniz.

• Duellist kullanıcısına yanıt
    Evet gerçekten öyle dediğiniz gibi araç eski haline göre daha hantallaştı diyebilirim sadece ses var şuanda o kadar yukarı anlattıgım şekilde bi uygulama yapsam faydası olmaz mı çünkü panjura yakın bi şekilde monte etme şansı yok alan çok dar ve filtre sığıcak gibi değil...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hava filtresi motora mümkün olan en yakın yerde olmalı. Çok uzağa koyarsanız uzun boru kullanmanız lazım bu da basıncı düşürür ve aracın verimini düşürür. Eski filtre kutusunun içine sığmıyor mu bu filtre? Filtreyi ya muhafaza yada kutu içinde tutmaya çalışın.

• Hukumet yetkilileri forumda tartistigimizi duymus hemen demec vermis.

Sahsi fikrim araci kullanmak durumundaysaniz 4 ay icin lastik alinabilir, yogun yokus olan yerde iseniz istanbulda da sabahlari 0 derecenin altinda acaba buz olmus mudur endisi tasiyorsaniz sizi rahatlarir.Ancak arabayi kullanmak zorunda degilseniz bu masrafa ve telaseye istanbul ve cevresi icin cokta gerek yok.Siz taksanizda baskasi takmayabilir, takan aracta yer buz ise kayacaktir yani karda ve ozellikle buzda risk cok artiyor.

https://m.sondakika.com/haber/haber-kis-lastigi-zorunlulugu-ozel-araclari-kapsamiyor-10064068/

• quote:

Orijinalden alıntı: extecher

Hukumet yetkilileri forumda tartistigimizi duymus hemen demec vermis.

Sahsi fikrim araci kullanmak durumundaysaniz 4 ay icin lastik alinabilir, yogun yokus olan yerde iseniz istanbulda da sabahlari 0 derecenin altinda acaba buz olmus mudur endisi tasiyorsaniz sizi rahatlarir.Ancak arabayi kullanmak zorunda degilseniz bu masrafa ve telaseye istanbul ve cevresi icin cokta gerek yok.Siz taksanizda baskasi takmayabilir, takan aracta yer buz ise kayacaktir yani karda ve ozellikle buzda risk cok artiyor.

https://m.sondakika.com/haber/haber-kis-lastigi-zorunlulugu-ozel-araclari-kapsamiyor-10064068/

Giulietta mı o ?

• humerus06 kullanıcısına yanıt
    Ta kendisi...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.