Şimdi Ara

arkadas ısrarla arabayı emanet aldı 2000 km gidecek (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • kıramayacağınız akraba eş dost istedimi sıkıntı oluyor ;versen bir türlü vermesen bir türlü, emanet araba ne verilir ne alınır. ama densiz çok :))
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

quote:

Orijinalden alıntı: erkmenson

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

Gecmis olsun. Kiymetini hectim trafik kazasi vs gibi durumlarda trafik sigortasi ve kasko arac sahibi ve 1. Derece yakinlarinin masrafini karsilar. Yani bir kaza durumunda tum para sizden cikar. Olumlu bir kazaya karismasi durumunda yuzbinlerce liryi cebinizden odersiniz. Eviniz barkiniz neyiniz varsa gider. Bilginiz olsun

" körük mode " on ! (:

Hani bir geyik vardir hoca sormus risk nedir diye adamin biri bos kagit vermis 100 almis falan.

Ben hoca olsam arabasini 2000 kilometrelik yola emanet veren bu arkadasa yildizli 100 verirdim.

yine forumda benzer bı muhabbet gecmıstı. ben yolda otostop yapanların tipine gore araca alırdım, yardım guzel seydır derdım ; ancak bu mahkeme muhabbetlerını duyduktan sonra ıyılıkten maraz dogar atasozune de dayanarak bı daha otostopcu almamaya karar verdım. neme lazım kazası var belası var, adamın ailesi bızı dava eder bı de uğraş dur,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yav madem güvenmiyosun verme arabanı.

Yalnız hiç kimseye arabamı vermem gerekirse ben bırakırım diyenler, sizin nasıl bir mal anlayışınız var ?
    Dünya malı dünya, abartmayın bu kadar nasıl insansınız ?

Ondan sonra insanlar yardımlaşmayı unuttu diyosunuz..
    Yolda adam döverler kimse yardım etmez, araba çarpar kimse bakmaz..

E sen öyle olursan, ben böyle bencil olursam bunlar kaçınılmaz.
    Bi söz vardır öyle arabaya, böyle şoför de neyse..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi U.C.Y -- 25 Mayıs 2015; 19:41:24 >
  • Anlaşılan kıramadığın biri madem kıramıyorsun arabanın lafınıda yapma kaypaklık hoş değildir arkadaşından kıymetli olamaz yemiyeek ya
  • quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

quote:

Orijinalden alıntı: C4_1400

quote:

Orijinalden alıntı: rubelhizb

Arabayı verdikten sonra bu kadar tasalandığınıza göre çok da yakın arkadaşınız değilmiş. Hayatta bir iki kişiye arabamı veririm. Onlara da verdikten sonra dönüp arkama bile bakmam. Ve şoförlüğünün benden iyi olduğunu düşündüğüm sağlam karakterli sorumluluk sahibi kimselerdir.

Ruhsatlı silahını arkadaşına verir misin

Silah yaralama veya öldürme aletidir. Savunma amaçlı da olsa verilmez. Şimdi diyeceksiniz ki araba da öyle. Adam sizden silahı istiyorsa zaten amaç bellidir. Silah isteyen arkadaşım olacağını sanmıyorum orası ayrı mesele. Ancak şoförlüğüne güvendiğiniz sorumluluk sahibi bir adamın suçlu olarak ölümlü bir kazaya karışma ihtimali silah isteyen bir adamın yapacaklarıyla karşılaştırılamaz.

Şoför iyi olsa bile kaza bu adı üstünde.
    Çok güvendiğiniz insanlar olsa bile bence silah vermek ile araba vermek arasında ihtimallerin herzaman gerçekleşeceğini düşünerek fark olmadığını düşünüyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• Kimseden araba almam. Kimseye vermem. Ha desin biyere birakirim.

• Madem bu kadar dert ettiniz niye verdiniz?Zorla anahtarı elinizden almadı heraldeÖyle birşey bile yapmış olsa(Olabilir okadar arsız insanlar vark) ''Koy anahtarı zorlamı alıcan ulen yok yinemi anahtarı bırakmadı Gerekirse döverek al ve o saatten sonra yanında susuzluktan geberse 1 damla su verme
  • Soğuk su var mı gençler

• yıpranma varmı nasıl test ederim..mesela tumseklerde amortisor sesine bakarim..uzun yolda vites buyutme kucultme cekise bakayim..baska

• Aile bireyleri dışındaki birine vermezdim arabamı o kadar mesafe için.Yeri geldi mi hayır demesini bilmek lazım.
  • adam balayına gitmiş... bence dönüşte iç dış iyi bir yıkat

şaka bir yana balayına gidilecek otel genelde her şey dahil olur, biz 2-3 kere otelden çıkıp etrafı gezdik onda da toplu taşıma veya taksi kullandık, gidiş gelişi de otobüsle yaptık hiç sorun olmadı

daha önce aynı otele giden arkadaşıma sormuştum biz bebek olduğundan mecbur arabayla gidiyoruz ama normalde hiç gerek yok demişti
  • bırak 2000 kmyi 20-30 km için bile kimseye kılınmadım, kız istemeye giderken, nişanda, düğünde hep araç kiraladım, öyle çok paralar da vermedim günlük 75-80 tl, 30-40 liralıklar yakıtlar da işimi gördü. özellikle kurumsal şirketlerden araç kiralamak çok kolay, ucuz ve güvenli. Şimdi de kendi arabamı aldım güzel güzel biniyorum.
  • Nasıl bir arkadaşsın. Benim arkadaşım evlenecek, arabası olmayacak, ben teklif ederim.
    Hem arabayı ver hemde gel burada başlık aç. Senin gibi dost düşman başına. Eğer arabayı vermek istemiyorsan zaten arkadaş da sayılmazmışsınız. Git arabayı geri al, bundan sonra arkadaşın değilim de. Çocuk da bilsin kim dost kim değil.
  • Araba 240 binde bu araçla gitmene içim elvermez de. Araç kiralayalım gel sana de hallet işte.
  • quote:

Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

Nasıl bir arkadaşsın. Benim arkadaşım evlenecek, arabası olmayacak, ben teklif ederim.
    Hem arabayı ver hemde gel burada başlık aç. Senin gibi dost düşman başına. Eğer arabayı vermek istemiyorsan zaten arkadaş da sayılmazmışsınız. Git arabayı geri al, bundan sonra arkadaşın değilim de. Çocuk da bilsin kim dost kim değil.

malını yıpratcak kadar ustekli degilsindir fake yazına ancak gülerler araba kiralama denen sey var ama buyuyunce anlarsın

• quote:

Orijinalden alıntı: osmann935

quote:

Orijinalden alıntı: DeArAnGeL

Nasıl bir arkadaşsın. Benim arkadaşım evlenecek, arabası olmayacak, ben teklif ederim.

malını yıpratcak kadar ustekli degilsindir fake yazına ancak gülerler araba kiralama denen sey var ama buyuyunce anlarsın

İmla kuralları çerçevesinde tekrar yazar mısın sana zahmet. Anlamaya çalıştım, yanlış bir anlam çıkarıp hır çıkarmak istemem.
  • hadi siz adama güvenip emanet araç verdiniz, onla evlenen hatun nasıl dememiş adam biz bunu alıyoz ama ya başına bir şey gelirse ayıp olmaz mı diye?

hepsini geçtim, madem arkadaşın ekonomisi çok da iyi değil, bence otobüsle gitmesi daha iyi olurmuş. o aracı 2000 km götürmek için yakacağı benzin parasıyla hem yol masraflarını karşılar hem de orada iki yemek yer bir şeyler içerler.

bu yüzden bana biraz csb gibi geldi. yok eğer csb değilse arkadaşın parasızlıktan değil sırf beleşçiliğinden senden böyle bir yardım istiyor.

not: ben ödünç aldığım düğün arabasını bile yine aracın sahibi abimin oğluna kullandırmıştım. ne olur ne olmaz hocam emanet mal bu. sen bir şey yapmazsın, başkası bir şey yapar demiştim. adamdaki de iyi cesaret üç kuruş için kendisine araba verebilecek bir arkadaşını kaybetmeyi göze alabiliyor
  • bu kadar dert yapacaksanız vermeseydiniz daha iyi zorla istemiyor ya sizden tabi arkadaşınızda fazlasıyla yüzsüzmüş hadi gün içinde gezmek için alırsında 2000km nedir kardeşim bu kadarıda pes.
    aslında birisi isteyince de kıramıyorsun.bende 316i varken bi arkadaşım istedi arabayı gezmek için ufakta kızı var dolaştırcakmış kıramadım verdim şimdi vermesen ayıp olur ve içim rahat etmez.gezdirsin çocuğunu baksın keyfine.
  • Bu nasıl arkadaş anlamadım ben, yorumda yazdığınız kişi özelliğine göre benim böyle bi düşmanım bile yok :) adamı gömmüşte gömmüşsünüz üstüne gidip arabanızı vermiş buraya konu açmışsınız şaşırdım. Bu kadar samimi olmadığınız biri gelip sizden araba istiyor ben olsam direk vermiyorum demesem bile kardeşim kusura bakma benim işlerim oluyor malesef veremem diyip kibar bir dille veremiyeceğimi belli ederdim. Hani bende çok araç verme taraftarı değilim ama gerçekten sevdiğim, güvendiğim biri olur oda 2000km falan değil yani acil işi olur( sağlık vs ) ozaman veririm. Arabamı vericeğim kadar değerli biriysede öyle büyük birşey olmadıkça yok şurası burası böyle oldu demem, canın saolsun cana gelcene mala gelsin derim. Zaten gerçekten arkadaşımsa, böyle böyle oldu kusura bakma emanet aldık ben istediğin yerde yaptırayım der. Öyle olmayan adamıda zaten etrafımda dolaştırmam şükür ki öyle hiç bir arkadaşımda olmadı sizede tavsiye ederim böyle insanlarla arkadaşlık yapmayın.

• Arkadaşın adam gibi adamsa yaptığının arkasında duracaksa , güzel de araç kullanıyorsa verilir, yoksa verilmez.Ben olsam vermem o kadar uzun mesafeye o ayrı...
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.