Şimdi Ara

arkadas ısrarla arabayı emanet aldı 2000 km gidecek (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.511
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • emanet herzaman sıkıntı oluyor. hiç birşey yokken acaip arızalar vs olabiliyor. 19-20 yasındayken kızla bulusacaktım arabam arızalıydı. yolda kalma ihtimali vardı. gidiş dönüş nerdeyse 100km yol yapacaktık. bi abimize dert yanıyordum inşallah birşey olmaz falan filan diye. adam çıkardı kendi arabasının anahtarını verdi direk. bu adam kardeşine bile araba vermez aşırı titiz birisiydi zorla anahtarı verdi elime. mazotunu falan attım ben çıktık yola. kendi arabamdan daha dikkatli kullandım. 100km yi geçmedim. sağlam şekilde teslim ettim. araba 2 gün sonra motor kitledi abi dedim gerçekten düzgün kullandım. biliyorum canını sıkma dedi ama aklında kalmıştır illaki..kendi arabamıda birkaç kişiye emanet verdim. aldığımda şöför koltukları ayrı ayrı yerden sigarayla yanmıştı inşallah birşey olmaz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0FD1540C7 -- 27 Mayıs 2015; 8:42:02 >

• quote:

Orijinalden alıntı: bianconera

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

quote:

Orijinalden alıntı: omcool

quote:

Gecmis olsun. Kiymetini hectim trafik kazasi vs gibi durumlarda trafik sigortasi ve kasko arac sahibi ve 1. Derece yakinlarinin masrafini karsilar. Yani bir kaza durumunda tum para sizden cikar. Olumlu bir kazaya karismasi durumunda yuzbinlerce liryi cebinizden odersiniz. Eviniz barkiniz neyiniz varsa gider. Bilginiz olsun

Böyle birşey oldugunu sanmıyorum. Şirket araçlarını herkes kulanabiliyor. Detaylı bir şekilde açar mısınız ? Şayet böyle ise aşırı mantıksız bir olay

şimdi şöyle açıklayayım.
    http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/22422709.asp

haberi okuduysanız devam edeyim.

burada trafik kanunu 85. maddeden bahsediyor
    "Bir motorlu aracın işletilmesi bir kimsenin ölümüne veya yaralanmasına yahut bir şeyin zarara uğramasına sebep olursa, motorlu aracın bir teşebbüsün unvanı veya işletme adı altında veya bu teşebbüs tarafından kesilen biletle işletilmesi halinde, motorlu aracın işleteni ve bağlı olduğu teşebbüsün sahibi, doğan zarardan müştereken ve müteselsilen sorumlu olurlar."

bu ne demek ?
    aracınızı verdiniz, kaskolu trafik sigortalı araç. verdiginiz adam kaza yaptı. elektrik direğine çarptı yıktı, kamu zararı olustu, elektrikler kesildi 50 milyar kamu borcu çıktı. trafik sigortası ödemez. kasko da 1. derece akraban olmadıgı için ödemez. bu zarar cebinden çıkar. araç sahibi öder. çünkü kanun , araç sahibi de kazayı yapan kadar suçludur der.
    hele ölümlü kazaya karışırsa hiç anlatmiyim.

kiralama durumunda, sözleşmede yer alan "Sözleşmenin akidi olarak hareket eden KİRAYA VEREN ve KİRALAYAN tüm yükümlülüklerini karşılıklı birbirlerine taahhüt edip kabul ile imzalamışlardır." maddesi yer alır.
    bu maddede kiralayan şirket, tüm haklarını ve sorumluluklarını kiralayana devretmiş olur. bir kaza anında sorumlu kim ? kiralayan. bütün hak ve sorumluluk onda çünkü.
    kralama işleri de boyle.
    iyi akşamlar

edit: şirket sahipleri arac ile ilgili bir kağıt imzalatırlar. tüm sorumluluğu birine kitlerler yani. buna aracı zimmete vermek denir. şirketler de genelde bildiğiniz standart kasko poliçesi yapmazlar. büyük ve kapsamlı poliçeler genelde oluşabilecek tüm sorunları kapsayacak biçimde yapılır. bu yuzden de genelde kaza yapana veya şirkete birşey olmaz. bu yuzdendir ki , bireysel aracınızın kaskosu 1250 tl tutuyor ise, kurumsal kaskolar 4-5 bin tl senelik tutarlar.

Bu dediğinin gecerliliği yok biz şirkette aracı veriyoruz pazarlamacıya kaza da yaptılar gecmişte kaskoda bi sıkıntı hiç olmadı

Soyledigim gibi ticari kaskolar bireysel kaskolardan daha farklidir. Kapsami genistir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• troll konusu
  • quote:

Gecmis olsun. Kiymetini hectim trafik kazasi vs gibi durumlarda trafik sigortasi ve kasko arac sahibi ve 1. Derece yakinlarinin masrafini karsilar. Yani bir kaza durumunda tum para sizden cikar. Olumlu bir kazaya karismasi durumunda yuzbinlerce liryi cebinizden odersiniz. Eviniz barkiniz neyiniz varsa gider. Bilginiz olsun

Hastahane vs. masraflarından mı bahsediyorsunuz? Mesaj biraz yanlış anlaşılmış. Hasarı karşılamaz gibi.

• Adam bariz yalan söylüyor. Emanet olarak araba verdiğini araba ile balayına gideceklerini söylüyor sonra ne hikmetse adam pinti imiş yol arkadaşı felan arıyormuş. :D Şimdi forumun konudışı ekibi gelir bu elemanı burda afişe eder demedi demeyin :D
  • güzel bir kahve ısmarlayıp benim araba vermek gibi bir huyum yoktur deseydin baştan hiç o yolda yürütmeseydin :)
  • 2000 km'lik emanet mi olurmuş.Binmişken o kadar devir işlemlerini yapın hemen.
  • araba geldi.anahtarı bekliyom.dısı toz toprak icinde ici sigara külü..yıkatıp test etcem

• bu olayın gerçek olduğuna inanmak istemiyorum. #csb
  • para, mal insanın köpeğidir,
    değer verdiğim bir arkadaşım arabamı süresiz istesin anahtarı uzatırım.
  • arkadaşın tam bir dingilmiş,çok lazımsa araba kiralasın gitsin.
  • araba ici les gibi sigara kokuyo.1500 km yol yapmis..

• Rot balans gitmiştir onda Antalya yolları çok bozuk

• Konu başlığını okuyup toz kaçıracağınızı sandım. Malum doğuluyum bizde emanet toz demek :D
  • Iyi olmus

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.