Şimdi Ara

Arkadan itişli arabayla mı viraja kolay girilir? yoksa önden çekişli arabayla mı? (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
147
Cevap
0
Favori
25.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadan cekis daha iyi olsaydi, golf, passat gibi makinalar onden cekis olmazlardi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sen adam gibi viraja gir,ister arkadan itsin ister önden çeksin...

yok hele dur biraz artistlik yapam dersen farketmez ikisi de...
  • yandan yiyişli

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • araçtan araca değişir. bunu ön çeker arka çekerle alakası yok. tamamen ağırlık transferleriyle alakalı. ön tekerlerin veya arka tekerlerin yere daha iyi basmasıyla alakalı.
    bu ön çeker arka çeker muhabbeti çok fazla oldu.
    cevabı vereyim. Şasi de bitiyor herşey
  • Arkadan İtiş araba tek Kelime ile ^^Drift^^ olarak tanımlayabiliriz.Yanlama tarzı apaçi vs. işlerde arkadan itiş önden itişe göre daha cok avantajlıdır.
    Esp açık veya kapalı olmasıda arkadan itişin veya önden itişin durumunu belirler.Önden çekişli arabada genellikle kafadan kopma yaşanır.
    önden itişli arabada viraja girerken araba kafadan koptuğu gibi gazı ayaktan çekip aracı toparladıktan sonra tekrar dengeli gaz ile virajı rahat alırsınız.Frene kesinlikle basılmaz.
    Esp kapalı ise arabanın arkası savurulursa toparlamak tamamen sizin elinizde.Esp kapalı iken arabanın arkasını getirebilirsiniz.
    Yani arabanın önü viraja gömüldü arkasını getirmek tamamen sizin elinizde esp açıkken bu işi genelde esp yapıyor ama sizde ağırlık transferleri,Doğru gaz tepkileri ile ,apeks(viraj cıkısı)de gaza yüklenebilirsiniz.Viraja yavaş girip viraj içerisinde gazlanabilir.
    Veya el frenini kullanın daha rahat girersiniz ama şöyle bir şey var elfreni yüksek hızda değilde,Düşük hızda viraj dönerken daha çok işinize yarar.

Ama tabikide arabayı tanımanız cok önemli.Arabanın sınırlarını bilmeniz cok önemli .Yani arabanın virajı nasıl aldığı ,viraj kabiliyeti cok önemli.Ve Tabikide pilotaj farkıda var.
    Arkadan itişli araçtada arkadan kopma olur yani aracın kıçı savrulur.Bunuda yani toparlamak tamamen sizin elinizde.Ama Benim Fikrim Önden itişli arabanın yola daha iyi tutunduğu ve viraj içerisinde önden çekişli veya arkadan itişi araçta viraja girdiğinizde ,önden çekişli araçta kayma olsa bile ,arkadan itişli araca göre daha kararlı kayar yani hissiyat olarak daha kararlı kayma yapar.
    Bence önden çekiş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi otomobil alemi -- 31 Ağustos 2015; 8:16:04 >

• quote:

Orijinalden alıntı: otomobil alemi

Arkadan İtiş araba tek Kelime ile ^^Drift^^ olarak tanımlayabiliriz.Yanlama tarzı apaçi vs. işlerde arkadan itiş önden itişe göre daha cok avantajlıdır.
    Esp açık veya kapalı olmasıda arkadan itişin veya önden itişin durumunu belirler.Önden çekişli arabada genellikle kafadan kopma yaşanır.
    önden itişli arabada viraja girerken araba kafadan koptuğu gibi gazı ayaktan çekip aracı toparladıktan sonra tekrar dengeli gaz ile virajı rahat alırsınız.Frene kesinlikle basılmaz.
    Esp kapalı ise arabanın arkası savurulursa toparlamak tamamen sizin elinizde.Esp kapalı iken arabanın arkasını getirebilirsiniz.
    Yani arabanın önü viraja gömüldü arkasını getirmek tamamen sizin elinizde esp açıkken bu işi genelde esp yapıyor ama sizde ağırlık transferleri,Doğru gaz tepkileri ile ,apeks(viraj cıkısı)de gaza yüklenebilirsiniz.Viraja yavaş girip viraj içerisinde gazlanabilir.
    Veya el frenini kullanın daha rahat girersiniz ama şöyle bir şey var elfreni yüksek hızda değilde,Düşük hızda viraj dönerken daha çok işinize yarar.

Ama tabikide arabayı tanımanız cok önemli.Arabanın sınırlarını bilmeniz cok önemli .Yani arabanın virajı nasıl aldığı ,viraj kabiliyeti cok önemli.Ve Tabikide pilotaj farkıda var.
    Arkadan itişli araçtada arkadan kopma olur yani aracın kıçı savrulur.Bunuda yani toparlamak tamamen sizin elinizde.Ama Benim Fikrim Önden itişli arabanın yola daha iyi tutunduğu ve viraj içerisinde önden çekişli veya arkadan itişi araçta viraja girdiğinizde ,önden çekişli araçta kayma olsa bile ,arkadan itişli araca göre daha kararlı kayar yani hissiyat olarak daha kararlı kayma yapar.
    Bence önden çekiş

Bence de oyle hocam. Bakiyorum ferrarilere, porschelere kic bas ayri yerlere savruluyor virajda.

Ama bir de bakin golflere, passatlara, ip gibi donuyor mubarekler. Yol tutus icin onden cekis her zaman avantaj.

• Şöyle bir şey. Eğer bilek varsa arkadan itişli bir arabayla virajı arkasını bırakarak çok rahat bi şekilde dönülebilir. Önden çekişli arabadan bile rahat. Ama direksiyon hakimiyeti konusunda pek iyi olmayan bir sürücü için konuşursak arkadan itişli bir araba kabustur

• Çekiştir o ÇEKİŞ..
    Otomobillerde "itiş" diye bir şey yok, yıllardır şu forumda aynı saçma ifade kullanılıyor, hala öğrenemedi insanlar..
    Önden çekişli, arkadan çekişli, ve dört çeker.. Dört itmez bakın "dört çeker"..
    Motorda bir problem olduğu zaman araba "çekişten düşer" itişten düşmez..

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: djoz

Çekiştir o ÇEKİŞ..
    Otomobillerde "itiş" diye bir şey yok, yıllardır şu forumda aynı saçma ifade kullanılıyor, hala öğrenemedi insanlar..

arkadan itiş konusunda hep direneceğim, çekişten düşme motorla alakalı bir sorun, aktarma ile ilgili değil
    yanlış düşünüyor olabilirim ama düşüncem bu
  • İngilizceniz de yok heralde..

FWD- FRONT WHEEL DRIVE
    RWD- REAR WHEEL DRIVE
    4WD- 4 WHEEL DRIVE
    AWD- ALL WHEEL DRIVE

Ön ile arka arasında bir kelime farkı var mı?
    "itiş" kelimesi hani nerede?
    Bizim kahvehane köşesinde dünyayı kurtaran insanımız ve uyduruk oto dergilerindeki birkaç cahil köşe yazarı dışında (ki gerçek hayatta mesleklerinin otomotivle alakası bile yoktur) kimseden duyamazsınız bu itiş saçmalığını..

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Çekiştir o ÇEKİŞ..

Yillardir su forumda sacma sekilde hala ayni tartisma devam ediyor.

Bazen ben de itis ya da cekis diyorum. ikisi de siritmiyor, sacma gelmiyor yani. Cekis sistemi dolayisiyla cekis demek mantikli. Ya da ne bileyim on tekerleri ittiren arka tekerler de mantiksiz degil yani.

Cidden biktirdiniz su itis-cekis tartismasindan. Umarim azalarak bitersiniz.

• valla hangisi daha iyi yol tutar bilmem ama arkadan itişli araçları kullanmak kesinlikle daha "eğlenceli!"
  • Cevap ortada

Arkadan itişli arabayla mı viraja kolay girilir? yoksa önden çekişli arabayla mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chronos_ -- 1 Eylül 2015; 0:24:22 >
  • Önden çekiş araç burundan kayar ve hızı yüksek ise toplanması imkansız hal alır.
    Arkadan itiş aracı -hele de bmw ise- fırlat viraja gitsin. Kavisli bowling topu gibi virajla dans ediyor namussuz.
  • Arkadan itişliyle viraja yan gir düz çık.
  • http://youtu.be/dZTTn2gq67I
    http://youtu.be/jV18ZBXwwYM
    Şu iki video yeterli olucaktır bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

quote:

Çekiştir o ÇEKİŞ..

Bazen ben de itis ya da cekis diyorum. ikisi de siritmiyor, sacma gelmiyor yani. Cekis sistemi dolayisiyla cekis demek mantikli. Ya da ne bileyim on tekerleri ittiren arka tekerler de mantiksiz degil yani.

"İttiren arka tekerler de mantıksız değil yani"

Beyefendi teknik terimler halkın "mantığına" göre belirlenmez..
    Yoksa bu videodaki kişiyle aynı duruma düşersiniz..
    Bilmemek ayıp değil, fakat hatada ısrar etmek gerçekten ayıp.. Yapmayın şunu artık..

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: cbascan

quote:

Çekiştir o ÇEKİŞ..

"İttiren arka tekerler de mantıksız değil yani"

Beyefendi teknik terimler halkın "mantığına" göre belirlenmez..
    Yoksa bu videodaki kişiyle aynı duruma düşersiniz..
    Bilmemek ayıp değil, fakat hatada ısrar etmek gerçekten ayıp.. Yapmayın şunu artık..

Mercedes ve BMW nin resmi sitelerinde dahi yillardir hala "arkadan itis" terimi kullaniliyor. Bence abartiyorsunuz.

• cbascan kullanıcısına yanıt
    Siteleri hazırlayanlar mühendis değil, webmaster..
    Teknik bilgisi olmayan insanlar bu tür hataları sık sık yapıyor..
    Daha önce demiryolları ile ilgili bir malzeme olan "boji"yi kendi kafasına göre düzeltip "buji" diye yazana da rastladım ben.. Hatta bunun gibi daha birçok örnek gördüm de şu an aklıma gelmiyor..

• quote:

İngilizceniz de yok heralde..

FWD- FRONT WHEEL DRIVE
    RWD- REAR WHEEL DRIVE
    4WD- 4 WHEEL DRIVE
    AWD- ALL WHEEL DRIVE

Ön ile arka arasında bir kelime farkı var mı?
    "itiş" kelimesi hani nerede?
    Bizim kahvehane köşesinde dünyayı kurtaran insanımız ve uyduruk oto dergilerindeki birkaç cahil köşe yazarı dışında (ki gerçek hayatta mesleklerinin otomotivle alakası bile yoktur) kimseden duyamazsınız bu itiş saçmalığını..

ben burda çekiş kelimesi de göremedim
    dünyada bi ben bilmiyorum ingliççceyi he

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jimhendrix -- 1 Eylül 2015; 13:13:56 >
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.