Şimdi Ara

Arkadan itişli arabayla mı viraja kolay girilir? yoksa önden çekişli arabayla mı? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
147
Cevap
0
Favori
25.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Arkadan itişli arabayla mı viraja kolay girilir? yoksa önden çekişli arabayla mı?

Arkadan itişli arabayla mı viraja kolay girilir? yoksa önden çekişli arabayla mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: un momento

quote:

Orijinalden alıntı: Ugur851

quote:

Orijinalden alıntı: sarapci

quote:

Orijinalden alıntı: volkman

quote:

quote:

quote:

Quattro+manyetik süspansiyonda girdigim virajları hicbir araclar giremedim

Bostancı s virajına 160 ile girdim eski beton dökülmemiş haline

İyi halt ettin. Derdin her ne idi ise....

Bu forumda araba sevdası ıcın durulmuyormu.

Gecenın 4 ünde suadiye den evimizden cıktık s virajında gazladık in cin top oynuyor ne sakıncası var

Hiçbir sakıncası yok. Böyle devam et.

Araba sevdasından bunu anlıyorsan, sözün bittiği yerdir

Pardon ama araba sevdası nedir

park avenaular

Le baronlar

Eldoradolar

Deviller ler kaldımıkı camını acıp v6 v8 homurtularıyla keyifle gezelim.Ben 24 yasındayım bunlara yetişemedim.

Araba sevdası benim için ne olmalı taraflı otomobil dergilerini okuyup bir markanın müridi olmak mı?

Youtube dan araba videoları seyretmek mi?

Sadece bu forumda gördüğüm hayali araba alıp satmak mı?

Sorarım üstadım araba sevgisi nedir?

İnsanların canına kastetmek de degil demeyin insan hayatının önemini cok iyi bilirim altımdaki aracada güvenmezsem zorlama.Nedir size bu lafları bana söyletene sebep? merakla bekliyorum

Kaza yapanların hangisi "bak birazdan kaza yapacağım" der ki bir an şekeriniz düşse gözleriniz kararsa ne olacak, tamam araca güveniyorsunuz ama ya kendinize? Düşük hızlarda bir nebze daha sağlıklı kontrol edebilirsiniz ama 160la girdiğiniz virajda bunlar olsa yazık değil mi sağlığınıza, ailenize.

Sorsan herkes aracina guvenir, kendine guvenir ama halimiz ortada, en cok can alan olaylarin basindayiz.

Bence cok yanılıyorsunuzo can alanlar sahınler symboller leylek gıbı arabalarla ne hızlar yapıyorlar farkında degılmısınız gece saat 4 den bahsedıyorum.

• Tabikide önden çekiş
  • Bence arkadan itiş. Önden çekiş bir kere kaydım mı hayatında kayabilir. Ancak arkadan itiş kaydım mı yanlayarakta olsa kurtarma şansı var.
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Gecenın 4 ünde suadiye den evimizden cıktık s virajında gazladık in cin top oynuyor ne sakıncası var

park avenaular

Le baronlar

Eldoradolar

Deviller ler kaldımıkı camını acıp v6 v8 homurtularıyla keyifle gezelim.Ben 24 yasındayım bunlara yetişemedim.

Araba sevdası benim için ne olmalı taraflı otomobil dergilerini okuyup bir markanın müridi olmak mı?

İnsanların canına kastetmek de degil demeyin insan hayatının önemini cok iyi bilirim altımdaki aracada güvenmezsem zorlama.Nedir size bu lafları bana söyletene sebep? merakla bekliyorum

Gençliğimi gördüm kardeşim sende :)

Yadırgamıyorum çok iyi anlıyorum.. Bende aynen kimseye zarar vermeyim onun dışında can benim canım, çok çok gider diyordum..

Tabiki kimse ölmeyi düşünerek yapmıyor ki sizde bilinçli yapıyorsunuz onu anladım..

Fakat yinede dikkat et canını yediğim kardeşim.. Bir süre sonra insan, (Allah vermesin) eşini dostunu, akrabasını beş para etmez sebeplerden kaybedince, arkada bırkacaklarını düşünür oluyor..

Birde işin sakat kalması var ki Allah düşmanımı korusun..

Uzun lafın kısası dikkat et kardeşim.. Bir dost, bir abi nasihatı nasıl almak istersen..

Bu arada bende ipden çok döndüm, bir kazamda felç kalmakdan kurtuldum, ölümün eşiğinden döndüm ama çok şükür sapasağlam sağlıklıyım.. Umarım sende kötü birşey yaşamadan bir an önce atarsın bu hevesleri :)

• önden çekişli hangi araçla drift yapılabilir ??? arkadan itişli araçla eğer yapabiliyorsan gaz pedalı paspastayken bile viraj alma şansın var. ancak önden çekişli araçla gaza yüklendiğinde kafasını direk viraj dışına atar.viraja hızlı gelip gaz keserek frenleyerek girersen arkayı savurur. fakat direksiyonun sağlamsa arkadan itişli şasesi dengesi sağlam k... yere yakın bir otomoblle çok rahat viraj alınır. ama hb araçlara arkadan itiş bir tuhaf geliyor insana 1.16ya bu yüzden alışamadım hiç :DDD golf arkadan tşli olsa nasıl olurdu acaba
  • quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

park avenaular

Le baronlar

Eldoradolar

Yadırgamıyorum çok iyi anlıyorum.. Bende aynen kimseye zarar vermeyim onun dışında can benim canım, çok çok gider diyordum..

Tabiki kimse ölmeyi düşünerek yapmıyor ki sizde bilinçli yapıyorsunuz onu anladım..

Fakat yinede dikkat et canını yediğim kardeşim.. Bir süre sonra insan, (Allah vermesin) eşini dostunu, akrabasını beş para etmez sebeplerden kaybedince, arkada bırkacaklarını düşünür oluyor..

Uzun lafın kısası dikkat et kardeşim.. Bir dost, bir abi nasihatı nasıl almak istersen..

Bu arada bende ipden çok döndüm, bir kazamda felç kalmakdan kurtuldum, ölümün eşiğinden döndüm ama çok şükür sapasağlam sağlıklıyım.. Umarım sende kötü birşey yaşamadan bir an önce atarsın bu hevesleri :)

Sağolun efendim dediğim gibi 1 kere bilemedin 2 kere yaparsın sonra zaten tat vermiyor

İnanın aracımın yapamıyacağı birşeye hiçbir zaman zorlamadım zorlamam hadi kendimi geçtim ya masuma birşey yaparsam nasıl öderim vebalini.İçeri girsem nolur vicdan azabından kafayı yerim.
    Burda bir bilgi paylastım bence en iyisi 4 çeker diye ama apaçi ilan ediyorlar bazılar beni nerdeyse

Sanki kendileri hiç yapmadı yada imkanları olsa yapmıyacaklar

İyi niyetleriniz için tesekkurler iyi geceler

• isteyen istediğini yapar burası otomobil forumu çıkıp eleştirmekte çok saçma. bende quattro olsa bende müsait bir zamanda her türlü zorlardım yoksa süs niyetine mi alacağım arabayı.
  • quote:

Altınızdaki arabaya güvenip, birde burda marifet gibi yazıyorsunuz.

Aynen yazdğın gibi o arabayla bir çok kişi yapabilir.

Bunu forumda bir marifet, övünülecek bir şey gibi yazman ???

Bu viraja şöyle girdim, şu yolda bilmem kaç bastım v.s.

Klasik hava atma muhabbeti.

Neyse sen kendini böyle tatmin ediyorsan öyle olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Plan-M -- 6 Mayıs 2012; 3:12:44 >
  • Arkadan kaydınmı spin atarsın, kafadan kaydınmı uçarsınn
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WaRToX

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

park avenaular

Le baronlar

Eldoradolar

Sağolun efendim dediğim gibi 1 kere bilemedin 2 kere yaparsın sonra zaten tat vermiyor

İnanın aracımın yapamıyacağı birşeye hiçbir zaman zorlamadım zorlamam hadi kendimi geçtim ya masuma birşey yaparsam nasıl öderim vebalini.İçeri girsem nolur vicdan azabından kafayı yerim.
    Burda bir bilgi paylastım bence en iyisi 4 çeker diye ama apaçi ilan ediyorlar bazılar beni nerdeyse

İyi niyetleriniz için tesekkurler iyi geceler

Canım kardeşim sen sıkma canını :)

İnan bu forum malesef ülkemizin bir yansıması..

Herkes bilinçli insan gibi yorum yapıyor (SÖZDE) ama işin içinde çekememezlik olsun, kıskançlık olsun her türlü fesat mevcut..

Sen bilgini paylaş, yorumunu yap en temizi.. Polemiğe girme gitsin..

Ben senin gibi konuşan efendi bir insandan kötülük yada başkasını sıkıntıya sokacak birşey zaten beklemem..

Sana son birşey söylemek isterim, yanlış anlama güzel kardeşim, arabayla ALKOL alma sakın.. ALKOLLU kullanma..

Anladımki sende deli dolu bir insansın benim gibi.. Seni sadece alkol ve benzeri ..... maddeler sıkınıtıya düşürür onun dışında yapmazsın, sıkıntılı durumlara girmezsin..

Biz hep bu bahsettiklerimden girdik sıkıntıya.. Arkadaşlarım kazayı yaptı ben arabadaydım, hepimizde bir 70'lik alkol.. Hoş değil tabi şimdi bakınca, biz ettik sen etme..

Ama gençliğinide en kral şekilde yaşa :) Dediğin gibi imkanların doğrultusunda sonuna kadar zorla.. Sana son birşey daha.. O yaşlarda çok ekstrem arabalar isterdim babam almadı.. (iyikide almamış bu arada) Şuan hiç karışmaz bana istediğim aracı alabilirim ama bindiğim araba volvo s40 1.6d..

Şuan ferrari alsam neye yarar, bentley alsam neye yarar vesaire.. Benim yaşımda insan sadece huzur istiyor.. O yüzden imkanlar doğrultusunda en iyisine bin, en kralını yap, gez toz..

Şuanda sürüyorum ekstrem araçlar fakat eş dost sağolsun arada bir sürmek yetiyor.. Dünya para verip haftasonu çıkarmak nedense mantıklı gelmiyor bana :)

• Eğer araç 4 çeker değilse en iyi yol tutan araç arkadan itişli olandır.

AWD araçtan daha iyi yol tutan bir FWD araç varsa oda Megane RS'dir ayrıca

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Beamer -- 6 Mayıs 2012; 3:18:11 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Plan-M

quote:

Altınızdaki arabaya güvenip, birde burda marifet gibi yazıyorsunuz.

Aynen yazdğın gibi o arabayla bir çok kişi yapabilir.

Bunu forumda bir marifet, övünülecek bir şey gibi yazman ???

Bu viraja şöyle girdim, şu yolda bilmem kaç bastım v.s.

Klasik hava atma muhabbeti.

Neyse sen kendini böyle tatmin ediyorsan öyle olsun.

Konunun başlığına bakınız

Verdiğim bilgiye bakınız

Daha sonrada bana yazdığınızı tekrar düşününüz.

• Bu linç etme kültürünü anlamıyorum ben, adamda quattro var viraja girmeyip da napcak düz yolda 110 a sabitleyip mi gitcek, o zaman quattro neden aldın diye sorarlar. O aracı aldıysan hakkını vereceksin, adam hakkını veriyor mu? VERİYOR!

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DrNobrain -- 6 Mayıs 2012; 12:26:00 >
  • Arkadan itiş.
  • Şahsen 320d coupe aracım ile işyerine giderken her gün geçtiğim neredeyse 90 derecelik bir virajı en son bu sabah 89 km/h ile döndüm, bu hızla dönerken biraz geniş açıdan girmeme rağmen virajın ortalarında aracın arkasının hafif kaymaya başladığını açıkça hissettim ancak çok kolay toplandı direksiyon hakimiyeti ile, bu hızlarla önden çekiş bir araçla giremeyeceğiniz bir viraj , girseniz bile önünü toplayamazsınız sanıyorum.

Aynı viraja Citroen C5 i olan bir arkadaşım 70km/h ın üstünde pek girmenin mümkün olmadığını söylemişti.

Arkadan itiş ile virajlara daha güvenli ve daha yüksek hızda girebilirsiniz, her ne kadar Bmw-Mercedes için geçerli olsa da...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TBB -- 7 Mayıs 2012; 12:34:59 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AutoTestPilot

BELKİ BİR FİKİR VERİR

Hocam süpermiş bunlar yaa görmemiştim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TBB

Şahsen 320d coupe aracım ile işyerine giderken her gün geçtiğim neredeyse 90 derecelik bir virajı en son bu sabah 89 km/h ile döndüm, bu hızla dönerken biraz geniş açıdan girmeme rağmen virajın ortalarında aracın arkasının hafif kaymaya başladığını açıkça hissettim ancak çok kolay toplandı direksiyon hakimiyeti ile, bu hızlarla önden çekiş bir araçla giremeyeceğiniz bir viraj , girseniz bile önünü toplayamazsınız sanıyorum.

Aynı viraja Citroen C5 i olan bir arkadaşım 70km/h ın üstünde pek girmenin mümkün olmadığını söylemişti.

Arkadan itiş ile virajlara daha güvenli ve daha yüksek hızda girebilirsiniz, her ne kadar Bmw-Mercedes için geçerli olsa da...

açı 90 derece olduğu için 90 km hızla girebilirsiniz

• arkadan çekişli arabalar daha çok güç kaybettiği ve maliyetinin daha fazla olduğu için önden çekişli diyorum.

önden çekişli araç daha iyi yol tutar.
  • Benim bildiğim yüksek hp ve torklu araçlarda önden çekiş sorun yaratıyor stabil kalamıyor araba zaten 300 küsür hp üstü bir tek Focus Rs yi biliyorum önden çekişli.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.