Şimdi Ara

Arıza Konuları Çok Abartılmıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
63
Cevap
1
Favori
1.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bende dahil bir çok arkadaşımız Japonların sorunsuz olduğunu bir çok konuda dile getirdik.

Bazı firmaların yapmış olduğu anketler Japonların memnun ettiğini gösteriyor ve forumda paylaşıldı bunlar.

Buna tezat olarak ise her zaman Fransız araçlarının çok sorun çıkardığı, tercih edilmemesi gerektiği konuşuldu.

Aynı şeyler Opel için de geçerli. Opele tövbe edenler var forumda.

Bende diyorunki madem bu araçlar bu kadar sorunlu neden ortalık Renault ve Opelden geçilmiyor.

Trafikte, oturduğumuz semtte, araba pazarında, sahibinden.com da en çok görülen bu modeller.

Tabiiki otomobil seçiminde sadece sorunsuzluk kriter değil. Kimine göre konfor kimine göre tasarım kimine göre ekonomik nedenler vb.

Yalnız bu araçlar bence abartıldığı kadar üzmüyor sahiplerini. Bu şekilde olsa piyasada tutunamazlar ve şirketler tarafından tercih edilmezler.

Kimse ekstradan masraf açsın, günlerce serviste yatsın istemez aracını bunu bile bile de aracı almaz diye düşünüyorum.

Sizlerin bu konuda ki düşüncelerini öğrenebilir miyim?

• Bunların nedenleri bence çok basit,

- Fanatizm
    - Efsaneleşmiş marka kalıpları
    - Her markanın herhangi bir fabrikasında başına gelebilecek üretim hataları
    - Araçlara fazla güvenip limitleri zorlamamız
    - Hoyratça araba kullanmamız

İstanbul'da yaşayanlar için özel bir neden de,

- İstanbul Trafiği'nin ruhen bizi yıprattığı gibi araçlarımızı da yıpratması.

Benim düşüncelerim bunlar, Sevgiler.

Edit: İmla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cengiz Ç. -- 14 Kasım 2011; 22:35:21 >
  • Sorunsuzluğa bakan yok ki. Millet dayısının, kayınçosunun önerisiyle araba alıyor. İlk baktığı ikinci el piyasası, sonra parça durumu.
  • Benim otomobil felsefemde çok ama çok büyük bir yer kaplıyor bu konu. Arabanın yolda bırakması, parçasının bozulması, sorun yaratması vs. konuları her zaman gözümde arabadan saoğumaya hatta nefret etmeye, günlerce sinirimi bozmaya yol açıyor o yüzden çok önem veririm. Herkesin bi takıntısı var Bana göre yağı suyunu benzinini koyup da uzun yıllar bakım harici servis yüzü görmeyecek araba lazım.
    İnsanların A noktasından B noktasına gereken yapıldığı takdirde tabi yolda kalmadan gitmesi en temel haklarından (ulaşım) dan biridir ve abartılması bana göre abartı da denmez, normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gorkemuse -- 14 Kasım 2011; 22:43:39 >
  • renault çok satıldığı için sorun sayısıda yüksek oluyor

ben bu güne kadar hiçbir renault aracımdan memnuniyetsizlik yaşamadım torosundan masterine kadar
  • Arızalanan araç sayısına bakamk doğru değil, önemli olan orandır ki bazı tarafsız otomobil dergilerinin derlediği rakamlar en başta Mazda olmak üzere Japon araçların ve Mercedes'in en az arıza çıkartan araçlar olduğunu gösteriyor. Son yıllarda Hyundai ve Volvo'da yükseliş var biraz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sinoplu2009

renault çok satıldığı için sorun sayısıda yüksek oluyor

ben bu güne kadar hiçbir renault aracımdan memnuniyetsizlik yaşamadım torosundan masterine kadar

Evet kesinlikle bu göz ardı edilmemeli. Siz bunu yazınca sahibinden.comu açıp baktım Mazdanın sayısı 2241 Renaultun sayısı 35710 yani 17 katı fazla.

Bu durumda Renault araçlarının servise yada sanayiye daha çok uğraması kaçınılmaz.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 2012 model olarak aldığım bir aracın beni yolda bırakacağını sanmam.

Ki aldığım araç kaliteliyse benim kriterlerime göre iyi bir araçsa marka çok fark etmez. 508 de alabilirdim İnsignia yerine. Ama Accord almazdım. Neden mi?

2.0 litre benzinli motor + fiyat etiketi + İnsignia'ya göre içte ve dışta bir artısının olmaması.

Kendi kriterlerime uyan beğendiğim aracı çok bilindirk kronik sorunları yoksa gider alırım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

2012 model olarak aldığım bir aracın beni yolda bırakacağını sanmam.

Ki aldığım araç kaliteliyse benim kriterlerime göre iyi bir araçsa marka çok fark etmez. 508 de alabilirdim İnsignia yerine. Ama Accord almazdım. Neden mi?

2.0 litre benzinli motor + fiyat etiketi + İnsignia'ya göre içte ve dışta bir artısının olmaması.

Kendi kriterlerime uyan beğendiğim aracı çok bilindirk kronik sorunları yoksa gider alırım.

Yok Doğan o kadar İnsignia konusundan muhabbetten sonra biz 508 aldırmazdık sana

Yorum için teşekkürler.

• megane ım sayesinde sanayide bir çok ahbap edindim. Yolda bırakacak sorunlar olmasa da kronik sorunlar fazlaydı. Sırf bu yüzden honda ya geçtim bakalım yıllar geçtikçe neler olacak ama benim beklentim hiç sorun çıkarmayacağı yönünde
  • quote:

Orijinalden alıntı: insideman

quote:

Orijinalden alıntı: banchi_doğan

2012 model olarak aldığım bir aracın beni yolda bırakacağını sanmam.

Yok Doğan o kadar İnsignia konusundan muhabbetten sonra biz 508 aldırmazdık sana

Yorum için teşekkürler.

İşin bi de o boyutu var tabii

• quote:

Orijinalden alıntı: Mangona

Bunların nedenleri bence çok basit,

- Fanatizm
    - Efsaneleşmiş marka kalıpları
    - Her markanın herhangi bir fabrikasında başına gelebilecek üretim hataları
    - Araçlara fazla güvenip limitleri zorlamamız
    - Hoyratça araba kullanmamız

İstanbul'da yaşayanlar için özel bir neden de,

- İstanbul Trafiği'nin ruhen bizi yıprattığı gibi araçlarımızı da yıpratması.

Benim düşüncelerim bunlar, Sevgiler.

Edit: İmla

Elinize sağlık güzel özetlemişsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: tuncay altuntoprak

megane ım sayesinde sanayide bir çok ahbap edindim. Yolda bırakacak sorunlar olmasa da kronik sorunlar fazlaydı. Sırf bu yüzden honda ya geçtim bakalım yıllar geçtikçe neler olacak ama benim beklentim hiç sorun çıkarmayacağı yönünde

Hocam bizim Civicten bir yana problemimiz olmadı. 226.000 kmde umarım sizde bu kmlere sorunsuzca gelirsiniz.

Megane konusunda biraz şansızlık olabilir mi? Çok memnun olan kullanıcılarıda var çünkü.
  • quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Benim otomobil felsefemde çok ama çok büyük bir yer kaplıyor bu konu. Arabanın yolda bırakması, parçasının bozulması, sorun yaratması vs. konuları her zaman gözümde arabadan saoğumaya hatta nefret etmeye, günlerce sinirimi bozmaya yol açıyor o yüzden çok önem veririm. Herkesin bi takıntısı var Bana göre yağı suyunu benzinini koyup da uzun yıllar bakım harici servis yüzü görmeyecek araba lazım.
    İnsanların A noktasından B noktasına gereken yapıldığı takdirde tabi yolda kalmadan gitmesi en temel haklarından (ulaşım) dan biridir ve abartılması bana göre abartı da denmez, normaldir.

Görkem bence abartılıyor. Renault yada Opel kullananlar hergün yolda kalmıyor, böyle birşey yok.

Belkide hiç yolda kalmıyorlar. Ufak tefek sorunları olabiliyor buda bu araç sorunlu uzak dur anlamına gelmemelidir.

Senin gibi düşünüp araç alan çok fazla sayıda insan var. Bunlardan biri benim Babamdır. 9 senedir Hondayla hiç yolda kalmadı. Gelde başka marka aldır. Bazen benim Fordu kullanıyor. Oğlum bunun yol tutuş daha iyi diyor. Satalım Civici sana Focus alalım dediğimde cevap "iyi benim araba iyi"

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi insideman -- 14 Kasım 2011; 23:21:29 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: gorkemuse

Benim otomobil felsefemde çok ama çok büyük bir yer kaplıyor bu konu. Arabanın yolda bırakması, parçasının bozulması, sorun yaratması vs. konuları her zaman gözümde arabadan saoğumaya hatta nefret etmeye, günlerce sinirimi bozmaya yol açıyor o yüzden çok önem veririm. Herkesin bi takıntısı var Bana göre yağı suyunu benzinini koyup da uzun yıllar bakım harici servis yüzü görmeyecek araba lazım.

Görkem bence abartılıyor. Renault yada Opel kullananlar hergün yolda kalmıyor, böyle birşey yok.

Belkide hiç yolda kalmıyorlar. Ufak tefek sorunları olabiliyor buda bu araç sorunlu uzak dur anlamına gelmemelidir.

Senin gibi düşünüp araç alan çok fazla sayıda insan var. Bunlardan biri benim Babamdır. 9 senedir Hondayla hiç yolda kalmadı. Gelde başka marka aldır. Bazen benim Fordu kullanıyor. Oğlum bunun yol tutuş daha iyi diyor. Satalım Civici sana Focus alalım dediğimde cevap hazır sanayi yollarında uğraştırma beni

Bizde bundan önce Tofaş vardı. Abartısız söylüyorum babam satmadan önceki son 2 yılının neredeyse tüm haftasonlarını sanayide geçirdi. Yok teli hortumu lpgsi soğukta çalışmıyosu ayarı rölantisi freni cart curtu.. Yolda fazla kalmadık Allah'tan ama illallah dedirtti bize. Ya ...cem ama yeter artık gidip de adam gibi bi araba alalım, bunların bozulmayanı yok diye cinnet geçirdi. Yolumuz bu markaya düştü işte Gel de babama şimdi Honda-Mitsu-Toyota'dan başka marka aldır. (Bana da aldıramazsın gibi artık)

• quote:

quote:

megane ım sayesinde sanayide bir çok ahbap edindim. Yolda bırakacak sorunlar olmasa da kronik sorunlar fazlaydı. Sırf bu yüzden honda ya geçtim bakalım yıllar geçtikçe neler olacak ama benim beklentim hiç sorun çıkarmayacağı yönünde

Hocam bizim Civicten bir yana problemimiz olmadı. 226.000 kmde umarım sizde bu kmlere sorunsuzca gelirsiniz.

Megane konusunda biraz şansızlık olabilir mi? Çok memnun olan kullanıcılarıda var çünkü.

İnşallah benimde düşüncem civic i uzun süre kullanmak.

Megane da memnun olanların araçlarını aynı şehirdeysem mutlaka görmek isterim.Acaba onların araçlarında koltuklar oynatıldığında hava yastığı arızası vermiyor mu? Direksiyondaki lanet makara arıza yapmıyor mu? Aracın rot kolları falan farklı bir üretim mi, ön göğüs otoban dışında çatırdamıyor mu? Valla sinir bozucu bir araç hocam. 1.5 dci olamasa alınacak araba değil. Ama motor sattırıyor. Fluence de olduğu gibi.

Ekleme : yolda kalma durumu olmadı akü vb . hariç.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tuncays44 -- 14 Kasım 2011; 23:26:01 >

• Tabi ki bazi arabalar daha sorunsuz olabilir. Ama kendi sinifindaki araclar 3 asagi 5 yukari aynilar. En cok sorun yaptigi, siralamada en ust siralarda yer alan araclarin en cok satilan araclar olmasi tesaduf degil bence. Ne kadar cok araba firmaya o kadar fazla ariza donusu.

Ona bakarsak dedemin e270 cdi si uzun yolda defalarca kaldi. Tamamen servis bakimli servisten alinmis bir aracti bir de. Bu kotu oldugunu mu gosterir? Yoo o araba sorunluydu servis uzatmadi benzinli e200 verdiler. Simdi memnun.

@tuncay altuntoprak:

Babamin sirket araci 2008 megane 2. Dedikleriniz yok ve araba 200.000 km yi gecti. Yarin sirket araci degisiyor jetta verecekler. Ve megane 2 hic ariza da vermedi. Babam memnundu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 14 Kasım 2011; 23:30:44 >
  • quote:

quote:

quote:

İnşallah benimde düşüncem civic i uzun süre kullanmak.

Megane da memnun olanların araçlarını aynı şehirdeysem mutlaka görmek isterim.Acaba onların araçlarında koltuklar oynatıldığında hava yastığı arızası vermiyor mu? Direksiyondaki lanet makara arıza yapmıyor mu? Aracın rot kolları falan farklı bir üretim mi, ön göğüs otoban dışında çatırdamıyor mu? Valla sinir bozucu bir araç hocam. 1.5 dci olamasa alınacak araba değil. Ama motor sattırıyor. Fluence de olduğu gibi.

Ekleme : yolda kalma durumu olmadı akü vb . hariç.

Eyvallah hocam paylaştığın için teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Tabi ki bazi arabalar daha sorunsuz olabilir. Ama kendi sinifindaki araclar 3 asagi 5 yukari aynilar. En cok sorun yaptigi, siralamada en ust siralarda yer alan araclarin en cok satilan araclar olmasi tesaduf degil bence. Ne kadar cok araba firmaya o kadar fazla ariza donusu.

Ona bakarsak dedemin e270 cdi si uzun yolda defalarca kaldi. Tamamen servis bakimli servisten alinmis bir aracti bir de. Bu kotu oldugunu mu gosterir? Yoo o araba sorunluydu servis uzatmadi benzinli e200 verdiler. Simdi memnun.

@tuncay altuntoprak:

Babamin sirket araci 2008 megane 2. Dedikleriniz yok ve araba 200.000 km yi gecti. Yarin sirket araci degisiyor jetta verecekler. Ve megane 2 hic ariza da vermedi. Babam memnundu.

belki o medel makyajlı olanlarda giderilmiş olabilir bazı sorunlar.bende ki 2006 idi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Gamlı Baykuş

Tabi ki bazi arabalar daha sorunsuz olabilir. Ama kendi sinifindaki araclar 3 asagi 5 yukari aynilar. En cok sorun yaptigi, siralamada en ust siralarda yer alan araclarin en cok satilan araclar olmasi tesaduf degil bence. Ne kadar cok araba firmaya o kadar fazla ariza donusu.

@tuncay altuntoprak:

Dostum üstte de bahsettik kesinlikle araç sayısı çok önemli katılıyorum sana.

Megane 2 konusunda ise benim bildiğim kadarıyla makyajdan sonra sorunlar giderildi.

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.