Şimdi Ara

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ? (256. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (2 Mobil) - 8 Masaüstü2 Mobil
5 sn
5.824
Cevap
214
Favori
212.588
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
45 oy
Popüler Konular listesinde
69. Sırada  bugün en iyi #4
Giriş

10ppm su düşük TDS yani mineralden yoksun bir su midede hazımsızlık, şişkinlik yapabilir ama bu herkes için geçerli değildir. ilk defa arıtma suyu kullanıyorsanız alışma süresi 7-10 gün sürebiliyor bu süreden sonra şikayetleriniz azalacaktır.

Üstad. Önce mutfak bataryası soğuk su full açıldı. Sonra banyo lavabo full açıldı. Basınç düşüklüğü yok denecek kadar az sanki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onat -- 31 Aralık 2025; 14:48:27 >

iyi görünüyor hocam . Net değerleri manometre dediğimiz cihaz ile öğrenebiliriz sadece. Bu yöntem evde aletsiz olarak tahmini bilgi edinebileceğimiz en basit yöntem.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?su arıtma cihazı modelleri, fiyatları, markaları, filtreleri
    Kendi Su Arıtma Cihazını Kendin Tasarla - Su Arıtma Cihazı Modelleri, Fiyatları, Markaları, Filtreleri
    https://puretronwater.com/urun/kendi-su-aritma-cihazini-kendin-tasarla

toplama sistemde satın alırsanız housinglerin cck marka olmasını, sediment housingin şeffaf olmasını (sediment çamur takibini yapma açısından ) ve atık kısıcı 420 lik olmasını istiyorum diye iletin.

Nakit alımda yüzde 15 fiyat düşer.

2. önerim

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?ethicwater
    RO2050 En İyi Su Arıtma Cihazı - Ethicwater
    https://www.ethicwater.com.tr/urun/ro2050-en-iyi-su-aritma-cihazi

bu cihazda standart taptec membran vardı normalde hala ellerinde yoksa fiyat tahmini 300-500 arası fiyat farkı ile filmtec membranlı olarak sipariş verebilirsiniz.

Nakit alımda yüzde 20 fiyat düşer.

izmirde yoğun çamur olması sebebiyle birinci sediment filtreyi 6 ayda bir mutlaka kontrol edin. 1. sistemde şeffaf olduğu için gözünüzle dışarıdan göreceksiniz. koyu kahverengiye dönüşmesini beklemeden gerekirse daha erken değişim yapabilirsiniz.2. cihazda mat olduğu için açıp kontrol etmeniz ya da onun da ilk sediment housingini mümkünse şeffaf olarak değişini isteyebilirsiniz.

mümkünse de bugün alışverişi yapmanızda fayda var , yeni yılda illa zam gelecektir bu fiyatlara.

• ZevkiSefa kullanıcısına yanıt

peki olası basınç düşüklüğü yaşarsam ileride bu sistemlere sonradan pompa ilavesi mümkün müdür.

2. yöntemle yapılabilir.

1. cihazları alırken özellikle pompalı braket kullanılsın diye firmalara söylerseniz ilerde alacağınız pompa setini entegre edebilirsiniz . Alacağınız set bu misal
    Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?royalgreen.com.tr
    Pompa Takımı - Royal Green Su Arıtma Cihazı
    https://royalgreen.com.tr/urun/pompa-takimi

2.pompa kutuları var hazır

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?su arıtma cihazı modelleri, fiyatları, markaları, filtreleri
    Kutu Pompa / Harici pompa seti - Su Arıtma Cihazı Modelleri, Fiyatları, Markaları, Filtreleri
    https://puretronwater.com/urun/harici-pompa-seti

bu şekilde alıp ,direk membran girişine basınç verecek şekilde montajı yaptırabilirsiniz. pompa seti standart olarak normalde basitce olsun diye cihazın girişine yüksek basınç verecek şekilde takarlar , Ben bu şekilde kullanım önermiyorum , ön setler 5-5,5 bar üzeri patlama çatlama yapabiliyor. Sonradan satın alırsanız ben size montajı nasıl yapacağınızı tarif de edebilirim. Pompa setinin içindeki malzeme nedir kalitesi nedir bilmiyorum bu arada .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 31 Aralık 2025; 15:8:18 >

Öncelikle verdiğiniz değerli bilgiler için teşekkür ederim. B u gün yılbaşı hazırlıkları vs ile sipariş geçmem biraz zor gibi. Birde bu işlerin hanım onay tarafıda var malum :)

Ek sorularım olacak.

1. firmaya ait siteyi inceledim iki sistem ön planda. flt 75 ve RO20250 Bunlar arasındaki emel farklılıklar nedir. aralarında çok fiyat farkı yok .
    2. Firmanın yedek parça garantısı vs durumları nedir. İleride filtre yedekleri rahatça bulunabilir mi ?
    3. İzmir şartlarında ne kadar zamanda bir filtre yenilemem gerekebilir ve olası maliyeti tahmini nedir
    4. frmanın İzmir servisini kim üstlenmektedir. varsa tlf no lütfen. Montaj veya seçim öncesi bir keşif gerektirir mi bilemiyorum.
    5. Etik olmayabilir ama siz bu firma için mi çalışıyorsunuz bilmek isterim. Olası siparişimin netleştirilmesi adına çok kolaylık sağlar çalışmanız. O zaman özelden daha net görüşebiliriz.
    6. son olarak bu sistemler atık su üretiyorlar.
    7. Bu atık su nasıl ve nerede depolanıyor ve bunlarn boşaltılma sürecini nasıl bileceğiz. Bir sesli ikaz sistemi mi var. Konuyu çok ayrıntılı bilemediğim için bu sorum yanlış olabilir.Piyasada yine söylediğiniz maliyetlere yakın atık su üretmeyen modeller var. Bu cihazlar hakkında düşünceniz nedir.

1. Buzsu Code Advantage
    2. Spring Water Aqua Love 
    3. Sumosu Home Natural Pompasız  ( yılbaşı nedeni ile fiyatında indirim yapmış. Kullanıcı reytingleri oldukça iyi )

tekrar teşekkür ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onat -- 31 Aralık 2025; 15:50:15 >

• onat kullanıcısına yanıt
    1. flt 75 kapalı kasa sistemdir . inline filtreler yani kapalı kasa arıtma cihazlarındaki ilk sediment filtre. yoğun çamulur bölgelerde kullanımı uygun değil sık değişim gerekir ve bu da ekstra filtre masrafı demektir .

en sağdaki inline sediment , ortadaki purefer sediment soldaki biraz daha kalın swun sediment. Çamur kapasiteleri arasındaki farkı tahmin edebilirsiniz .

2.Forumda satış yapan firmalar bunlar . Bir şikayetiniz olduğunda konularına durumu bildirirseniz yardımcı olacaklardır . şikayetinizi ve memnuniyetizi direk foruma yazabilirsiniz . Bu bir artıdır . Özelde yardımcı olmak istemeyen firma ,adının karalanmasını istemez bundan dolayı konularına şikayet yazarsanız seve seve yardımcı olacaklardır.Filtreler standart filtrelerdir . Yarın yerine istediğiniz herhangi bir açık kasa filtre setini kullanabilrsiniz. Lakin ucuz ürünlerde şu anki aldığınız filtrelerdeki kaliteyi beklemeyin.

3.Sediment filtre altı ayda bir değişim yaptığınız sürece senede bir membran hariç tüm karbonları değiştirmenizi tavsiye ederim.Sediment maliyeti şu an 300 tl civarı . kx blok karbonlar 600 tl civarı . Post karbonlarda ucuzu da var 400 tl gibi cck post ya da swun post , omnipure pentek pentair de var bunlar tr de malesef 1000 tl üzerinde satılıyor. 1. toplama cihazı alırsanız 2.3.ve post karbon ayn filtreler ile 2300 tl gibi olur , cck post ile alırsanız 1500 tl gibi olur ayrıca sediment. Daha ucuza swun filtre seti cck filtre seti de kullanabilirsiniz.

4. onu firmalara sormanız lazım . Arıtmacı havuzundan müsaitlik durumuna göre montaji yapacak kişilere ulaşacaktır 2 firma da , sabit elemanları varsa sorun kendilerine numaraları isteyin . Çok keşiflik bir durum olmaz.

5. Ben kimim sorusunun cevabına gelirsek de forumdaşların harcadıkları parasının hakkını verecek cihaz ya da filtre almalarına yardımcı olmak isteyen ve bu işi hobi haline getiren biriyim . Forumda satış yapan firmaların neredeyse hepsinden farklı zamanlarda cihaz almış , farklı malzemeleri cihazları görmüş ve bildiklerimi aktarmaya çalışan biriyim . yukarda tavsiye ettiğim firmalar ile herhangi bir anlaşmam maddi manevi bir çıkarım yoktur. Bana özelden sormanıza gerektirecek bir durum yok , cevap farklı olmaz zaten. Hiç bir firma zaten size bu kadar bilgi emek zaman vermez. Firmaların derdi al gülüm ver gülümdür.

Bu arada rica ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 31 Aralık 2025; 15:56:52 >

• ethicwater kullanıcısına yanıt

Üstad merhaba. PM atım size. Dönüş yaparsanız sevinirim. Selamlar

Tekrar merhaba,

Arıtma cihazı için RO5025 cihazında neredeyse karar kıldık gibi. Bende açık kalan tek konu atık su üretim miktarı.Evde günlük 20 litre içme su sarfiyatım var. bu atık su oranı maliyetimi nasıl etkileyecek bilmek isterim. Satıcı arkadaşa DM attım ama henüz dönmedi. Yılbaşı sendromunu bir atlatalım bakalım.

ancak ev halkı özellikle iç işleri aşağıdaki cihazlar için değerlendirme yapmanızı rica ediyor.

bu cihaz son jenerasyon olarak kendini lanse ediyor ve atık su oranının çok düşük olsuğunu iddia ediyor.

Arıtma Cihazı arıyorsun ve kafan karıştı değil mi ?www.hepsiburada.com
    Buzsu Code Advantage Su Arıtma Cihazı -Alkali Yaşayan Su Fiyatı
    https://app.hb.biz/oGW04er70MPT

Bu cihazlar da atık su yok. Muadilleri önerilerinide dikkate alabiliriz sizin önereceğiniz

Spring Water Aqua Love Atık Su Üretmeyen Usa Omnipure Fiyatı
    https://app.hb.biz/UO8xeaIsZXUG

Sumosu Home Natural Pompasız Su Arıtma Cihazı Fiyatı
    https://app.hb.biz/ebO8LHODYrYe

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi onat -- 1 Ocak 2026; 18:47:56 >

Aqua love hakkında konu içinde forumda arama yapın defalarca konuşuldu , diğer iki sistem de kapalı kasa , şize neden kapalı kasa tavsiye etmediğimi detaylıca anlattım . Alacak alsam o cihazları almam zaten kapalı kasa olarak da .

Atık suyun faturaya yansımasını anlamazsınız bile . Şu an faturanız ne geliyorsa 50 lira üzerine koyun hadi 100 lira olsun o da en fazla . Önceden damacana kullanıyorsanız bir damacana parası fark olur aylık .

17 bin limitiniz varsa gidip Murica 75 alın .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 1 Ocak 2026; 18:53:15 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Teşekkür ederim.

Ancak Aqua Love bu modelinde 6 tane Omnipure 56ss filtrelerin kullanılması biraz kafamı karıştırdı, ancak diğer parçaları sanırım NSF onaylı değil diye anlıyorum.

Sadece filtrelerin fiyatına bakıyorum 11.000 tutuyor bunun üzerinden indirim dahil olsa 19.000 fiyatı biraz kafa karıştırıcı oluyor.

Birde Omnipure filtre değişim sürelerini 2 yıl olarak yazmışlar, doğru mudur

Rica ederim . Basıncınız 4-5 bar olarak kabul ederek söylüyorum bunları .

Hangi cihazı alırsanız alın , pompasız alacaksanız kurulum sırasında basıncın ölçülmesini istiyorum deyip ve basıncınızı mutlaka öğrenin , olur da 4 bar altında ise bir miktar daha atık suyunuz artacaktır . Pompa bu durumlarda benim için olmazsa olmazdır .

6 filtre kafamı karıştırdı derken hocam anlamadım ? Siz Omnipure filtreli cihaz istiyorsanız illaki , puretron sistem toplamadan filtreleri tek tek seçin , hem daha kaliteli Pae tanklı hem daha kaliteli Likuan musluklu bir sistemi oradaki fiyattan çok daha ucuza alabilirsiniz . Swun fittingler de cabası . Ayrıca Omnipure sedimente 1500 lira vermek bence gereksizdir , çamur tutacak bu filtre . Cck sediment 400 tl olması lazım . 3 tane Cck sediment alırım . Kirlendikçe değiştire değiştire kullanırım . Bir de İstanbul gibi yoğun çamurlu bir şehirde işeniz , vay Omnipure sedimentin haline , 3 ayda bir 1500 tl Omnipure sedimente mi vereceksiniz ? Hadi altı ay dayansın .

Omnipure filtreli istiyorum diyorsanız , buyrun .

Nakit alımda yüzde 15 daha düşün .

Altıncı filtre olarak da ethicwater dan et 100 sisteme dahil edin .

ethicwater
    ET-100RO Alkali Mineral Post Filtre - Ethicwater
    https://www.ethicwater.com.tr/urun/et-100ro-alkali-mineral-post-filtre

Nakit alımda yüzde 20 düşün.

2 yıl Omnipure evet sedimenti sık değiştirirseniz dayanır. Lux plus modelinde çoğu kullanıcı 2 yılda bir değişim yapıyor ve genelde sorun yaşamıyorlar . Evselde yoğun kullanım yoksa dayanır lakin , üretici firma filtre üzerine bir yılda ya da 2500 galon su geçince beni değiştir demişse ben ona uyarım . Satan kişinin beyanı beni bağlamaz . Üreticinin beyanı benim için daha güvenlidir .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 1 Ocak 2026; 19:58:36 >

Şimdi Murica 75 cihazı inceledim. RO2050 ye göre fark yaratır bir düzen ve içeriğe sahip gözüküyor. Yinede sırf şu özellik için alınır diyeceğiniz bir şey var mıdır.

Pompa konusunda önerinizi dikkate alacağım ve anlık karar ile pompalıya dönebilirim.

Çok soru soruyor olabilirim ama mesleğim gereği kusura bakmayın lütefn.

Bu tür ürünler bir kere alınıyor.

Olmuşken tabiki en iyisini ister insan ama bütçede belirleyici.

Murica nın fittingleri cdc markadır , Tr de aynı kalitede fitting kullanan cihaz nadirdir . Bir de alkali filtreye sahiptir . Sıradan alkali filtre değil , oldukça kaliteli taşlardan oluşan bir filtre bunlar . Ön seti açık kasa sistem toplamıştık size Cck marka olsun çift kx olsun falan diye, onunla aynı . Lefoo markanın nsf sertifikalı pompasını kullanır vs . Alkali ve post filtrelerini konu içinde bioetix olarak aratarak kullanıcı yorumlarını da görebilirsiniz .

Aradaki fiyat farkına bakmaz lazım , yüzde 20 indirimli 10 bine gelse diğeri 15 e gelse hem alkali olacak hem cdc hem artı bir ön filtre olacak ben olsam alırdım 2050 yerine . Siz 13 bin bandında dememiş miydiniz ben karıştırdım mı başkası ile ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ZevkiSefa -- 1 Ocak 2026; 21:24:37 >
    Bu ürün hocam.

Bir de vontron aldığım membran 80 GPD çıktı bu durum normal mi?

yok abi. Haklısın 13 bin bandı bütçe ama her zaman bilirsin bir üst için risk alınır.

Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.