Şimdi Ara

Ariston Hotpoint Quadrio Buzdolabı YARDIM

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
9.061
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Miladını dolduran Arçelik Buzdolabımız sonrasında yenisi için arayışlara giriştim.
    Evdekiler bugüne kadar buzdolabında hep Arçelik markasını seçtikleri için,beraber kalkıp bayiye gittik.
    Ama ne göreyim.
    Bayi nofrost buzdolabı için 1700 fiyat istedi ve şöyle geri çekilip dolaba baktığınızda 1000 lira bile haketmeyecek malzeme kalitesine sahipti.
    Bana bir çok insan Sharp'ı tavsiye etsede haciminden dolayı şuan ki yerine sığdıramayacağımızdan bu markayı en başında elemem gerekti.
    Sonrasında bana bir çok insan Ariston markasını tavsiye etti.
    Şuan carrefour'da kampanyada olan nmtm 1911 modeli benim çok hoşuma gitsede aynı boyutta olup,en üst modeli olan quadrio çok hoşuma gitti.
    Ama sizce ne yapmalıyım ?
    Yerli üreticilere,yurt dışında komik fiyatlarla sattıkları modelleri,kendi ülkelerinde daha pahalıya satmalarından dolayı zaten en başında kızgındım.
    Birde arçeliğin içler acısı halini görünce aklımda iyice sildim.
    Ha unutmadan vestel ve vestelin montajı olup,garantisini verdiği whirpool markalarınıda düşünsemde,bu alanda çalışan bir çok kişi bana uzak durmamı söylediler.
    Bosch,siemens ve profilo üçlüsünden direk uzak duruyorum çünkü yerli montaj ve alınan şikayetleri okuyunca bu markalarda aklımdan uçtu gitti.
    Vallahi kafam karıştı ama Ariston aklıma çok yattı.
    Sizce ne yapmalıyım ?

• Ariston'un sözkonusu modeli dıştan güzel görünse de iç malzemesi vasat. Ayrıca Ariston da manisada üretiliyor ve tek kelimeyle berbat buzdolapları. Bosch ve Siemens'in yerli dolaplarından bile daha kötüdür. Arçelik daha iyidir. 70cm den geniş buzdolabı olmuyorsa Whirlpool öneririm. Ayrıca bu tasarım harikası buzdolabının arkadaki kondanseri açıkta (!) bilmem dikkat ettiniz mi. Kısacası dıştan hoş dursa da hacmi yeterli değil ve kesinlikle kaliteli olduğunu söyleyemeyiz. Genişliğiniz uygunsa en başta Samsung öneririm.
  • candogan haklı o buzdolaplarının testleri bizim okulda oluyor.ariston yurt dışında sattığı dolapları iç piyasada satmıyor.mesela ingltere'de satılacak aletler türkiye'de yok.karşılaştırmak için de samsung marka dolapları getiriyorlar bize yani samsung kadar iyi mi diye soruyorlar.o yüzden samsung öneririm.kalite dolap sharp büyük geldiyse samsung rt 62 udew iyi tercih.
  • Hani arkadaşlarınız arasında tam bomba bir esprisi patlatırsınız ve o an herkes bir anda susmuş,sadece sizin sesiniz çıkar ve çok pişman olursunuz.
    Şuan aynı şeyleri hissediyorum,ne yalan söyleyeyim. :)
    Bir dokun,bin ah işit olmuş birazcık ama konuyuda iyi ki açmışım.

Peki whirpool iyimidir gerçekten de?
    Yani vestel markasına bir türlü güvenemiyorum ve baktığınızda sikayetvar.com'da çok fazla şikayet almış bir firma?
    Kafam çok karıştı.
    Ben özel bir şirkette Lcd tv satmaktayım ve inanın evime tv alırken bu kadar karıştırmamıştım kafamı.

Şimdi Bosch,siemens,profilo,arçelik,ariston,vestel gibi markalardan uzak duracağım.

Buzdolabıyı koyacağım yerin ebatlarından dolayı alacağım max ölçü e&d&b 75x77x190.
    Bunlar bile uç sınırlar hatta.

Samsung'a baktım dediğiniz modele ve ölçüleri uygun.
    Ama beyaz eşya sektöründe çalışan bir kaç tanıdığımda Samsung hakkında "Daha yeni girdi,kaliteli işçilik ama servis garantisini veremem,bilemiyorum" şeklinde yanıtlar aldım.
    Sikayetvar.com'da da bazı şikayetleri ve alınamayan yanıtları görünce ne bileyim aklımdan silmiştim bu markayı.

Açıkcası şuan aklımda emin olmamakla birlikte Beko(arçeliğe göre daha kaliteli görünüyor) & Whirpool & Samsung markaları belirdi.

Kafayı karıştırmadan daha çok sizce ne yapmalıyım ?
    Yani bu fön makinası değil.
    Bana uzun ömürlülük ve bundan 10 sene sonra bile servis memnuniyeti lazım.

Ayrıca fikri olan birileri varsa AEG,General Electric markaları hakkında düşünceleriniz nedir acaba ?

Ya arkadaşlar,gerçekten teşekkürlerimi sunarım sizlere.
    Akıl verinde çıkayım şu karanlık kutudan. :)

• Çalıştığım şirkete bağlı olduğum ve tanıdığım bir bayim var.
    Sharp,bosch ve general electric marka buzdolapları satıyor.
    Bundan 3 ay kadar önce davransaymışım 63 ve 68 serisi sharplardan( benim yere sığacak ebattaki seriler) bulabilirmişim ama ellerinde kalmamış.
    Bulsanda ya teşhirdir ya da altın değerinde satarlar dedi.
    Gerek yok kasmaya bence.

Şimdi baktığımda aslında general electric markasıda aklıma yatmaya başladı.
    Bosch düşünmüyordum ama bayim bir sorun yaşamayacağımın garantisini verdiğinden oda seçeneklerim arasına girmiş bulunmakta.

Electrolux & aeg düşünsemde bazıları yurt dışından gelen modeli al derken,bazılarıda çoğu manisada toplanıyor şeklinde yanıt verdiler.
    En son görüşdüğüm enplus mağazasında ki satış danışmanı arkadaşta elecktrolux yurt dışından geliyor olurmuş şeklinde konuştu ama onunda tavsiyesi bana General Electric modeli oldu.
    Benim oraya sığabilecek tek bir modeli var oda aşağıda linkini gördüğünüz model.

General Electric

B sınıfı olsada bir çok kişi gene tavsiye ettiği bir dolab oldu.

Şimdi şöyle bir avantajım var.
    Bayimden alırsam eğer piyasa şartlarına göre daha iyi bir fiyattan alabileceğim.
    Mesala toptancı arkadaşı sayesinde sizin tavsiye ettiğiniz 62 udew modeli buzdolabıyı 1500 / 12 taksitle alabiliyorum.
    Anadolu güvencesi altında elbette.

Acaba ne yapayım sizce? :)
    Yardım edin arkadaşlar.

En son ki kararımla bosch,general electric ve samsung markaları üzerine yoğunlaştım.

• g.e. iyidir. ancak verdiğiniz model çok geniştir.büyük ihtimal sığmayacaktır bahsettiğiniz yere. şöyle diyim, sharp sj-pt69'dan daha geniş.şunu untmayın buzdolabının yanlarında minimum beşer santim boşluk olmalı yoksa dolap için sıkıntı olur. whirlpool arc4198 alabilirsinniz gerçekten iyi bir dolap.beyaz,alüminyum ve inox modelleri var.beyaz olanı 1600 ytl civarı.samsung için iyi fiyat almışsınız.ge ptx 570 eğer tencere veya peynir bidonu koyacaksanız sizi üzebilir içi çok hacimlidir ama bu hacmi genişlikten ve derinlikten sağlamışlar.eğer bulabilirseniz frigidaire bakın o da iyi bir dolap.electrolux alcaksanız end 5298 beyaz modelini alın.avustralya üretimi hem sessiz hem çok verimli bir dolap.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi budak_1903 -- 27 Ağustos 2008; 18:55:13 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: budak_1903

g.e. iyidir. ancak verdiğiniz model çok geniştir.büyük ihtimal sığmayacaktır bahsettiğiniz yere. şöyle diyim, sharp sj-pt69'dan daha geniş.şunu untmayın buzdolabının yanlarında minimum beşer santim boşluk olmalı yoksa dolap için sıkıntı olur. whirlpool arc4198 alabilirsinniz gerçekten iyi bir dolap.beyaz,alüminyum ve inox modelleri var.beyaz olanı 1600 ytl civarı.samsung için iyi fiyat almışsınız.ge ptx 570 eğer tencere veya peynir bidonu koyacaksanız sizi üzebilir içi çok hacimlidir ama bu hacmi genişlikten ve derinlikten sağlamışlar.eğer bulabilirseniz frigidaire bakın o da iyi bir dolap.electrolux alcaksanız end 5298 beyaz modelini alın.avustralya üretimi hem sessiz hem çok verimli bir dolap.

Alla alla g.e nin ebatları konusunda eminmisiniz?
    Genişlik olarak 80 cm yerim var ve eni 77 olarak belirtiliyor her yerde.
    Bayim yanda kapının açılma payı olarak 2 cm yeterlidir dedi ama teşekkür ederim oda sizin tavsiyeniz sonuçta.
    Sikayetvar.com ve burada okuduklarımdan sonra ne vestel marka ne de vestelin elinin girdiği herhangi bir markayı açıkcası düşünmüyorum.

Samsung markası aklıma çok yatsada sanırım garanti şartlarından dolayı bosch'un tavsiye edilebilecek bir dolabı ile G.e 570 modelinden birisine karar kılacağım sanırım?
    Teşekkürler bu arada.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ariston Buzdolabı A2 Alarmı
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • buzdolabının verimli çalışması için her iki yan panelin dışında en az 5 cm boşluk olması lazım bu model için değil tüm buzdolapları için geçerli.alcağınız dolabın kitapçığına bakın aynı şey yazar.buzdolabının ısı değişimini daha iyi yapması lazım yoksa hem soğutma performansı düşer hemde kompresör devamlı tam güç çalışmak zırunda kalır.bayiinin demesine bakmayın 80 cm yeriniz varsa en fazla 70 cm enlibir dolap alın.whirlpool başka vestel başka karıştırmayın whirlpool arc 4198 ithal ve kaliteli bir ürün.3+4 yıl garantisi var.

bosch'un tavsiye edilecek dolapları sizin bütçeyi aşıyor.ge 570 için minumum 90 cm boşluk olmalı.

size white westinghouse wrt18v6g tavsiye ederim 725mm eni var A+ sınıfı çok kaliteli bir dolap.1490$ liste fiyatı var ama daha ucuza bulunur.467 litredir.bir üst versiyonu (7g kodlu) 580 litre ama genişliği 762mm.bununla aynı üretim frigidaire gltq23v7gw var birebir aynı dolap sadece markası farklı ikiside meksika üretimi o biraz daha ucuz 580 litre olan 1620 dolar liste fiyatlı 10 taksit yapıyorlar.bu dolaplar g.e.'den daha kullanışlı ama sizde yer sıkıntısı var.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.