Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (85. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.925
Cevap
36
Favori
179.551
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba hayırlı olsun sorunsuz bol tasarruflu kullanmanız dileğiyle...

    Alev kopma hatası baca bağlantısı ve ilk ateşlemedeki gaz ayarıyla ilgili, eğer baca hatasız montaj edildiyse alev hatasını, çok rüzgarlı günlerde ve çok düşük kazan sıcaklığı ayarlıyken görebilirsiniz bunun parametrelerden ayarı yumuşak ateşlemeyi yükseltmekle çözülebilir. Çok gürültülü ateşleme olmayacak kadar arttırın yumuşak ateşleme ayarını ve takibe geçin yine alev hatası alırsanız servis çağırıp baca ve gaz ayarını yaptırın.
    Yerden ısıtma ile ilgili söylediğim parametre ayarlarının alev hatasına etkisi olmaz, yerden ısıtma modunda kombi daha düşük kazan sıcaklığında çalıştığından dolayı ilk ateşlemede alev hatası almaya başlamışsınız ki aslında bu sayede var olan bir sıkıntıyı gün yüzüne çıkarmış oldunuz. Siz çözemezseniz servis kolaylıkla halledecektir hocam.
    Dış sensör auto modu aktif, termoregülasyon dış sıcaklık seçili olduğunda kombiyi ayarlar, bölge 1 parametresinde eğim ayarını paylaştığım grafiğe göre yapın görüşmek üzere...
     Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Hocam yolladığınız grafikten çok bişey anlayamadım dediğiniz şekilde yaptım auto ya aldım dereceyi 33 yaptım 35 gösteriyor ekranda dış sıcaklık 12 derece.yumuşak ateşlemeyi biraz yükselttim eskiden kombi borusu düz duruyordu yoğuşma yapmıyor diye ben borunun ucunu yukarıya kaldırmıştım bu sebeble olabilirmi sizce?resim atıyorum hocam bu şekilde yerler çok ısınmadı arttırmam gereken bi ayarmı var bakabilirmisiniz rica etsem

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  •  Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuri1979

    Hocam yolladığınız grafikten çok bişey anlayamadım dediğiniz şekilde yaptım auto ya aldım dereceyi 33 yaptım 35 gösteriyor ekranda dış sıcaklık 12 derece.yumuşak ateşlemeyi biraz yükselttim eskiden kombi borusu düz duruyordu yoğuşma yapmıyor diye ben borunun ucunu yukarıya kaldırmıştım bu sebeble olabilirmi sizce?resim atıyorum hocam bu şekilde yerler çok ısınmadı arttırmam gereken bi ayarmı var bakabilirmisiniz rica etsem
    Dış ortam 12 derece ise ve sizin ayarınız yerden ısıtma sistemi ise otomatik kısım açık ise eğim 0,5 ayar noktası 0 ise sizin kombi 24 derecede yanar.33-35 değil.
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Termoregülasyon 3 olacak yani sadece dış sıcaklığa göre...
    Bacadan yapma olasılığı yüksek kontrol etmenizde fayda var hocam.
    Eğimi grafikteki low temperature olan bölümden seçeceksiniz, örnek olarak grafik üzerinden dış sıcaklık 10 eğim 0.8 ise kombi kazan derecesi 27-28 gibi yanacaktır. Eğim olayı şöyle gerçekleşiyor, 0.8 eğimde dış sıcaklık 1 derece değiştiğinde kazan 0.8 derece değişecek. Karasal iklim olan gece gündüz sıcaklık farkı çok olan illerde yüksek eğim tercih edilmelidir, akdeniz iklimi gibi gece gündüz sıcaklık farkı azsa daha düşük eğim seçilir. Eğimi seçtikten sonra evinizin sıcaklığını takip edip istediğinizden daha düşük ev ısısı oluşuyorsa ayar noktasını kademeli yükselterek tersi durumda da düşürerek ideal konfor ısınızı bulacaksınız.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Termegülasyon 0 ve 1 seçeneği var hocam 1 seçince termegülasyon aktif dedi 3 seçeneği yokki calibur hocamın dediği gibiyse ben 33 ayarladım ekranda 35 görünüyor kombi 23 24 temi yanacak ? Bunu düzelmek için ayarları kaça getirmem gerekiyor bana ayarı kaçta tutmak gerektiğini söyleyebilirseniz çok sevinirim

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • x-calibur kullanıcısına yanıt
    Hocam yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla eğimi 0,8 den yüksek yapmalıyım peki ayarı kaç yapmalıyım bu işlerden anlamadığım için soruyorum.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuri1979

    Hocam yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla eğimi 0,8 den yüksek yapmalıyım peki ayarı kaç yapmalıyım bu işlerden anlamadığım için soruyorum.
    Hocam otomatik olduğu zaman siz elle sıcaklık ayarlaması değil 4.2.3 ayar noktası ayarı yaparsınız bu artı ve eksi tuşları ile. Ben sizin paylaştığınız ekran görüntüsüne bakarak dedim sizin ayarlar ile ekranda 24 görürsünüz diye.
    Ben sizin aklınızı karıştırmayayım. Göktuğ hocam gerekli ayarları yazmış zaten.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Hocam termoregülasyon iki başlık altında yer alıyor birisi ayarlar içinde diğeri bölge 1 parametreleri içinde şuan hangisinde basit- sadece oda- sadece dış sıcaklık- oda ve dış sıcaklık, olduğunu hatırlayamadım ama bunların olduğu parametreyi 3. yani dış sıcaklık yapmalısınız ki kombi kazanı dış sıcaklığa göre ayarlayabilsin. Sizin bahsettiğiniz durumda kombi basit termoregülasyonda çalışıyor ve siz kazanı manuel ayarlıyorsunuz, şayet dış sensör devrede olsaydı eğime ve ayar noktasına göre kazan derecesini belirlerdi.
    Termoregülasyonu 3 yaptıktan sonra eğimi 0.8 yapın ayar noktası 0 da kalsın baktınız fazla sıcak veya soğuk oldu ona göre ayar noktasını ayarlarsınız. Yalnız eviniz yerden ısıtma olduğu için 1 günden fazla evden uzaklaşmadıkça kombiyi kapatmayın tabi gece uyurkende kapatmayın veya ayar noktasını değiştirmeyin ki tesisatınız soğumasın stabil çalışarak en düşük kazan sıcaklığı ile evi aynı derecede tutsun. Böylelikle hem konforunuz iyi hem yakıt sarfiyatınız az olacaktır.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gktgsyn -- 28 Kasım 2019; 1:9:36 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • x-calibur kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba nasılsınız?
    Dış sensörle kullanmaya devam ediyor musunuz? Nasıl gidiyor görüşmeyeli.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Merhabalar,
    Şükür iyiyiz be hocam siz nasılsınız?
    Yine bir havalar soğuması ve kışlık forumların canlanması :)
    Evet Dış hava sensörü ile kullanmaya devam, bu sene baya bir kasacağız anlaşılan çünkü geçen sene gelen faturaların neredeyse 2 katı fatura gelecek zamlardan dolayı :) Bizimkilerde ev 24 ten aşağıya olunca üşüdük demeye başlıyorlar
  • Oransal oda etkisi ni ne yapayım hocam dediğiniz ayarları yaptım birtek oransal kaldı onu elleme ne gerek varmı

     Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

     Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

     Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuri1979

    Oransal oda etkisi ni ne yapayım hocam dediğiniz ayarları yaptım birtek oransal kaldı onu elleme ne gerek varmı





    Bu fotolardan sizdeki olayı anladım :)

    Dediğim gibi ekranda gördüğünüz 34 sizin ayarınız değil, o ısıtma sistemi çalışmaz iken ekrana yazdığı afaki bir değer. Esas ayarlanan sıcaklık kombi ısıtma sistemi çalıştığı zaman yazar.




  • Ah be hocam nihayet beni anlayan biri çıktı 😃dış hava sensörü takacam diye hanım çoluk çocuk papaz olduk diyorlar ki bunu taktın kombi hiç çalışmıyor bozdun makinayı felan.hocam sorunum şu ekran 34 gözükürken giden su 27 oluyor ve ev ısınmıyor ben istiyorum ki ekran 34 görünürken giden su da 34 olsun bunu nasıl yapabilirim hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ekran 34 ken akış ayar 34 olsa akış ta 34 olamıyormu 23 hepten hocam ev değil yerler bile ısınmıyor giden su 23 olduğunda

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuri1979

    Ah be hocam nihayet beni anlayan biri çıktı 😃dış hava sensörü takacam diye hanım çoluk çocuk papaz olduk diyorlar ki bunu taktın kombi hiç çalışmıyor bozdun makinayı felan.hocam sorunum şu ekran 34 gözükürken giden su 27 oluyor ve ev ısınmıyor ben istiyorum ki ekran 34 görünürken giden su da 34 olsun bunu nasıl yapabilirim hocam

    Olmaz olur mu hocam o dediğinizi her şekilde yapabilirsiniz. Dış hava sensörü dışardaki havanın durumuna göre kombi çalışma sıcaklığını arttırıp azaltıyor. Yani siz gidip hava bugün soğuk 40 yapayım, hava bugün sıcak 35 e indireyim demiyorsunuz. bu işi otomatik olarak yapıyor kombi bu sensör sayesinde.

    Ha bu ayarı yaparkende yukarıdaki grafikteki gibi algoritma kullanıyor. Grafiği size anlatayım, 2 tane sistem var birisi yerden ısıtma için diğeride petekli ısıtma için, siz yerden ısıtma sistemini seçtiğiniz için 20 derece ile başlayan eğimlileri kullanıyorsunuz.

    Örnek yapalım,

    Dış hava sıcaklığı kombide görünen 12 derece,
    Eğim : 1 seçtiniz
    Ayar Noktası: 0 seçtiniz
    Kombi çalışmaya başladığında kaçta çalışacak.

    Şimdi grafikte X ekseni dış hava sıcaklığı, Y ekseni kombi kalorifer suyu çalışma sıcaklığı
    AYAR NOKTASI =0 ise
    Grafik Sıfır noktası 20 DERECE, ise ve Dış hava sıcaklığı 12 derece ise = 20-12= 8 derece fark var. Eğim 1 ise bu farkı 1 ile çarpıyorsunuz, 8*1=8 derece, dikey Y eksenine gidiyoruz, 20 derece Orjine bu hesaplanan 8 dereceyi ekliyoruz 28 derecede çalışıyor kombi. Bu hesaplaması grafikte eğim çizgisi üstüne giderekte yaklaşık değeri görebilirsiniz.
    Diyelim ki dış hava 12 derece iken 28 derecede çalışmasından memnunsunuz. ayarınız bu şekilde kaldı, havalar soğudu dış hava 0 derece oldu yine grafikten bakıyoruz kaç yanacak yada hesaplama yapıyorsunuz 20-0=20 derece fark var eğim 1 20*1=20 dikey Y ekseni 20+20=40 derece kombi 40 derecede çalışır. Yani burada dış hava sensörü ile gidip kendiniz elle ayarlama yapmazsınız.

    Sistemi anladınız çalışma mantığını anladınız. Şimdi siz ne yapacaksınız, bu ayarla üşüdünüz ısınamadınız AYAR NOKTASI denen şey, yani kombi üstünde kalorifer suyu + - tuşları varya bu tuşlar ile hesaplanan değeri arttırıp azaltabilirsiniz. yukarıda anlatım ayar noktası sıfır içindi, dış hava 12 derecede kombi 28 de çalıştı 0 derecede 40 da çalıştıya bu ayar noktası arttırma azaltma ile bu sıcaklığı değiştirirsiniz.her bir tık 2 derece artış yada azalış sağlıyor. Aynı eğimde kalarak 2 defa artı + tuşuna bastınız diyelim yukarıdaki hesaba göre 4 derece ekler 12 derecede 32 , 0 derecede 44 de çalışır kombi.

    İnşallah anlatabilmişimdir.

     Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi x-calibur -- 28 Kasım 2019; 12:51:59 >




  • x-calibur kullanıcısına yanıt
    anladım hocam çok teşekkür ederim cvp için yerden ısıtma modundan çıkıp kombinin dış sensöre göre bu havalarda 35-40 arasında çalışmasını sağlamam gerekecek düşük sıcaklıkta olması ve yerlerin laminat olması ve evin iki katlı olmasıda olumsuz etkenler arasında sanırım ekranda 35 görünürken gidiş su sıcaklığının 24-25 te değilde 35 lerde olmasını sağlayamazsam ev hiç ısınmayacak üst kat 20 derece alt kat 22 dereceydi akşam baktığımda hiç çalışmıyordu bu yaptığım ayarlarda çok teşekkür ederim hocam hayırlı günleriniz olsun...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuri1979

    anladım hocam çok teşekkür ederim cvp için yerden ısıtma modundan çıkıp kombinin dış sensöre göre bu havalarda 35-40 arasında çalışmasını sağlamam gerekecek düşük sıcaklıkta olması ve yerlerin laminat olması ve evin iki katlı olmasıda olumsuz etkenler arasında sanırım ekranda 35 görünürken gidiş su sıcaklığının 24-25 te değilde 35 lerde olmasını sağlayamazsam ev hiç ısınmayacak üst kat 20 derece alt kat 22 dereceydi akşam baktığımda hiç çalışmıyordu bu yaptığım ayarlarda çok teşekkür ederim hocam hayırlı günleriniz olsun...
    Hocam siz kaç derecede yanarken ısınıyordunuz?
  • x-calibur kullanıcısına yanıt
    geçen kışın yine aynı sıkıntı vardı hocam yerden ısıtma modunda 45 te bile yansa az ısınıyordu ev bende normal mod a alıp çok soğuklarda 50-55 e kadar çıkıyordum normal zamanlardaysa 35-40 yeterli geliyordu kışın enfazla 510 tl fatura ödemiştim üst katlarda 21-22 yi zor görmüştü hocam
  • quote:

    Orijinalden alıntı: nuri1979

    geçen kışın yine aynı sıkıntı vardı hocam yerden ısıtma modunda 45 te bile yansa az ısınıyordu ev bende normal mod a alıp çok soğuklarda 50-55 e kadar çıkıyordum normal zamanlardaysa 35-40 yeterli geliyordu kışın enfazla 510 tl fatura ödemiştim üst katlarda 21-22 yi zor görmüştü hocam
    O zaman hocam yalıtım veya ısıtma sistemi dizayn sorunu var. Gerçi hoş normal hesaplamalarda odalar 21-22 derece olacak şekilde hesap yapıyor makine mühendisleri,bizler aşırı sıcak seviyoruz galiba :)

    Bu yerde ısıtma modu seçilince ayardanda göreceğiniz gibi maksimum 45 derece sıcaklığa çıkabilirsiniz. Siz 45 derecede ısınamazsınız o zaman çok soğuk günlerde.

    Yine Göktuğ hocam daha iyi bilir, bende normal kalorifer peteği var yerden ısıtma değil sistem. O size yardımcı olacaktır.
    Ama bu yerden ısıtma değilde diğer moda geçerseniz yukarıdaki anlattığım hesaplamalarda üstteki kırmızı dışındaki çizgiler kullanılır dikeyde 30 derece üstüne eklenir hesaplanan değer.

    ÖRNEK: Çok soğuk gün sizin orada dış hava 0 derece ise ve siz 55 derecede yakıyor iseniz şu şekilde yapabilirsiniz.

    Yatay x ekseninde 0 dan yukarı doğru çıkın Dikey de de 55 dereceye gelin ikisi 1,3 gibi bir eğim çizgisinde çakışır. eğimi 1,3 yapın baktınız üşüyorsunuz ISITMA + ve - tuşları ile arttırıp azaltırsınız




  • 
Sayfa: önceki 8384858687
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.