Şimdi Ara

Ariston Genus Premium EVO Kullanıcıları... (84. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.925
Cevap
36
Favori
179.547
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar dediğiniz parametreleri bende girdim evim 200 m2 dubleks müstakil ve yerden ısıtma kombim premium evo 35 binlik bazı odalar laminat taş olan yerler daha çok ısınıyor ama yeterli derecede ısınmıyordum genel olarak ve 16 m3 tüketimim oluyordu geçen kış normal Petek konumunda değilde bu parametrelerde kullanmamın bana da faydası olurmu hocam

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Birde reglaj Nasıl yapılıyor hocam benim alt kat ile üst kat arasında ısınmada farklılık oluyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Merhaba evinizi ısıtmada zorlanıyorsanız öncelikle yalıtım ve yerden ısıtma sisteminizi gözden geçirmenizde fayda var. Parametreler sadece daha verimli ısınma sağlayacak sizde işe yaraması için düşük kazan sıcaklıklarında evinizi ısıtabilmeniz gerekiyor. Vermiş olduğum ayarlar kombiyi yerden ısıtma sistemine uygun hale getirir bunu daha düşük alev boyu daha yavaş sirkülasyon ve daha verimli yoğuşma yaparak elde edecek yeterki siz evinizin ısınabildiği kazan derecesini belirleyin ve sonrasında fazla müdahale etmeden evin ısı stabilliğini sağlayın. Yerden ısıtmada dış hava sensörü bence çok çok önemli çünkü evde üşüdüğünüzü hissedip kazan sıcaklığını yükselttikten belki yarım belki 1 saat sonra istediğiniz ortam sıcaklığına kavuşuyorsunuz belkide rahatsız edici sıcaklık hissedip tekrar kazana müdahale ediyorsunuz ve her seferinde verim düşüyor, konfor bozuluyor.D.h.s., dış hava sıcaklığı düştüğü veya yükseldiğinde sizden önce ve gerektiği kadar kazana müdahale edecek böylelikle yerden ısıtma sistemi konforunuzu sağlamak için gecikmeyecek ve gereksiz gaz harcamaya da engel olacaktır.
    Yerden ısıtma sisteminiz hakkıyla yapılmışsa 30-40 derece arası kazan sıcaklığı evinize yeterli olmalı ve kombi bu aralıkta çok sık pompa aşırı çalışma uyarısı vermeden, en düşük alev boyu ile yanma sürekliliğini sağlamalı bunu da en iyi d.h.s ile yapabilir. Siz ancak günde bir kaç kez kazan ayarı yaparsınız yinede tam istediğiniz konfor ısısına erişemezsiniz üstelik daha fazla tüketim handikapı ile...
    Reglaj için tesisatın dönüş suyu vanalarını kısarak ayarlayabilirsiniz, en sıcak odaların dönüşü en kısık soğuk odaların tam açık olacak şekilde. Reglaj ayarı nasıl yapılır diye aratırsanız çokça bilgiye ulaşabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yardımlarınız için çok teşekkür ederim Sakarya da yaşıyorum çok soğuk olmuyor buralar laminat yerden ısıtmaya çok uygun değilmiş bunu anladım taş olan yerlerde sıcaklık varken laminat ta ılık bir halde oluyor dış hava sensörü alsam bunu kime yaptırabilirim ne marka alsam hocam biraz elimden gelir ama kendim yapabilirim umarım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    http://m.ariston.com/tr/viewdoc?co_id=437

    Bu ürünü alacaksınız hocam yetkili servislerde vardır yoksa da getirtirler. Dhs takıldıktan sonra da parametre ayarları yapılacak o zaman yine yardımcı olurum.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Kazan sıcaklığını nereden ayarlayacağımki 🙏

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsmail palabıyık İ kullanıcısına yanıt
    Hocam kombiniz ne marka model? petek işareti +- tuşları olan bi kombiyse oradan...

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Servisler burda bi alem hocam netten sipariş verme şansım varmıdır kendim takabilirim gibime geliyor

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Kendiniz takacaksanız paylaştığım linkteki ürünün daha uzun kablolusunu alın, genus premium evo ile sorunsuz kullanıyorum, önceki sayfalarda konuşmuştuk detaylarını. Kuzey cephe ve mümkünse güneş görmeyen, rüzgara maruz kalmayan bir noktaya monte edin.
    https://m.n11.com/kablolu-su-gecirmez-10k-ntc-isi-sicaklik-sensoru-50cm-P240741604

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam standart 50 cm miş daha uzun isteme şansımız oluyormu birde 4 tl lik birşey mi bu başka birşey alacakmıyım

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Kombinin dhs bağlantı yerine takabilmek için bi aparat gerekecek o kadar hocam. Daha uzun kabloluları vardır araştırın, geçmiş sayfalarda konuşulmuştu nasıl bağlandığı vs.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba,

    Forumda uzun uzun eğim, oda sıcaklık etkisi ve kaydırma faktörleri konuşulmuş. Ben daha basitleştirerek anlatabileceğimi ve bunun da bu forumu okuyanlara yararlı olabileceğini düşünüyorum.

    Öncelikle şunları belirteyim: Ben kombiyi sensys ve ariston dış ısı sensörü ile kullanıyorum. Zaten yukarıda bahsedilen tüm etkenleri doğru kullanabilmek için bu cihazlara sahip olup buna uygun modülasyon formatında çalıştırmak gerekiyor (4).

    EĞİM: Eğim dış ısı sensörü ile kullanılan ve anlamlı olan bir parametredir. Kullanım amacı dış ısıdaki değişime göre kazan suyu sıcaklığını artırmak ve azaltmaktır.

    Eğim seçenekleri düşük ısı rejimi ve yüksek ısı rejimine göre farklı aralıklarda seçilebilmekte. Düşük ısı rejimi Türkiye'de az da olsa rastlanan yerden ısıtma ve hiç rastlamadığım duvardan ısıtma için kullanılıyor. Petek, radayatör, vs gibi ısıyı konveksiyon yöntemi ile doğrudan havaya veren sistemlerde yüksek ısı rejimi kullanılacak.

    Her iki rejimde de eğimin başlangıç noktası 20 derece dış ısıdır. Seçtiğiniz eğime göre hava sıcaklığı 20 dereceden aşağı düştükçe kazan sıcaklığı artar. Düşük ısı rejiminde kazan başlangıç noktası da 20 derecedir. Yüksek ısı rejiminde 30 derecedir. Petekli sistemde, eğimi 2 yaparsanız, dış ısı 19a düşünce, hesaplanan maksimum kazan sıcaklığı da 32 derece olur; dış ısı 15e düşünce, hesaplanan maksimum kazan sıcaklığı 40 derece olur. Sonra yapabilirse, oda sıcaklığı veya dönüş suyu parametrelerine göre modulasyon yaparak bunu kombi azaltabilir.

    ODA SICAKLIK ETKİSİ: İç termostat sensys ile modülasyon yapmak ve kazan suyu sıcaklığını bulmak için kullanılan parametredir. Değeri en düşük yaptığınızda aslında oda sıcaklığından bağımsız olarak, varsa dış termostat ile yukarıda hesaplanan kazan suyu sıcaklığı ile çalışır kombi. Değeri en yüksek yaptığınızda ise, sanki dış termostat hiç yokmuş gibi yukarıdaki hesaptan bağımsız iç ısının arzu edilen sıcaklığa mesafesine göre yüksek bir kazan sıcaklığı (ayrıca set edilen maks kazan sıcaklığı parametresini aşmadan) ile başlayıp, oda ısındıkça kazan sıcaklığını kısacaktır.

    Her iki cihazınız da mevcutsa (sensys vs oda termostatı ve dış ısı ölçer) mantıklı olan 4. modülasyonda çalıştırmak ve bu etkiyi de tam ortada (10) veya ona yakın bir yerde tutmaktır. Ben tam 10da tutuyorum. Yerden ısıtmada (düşük ısı rejimi) gözlemim oda sıcaklığının set değeri + 0,3 derece (+0,3 derece fazlada sensys kombiyi durdurduğu için) ile oda sıcaklığı arasındaki farkta her 0,1 derece için dış ısıdaki 1 dereceye eşit şekilde kazan suyuna etki etmektedir.

    Eğer petekli sistemde de aynı mantıkla çalışırsa, oda sıcaklığı etkisi 10a ayarlı ise, odayı 23 dereceye set ettiyseniz, dış ısı 15 derece ise, eğim 2 ise, kazan sıcaklığı bir üst maddede hesapladığımız 40 derece yerine mesela içerisi 22,9 derece ise, bir 8 derece daha yüksek olacak şekilde 48 derece olacaktır. İçerisi her 0,1 derece ısındığında, kazan sıcaklığı 2 derece düşecektir.

    KAYDIRMA FAKTÖRÜ: Bu da yine dış ısı sensörü ile ilgili bir değişkendir. Standart olan 20 derece dış ısı sıcaklığıdır. Bunu aşağıya ya da yukarıya kaydırmak için kullanılır. Bu sensörün hata payının düzeltilebilmesi (eğer belirli bir derece yanlış ölçüyorsa) için tasarlanmış olsa da, diğer amaçlarla da kullanılabilir. Eğimin 2 olduğu örnekle devam edersek, 3 derece kaydırıp, başlangıç noktasını 17 dereceye kaydırırsak, kazan suyu alt sınırı 30 17 derecede hesaplanan değer olacağından, 15 dereceye inen dış sıcaklıkta, kazan suyu sıcaklığı 34 derece olacaktır.

    Yani dışarısı 10 derece iken kazan sıcaklığınız 45 olsun istiyorsanız, normalde bunu eğimi 1,5 yaparak sağlarsınız. Ancak evinizin veya bedeninizin dış sıcaklığa verdi tepkilere göre, başlangıç noktsını değiştirerek, daha farklı bir eğim de seçebilirsiniz. Veya, çok soğuk havalarda yüksek eğim kullanmak istiyor, ancak 15 ve üzeri ılıman havalarda da, 45 derecelere kadar çıkan yüksek kazan sıcaklıkları istemiyorsanız, başlangıç noktasını 20 dereceden 16-17 gibi bir dereceye düşürebilirsiniz. Veya tam tersine, düşük eğim kullanmak ve hatta ılıman havalarda bile 38-40-42 derece gibi sıcaklıklarda kazanınız yansın istiyorsanız, 20yi 25 dereceye yükseltebilirsiniz. Bu durumda dışarısı 16 derece olduğunda eğim 1 bile olsa, kazan sıcaklığı 38 derece olacaktır, ve dışarısı her bir derece daha düştükçe, kazan sıcaklığı da 1 derece artacaktır.

    Bu kombiyi muhakkak sensys ve dış ısı sensörü ile birikte kullanmanızı ve yukarıdaki açıklamalara göre en ideal (hem konfor hem de en çok modülasyonu yaparak tasarruf) ayarları yapmanızı tavsiye ederim.




  • Benim en büyük sorunu sıcaklıkla alakalı değil ekrandaki servis hatası ile ilgili. Servis bakım yaptıktan sonra parametre ayarlarından bu uyarıyı kapata biliyormuş.

    3P9 Hata kodunun çözümü ile ilgili bilginiz var mı?

  • Fatih24100 kullanıcısına yanıt
    Evet bu arıza kodu değil uyarı kodu. Garantili cihazı zorla yıllık bakım yaptır diye insanı tedirgin edip tertemiz kombiye yıllık bakım yaptırtıyorlar. İngilizce veya rusça döküman bulabilirsin

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fatih24100 kullanıcısına yanıt
    Merhaba servis zamanı uyarı seçeneğiniz parametre ayarlarından açık olarak seçilmiş. Normalde kapalı oluyor fabrika ayarlarına dönerseniz, size gelen servis elemanı parametreler konusunda bilgili ve biraz uyanık birisi olmalı ki aktifleştirmiş. Parametre ayar menülerinden kapatabilirsiniz.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    hocam merhabalar dediğiniz dış hava sensörünü aldım kablosu kısa(50cm) ekleme yapmayı düşünüyorum kombi ye bağlamak için ne yapmam gerekiyor ekstra bir aparat gerekiyormu bilgi verirseniz sevinirim.
  • nuri1979 N kullanıcısına yanıt
    Linkteki sayfada bahsedilmişti hocam paylaşıyorum.

    https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/135905656

    Elinizden geliyorsa kendiniz yapın sorumluluk size ait kolay gelsin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • gktgsyn G kullanıcısına yanıt
    Hocam merhaba bu ayarları yaptım düşük ısılarda yerler daha iyi ısınmaya başladı fakat ara ara hata 501 kodu alev eksik reset yapın uyarısı çıkmaya başladı yapınca düzeliyor fakat bir müddet sonra yine ayni uyarıyı veriyor.akşam fabrika ayarlarına döndürdüm sadece yerden ısıtma olarak değiştirdim ama yerler eski ayarlarda ki gibi ısınmıyor.bu parametrelerden hangisi bu uyarıya sebeb olur hocam yardımcı olursanız sevinirim.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam birde sensörü aldım kablosuna ek te yaptım sadece dişi Papuç alamadım bugün onuda alıcam akşama takarım nasip olursa sonrasında yukarıda belirttiğiniz ayarlar a döndürsem yeterli olacakmı hocam.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Göktan hocam dış hava sensörünü monte ettim şarteli açtım ekranda dış sıcaklık göründü şimdi ayarları yapmak kaldı rica etsem yardımcı olurmusunuz? Birde auto mod ta mı kullanılacak hocam.




    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >




  • 
Sayfa: önceki 8283848586
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.