Şimdi Ara

Arduino ile Digital Güç Kaynağı * Power Supply *

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
898
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhabalar,

    Naçizane hocamın vermiş olduğu bir ödev için bilgi,görüş ve yardımlarınıza ihtiyacım var.
    Arduino ile bir 2*16 LCD ve Keypad kullanarak 0-30V ayarlı güç kaynağı yapmamızı istiyor.
    Yaptığım araştırmalarda bu tarz bir projeye internet üzerinde rastlamadım ancak basit bir mantıkla trafo ve standart güç devresini potansiyometre yerine arduino kullanarak (digital potansiyometre) çıkış alıp değeri LCD'de yazdırmak ya da KeyPadden girilen değer doğrultusunda Digital Potansiyometrede ayar yapıp istenilen voltajı ayarlamak. İşte sizlerden Digital Potansiyometre konusunda bilgi rica ederim.

    Doğru muyum yanlışım varsa eklemek istedikleriniz var sa lütfen hadi buyrun.

    Teşekkürler.







  • LM317 ile 1.2v-30v arası güç kaynağı yapabilirsin. Arduino ile çıkış gerilimini bir direnç üzerinden okursun. Gerisi ADC ve LCD ye değerleri yazdırma. Gerilim ayarı LM317'ye bağlı potansiyometre ile yapılır.

  • .Haywire. kullanıcısına yanıt
    Tam olarak benden istenen aslında bu değil. Çıkış voltajını 2*16'ya yazdırmaktan ziyade Keypad yardımıyla LCD üzerine girdiğim voltaj değerini güç kaynağının çıkışından almak. Sayende birşeyler oluştu kafamda LM317'nin Adjust bacağına Analog Pot yerine Arduino kontrollü digital pot bağlayacağım (DS1669) bu pot counter mantığı ile çalışıyormuş çıkış voltajı için countera kaç kez basılmasını gerektiğini sağlayıp çıkış voltajını keypadden girilen değere göre ayarlamayı planlıyorum. Proteusta test aşamasındayım.

    Teşekürler.
  • acs715 ve ina169 modüllerini kullanarak, akım ölçebiliyor. bu sayede aşırı akımlara ve kısa devreye karşı korumada sağlanabilir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.